Jooo cukle! 😀 😀 to mě poslalo na zem 😀 kamarádka vždycky když přijede doveze nějakou jazykovou libůstku. Miluju to.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
Já to budu mít jednoduchý, holky budou mít Alcatraz.
a jo ták! Průjezd, jasný! dík. bylo jasný, že to je něco před domem, ta předsíň mi moc nepasovala, spíš ta předzahrádka, ale průjedz mi nenapadl.
Olše je Olza? 🙂 je to takové blíž tomu Polsku, pravda. A koukám na mapu, že vedle je hned stejnojmenné město.
Já si myslím, že tyhle lidi a kraj se musí prostě pochopit. Pak je člověk překvapený.
ale neví, co to je
jako neví co je čupnut si? No to je úroveň! To umí i Taliprtka, když jí řeknu čupni si tady na prdel 😀 zadel, prdon. My teda máme místo špunptychlu šnuptychl, ale to je malej rozdíl. Dumám nad tím forhausem - předsíň, nebo předzahrádka?
Proooč? Potemnělý puntik pomalovat? přiznám postrádám pochopení. Páč pranic pochapuju povšechné psani přispívajících philmoznalců. Prt poznám. proto pitominy píšu.
jsem skeptik v tomto, styl psaní mi k dítěti nesedí nějako.
Klid Lili, u nás doma máma říkala lavoru vajlink a má drahá polovina z toho léta žila a trefovala se do mě. Za vajlink a ajerkoňak. Ten jsme pak vymazali posléze, kdy se začal učit germánštinu, páč pochopil z čeho to vychází, ale vajlink si ponechal. 😀
ajo, to je pravda, to řekl! Sem si to nějak neuvědomila, on je taky od tama, že jo?
Mně se hrozně líbila Olše. Šikmý kostel jsem nečetla. Jednak proto, že teď posledních pár let nějak číst nestíhám - nejen teď , když stavíme, to vůbec. Ale tady mám i takový dojem, že to je trošku krušný čtení? a já se přiznám, že teď nemůžu nějak číst těžký , smutný příběhy. Moc to prožívám a nedělá mi to dobře na duši.
Prdon - gdo se jmenuje žervé s chutí do života?😀
Hele, pokud si jen neděláte srandu a nebo nejste malé bezvýznamné enko a myslíte to vážně, tak se omlouvám, ale s těmito znalostmi o psech vám pes do rukou prostě nepatří. žádný. Ani chlupatý, ani nahatý, žádný. Nemáte představu, jak psa správně chovat a co víc, bohužel nemáte ani snahu si to zjistit. Takto položený dotaz se za tu snahu považovat bohužel nedá.
🤣
Jo. A divila jsem se, že se tohoto prohlášení ešče někdo nechytil, ale pravda je to Stardance, tak se všicí stopro drželi 😀
Je ale pravda, že ostravsko je prostě kraj jiných lidí. Tvrdých a odolných. Jasný, z čeho to vychází, ale je to opravdu tak, je to markantní a jasně viditelný. Já jsem i právě proto byla třeba překvapená, jak kolem Bohumína je vlastně zdravá krajina plná zvířat, který by tam člověk nečekal.
Tady inspirace
https://www.google.com/search?sca_esv=578762367&rlz=1C1GCEB_enCZ946CZ948&q=popeli%C5%A1t%C4%9B+pro+slepice&tbm=isch&source=lnms&sa=X&ved=2ahUKEwjU46zO8KSCAxURhf0HHfvLAloQ0pQJegQIChAB&biw=1536&bih=841&dpr=1.25#imgrc=Fw8HAf8TqtlExM
Pár latí, udělat ohrádku, zapustit trošku do země a naplnit. Líbí se mi tam na jedom obrázku ta stříška, kdy to drží v suchu. A nebo prostě udělat jim díru a nasypat to tam. Důležité je, aby to bylo někde, kde na to nebude vyloženě cedit.
Pozor - narcisy jsou jedovaté
Prt. Poznání postrádá, příležitost pozorovat philmy postrádá - předlouho, předlouho. Páč pouze procházkuje psy, píše, pracuje.
No tak to kecáááá. stačí jediný - ať se chválně poslouchá, když řekne Dobrý den. není to dobrý den, je to dobrý dén. Stačí jen pozdravit, a odhalíme se jak exhiboš v parku 😀
Mimochodem, nevím teda, zda jsem to nepsala už na fauně kdysi. Mám kamarádku.Z ostravy. Mluvi pochopitelně kratce a při jednom našem hovoru v autě vzniknul ftip na pražácí a ostravácí zároveň.
Vyprávěla jsem ji o tom, jak jsem prvně poznala houbu zvanou hřib dutonohý - je to vizuálně takovej kříženec mez klouzkem, babkou a holubinkou. Neznala jsem, kolegyně, co u nás byla návštěvou, to nadšeně sbírala. Tak jí o tom vyprávím o tý houbě a ona se zeptala:
"A to je jedle?"
Můj muž, již za ty léta tohoto přízvuku znalý se toho ovšem chytil, za volatnem zlomil smíchy vejpůl a pak jí odvětil :
“To je houba, ty vole, to nejni strom!”
Pochopila. Pitominka pouze, přišlo pomyšlení podobného pojmenování, přišlo pobavující 😀
, paní ponechala pralesu potomka!!!
….pojmenovala Ping Pong😄
jsem ráda, že jsem nakonec nezačala řvát na celý město 😄
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Hluboce, přehluboce se omlouvám, milá Trickyvoo, ale po přečtení tohoto závěru se mi mnohem lépe cestovalo tramvají plný podivných lidí.
Říkala jsem si, že tohoto aspektu budu přesunem do divočiny ušetřena. Leč! S příchodem Bubrdle do naší rodiny jsem se po třech letech opět připojila k hledačům pokladů. Páč Bubrdle byla pravděpodobně celý život držena v režimu - vyčůrat, vykadit a dom, takže vyleze na zahradu, vytvoří louži a vzápětí i bobek. Což jako všichni víme, že v podzimní a zimní čas je prekérka i na trávníku, když je tma, natož v křovíčku, temných zákoutích a……….k tomu všemu se přidává i vrstva ořešákovýho listí, který teď není momentálně kdy shrabat, protože se dře na stavbě. O to lépe, že čokle máte tři a Bubrle je při vylučování extrémně rychlej tvor - průjem je proti ní pomalej. Takže musíte bedlivě dávat pozor a pak si místo označit - třeba zalejvací konví. Než se vrátíte napadá pár dalších listů a vy……hledáte. Je teda fajn, že oproti dřívějšku to mám víc na pohodu, nemusím se nervovat, že mi pes někam odejde a monitorovat okolí, zda není v blízkosti pes jiný potížistický, nemusím, jak píše keriton dávat pozor, jestli čoklid nevyužívá situace a nejde bufetit………. to mám výhodu, to je pravda, ale hledám a hledám často stejně intenzivně jako v tej Prahé 😀 . To jsem fakt netušila.