Aktuálně: 3 739 inzerátů211 110 diskuzních příspěvků18 262 uživatelů

Příspěvky uživatele

Zrzavci

Zrzavci
Zrzavci 18.10.2023, 09:14:16 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 18.10.2023, 09:08:07

Dobrý den, omlouvám se, že vstupuju, ale nejde to udělat tak, že byste tam tý kočence nějaký ten domeček odvezla? Aby si měla kam zalézt?  a plus nakoupit nějaký ty  kapsičky aspoň, ty jsou jednoduchý na podávání a poprosit maníka, že ešivá by nebyl tak hodnej a prostě jí to nedával?  že vás to trápí a nemůžete z toho spát, a já nevím co šécko mu říct.  Kdyby jí to i nechtěl dávat, tak aspoň tu bedýnku polystyrenovou by měla, jako svoje zázemí. Je mi jasný, že Vás to trápí a takhle by tolik nemuselo.

Zrzavci
Zrzavci 18.10.2023, 09:06:19 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 18.10.2023, 08:37:50

Mohu se na něco zeptat?  Z úvodu Vašeho prvního příspěvku vyznívá, že jste si vědoma toho, že chov bez PP není ideální - min. to tak na mě zapůsobilo. Tak proč do toho sama chcete jít? 

Víte - napíšu to takhle - psů je moc moc a ještě 1000000x moc. Ne všem se dostává skutečně dobré péče a hlavně lidské lásky, které si zaslouží. Bambilijoun psů si dnes pořizují lidé, kteří nejen, že o nich nic netuší, ale také k nim nemají skutečný vztah, je to jen móda, stejně jako běhání a cyklistika, psa musí mít kde kdo.  Chcete, aby ta štěňata pak žila hnusnej život? U nějakýho blbečka, který ho  vytáhne tak leda na procházku kolem paneláku? Nebo hůř, skončí pes někde sám na zahradě, protože na něj nebude čas a nálada? Mám psy papírový i útulkový - ti papíroví nikdy neměli štěňata, ani jeden. Nechci se bát o ty malý housky, co se narodí a jsou tak roztomilý, že si je pořídí kdejakej blb a pak je - jako nepotřebnej kus nábytku - odloží. 

Ta fena nebude mít dvě, tři štěňata. Co budete dělat, když  Vám opravdu doma zůstanou? A když se narodí hluché ne jedno, ale třeba rovnou tři kousky? Máte to nějak vymyšlené? Přemýšlejte s láskou k těm psům, kteří by se měli narodit. Máte to vymyšlený, jak to uděláte, když se třeba porod zvrhne a fena to nějak blbě odskáče, nedej bože uhyne? Dokážete se postarat třeba o osm, deset štěňat? Je to pak práce od rána do večera bez nadsázky, protože to nekončím jen kojením, musíte je masírovat, čistit, zastoupit fenu v plném rozsahu, skončíte s posledním a už začínáte krmit prvního. Nespíte a neděláte nic jiného, než se staráte o štěňata. Máte představu o tom, co porod a péče o štěňata obnáší? To není o tom, že to fena vždycky s prominutím vyprdne a vy to pak prodáte.

Zrzavci
Zrzavci 18.10.2023, 08:58:37 xxx.xxx.226.6

Dobrého dne vinšuju a jdu podat zprávy a poděkování, které nepatří jen mně. Za všechny dobré nápady.

Zdá se, že ta změna večerního rituálu a ponechání kusu oděvu,  které jsem navrhla jako první, zafungovaly.  A nebo placebo 😀 , páč přesně v den, kdy dorazil objednaný Alavis Calming, tak i bez jeho podání, nedošlo ani k jeho otevření, vytí ustalo. Min. prozatím. Takže Calming zůstává v záloze, stejně jako ostatní nápady - nejvíc ta chůvička.  Naše žužliky, které jsem poslala na zkoušku, aby se pesan zabavil žužláním, si prej můžeme narvat do trenek, nechce je. začal se podávat karsivan  - zatím týden- změna žádná, co ale udělalo neskutečnou změnu - to bylo podáno ještě před tím, než jsme řešili to vytí - byl Aptoflex. Pesan se prej neskutečně postavil na nohy. To píšu jen případně pro někoho jiného, jako návrh, inspiraci (páč jsou psi, kterým zabere tohle a ne támhleto, a jiní, kterým zabere támhleto a ne tohle, to už jsem vybádala. Nicméně je to druhý ovčoun, kde se Aptoflex takhle silně osvědčil. 

Přesun do části domu, kde bydlí jeho nová panička neklapne - kvůli 14 schodům. takže pesan bude mít svůj vlastní byt 🙂 , kdo to má, že jo. Jezdí si s paničkou, co může v autě, má program jaký dosud neměl a hlavně…. má moře lásky a vlídnou náruč, kterou po odchodu paničky s páníčkem pak už neměl, jestli dobře odhaduju, tak můžeme říct, že je to momentálně ščastnej důchodce.  Děkuju moc všem za Rexíka.

