Aktuálně: 3 873 inzerátů207 490 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 15.05.2024, 14:21:54 xxx.xxx.177.249
Saga:

Evo, vidíte to a na mě to nepůsobí vůbec nijak, což není výtka vůči Vám, jenom podotek, že každý jsme jiný, a co je pro jednoho velmi nepříjemné, s druhým ani nehne, konkrétně jako se mnou. Naopak, pro mne to byla úplně nová informace, já se v tomto oboru nepohybuji, vím o tom kulový a přišlo mi to zajímavé. Je to o náhledu na svět. 

Dám příklad, jeden z lidského světa a jeden ze zvířecího. Kolega z práce je aktuálně po výměně kolene, příští rok ho čeká druhé a on se těší!! Je to sportovec, všechno bere sportovně a s nadhledem, jeho pozitivismus je silně nakažlivý. Když měl po zákroku a přihopkal se nám do práce ukázat o berlích, spadla nám brada a to ještě nám přidal všechny historky “z natáčení”. Byl v lokální anestezii, tže všechno čekoval a on si to normálně snad užíval nebo co😄, pokecal s doktorem, laškoval se sestřičkami, chtěl vidět nejen to, co mu tam dávali, ale i to, co mu ehm vyndali, rozumíme si? Když nám to líčil, seděli jsme kolem něj v kroužku a hltali každý slovo, bylo to lepší než na divadle😄, někdo jiný by se šel vyzvracet do pangejtu. Pro mě to byl zážitek jako prase, v pozitivním slova smyslu, viděla jsem jizvu a měla názornou ukázku všeho😄.

Minulý týden u mě byla vetka - zubařka, na obyčejné prevenci u kobyl, aby zjistila, že no…je to blbý, naší malou asi nečekaji úplně příjemný věci, ale to uvidíme až na RTG, které přijede za týden. Do tý doby nechci nic práskat, páč vím kulový. Ale pokud dojde na nejhorší, vet mi celkem zevrubně popsala, co se bude dít. Byla celkem v šoku, že já na to nic, že občas jí u toho lidi omdlívaji a měla radost, že pokud bude zákrok proveditelný v domácích podmínkách (což teď nikdo netuší), že jsem schopná asistence lékaři, což prý také není standard. 

Nemám žádné zdravotnické vzdělání ani kurz, ani jsem o tom nikdy nepřemýšlela, že bych se něčím takovým živila. Přesto mne tyhle věci nechávají zcela chladnou, asi má pravdu další můj kolega, co tvrdí, že jsem citlivá asi jako pařez😄…

Sago, děkuji Ti a MOC Tě po čase zdravím!!!🌼

U mě opět série šíleností, která byla završena včera.

Popravdě napíšu, že ten zde opakovaně zmiňovaný můj příspěvek jsem zvažovala, zda sem dát…pak jsem ale naznala, že prostě popisuji realitu, a nemyslím si, že nechutně.

Přesto: Nemíním zde nikomu dělat zle, proto takové příspěvky do budoucna zvážím, zda napsat.

Vlastně děkuji všem, které jste se k tomu vyjádřily. Jak jsem psala, já na to původně nechtěla reagovat vůbec.

Fikovnice
Fikovnice 15.05.2024, 13:10:23 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.05.2024, 07:21:04

Aha, Ronjo, tak ještě jednou MOC děkuji!

Kdyby se včera nestala ta další věc, tak už na tu lidskou chybu kašlu. Teda já jsem číšníkovi řekla, zda mi nechce něco říct, ptž se tvářil jako by nic (druhý den). Pak mu to tedy došlo a začal se omlouvat. Řekla jsem mu, že jeho omluvu přijímám.

Fikovnice
Fikovnice 15.05.2024, 13:07:54 xxx.xxx.177.249
Anonymní:

Fikovnice, přeju, abyste se jednou téhle peripetii mohla zasmát. Ano jsme jen lidi a jeden lidský článek prostě zapomněl. Já mám na tyhle věci takovou průpovídku z Leteckých katastrof, u kterých jsem usínala - technická závada nebo lidský faktor? Trochu mi to pomáhá z toho prvotního nas.ání a samozřejmě většinou selhává lidský faktor. 

