Lili -momentálně jen v rychlosti probíhám, krom toho, že vím, jaké to je a je mi moc líto, co se Vám i buldíkovi stalo, tak jen praktická poznámka, která nevím zda tu padla?? Zd to někdo nepsal a pokud Vám to vet neřekl, rány nenechat hned uzavřít, proplachovat betadinou, čistit, aby se nevytvořila kapsa. Svědky byste nějaké nenašla? Bába se bude cukat. Je mi to opravdu moc líto, stalo se mi kdysi dávno, že po mém ohaři vystartoval pitbulteriér v okolí mého bydliště a chytil ho pod krkem, naštěsí se zacvak zubama o řetízkáč, protože jinak nechápu, že to neskončilo hůř, než jak to skončilo. Každopádně taky jsem se hrozně moc potom bála. Držte se. Bábě nechat krom toho oznámení na PČR - zacvakat ošetření na veterině. Musíte být důrazná, opravdu. Vloží se do toho stropro ještě synátor, pokud máte při ruce nějakého právníka, jděte rovnou za ním s prosbou o pomoc.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Já jsem jednak člověk pocitovej, takže bych dala na pocit - na pocit z chovky a ze štěněte, z feny.
Můj první ohař nebyl můj první pes, to je pravda, ale zkušeností s tímhle plemenen bylo nula. A vzala jsem si štěndo právě od chovatelky, která měla první a jediný vrh. pro mě hrálo velkou roli to, jak to u nich fungovalo, jak štěňata vyrůstala. Dodnes jsme spolu v kontaktu, obrátit jsem se na ni mohla kdykoliv. Ale on je na to člověk stejně pak v reálu tak jako sám, nebo tak jsem to měla, chodila jsem na cvičák a sosala stejně info od lidí ohařích. Pravda, chodila jsem tehdy na vyloženě ohaří fórum a tehdy ještě byl svět normání a radili jsme si navzájem. Já bych asi se svou povahou chtěla mít někde v blízkosti opravdu dobrej cvičák s dobrým trenérem. Na to jsem měla štěstí. Asi jinak bych to možná měla, kdybych měla fenu a chtěla chovat, to je pak fajn, mít možnost hodně konzultovat. ale v oblasti výchovy - když narazím na místo, kde to umí, aby mi poradili, tak asi?? je to jedno??
To je moje úvaha teda, každý to bude mít jinak.
No enemže rybář nevyužívá třeba můj pozemek, nemože mi na mým pozemku zastřelit psa , protože ho napadne, že když vidí jen psa a nevidí člověka- kterej třeba tou dobou vynáší rostlinný odpad na druhé straně své vlastní louky a ví, že má psa vychovaného natolik, že ho může nechat volně nejen na své louce, ale i kdekoliv jinde. Stejně tak ten chovatel vofčáků. A ani jeden netvrdí, že na loukách a v lese v podstatě nemám co dělat, protože tam plaším zvěř.
Já nevím, mám za to, že myslivci se o tu honitbu musí i starat, udržovat - a to si myslím,že snad je opravdu stanoveno???- nějaký počet zvěře - mají hlásit i stavy?? Nechci tady úplně plácat - jen co si tak myslím, že jsem narazila někde v textu?? Ale určitě řeknou povolanější.
edit - jsem to odbouchla moc brzo - nedivím se druhé půli , že šla pomalu vraždit. Mé poslední jednání s kamizolou taky zvedlo druhé půli mandle, ale sem ho brzdila, neb nechci hrotit konflikt, který jsem v ten daný moment diplomaticky pořešila.
Někteří z nich jsou opravdu hovada. ne všichni, ale bohužel ta koncetrace tam je.
To otočíte - lehnete si na zem a necháte se válcovat medvědicí. Naši hungároši maďaří tohle milujou, když se vyplesknu pod lesem na louce na zem a oni se na mě ti dva navalí a děláme valnou hromadu.
tu knížku neznám, nicméně prostě jsou na sebe všichni zvyklý, co by pro mě podporovalo teorii odchovu samice doma a fungujou.
Aaa vona je madam medvědice vegetariánka. Takže to bude spíš měla babka, štyry japka a teď nemá žádný. to je fajn, ušetříte. Maso zdražuje, japka nasbíráte po venku.
Moment Buggyro, nepodceňujte českýho politiky! Von vynalezne krabici vod vína i pro digiměnu.
No, medvědi jedi tuleně. Musí do sámošky pro tuleně.
No vida, tak jsem si to říkala dobře, je to prostě výborná hromadná procházka, kdy se dělaj kraviny. Je tedy ftipný, že už mají těch prasat tolikatě. předpokládám, že odchovali malou sviňku a ta si pak pořídila rodinu a dotáhla ji zpátky do základního tábora ?Je to ftipný a je vidět, že se fšicí dobře baví.
zrovinka nad tímhle vídejem bádám pokaždý, když ho vidím a viděla jsem ho mockrát. O co tam kurnik jde? Podle mě dobrý sousedský vztahy - se to škádlí navzájem? Znají se? Je ta sviňka lidský odchovanec?
a budou svině pražený rovnou na louce!
někdo má pražený mandle, jinej pražený slunečnicový semínka. Buggyra bé mít rovnou PP - pražený prasca!
No je to jasný, medvěd prostě. Shánějte tuleně.
nají se a usne
do předsíně, spí.
e přesune do ložnice a spí
Já bych…… nevim, ešivá vám to mám řikat, ale………. já bych se bála, že vám prodali lední medvědici.
Ta první fotka!! Aspirant na ocenění za obří roztomilost!
Ano, ano, byli to oni. Nikdy by mě nenapadlo, že je fakt uvidím. před časem jsem si říkala, že jsem je možná zahlédla, ale nebyla jsem si jistá. krása je vidět.
Jinak já teda jsem ráda, že zatím stíháme venčit za světla - díky tomu, že teda vstanu ráno v šílenou hodinu. ale pak se mi to vyplatí. Nevydržím to po celou dobu tohodle období, ale dá se to zatím. Zatrhnou mi tipec příští víkend, to pak půjde to stmívání rychle, ale - loni mi to nějak rychle uteklo, tak třeba letos taky.
Ten výraz!!!! 😀 😀 Bobek malinkej, jak já jí ale rozumim. Vokamžitě se jí přestaňme smát!
😀
Jo, to je velká pravda!
Tak jsem asi včera u nás viděla přelétat dva jeřáby popelavé??
Co srnky ? ale co prasata? Běhá to po městech už. A pořád se nekoná. Uznávám, že to není legrace, prase není tupec, ale jaksi tohle už se jim vymklo z rukou úplně. Pořád pláčou, že je jich málo, kdo má sedět na tom posedu, ale na šelmy by si vystřelili rádi, to vadit nebude, sedět na tom posedu.