Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 30.04.2024, 18:36:28
Jak jsem psala dříve, zázraky se (občas) dějí!
Jinak já se vlastně i díky Vám (ptž mě inspirujete) víc vrhám na Fida stran měření glykémie. Takže třeba včera 7,7. Stejná hodnota jako asi den dva předtím. Myslím, že je to OK…
A tehdy to zvracení, co mě tak vyděsilo, ustalo (tedy pro tuto chvíli, člověk nikdy neví, co bude třeba zítra anebo i za pár minut; i proto se bojím cokoli zakřiknout).
Odpověď na příspěvek uživatele Marie Mašková z 30.04.2024, 20:19:57
Tak to Vám Impact nepomůže.😕 Je z Moravy…má plno psů, protože se stará o týrané psy a má psí spolek. Snad se na mě nebude zlobit, že o ní píšu bez jejího vědomí.🙏
Ale zrovna dnes jsem narazila na článek v Přerovském deníku, kde je s ní rozhovor…
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.05.2024, 14:58:14
Nejhorší je, že to časem přijde i sem. Zatím nejsme pro migranty ekonomicky zajímaví a lukrativní, právě jako třeba to Německo. Ale i tak…já si myslím, že postupně i naše země a země bývalého východního bloku zažijí ještě větší příliv migrantů než se děje teď.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.05.2024, 14:45:44
To bylo normálně snad na iDNES. Že snad pes byl v zamčené místnosti a paní tam (neoprávněně???) vešla. Ale jsou to fakt spekulace. Myslím, že úplnou pravdu se nedozvíme.
K tématu diskuze: Byla jsem zhrozena úmrtím té paní, co ji poranil pes v útulku ve Žďáru. Amputace nohy - děs!!! Paní bylo, tuším, 62 let, což dnes není žádný věk. Jsem zvědavá, zda se nějaké bližší info dostanou do médií. Něco jsem četla, ale jestli je to pravda, těžko říct…
Když už se tu bavíme o době kovidu,zanechalo to na některé z vás nějaké následky? Po očkování, po prodělání? Já to chytla asi 5 měsíců po třetím očkování. Od té doby co jsem měla se zdravím blbě,se ještě dost zhoršilo. Jenže je těžko říct jestli by se to dělo i bez očkování a prodělání kovidu. Nejvíce mě v té době štvalo,že hned nezarazili příliv Číňanů… A vlastně nějak zametli pod koberec odkud se to svinstvo vlastně vzalo. Kdyby nežrali ty netopýry a kde co a neměli svinčík všude….?
No já měla první COVID strašný, “Brigitu” (mutace). Však mi strašně moc pomohli lidi na IF. Tehdy to byla hromadná podpora a Blackberry mi dokonce šla nakoupit (Kdepak asi je??? Pak se z IF ztratila…)!❤️ Vlastně mě tehdy zachránili přátelé - doktoři i nezdravotníci. To byly denně snad desítky telefonátů. Hospitalizaci jsem odmítla.
Druhý COVID probíhal velmi mírně. Horečka asi jeden nebo dva dny a pak se mi virus usadil v nose a nosohltanu. Pamatuji si tu bolest sliznice, třeba té nosní. A snad za týden už to bylo OK.
No a následky, podobně jako Vy. Moje zdraví stojí za prd, ale netuším, zda za něco může COVID…spíš bych řekla, že ne. Překvapila mě ale jedna věc. Cca před půl rokem jsem byla jaksi nemocná a můj dr. mě poslal na RTG plic. A na plicích jsou změny, snad ne nějak závažné, já ani nic netušila. Nicméně s tím mým dr. jsme se shodli, že to může být následek COVIDu. Otřesné obrázky plic viděla sestřenice a vlastně všichni “covidoví doktoři”. Plíce s dírami - což bylo způsobené UPV (ventilací)…
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.05.2024, 10:22:00
Ali, souhlasím s Tebou!
