Aktuálně: 3 854 inzerátů207 493 diskuzních příspěvků18 218 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 13:14:42 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 17.05.2024, 13:09:42

Jj, ta reakce Kodeta…tu tady asi znají všichni…🙂.

Ano, cizí lidé ve slušné společnosti si netykají (pokud si nedají vzájemně souhlas).

Já jsem třeba dost “tykací typ”, ale odsud - potud. A v poslední době mě trochu děsí 🙂 nabídky k tykání od lidí od nás z domu. Ovšem od lidí ve věku 80+, tj. těch, kteří mě znali jako dítě. Sice mě to těší, ale mám k těm lidem úctu a přijde mi to jaksi nepatřičné. No ale řada z nich si to přála výslovně, tak jsem to odsouhlasila.

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 13:10:54 xxx.xxx.177.249

Jo, a zde na Třetím víčku, mám pocit, lze hodně odhalit povahy diskutérů, teda spíš diskutérek. Vnímám zde asi nejvíc sounáležitosti!💝

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 13:09:29 xxx.xxx.177.249
Ronja s motejlem:

Sago, jojo, koníky, krávy, ovce - taky hlasím, když se mi něco nezdá🙂. A jo, jsem tuze ráda, že vztahy tu máme dobrý, jako jasně, někdy se to tu neshodne, to se stává i v lepších rodinách, ale musím říct, že když je třeba, zatím se vždy, když bylo třeba, mávlo rukou. Doufám, že to tak bude i dál, věřím v to.

Fikovnice, péčkování bylo opravdu skvělý, myslím, že jsem to tam před ukončením IF psala, ale mně to tehdy pomohlo - tedy kamarádce, trochu se mi hroutila, ale při předčítání péčkování se SMÁLA a začaly jsme taky péčkovat, hodně hodně moc😁. Ráda na to vzpomínám. Pak holt moc práce, dítě, prostě život a postupně to upadalo. Nedávno jsme to zkusily a měly jsme palice prázdný přeprázdný🙂. I já jsem vděčná, že jste to tehdy rozjela.

Pokud bych měla ztroskotat na pustým ostrově tak prosím s Buggyrou. Vajíčko vydolovaný z mrtvý slepice = každý gram bílkoviny dobrý!

Buggyro, věřím, že i ta jedna ačokča se ukáže jako holka pracovitá. 

A můžu poprosit? Co používáte, nebo Žínka, za ty slimáčí granule? To jsou nějaký eko, bio, nebo to neřešíte? Já teda sbírám, ale přemýšlela jsem, že bych možná někdy zkusila k čerstvě zasazenýmu udělat taky nějakou obranu. Ale nechtěla bych, aby to ublížilo jiným tvorům. A co déšť? Ten nevadí, dostávaj se z toho nějaký fujtajbly do půdy? To je otázek 🙄, možná přeci jen zůstanu u toho sbírání😁.

Bobčo, ano spolubydlící jsou někdy doslova na zabití, dobře že už máte klid. 

Ronjo, já Vám něco napíšu narovinu, jo?

Vy jste si mě právě získala v tom péčkovacím tématu!!!❤️

Nepíšu tím, že bych Vás předtím neměla ráda, to tak nebylo, spíš mi právě přišlo, že jste taková na mě až moc vážná. A já bez legrace neumím žít. Vždy jsem byla bavič společnosti.😉

No a ten Váš tehdejší příspěvek mě rozsekal, já mám snad někde celé péčkovací vlákno i uložené…😄

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 12:31:19 xxx.xxx.177.249

Včera jsem se dívala na Pelíšky (postopadesáté). A Dušek na Kodeta:"Hledáš něco, soudruhu?"🤣

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 12:29:50 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele zbynek z 17.05.2024, 12:24:55

A bylo by možné ty lidi online nějak jen “schovat”, že by si je zájemce rozklikl? Já, ptž často píšu pozdě večer, tak se dost často dívám, kdo je online…a třeba mi i hned odpoví (na SZ).

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 12:27:24 xxx.xxx.177.249

Nicméně k těm zkušenostem, jedna z nejhorších: Kdysi (pradávno) jsem vyšetřovala dítě, asi 4 - 5 leté. Už si ani nepamatuji diagnózu, podobu, nic. Jen vím, že pak za asi 3 - 4 dny se totéž dítě objevilo opět přede mnou. Ovšem na pitevním stole!😢😢😢

Myslím, že toto by neustál každý. Bylo to jedním slovem šílené!!!😢

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 12:25:06 xxx.xxx.177.249
Bobca:

Právě.. A Radus navic vidi vše katastroficky.. 🙏.. Holky, peckovani máte přece i tady někde, tak peckujte… Mě to nejde.. 

