Myslím, že jsme se tady někde bavili o PL, však Sarah má hrozné zkušenosti! 😟 Mě teď v době nemoci odmítla, zakázala mi přijet, ordinovala jen po telefonu. A dnes další level: Po telefonu ordinuje sestra, už ani nemám nárok s PL mluvit telefonicky!😲
Sestra se vyptala na všemožné zdr. obtíže…a ordinovala co a jak dál. Kam jsme se to s praktiky dostali??? A to chtějí stávkovat??!!
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Verun z 20.10.2024, 23:26:27
Jj, o Feminaru jsme se zde také rozepsali - někde v dřívějších příspěvcích už je zmíněný.
»
lesnizinka z 20.10.2024, 23:21:32
Normálně teď jsem ten rozdíl zkoušela najít, ale našla jsem jen ty retro obaly, co jsem vkládala dříve. Vím, že jsme doma měli jak Sunar, tak Sunarku…ale rozdíl si už nepamatuju.
Jo, tak když jsem ten obrázek zvětšila, tak je na Sunarce napsáno, že je to dětská mléčná kaše.
»
lesnizinka z 20.10.2024, 23:16:48
U nás jsou taky všechny lesy (kde jsem měla plno svých houbových místeček) vymlácené. Jenže co naděláš? Kůrovec…😠👎
»
Verun z 20.10.2024, 23:10:50
Teď mě napadá, jestli jsem to nepopletla s Grankem!!!😄
»
Verun z 20.10.2024, 23:10:50
Nee, to jsem s prominutím nepapala…😀
Já pak ještě zkusím zagooglit. Ono je taky možné, že to moje hlava děravá popletla. 😀 Ale prostě jsme v těch sedmdesátkách měli doma něco mléčného a na obalu bylo foto prcka.
»
lesnizinka z 20.10.2024, 23:04:23
Ty, taková zahradnice, a neznáš houby? 😉 Já si vystačím se znalostí asi 8 druhů… O víc se ani nesnažím…😄
Toto jsou “janci”. Ty se mi bohužel vyhýbají. Zato kozáků jsem našla v životě celkem dost…
Tak když jsem si zagooglila, vzpomněla jsem si i na Sunarku (viz obrázek). Ale stejně mám v paměti jiný obal Sunaru než mi teď jako retro nabídl Google. Na obalu bylo foto mimina.
To je zajímavé, že já o žádných lístcích na Sunar nevím. A to jsem na něm byla od narození, a hodně dlouho… Asi mi to naši zatajili. Feminar také pamatuju, ale v “mojí éře” (sedmdesátky) se jelo na Sunaru.
Orionka: Na první: hnědáček, nebo taky podborovák. Na druhé jasná “babka”, docela si myslím, že suchohřib babka byl jeden čas ofic.název. On si taky každý mykolog tvoří své názvosloví.
Já teď večer ještě rozposlala dotaz přátelům a ode všech se mi vrátilo, že u nás se suchohřib říká tomu hřibu hnědému. Ale to je fuk. Je to houba, která je mi sympatická a líbí se mi, asi i víc než praváci. No a těch hnědáků bylo na “mém” místě nejvíc. Teda nepočítám klouzky, ty jsem téměř ani nesbírala… Praváčci také byli (dávala jsem foto, i jedno dvojčátko jsem našla). “Babek” pomálu, a muchomůrek fakt miliardy!!!
No a “janek” se u vás říká?
Tak koukám, že ofic. je to hřib hnědý. Já je mám asi nejraději - i co do vzhledu.
Na druhém foto je “babka” - hřib žlutomasý. Když je nouze o houby a najdu hezké mladé, tak je sbírám. Ale teď jsem měla většinu těch “suchohřibů”. Stejně je zajímavé, jak se ty houby i nářečně různě jmenují… Tuším, že název “janek” tady také lidi neznali…a u nás je to velmi používané. Ale janka jsem teda nenašla už xy let.
»
Orionka z 20.10.2024, 19:15:14
Vidíte a já nejméně u jednoho toho suchohřibu plíseň jen odkrojila, ptž se mi jinak zdál krásný (bylo to malé místečko s plísní). No a nesuším, alébrž jsem si dělala smaženici. Byla vynikající! Nakonec jsem do ní dala právě jen ty suchohřiby a praváky. Ale je mi hůř. Na zvracení, ach jo…
»
Orionka z 20.10.2024, 19:15:14
Ne ne, “babka” je hřib žlutomasý, ty jsem snad ani nesbírala…ty se hned rozblemcají.
Suchohřiby se u nás říká těm s velmi tmavým kloboukem, žlutým podhoubím, tvrdou nohou…vlastně i “podborovák” se jim u nás říká.
»
bambule z 20.10.2024, 18:58:42
No, nám se to právě nádherně stabilizovalo…a teď průšvih!!!😟😢
»
kometa z 20.10.2024, 18:21:02
To nejde rozříznout elektrickou pilkou?
Omlouvám se, že to sem píšu, ale lidská lebka se otevírá elektrickou kotoučovou pilou.
»
bambule z 20.10.2024, 14:57:45
Já mám, Bambule, vždy minibublinu (to je tak max. mm v průměru!), ale je tam, i když vždy odstříknu než Fidovi aplikuji.
Jinak děkuji za reakci.
Edit: Bambule, ohřátí inzulínu (myšleno na pokoj. teplotu) je vždy doporučováno; aplikace studeného inz. bolí (jsou v něm krystalky). A mám to i vyzkoušeno - na studený inzulín Fido reagoval bolestivě; na ohřátý na pokoj. teplotu jak kdy, někdy si ani nevšimne, že jsem mu píchla injekci.
Ještě doplňuji, že vetka před pár dny říkala, že pokud zkrácení intervalu nepomůže, půjdeme nahoru s dávkou. A to velmi pozvolna - nejdříve na 7 U.I. Jenže já se dívala a to je tak nepřesné! Mám stříkačky “stovky” po dvou dílcích. Nabrat přesně 7 U.I. je téměř nemožné. A ať dělám co dělám, při aspiraci inzulínu z kontejneru ve stříkačce vždy zůstane malá vzduchová bublina.