Dobrý den, omlouvám se, že vstupuju, ale nejde to udělat tak, že byste tam tý kočence nějaký ten domeček odvezla? Aby si měla kam zalézt? a plus nakoupit nějaký ty kapsičky aspoň, ty jsou jednoduchý na podávání a poprosit maníka, že ešivá by nebyl tak hodnej a prostě jí to nedával? že vás to trápí a nemůžete z toho spát, a já nevím co šécko mu říct. Kdyby jí to i nechtěl dávat, tak aspoň tu bedýnku polystyrenovou by měla, jako svoje zázemí. Je mi jasný, že Vás to trápí a takhle by tolik nemuselo.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Mohu se na něco zeptat? Z úvodu Vašeho prvního příspěvku vyznívá, že jste si vědoma toho, že chov bez PP není ideální - min. to tak na mě zapůsobilo. Tak proč do toho sama chcete jít?
Víte - napíšu to takhle - psů je moc moc a ještě 1000000x moc. Ne všem se dostává skutečně dobré péče a hlavně lidské lásky, které si zaslouží. Bambilijoun psů si dnes pořizují lidé, kteří nejen, že o nich nic netuší, ale také k nim nemají skutečný vztah, je to jen móda, stejně jako běhání a cyklistika, psa musí mít kde kdo. Chcete, aby ta štěňata pak žila hnusnej život? U nějakýho blbečka, který ho vytáhne tak leda na procházku kolem paneláku? Nebo hůř, skončí pes někde sám na zahradě, protože na něj nebude čas a nálada? Mám psy papírový i útulkový - ti papíroví nikdy neměli štěňata, ani jeden. Nechci se bát o ty malý housky, co se narodí a jsou tak roztomilý, že si je pořídí kdejakej blb a pak je - jako nepotřebnej kus nábytku - odloží.
Ta fena nebude mít dvě, tři štěňata. Co budete dělat, když Vám opravdu doma zůstanou? A když se narodí hluché ne jedno, ale třeba rovnou tři kousky? Máte to nějak vymyšlené? Přemýšlejte s láskou k těm psům, kteří by se měli narodit. Máte to vymyšlený, jak to uděláte, když se třeba porod zvrhne a fena to nějak blbě odskáče, nedej bože uhyne? Dokážete se postarat třeba o osm, deset štěňat? Je to pak práce od rána do večera bez nadsázky, protože to nekončím jen kojením, musíte je masírovat, čistit, zastoupit fenu v plném rozsahu, skončíte s posledním a už začínáte krmit prvního. Nespíte a neděláte nic jiného, než se staráte o štěňata. Máte představu o tom, co porod a péče o štěňata obnáší? To není o tom, že to fena vždycky s prominutím vyprdne a vy to pak prodáte.
Dobrého dne vinšuju a jdu podat zprávy a poděkování, které nepatří jen mně. Za všechny dobré nápady.
Zdá se, že ta změna večerního rituálu a ponechání kusu oděvu, které jsem navrhla jako první, zafungovaly. A nebo placebo 😀 , páč přesně v den, kdy dorazil objednaný Alavis Calming, tak i bez jeho podání, nedošlo ani k jeho otevření, vytí ustalo. Min. prozatím. Takže Calming zůstává v záloze, stejně jako ostatní nápady - nejvíc ta chůvička. Naše žužliky, které jsem poslala na zkoušku, aby se pesan zabavil žužláním, si prej můžeme narvat do trenek, nechce je. začal se podávat karsivan - zatím týden- změna žádná, co ale udělalo neskutečnou změnu - to bylo podáno ještě před tím, než jsme řešili to vytí - byl Aptoflex. Pesan se prej neskutečně postavil na nohy. To píšu jen případně pro někoho jiného, jako návrh, inspiraci (páč jsou psi, kterým zabere tohle a ne támhleto, a jiní, kterým zabere támhleto a ne tohle, to už jsem vybádala. Nicméně je to druhý ovčoun, kde se Aptoflex takhle silně osvědčil.
Přesun do části domu, kde bydlí jeho nová panička neklapne - kvůli 14 schodům. takže pesan bude mít svůj vlastní byt 🙂 , kdo to má, že jo. Jezdí si s paničkou, co může v autě, má program jaký dosud neměl a hlavně…. má moře lásky a vlídnou náruč, kterou po odchodu paničky s páníčkem pak už neměl, jestli dobře odhaduju, tak můžeme říct, že je to momentálně ščastnej důchodce. Děkuju moc všem za Rexíka.