Klíšťata jsem si včera vyndavala tři, většinou mívám malý flíček tam, kde klíště nešlo hladce ven nebo jsem si ho nevšimla ideálně hned. Momentálně mám malý flíček a bouličku v třísle. Onehdá zase v podkolenní jamce, do pár dnů vždy zmizela. Místo hned vydezinfikuju a přihodím k tomu ještě pár dnů. Při borelióze se mi typický flek udělal asi za tři týdny - opravdu ukázkový, tak to bylo jasný. Nevím, jestli se doba nějak změnila, ve smyslu “Měla jsem klíště, nasaďte mi ATB.” Já bych sledovala a čekala. Každopádně držím palce, ať byl prevít bez problémů. Nemám je ráda, nemám je ráda!

Bobčo, Vy zníte jako byste si na tu operaci odskačila jen tak, třeba mezi nákupy🙂. Doufám, že i rekonvalescence pošlape bez problému a budete to mít brzy za sebou.

Děkuji Vám. 🌷 Já už dávno viníkovi odpustila, že zapomněl nechat pro mě kartu od pokoje…

Bohužel včera se stala mnohem závažnější věc…

Fikovnice
Fikovnice 15.05.2024, 00:32:46 xxx.xxx.177.249
Vahine:

Ano, Kometo, máte pravdu, že při spinálce bývají lidi při vědomí, jen jako lehce v limbu a nic si pak nepamatují. Já byla fakt tuhá, subjektivně určitě. Měla jsem od příjmu dost vysoký tlak, tak mi dávali k mým práškům ještě nějaký jejich navíc a stejně byl vyšší a v den operace mi dali ještě prášek na uklidnění a pak něco do žíly, co dávají i při kolonoskopii nebo gastroskopii, což důvěrně taky znám. No a spolu s tím práškem dohromady ze mě udělali plyšovýho medvěda. Jak mi to dali do žíly, byla jsem v tu ránu tuhoš. A já jsem ráda 😉 

Vahine, přeji dobrou a rychlou rekonvalescenci!🍀

Vůbec jsem nevěděla, že jsi na nějakém zákroku…

Jinak spinál se může dávat opravdu bez čehokoli dalšího - viz třeba sekce ve spinálu nebo vaginální porody ve spinálu.

Opět napíšu to, co někde vedle: Není přesně dáno, co třeba připíchnout, zda člověka “oblbnout”, i např. před tou kolono dávají různá pracoviště různou premedikaci.

A vlastně i já se svými mnoha operacemi zažila všemožné léky v premedikaci. Obvykle nefungovaly ☹️, neb já mám dost velký strach z narkózy, který nepřebije ani podání kdejakého dryjáku.😕

Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 23:52:13 xxx.xxx.177.249

No a chvilku jsem měla takový vnitřní pocit, že se mi třeba i začalo v něčem dařit…

Odjela jsem asi na poslední letošní pobyt (jen třídenní). Nicméně jsem musela chystat přednášku a další, z mého pohledu, zcela zbytné věci. Takže jsem z domova volala do penzionu, zda bych event. mohla přijet až v noci, že by mi nechali kartu od pokoje na smluveném místě. Odpověď byla, že bez jakýchkoli problémů. Mluvila jsem nezávisle se dvěma osobami a z mé strany vysloveně padl dotaz:"Můžu se spolehnout, že naprogramovaná karta bude tam a tam?" Odpověď:"Stoprocentně se můžete spolehnout!" Tudíž jsem ani moc nespěchala, nicméně cestou byly debilitní objížďky a já přijela až po půlnoci. Můžete hádat, zda karta od pokoje byla na smluveném místě…☹️ Takže co teď? Noc a co dělat? Různé telefonáty, ptž toto moje chyba opravdu nebyla. Na asi 15. pokus mi někdo sehnal majitelku, která přijela a vpustila mě do penziónu a do pokoje. Jsme jen lidé a chybujeme…ale dostalo mě to strašně. Číšník prý prostě zapomněl. Celou noc jsem nespala, já už byla otočená a jela autem zpět domů, přitom to je 100km. Jiné ubytování široko daleko žádné. Když se konečně ozvala majitelka, tak jsem auto zas otočila a jela tedy zpět. Nicméně na pokoj jsem se dostala až po druhé hodině ranní.