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 14:57:36 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 17.10.2023, 14:20:01

….Vyjma samozřejmě toho, že nekryju polohluchý psy….

ano, špatně jsem to napsala, takhle je to myšleno. 

Zadavatelko:

Plus to, že ZODPOVĚDNÝ chovatel následně nechá všem narozeným štěňatům udělat testy, a tím pádem nové zájemce poinformuje o to, zda vybrané štěně je dobře slyšící, napůl slyšící, či zcela hluché. a posléze se o ty, které nebudou slyšet, náležitě sám postará, protože ochotných nových majitelů, kteří si rádi vezmou hluché štěně mnoho není.

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 13:24:42 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 17.10.2023, 13:21:57

Taliprtce bohužel nepomohl ani koš ☹️ naopak ve snaze si ho servat a vomatlat si držku v nějakým humusu si do kůže tehdy  zavláčela nějakej sajrajt.

a to jsem nácvikem a učení nežraní u ní strávila tolik času a marnýho snažení se.

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 13:06:52 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fatia z 17.10.2023, 13:03:39

půjčím sklopec a králíky sežeru.

Bych mu tenhle krátkej vzkaz hodila do schránky 😀

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 12:58:08 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 15.10.2023, 22:24:07

Kelišek, jako vždy na výbornou s několika mnoha stovkami hvjézdiček 😀

👍 . Jste opravdu oba výborní.

Obrázek Obrázek Obrázek
Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 12:11:19 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 17.10.2023, 12:02:36

Ne - i když možná by si taky dali, s medem, ten výluh pijí.

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 12:00:57 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 17.10.2023, 11:50:13

Jojo, to je pravda, ta chuť je plnější.Já tedy nevyndavám, jako moje máma ty střeva, to už je na mě moc, ale chloupky odstraní vhodný cedníček. Miluju šípkovej čaj s jablíčkem. Těším se , až zase bude stát na plotně. A ten výluh mi taky chutná, dělám ho pro nás všechny, jak dvounožce, tak čtyřnožce, jen teda Mouses opovrhuje, ale ohaříci v pohodě

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 11:38:41 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.10.2023, 11:34:38

tahle varianta s válečkem mě nenapadla - díky, můžu někdy zkusit. Mně teda se na týhle mojí metodě líbí i to, že kratší dobou sušení mají ty šípky hezčí barvu. taky jsem to jednou sušila vcelku , ale byly potom tmavé?

Já ještě vlastně dokud venku jsou, si nosím čerstvé z venčení, mám v kapsách furt nějakej pytlík, tak pokaždý trochek natrhám a jsou dlouho k dispozici čerstvé. 

A víte, že je letos šípků hooodně moc a jsou hoodně velký? Koukala jsem, zda to něco předznamenává a odhadovala jsem, že by podle toho měla být letos velká, dlouhá zima - a je to tak, píšou to. Tak uvidím, zda to bude platit.

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 10:41:57 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele An z 17.10.2023, 10:41:16

s tím odčervením - počkala bych až po vyšetřeních. 

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 10:02:15 xxx.xxx.226.6

Máte dalmatina bez PP - tedy bez potřebných genetických vyšetření. Tudíž nemáte tucha, zda štěňata po Vaší fence nebudou  - HLUCHÁ. Zkuste se ponořit do informací o tomto plemeni. 

O tom, že budete zbytečně množit psy bez PP a o všem, co se k tomu dále váže se zmiňovat nebudu. Ani o tom, zda máte potuchy, co s tolika štěňaty- dalmatin mívá poměrně početné vrhy, následně budete dělat, jak je budete udávat. 

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 09:15:18 xxx.xxx.226.6

šípky rozkrajuju ze dvou důvodů -lépe se suší ale hlavně, a to je důležitější- lépe se vyluhu. A protože vitamin C je rozpustný ve vodě, není vůbec od věci, vzít večer hrst šípků, mrsknout do sklenice, zalít vodou, ráno přecedit a výluh vypít. I to chutná. A člověk tak nezamorduje vit. C při vaření čaje.

(jsem to omylem vložila nejdřív  k akvaristům?? sem už blbá? Sem!)

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 09:13:51 xxx.xxx.226.6
Odpověď na příspěvek uživatele KatyQ z 16.10.2023, 21:58:47

Jeditííí to je roztomilá komteska! Moc díky za ty fotky, udělalo mi to v narvaný tramvaji plný různých kreatůr, dobře na duši. usmívala jsem se.

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 09:12:53 xxx.xxx.226.6

edit - omylem se mi sem vložil příspěvek do zcela jiného tématu, omlouvám se , vymazala jsem to a mizím.

Zrzavci
Zrzavci 17.10.2023, 09:07:06 xxx.xxx.226.6

Souhlasím-dejte na svou intuici a u veterináře poproste o důkladné sono břicha, jícnu, důkladnou prohlídku, rozbor krve. 

Zrzavci
Zrzavci 14.10.2023, 14:51:41 xxx.xxx.96.40
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 14.10.2023, 14:21:34

Moc držím palce, aby se našla cesta a vybalancovalo se to.