….Vyjma samozřejmě toho, že nekryju polohluchý psy….
ano, špatně jsem to napsala, takhle je to myšleno.
Zadavatelko:
Plus to, že ZODPOVĚDNÝ chovatel následně nechá všem narozeným štěňatům udělat testy, a tím pádem nové zájemce poinformuje o to, zda vybrané štěně je dobře slyšící, napůl slyšící, či zcela hluché. a posléze se o ty, které nebudou slyšet, náležitě sám postará, protože ochotných nových majitelů, kteří si rádi vezmou hluché štěně mnoho není.
Taliprtce bohužel nepomohl ani koš ☹️ naopak ve snaze si ho servat a vomatlat si držku v nějakým humusu si do kůže tehdy zavláčela nějakej sajrajt.
a to jsem nácvikem a učení nežraní u ní strávila tolik času a marnýho snažení se.
půjčím sklopec a králíky sežeru.
Bych mu tenhle krátkej vzkaz hodila do schránky 😀
Kelišek, jako vždy na výbornou s několika mnoha stovkami hvjézdiček 😀
👍 . Jste opravdu oba výborní.
Ne - i když možná by si taky dali, s medem, ten výluh pijí.
Jojo, to je pravda, ta chuť je plnější.Já tedy nevyndavám, jako moje máma ty střeva, to už je na mě moc, ale chloupky odstraní vhodný cedníček. Miluju šípkovej čaj s jablíčkem. Těším se , až zase bude stát na plotně. A ten výluh mi taky chutná, dělám ho pro nás všechny, jak dvounožce, tak čtyřnožce, jen teda Mouses opovrhuje, ale ohaříci v pohodě
tahle varianta s válečkem mě nenapadla - díky, můžu někdy zkusit. Mně teda se na týhle mojí metodě líbí i to, že kratší dobou sušení mají ty šípky hezčí barvu. taky jsem to jednou sušila vcelku , ale byly potom tmavé?
Já ještě vlastně dokud venku jsou, si nosím čerstvé z venčení, mám v kapsách furt nějakej pytlík, tak pokaždý trochek natrhám a jsou dlouho k dispozici čerstvé.
A víte, že je letos šípků hooodně moc a jsou hoodně velký? Koukala jsem, zda to něco předznamenává a odhadovala jsem, že by podle toho měla být letos velká, dlouhá zima - a je to tak, píšou to. Tak uvidím, zda to bude platit.
s tím odčervením - počkala bych až po vyšetřeních.
no proto taky říkám, že ho vyměním za toho kohouta.
Máte dalmatina bez PP - tedy bez potřebných genetických vyšetření. Tudíž nemáte tucha, zda štěňata po Vaší fence nebudou - HLUCHÁ. Zkuste se ponořit do informací o tomto plemeni.
O tom, že budete zbytečně množit psy bez PP a o všem, co se k tomu dále váže se zmiňovat nebudu. Ani o tom, zda máte potuchy, co s tolika štěňaty- dalmatin mívá poměrně početné vrhy, následně budete dělat, jak je budete udávat.
šípky rozkrajuju ze dvou důvodů -lépe se suší ale hlavně, a to je důležitější- lépe se vyluhu. A protože vitamin C je rozpustný ve vodě, není vůbec od věci, vzít večer hrst šípků, mrsknout do sklenice, zalít vodou, ráno přecedit a výluh vypít. I to chutná. A člověk tak nezamorduje vit. C při vaření čaje.
(jsem to omylem vložila nejdřív k akvaristům?? sem už blbá? Sem!)
Jeditííí to je roztomilá komteska! Moc díky za ty fotky, udělalo mi to v narvaný tramvaji plný různých kreatůr, dobře na duši. usmívala jsem se.
edit - omylem se mi sem vložil příspěvek do zcela jiného tématu, omlouvám se , vymazala jsem to a mizím.
chudáky malý, to se jim ty Baleáry neyplatěj 🙂
Anonymní:Toto je skvost. Hodil by se i do domu na zametání 😀
vyměnim tohoto krasavce za svůj robotický vysavač 😀
Souhlasím-dejte na svou intuici a u veterináře poproste o důkladné sono břicha, jícnu, důkladnou prohlídku, rozbor krve.
Moc držím palce, aby se našla cesta a vybalancovalo se to.