ahaa, takže to není můj telefon , že blbne? Taky mi to psalo pozpátku 🙂 . Sem si říkala, že mi to někdo hácknul 😀
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Na ja, to jsou ty pražácký stereotypy, kdysi někdo to o Brňácích řeknul a já se toho držim, jak exkrement košile 😀
Jo jasný, to mělo být doplnění k tomu, co píšete keriton a Vy. s Rumíčkem jako ščenátkem při učení lovečiny, by to bylo bývalo určitě fajn /jela jsem to, co jsem měla a mám doma sto let už,) s Tali jsem právě objevila, že i takhle maličká drobnost může hrát velkou roli. Že jako aby o tom Thielli věděla, kdyby se jí to týkalo.
Po kliku ví, že má splněno.
tož musíte prodlužovat tu dobu odkliknutí a posléze odklikávání odbourat a nechat si jen pochvalu. Já mám takovej přípovel - když je sedni a vidím, že by hrozilo zvednutí, povídám Ssssedíííš, sedííííš, pořád sedíš.
případě si najdu stoletý dub a provaz použiju pro sebe
houby, máte dobře našlápnuto, i když to tak teď nevypadá. Posunuli jste se, kdyby to nebyla zrovna tahle situace ale třeba dlouhodobý odložení, kdy psa zláká fižirant s buřtem - bude rada jasná, o krok zpátky. Tady je to stejný. Jistit a cvičit.
No ono člověku, když neřeší nějaký opravdu zásadní problém, to pružení asi nevadí, ale u Tali prostě třeba bylo jasně vidět, jak vnímá to, že na mě má. I ten kousek, že toho může zkusit využít. Měla polovinu mojí váhy. Lítala jsem vzduchem opravdu jako Méry Popins.
Jo, já vím, jak to myslíte, ale pokud se k nám řítí prostě pes,kde nevidím neutrální, nebo přátelský signály, řvu ať vysmahne. Psy vedu k tomu, aby neřešili - i na to máme povel Neřeš. A ano, leckdy taky používám Deme,deme, demééé s takovou pozitivní intonací, když je to o nějakým to přeměřování už v blízkosti, ale když vnímám, že by mohl být problém snažím se psa prostě odeřvat do pryč. s tím, ž ejdu proti němu (před pár lety 2x se staženejma půlkama, páč bulloidní pes v oboře Hvězda se poté netvářil přátelsky ani na mě. blebleblefuj.
a jo taklenc. No to bych taky neměnila
No za sebe můžu říct, že mi to u Tali vadilo taky a hodně - Thielli pravděpodobně ten problém mít nebude, protože už s hnědou má něco nacvičeno, ale u Tali stačilo i jen to, že stopka dovolila to zapružení /neměla jsem tenhle matroš/ a ona věděla, že na mě silou má. tohle u ní hrálo hodně velkou roli, že věděla, že si mě dokáže posunout.byť i ten maličkatej kousíček.
No jako pravdu máte, že se neřve, ale já jsem taky řvala, když mi pes dotáhnul majitelku k mýmu štěněti, se kterým jsem se odsouvala bokem, jen jsem je viděla, protože vím, že ten pes, přes to, že je to vižla je totál magor . když jsem čokla odkopala, řvala jsem a letěla za nima, bábě vyhrožovala, bába utíkala a pak už do naší půlky sídliště nikdy nepáchla.
Já to řvaní prostě chápu, protože nervy jsou v hajzlu, bojíte se o svého psa. Málo kdo je tak vyrovnaný, aby se takhle srovnal.
sem se ztratila - je to nechcu na tu brašnu?
No dvacka je hodně,ale nevíme z čeho ta nevraživost vychází - kdo koho kdysi a co.
Já si to myslím, že je to tím.
Můj dodavatel vajec je na tom stejně jako Assil - taky prt.
Neměl a nemohl ji mít na vodítku -Thielli píše, že po hnědé švihal vodítkem, nestihl by ji odepnout, leda s tím vodítkem pustit. jsem inšpektor Kolumbus, takže to víš, že mě to taky napadlo.
