Držte se.
Příspěvky uživatele
Zrzavci
To je moc hezký.
Efe
a ani chůze na kšírkách, běh za aportem a předsedání nesvědčí nic o “pracovním vedení”
no právě, to mám na mysli. a to, že půlroční štěně takhle vyvádí taky ne, ani o zlobě, ostrosti.
ano, máte pravdu. bude to vždy subjektivní.
Pro mě ale opravdu pracák je pes, který je jednak z pracovní linie rodičů, ale má také složené vyšší zkoušky, než ty základní a opravdu pracuje.
Mám taky pracovní plemeno - lovecké. Po pracovně vedených rodičích , a i já s nimi cvičím - nicméně pracáci to podle mě nejsou. nechodí na hony, nemají zkoušky.Mají lovecké vlohy, které využívají, i když jinak, než na honech, ale pracáci to prostě nejsou. A pes, který reaguje jak je popisováno mi přijde, že není psovodem dobře ovladatelný. Což je pro mě podmínkou pracovního psa, aby respektoval to, co po něm jeho psovod chce. Neb k čemu by byl pracovní pes, který se takto bude chovat, má-li plnit nějaký zadaný náročný úkol - nezvládá-li ani obyčejnou základní poslušnost.
Ano spíš si s ní nevědí rady. Otázka je, zda to opravdu pracák je v tom pravém slova smyslu,
Moji ohaři taky kdysi měli stopku,když se učili, taky zdolávali či zdolávají ne příliš snadný terén a vzorně předsedají - některý, některé spíš předsedají něčemu, co nikdo neví čemu 😀, ale to není pracovně vedený pes. To je běžně vedený pes.
Pamatuju.
Propečená panenka podél páteře potřebuje příbor, pranic promasírování .
Představovala promasírovávání panenek
přišlo mi upozornění na výprodej a akce, načíhla jsem sválně - nic nepotřebuju, ešivá něco nemají
https://www.zverokruh-shop.cz/pes/vyprodej/oblecek-vesta-arbor-ii-cerna-cervena-24cm/zbozi/zb015781
mají asi v různých velikostech , tak třeba by se dalo vyzkoušet?
Pusinka placatá přestatečná!
Přehluboce porozumívám. Pláč pejsků příšerně potýrá psychiku, příšerně pokud právě postrádá prostředky pomoci - přesně popsáno. Pak panika, pobíhání, počínající pláč, pesnaděj.
kometa, hmn - díky.
prozatím pouze “povrchně” pátek přinese povícero poznatků.
(ona se tváří v pohodě, jenže to jí drží prášky, že jo, ty dobere dneska, takže středa začne ukazovat, ty uzliny se zatím nezmenšují, čekáme co řekne rozbor vzorku z tý uzliny)
Mně stačilo pozorovat kdysi dávno mou první Bubinku. To byla velká učitelka. Velmi nenápadná fena s velkou sílou osobnosti - a to mi ji z útulku předávali jako nesnášenlivou s ostatníma min. fenama. Ne, velice se mýlili. Prvně jsem si toho všimla na začátku našeho soužívání, kdy jsme venku potkali známé a utvořila se velká skupinka psů. Do to po nějaký době přišel ještě mladý samev Čévéčka. Tedy pes plemene, které je velmi dobře znalé psí komunikace. Byl obrovský, opravdu obrovský, tak velký čévéčko jsem nikdy neviděla. Příšel a ještě než došel, bylo vidět, jak obhlíží situaci. Zcela bez zaváhání okamžitě jako k první zamířil k Bubi a tak uctivý pozdrav, jsem do té doby a ani vlastně asi poté už nikdy neviděla. Stála jsem se zatajeným dechem a jen se tiše dívala na tu krásu. A Bubi hrdě stála a klidně a tiše ty pocty přijímala.
Pak jsem ji několikrát viděla v akci, kdy vstoupila zcela klidně do konfliktu, nebo do hrozícího konfliktu, rozpůlila jakoby ten prostor mezi těma dvěma a buď jen poklidně prošla a to stačilo, nebo zůstala stát. Situace se okamžitě zklidnila, čuměla jsem na to jako puk. Nikdy do té doby jsem neměla tu příležitost něco takového vidět. Štajník se některé věci od ní taky naučil - rovnal /klidnil pak takhle u nás dvojici foxteriérek, kde to bylo třaskavý /jedna šikanuje druhou/ a jednou si trouba myslel, že půjde klidnit dva rozhádaný koně v ohradě. Řvala jsem na něj tehdy zcela neklidně jak prokopnutá. Blboš jeden
By se nám bývala pani listonoška šikla před nedávnem, když jsme.ne, já ne, já to nechtěla - když se budovala ta obří jáma u Domečku.
prčic!! Placička?? posílám povzbuzení převeliký.
Pokulhávám převelice, pospojení přechodových kostí posralo 😀 /prdon/ plus plná pochyb pozdraví-li prastará pejsková, pejsková poskakuje, přesto pozdravení pokulhává, pořád převeliké poboulení podél plachet. ☹️
Já si to taky myslím, ten bodyček mě k tomu tak navádí.
a já prostě mám na čínský videa averzi. Je to umělý, zvířata jsou tvrdě využívána a to tvrdě, jako že opravdu tvrdě. ty lidi nezajímá nic než vlastní prospěch, jak to to zvíře naučí, lépe nevědět.
No mě to taky tak přijde. Je ale nutný vzít v potaz ještě jednu věc - je to tínský a voni ty tíňani učej- resp. spíš mučej (protože tomu se moc učení nedá říkat) svoje zvířata na různé rádoby situace (rádoby ňuňůůů, rádoby ftipný, rádoby dramatický… atd) a to pak točej na ten svůj tiktak. takže ono to může být celý úplně jinak.
A myslíte, že Billy taky nosil houna v hubě? 😀 Jako rozměrově by na to měl, to je pravda 😀 😀 (mimochodem, měli jsme na něj tehdy lístky, když tady byl, ale ochořela mi drahá půle, takže prt, což nás dost mrzelo teda.)