Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 13.05.2024, 18:50:09
Jj, a on ten zvuk, který BY MĚL nastat při “správné interrupci” je fakt typický…😟☹️
No a taky mi kyretou dělali AT, neboli seškrabávali nosní mandli, kterou jsem měla velikostně přes celou dlaň. Bylo mi asi 16 let a přiznávám, že jsem se s operatérkou poprala, jako že jsem jí chytala ruce. Tehdy se to nijak neumrtvovalo, dost hrůzný zážitek…na to, že si jej pamatuji celkem přesně asi 35 let!!!😔
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 13.05.2024, 17:12:47
No jo, máte pravdu. Respektive Opioidy by měly být nadřazeným pojmem. Opiáty pak by měly být vyčleněny pro analgetika přírodního původu, tedy z opia - morfin, kodein, thebain (ten uvádím jen teoreticky) atd.
Tramadol je celej divnej😄 (svým MÚ), ale ne špatný (teda já jej snáším).
Morfin jsem párkrát zažila. Samozřejmě ale i silnější opioidy. Bohužel s mojí tolerancí je to tragédie, proto jsem měla tak mizerný efekt při podávání tramadolu. Ale to byla též chyba špitálu - já rozřezanou půlku břicha a oni bolest tlumili jen tramadolem!!! Na ARO!👎
A s tou mojí tolerancí bývají ve špitále dost vedle. Já rozřezanou půlku břicha a po koňské dávce morfinu jsem si na ARO poprosila o TV, a sledovala ji snad do půlnoci - v den operace.😂
Na tohle se morfin snad nedává - já si vždycky vystačila s Tramalem nebo něčím podobným, co mi předepsali.
Na pooperační bolest jsem tramadol zažila jednou, a to po dost rozsáhlé laparotomii. Nikdy více! Na pooperační bolest by se vždy MĚL dát silný opioid, klidně ten morfin (mj. je nejlevnější). A na kostní bolest tuplem.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 13.05.2024, 10:21:03
Efe, já se plně budím vždy a vše si pamatuji. Naposledy to ale dr. přehnal s myorelaxací. Takže já úplně vzhůru, vím doslova, co si operatéři říkali, ale nemohla jsem NIC, NIC!!! Ani mrknout okem, a logicky totální paralýza dýchání. Toto je asi nejhorší smrt. No, nepovedlo se to - árařovi…
Odpověď na příspěvek uživatele Aneta120 z 13.05.2024, 12:59:37
Aneto, já jsem Vám zatím jen informativně odpověděla v SZ. Pokud se zapojí i Kometa, o to lépe…
Moje kolegyně (v práci) je vetka, která se specializuje na čičiny… Chci to poslat jí, a možná i naší ofiko vetce. Samozřejmě neovlivním, zda a kdy odpoví…ale věřím, že ano.
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 12.05.2024, 07:22:04
Jo jo, toto mi také na veterině radili. Respektive myslím, že to někdy na Fidovi praktikovali. Anebo to bylo na jiné mé kočce (?)…už si to přesně nepamatuji.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 12.05.2024, 10:35:32
Co vím, tak třeba na iDNES titulky tvoří tzv. titulkáři, a ne autoři celého článku. No a jde jim (logicky) o co nejvíc zhlédnutí. Navíc v článcích bývají videa s reklamami…takže i peníze hrají roli (opět logicky). Já čtu skoro jen iDNES, a na titulky si stěžuje mnoho lidí.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 11.05.2024, 23:01:13
Rady, ale hlavní je, že to funguje!!!❤️
No a vetka by si s ním asi měla umět poradit, ne? Já teda taky u vetky asistuji s Fidem, nicméně on se nikdy nepere, neškrábe ani nekouše. Ale nemá Tvoje vetka veterinární sestru, která by jí s fixací Vikti nějak pomohla?
Přátelé, já mám “hroznou” historku s Elsou. Asi před 10 dny měli v Kauflandu akci s mými oblíbenými čokoládami, no tak jsem jich nakoupila hned víc!🤫 A také čičinám nějaké pamlskoidní granulky. Pak jsem na to nějak zapomněla a předevčírem jsem dostala chuť na tu čokoládu. Matně jsem si vybavila, že jsem vše nechala v té jejich papírové tašce. Jenže taška nebyla nikde, byla jsem asi 5x za sebou v autě, prohledávala všechno!!!
Dokonce jsem volala kámošce, co u mě mezitím byla, zda tašku někam neuklidila. Neuklidila. Tak jsem si řekla, že jsem prostě debil a asi tašku nechala ve vozíku u OC. Ale pořád mi to nedalo a včera v noci jsem nakonec tašku našla poblíž jednoho kočičího WC v místnosti, kam bych nákup nikdy nedala! Pomyslela jsem si něco o Alzheimerovi a byla ráda, že si můžu sežrat tu čokoládu!😀 Zároveň jsem si (vše až ex post) uvědomila, že jeden den mě Elsa vítala s čímsi na krku! Tak bylo to ucho od papírové tašky!!!🤣 Vůbec nešlo sundat, a já tyto tašky používám na kočkolit a odpadky, takže jsem si řekla, že se Else nějak podařilo hlavou tu tašku nabrat a ucho utrhnout. Nicméně až včera mi vše docvaklo, když jsem zjistila, že ta taška s čokoládami nemá ucho!!!! Takže ta nebohá Elsa možná půl dne chodila po bytě s taškou na krku (naštěstí s papírovou), až ji zřejmě dovlekla k tomu jejich WC a tam se jí podařilo ucho urvat!!! Je to ženská zvědavá a takto se jí to vymstilo, nemá strkat hlavu, kam nemá. Naštěstí tady udušení nehrozilo. Tak jsme se s přáteli tomu pořádně nasmáli. Je to potvora!😂
Je teda divný, že je úplně jiná než Tvůj Willy. Ona je flegmoška, nejradši chrní, v poslední době mi lehává na polštáři za hlavou a furt mi sahá packou do obličeje, i do očí…třeba uprostřed noci!!😂
Jo, a než sama usne, uvelebuje se na tom polštáři a hlasitě přede…takže i tím mě budí. Ale i to má předem odpušteno!😄
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.05.2024, 18:49:34
Jani, to je přesný! Elsa taky sahá jen tou svojí obrtlapou, ale nikdy nevytáhne drápy. Ale že i do očí…?!!!😄
Buď se přesvědčuje, že vůbec žiju a nezemřela jsem🤣, anebo mě tím chce vzbudit…? Těžko říct. Občas se leknu a samozřejmě mě to vždy probudí. Ale vlastně moje kočky jsou ty, které hlídají, zda jsem naživu, když rodině je to úplně fuk! Teda pseudorodině. Takže Elsa má vše dovoleno a její sahání mi na tvář má dopředu odpuštěno.💞