Jo brašna se žrádlem je geniální. Proto mě napadlo, že by to Thielli mohla vyzkoušet. A právě to můžu použít i jako megaodměnu, kdy ho můžu nechat tak trochu vybrakovat. ne že dám odměnu, víc odměn, rozhodím odměny, ale po přinesení a odevzdání otevřu a na naber si sám. Je to pevné odolalo to i Taliprdím pokusům o otevření. Ten pes ví, že já jsem ten, kdo to umí "aktivovatů 😀
Já jsem teď nestihla přečíst, co přibylo od té doby, co jsem psala já. Nicméně si dovolím ještě jednu takovou poznámku. Ono to celé stojí na tom štěknutí - to tu nikdo už dál nezmínil. Myslím si, že kdyby nebylo ono vyzývavé štěknutí, dál už by to nešlo! Hnědá se zastavila. Nehledám omluvy, vylítnout mi po psu jiný pes, řvala bych taky, jako prokopnutá, ale! Ale - v případě, že by to byl můj pes, který to celý roztočil, tak kus viny je i na mé straně. Neříkám to, protože Thielli, ale protože jsem si to šla celé číst znovu. Nevím, jak mají ty dvě feny co mezi sebou hozený, kdo si kdy začal,zda tam byla příčina, proč se nesnáší, nicméně - kdyby ta první fena neštěkla, myslím, že by to bylo bez ztráty květeny. Tohle by si měl majitel té feny uvědomit.
No. Já jsem se do toho nechtěla cpát a psát Megí, že jsou retardéři, kde si s tímhle člověk nepomůže. Tali to má taky tak. Napadá mne ještě jedna věc, která by ji možná?????????+milijoun další pochybovačných otazníků - mohla třeba v tom úkolu zaujmout? že by si totiž nesla takovýho toho plnícího dummíka - Je to velmi skladná věc, v podstatě jakoby penál rozepínací z odolného materiálu - takle, ale já to mám za pár šupů, jen to teď neumím najít
https://www.nobby.cz/files/_1000x1000/79685-79687-detail.jpg
Že kdyby v tom měla něco extrabuřtózního, že by jí to třeba zaujalo? Bubrdle na tom začínal aportýrovat i Tali to má ráda - třebas by to prošlo? že by si to nesla v té zóně a sem tam by přišel moment, kdy vám to dá, vy ji z toho odměníte a na konci, když půjde “na svobodu” dostane možnost si to tak trochu vybrakovat, tedy si z toho nabrat sama.
Já bych jen k tomu všemu podotkla - jeden takovej fakt pro Thielli - že aby se nehroutila třeba i z toho, že hnědá má - jak píše megí - nepřítelku. Nevím, zda Vám to Thielli vadí, nebo třeba ne, ale pokud ano, tak zbytečně. Je spousta psů a nemusí mít ani viditelný důvod, že se psu něco stalo, kteří prostě mají někoho za úhlavního nepřítele. A není to ničí chyba. Ani psovoda, ani psa. Já mám taky spoustu lidí, kteří mě…………víme co…. ani je nemusím vidět, jen je slyším. Jasně, nejdu jim dát do držky, i když bych v leckterým případku ráda, páč mě tak máma vychovala - a taky jí to dalo fůru práce - ale jsem člověk. To jen prostě tak, abyste si ještě tímhle nepřidělávala vrásky.
No mně tyhle zvuky vadí - to jsem chytla od drahé půlky, dřív jsem byla primitiv , co nic neřešil 😀, je to nakažlivý asi. Takže jsem to nechtěla právě.
čtyry přece budou. Myslim ale, že budeš mít chtít vysavač dřív, než já budu mít ty slepice. před kurnikem stále stojí obří hromada šrotu na odvezení. pak to tam musím celý vyčistit, zrekultivovat, postavit novej kurnik a pak! Famfáry a přijdou slepice- to už budeš mít tou dobou druhej vysavač 😀
Jen přidám poznatek - ešče na tejfauně se to probíralo, holky říkaly, že jim indukce drnčí. proto jsem do ní nešla, mám sklokeramiku, ta je pro mě osobně fajn, nemusela jsem kupovat vhodný hrnce na indukci, rozpálí a ztlumí se to hodně rychle, mám tam časovatč u plotýnek, což je fajn, protože jsem pako, tak si to nastavím a ono to vypne. Takže indukce má i svoje negativa - někdy drnčí - proto jsem ji nechtěla, že to někdo…Varaxi??? nevím už psal, že mu to vadí, jak to drnčí a plus mít ty vhodný hrnce.