Pak jsem se teda ubytovala, cosi mě svědí a bolí na břiše, kouknu…a normálně napité klíště!!!🤮 Hnusí se mi a musela jsem je přesto vypreparovat. Mám tam rudý flek a logicky se obávám nemocí od klíšťat. Vůbec na mě nechodí, proto mě to tak překvapilo. Holky, míváte po klíštěti - brzy po jeho odstranění také červený flek na kůži?? Nebo se mám bát?

No a dnes, předpokládám, že z nočního stresu, se stala zatím nejhorší věc. Ani nemám sílu to sem psát. 

Tak ať jste ostatní v pohodě: Raduš Vikťa, Bobčina noha atd.🍀🌷

Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 23:41:23 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 14.05.2024, 23:39:22

Díky moc, zkusím tedy pokračovat v podávání á 48hod. Vrhala jsem se na něj stran glykémie teď hodně často a hodnoty byly takové, jak jsem napsala výše.🍀

Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 23:40:10 xxx.xxx.177.249
eva:

Věk padesátka…mládí v pr…., do důchodu ještě daleko…ALE: chtěla bych vidět chlapa, který bude makat na cizím baráku a cizí zahradě…ten chlap už taky bude mít nějaký věk a určitě se nebude chtít sedřít na něčem, co mu neříká pane…😏

Je sociologicky zajímavé, jak jsme každý zranitelný v něčem jiném. 😔

Já nechtěla na Evu reagovat, ale to, co napsala Odberryho, tak s tím souhlasím. Nepopisovaly jsme podrobnosti…

Mě se zas kdysi dotkl příspěvek, který cituji. Psala jsem cca o tom, že naděje umírá poslední, a že se třeba ještě může najít mužský, kterého by bavila práce na chalupě a zahradě. Ale takový, který by to dělal třeba i proto, že by měl rád mě. Podílnictví majetku pro mě není problém, ba naopak.

Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 22:55:05 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 14.05.2024, 21:53:22

Bodlinko, když jste sem zavítala, mohu si dovolit dotaz? Fidovi “drží” Lantus 48h. Předpokládám, že to ale není správný postup. Nicméně vina je teď na mé straně, nebyla jsem schopná zajistit aplikaci inzulínu á 24h. 

ALE: Měření glykémie KDYKOLI - v rozmezí 6 - 7. 

Předpokládám, že správný postup by byl spíš snížit jednotky. Jenže to jsem zkoušela a prd. Dokonce se na chvíli vrátila polydipsie. Ale tady ta aplikace á 48h - příznaky nemá a glykémie jak píšu výše (vlastně nějhorší měl hodnotu 7,7). Prosím, napsala byste k tomu Váš názor?

Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 22:51:21 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 14.05.2024, 21:15:18

Odberryho - plně s Vámi souhlasím a musím napsat, že Váš kocour má mé oblíbené zbarvení👌… Mého Kukačku (Kukyho) znáte??? Už jsem jej sem dávala…

Obrázek Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 20:02:19 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.05.2024, 16:44:36

No ale po operačním zákroku jste snad nějaký opioid dostala, ne? To je naprostý úzus. Nejsou, pravda, zcela striktní guidelines, jaký preparát podávat, ale opioid prakticky vždy ano. Já také morfin po operaci dostala, bylo to na Žluťáku a předpokládám, že tam s ním nešetří😟, už proto, že je, jak jsem psala, nejlevnější. Jiné špitály dávají třeba piritramid (= DIPIDOLOR) = favorit mezi opioidy, také jsem jej zažila. 

A je pochopitelné, že Efe dávali opioid, v jejím případě tedy morfin (nastavení špitálu, finanční důvody, zavedená praxe apod.).

Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 19:50:11 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.05.2024, 16:38:21

Jéé, tak to máte dlouhověkost v genech!👍

Mně táta odešel v 70 letech a mamka v 80 letech. Jedna babička také v 80 letech, druhá v 84 letech, což na tehdejší dávnou dobu bylo docela dost.

Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 15:08:51 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 14.05.2024, 08:38:48

Mému strýci bude v létě 90 let a donedávna ještě sekal zahradu, prořezával stromy. Neuvěřitelné. Mého tátu (byli bratři) už přežil o 20 let.

Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 15:06:27 xxx.xxx.177.249
Phorum:

Na ifauně jsme byli zvyklí, že se tam probírala u psů politika... Což může být zvláštní ale nějak jsme si tam na to zvykli. 😄 

Kdyby to od nás bylo moc drzé a nevhodné, tak to prosím přesuňte do sekce ostatní, nebo úplně smažte a v tom případě se moc omlouvám za starost navíc:)

A pro ty, kterým se téma nelíbí, tak to aspoň bude uceleně v jednom vlákně, což na ifauně byla myslím výhoda.

Prosím, ví někdo, KDO je Phorum???

Ten pán mi psal na IF, když byla zrušená diskuze (kam jít), psal mnoha lidem, co vím. Pak zde založil toto vlákno…a zmizel. Docela by mě zajímalo, o koho šlo. Respektive, zda to byl nějaký cílený tah…😉

Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 15:04:30 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 14.05.2024, 13:15:14

Njn, Novalgin mají nemocniční dr. rádi…😉

Fikovnice
Fikovnice 14.05.2024, 15:00:48 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 14.05.2024, 13:13:35

Ne každej bezďák jde po vínu.

Onehdá si na parkovišti bezďák vybral mě. No to se trefil!😂 Chtěl peníze, tak mu říkám, že ne, ale že mu koupím něco k jídlu. Byl neuvěřitelně vděčný, a to jsem mu koupila asi 3 rohlíky a nějakou pomazánku.

Fikovnice
Fikovnice 13.05.2024, 21:25:14 xxx.xxx.61.159
Aneta120:

Moc děkuji. Myslíte, že bych Vám to oběma mohla přeposlat na e-mail? Vidím tam i název veteriny a já bych nerada někoho ovlivnila nebo někomu uškodila. 

Paní Jano, naprosto rozumím. I kdyby to přes Vaše osobní problémy nešlo, samozřejmě tomu rozumím a i tak moc děkuji za snahu. 

Ještě Aneto, prosím, shrnula byste - klidně i zde na diskuzi nějak posloupnost všeho - kdy začaly problémy, jak PŘESNĚ se projevují (tj. třeba i vzhled zvratků, jaká je stolice, chuť k jídlu atd. atd.), kdy bylo přesně přeléčení ATB (jaká si pamatuji, ale délku léčby už ne, byly perorálně…? Asi ano, že?). Vím, že jste to zde psala…ale mám toho teď strašně moc a Vaše shrnutí by mi pomohlo - jen bych vše vykopírovala kolegyni a poslala spolu s nálezy.

Plus cokoli Vás ještě napadne, i třeba typ stravy čičiny, zda už někdy měla problémy…prostě všechno, co Vám přijde užitečné.

Fikovnice
Fikovnice 13.05.2024, 19:27:43 xxx.xxx.61.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele impact z 13.05.2024, 19:25:44

Však jsem to onehdá psala na Všeobecném pokecu. Člověk je nejkrutější bytost na Zemi.😟

Fikovnice
Fikovnice 13.05.2024, 19:23:57 xxx.xxx.61.159
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 13.05.2024, 19:22:16

Boži, super zprávy! Tak ať se to nijak nezkomplikuje!!!🌷🍀

Fikovnice
Fikovnice 13.05.2024, 19:22:50 xxx.xxx.61.159
Aneta120:

Moc děkuji. Myslíte, že bych Vám to oběma mohla přeposlat na e-mail? Vidím tam i název veteriny a já bych nerada někoho ovlivnila nebo někomu uškodila. 

Paní Jano, naprosto rozumím. I kdyby to přes Vaše osobní problémy nešlo, samozřejmě tomu rozumím a i tak moc děkuji za snahu. 

Jestli můžu poprosit, na “paní” se vykašlete. Jsem buď Jana nebo Fíkovnice.😉