Ale vlastně chápu všechny příspěvky. I já měla u prvního COVIDu namále… A já znám bohužel plno lidí, kteří umřeli (na COVID) nebo mají trvalé následky. Když vzpomenu na slova sestřenice, že nestíhá vyplňovat úmrtní listy a ve špitále nepitvají, ptž patologové také nestíhají, je mi špatně a smutno. Divím se, že to tehdy sestřenice vůbec psychicky, ale i fyzicky dala. Popisovala mi mnoho případů, bylo to šílené, šílené.
Jako absurdní vnímám ty restrikce, které byly třeba rok a půl či dva roky po začátku pandemie. Už byla i antivirotika (Paxlovid), nedávalo se slovo skutečným odborníkům (prof. Beran), tečkami se podmiňovalo kdeco atd. atd. Restrikce na začátku chápu a vzpomínám, jak jsme se semkli a lidé šili roušky, chodili na nákupy nemocným atd. atd. Vzpomínám si, že jsem někdy na úplném začátku zašla za přednostkou se zeptat na její názor. Řekla mi, že byla přesvědčena, že nějaká pandemie (někdy) přijde a dále, že je přesvědčena, že nás/lidstvo čeká pandemie ještě mnohem nebezpečnějším virem (baktérií) s velmi vysokou letalitou. Je zvláštní, že jsme nebyli na nic připraveni, ale připraven nebyl celý svět…to je pravda.
Ad prof. Beran: Primárně měla být pozornost zaměřena na starou populaci a na polymorbidní pacienty!!! Proč byl on umlčován dodnes nechápu. U Pekové to pochopení zčásti mám.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.04.2024, 16:11:06
Aha, tak se můžeme přesunout do Všeob. pokecu (?)…ale znáš to: Diskuze se mnohdy odkloní od původního tématu…aneb Voda plyne a řeč se mluví nebo jak to vlastně je…😀
Dcera je mikrobioložka, zkusím zjistit, zda jí nasadila ATB. Já na ten děsný kašel doporučovala kodein, tak ten že jí dcera SNAD napíše. Má nějaké preskripční omezení.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.04.2024, 16:09:41
Dtto, podle mě to opravdu byl návrat totality. Navíc absurdní - např. jak se nesmělo z okresu do okresu, anebo jak při přejezdu vlakem z jedné oblasti do druhé kdesi roušku chtěli a kdesi zase ne. 😂 Nepsala jsi to dokonce Ty, Ali?
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 29.04.2024, 15:46:25
“Vyfotit s Orolade…”🤣
Promiňte, nechci se Vám smát…ale je to dobře napsané. Každopádně si myslím, že jste se dostala do bodu kompenzace diabetu a teď by to chtělo “pohrát si” s velikostí dávky. U nás je těch 6 U.I. neměnných, alespoň prozatím…
Jo a já se můžu jít vyfotit😂 jak s granulemi, tak s kapsičkami!!! Takže zakoupena kuřecí játra…a kluci jsou právě přežraní a leží a tráví!!!🤣
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 30.04.2024, 14:12:36
Jaký opáčko???
Jako, že se vrátí COVID, nebo jak to myslíte?
Jinak já mám přátele i mezi starými lidmi (jako že s jednou paní jdu občas na pokec do hospody); no a zrovna tato paní mi o víkendu volala a nemohla mluvit - totálně ji dusil kašel (prý vůbec nespala, i zvracela). Tak jsem byla na nervy a na telefonu 🙂, s tím, že jsem byla připravená ji odvézt do špitálu/na pohotovost. Pravda, má dvě děti…ale ty rodiny teď jaksi nefungují. No a na nervy jsem byla proto, že jsem měla strach, že má černý kašel, event. to mohl být i COVID. Nakonec za ní milostivě přijela dcera a dle info se stav pomalu lepší. Ale tu pertusi určitě nevylučuji, měla úplně typický průběh!!!