Jani, ty jsi ještě mladá, možná později prehodnotis, co je pro tebe priorita.. 😎

Boži, několikrát jsem měla snahu péčkování zde obnovit, ale už moc není zájem…😟

Jinak já myslím, že už ty priority mám nastavené, kéž bych byla mladá, bohužel už nejsem. No co už… Mě ale formovalo moje narození (něco závažného se stalo při porodu), a proto jsem přecitlivělec.🤫 Makám na sobě dobrých 30 let, snad už je to jiné než dřív, ale stejná jako třeba Ty nebudu nikdy. Ale tak to holt na světě chodí, no…

Fikovnice
Fikovnice 17.05.2024, 11:46:51 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Aneta120 z 17.05.2024, 09:35:26

Aneto, z mé strany vše odesláno té “mojí” vetce, na odpověď ještě čekám…

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 21:56:20 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 16.05.2024, 21:49:01

“jen tak z radosti zaútočil na lýtko…”

🤣😄

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 21:47:56 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 16.05.2024, 19:57:54

Jj, chápu, v tomto jsme jiné, to máš pravdu…👍

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 21:45:56 xxx.xxx.177.249
Kilian:

C je spravně🙂

Začínám na tom pracovat!🤣

Poslední večer…😔☹️

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 18:05:26 xxx.xxx.177.249
lesnizinka:

Slováky sleduju, musím, bratránek mě kontroluje😉

Raduš, i Rakušáky sleduješ??

To jsem zvědavá, jak s nimi budeme hrát my. Trápí fest favority!!! Ale to je dobře, mám ráda zápasy plné napětí a nečekaného vývoje!👍

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 18:00:07 xxx.xxx.177.249

Ono s mým povoláním, či spíše studiem, a následně nějakými praxemi, se nedá očekávat, že bych nebyla zvyklá na hrůzy života. Jsem. Pravdou ale je, že lidské utrpení mnou zamává vždycky. 😢 Možná “zamává” je nevhodné slovo, lepší je, že se mě utrpení vždy dotkne.

V tom obdivuji sestřenici a její nastavení: Třeba, když za COVIDu nestíhala vyplňovat ty úmrťáky, atd. atd. Na vedlejších postelích umřel téměř současně muž a vedle jeho syn. Prostě asi bych si časem také zvykla, ale primárně bych ARO teda dělat nechtěla…

Do toho jí vozí samozřejmě závažně zraněné lidi z autonehod, přitom její bratr (můj bratranec) zahynul vinou hajzla, který přejel dvě silné čáry a zabil jej, na místě.

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 17:50:30 xxx.xxx.177.249
Bobca:

Děvčata, zapla jsem tablet, i když se mi na něm moc dobře nepíše, ale sedím u toho s nožkou na polštářku a s ledikem na koleni.. Já jsem byla už na ucnaku otrla, ohledně zákroků na zvířatech.. Měli jsme daleko vic praxe, jak na střední zemedelce.. Tahala jsem selatka z prasnice, co se nemohla oprasit, bo jsem měla úzkou ruku.. Asistovala uvyhrezu delohy, to uz teda ve 20ti,jako zootechnicka.. Nesčetněkrát telila, cvakala ocasky a zoubky selatkum, tetovala telatka.. Těhotná jsem v nedeli, kdy nejezdil vet. davala čípky do delohy kravam.. Kdo zná, vi, jak to vypadá.. Nechci, aby to vyznelo nechutne, ale to je škola zivota..od dcery kluk ve 3 týdnech mel vyvod.. Staraly jsme se o něho až v roce a půl mu to davali zpatky.. Nebudu popisovat, co tomu vrácení do původního stavu predchazelo😟co si vystal.. jsem prostě otrlejsi, zažila jsem toho dosti.. Nad spoustou věcí se nepozastavuju.. Třeba Janča fikovnice to má nastavené jinak… O Radus ani nemluvim

Taky jsem klidnější že nesleduju tu politiku.. Co je mi do Fica, to patří do politiky😟.. Tam jsem nebyla ani jednou. Hokej prožívá moje holka a Zdenka.. Nejsem ale necitelna, hodně jsem prožívala problémy s detma, ale musela jsem se smířit s tím, co mi život nabízí. Mám takové rčení.. valka je horší.. Rikam si to vzdycky, kdyz se mi něco nepovede, nebo stane. I treba to auto.. Co uz.. Na dulky bych se vyprdla, nechala opravit odřeniny, na sedačku v případě potřeby dala deku.. 😇

Ale vůbec!😄

Kdybych já zde měla popisovat, co jsem zažila, viděla a dokonce dělala, tak to fakt některé osoby zde vůbec nedají!😂😉

Bohužel ale řada těch věcí je hodně hodně smutných…

Ad bezohlednost: Jsem na TOP pokoji, který má ale velkou nevýhodu - není odhlučněný strop! Doteď tu byl božský klid. Před chvílí se nastěhovalo zřejmě stádo slonů!!!😠 Takže je několik variant:

- jít jim říct, ať se zklidní

- jít to sdělit personálu (ale to vím, že je na nic)

- jít se ožrat!!!🤣

Jo a auto: Tak tam máme nastavení opravdu diametrálně odlišné!!! Ale to je proto, že u mě nefunguje téměř nic, tak jsem chtěla mít aspoň jednu věc OK, a to byl Čeněk. Bohužel to, co se mu stalo (mnohdy mojí vinou, JÁMY na kapotě zas nechutným vandalismem - to opravdu nejsou důlky!!!👎), je už teď za desítky tisíc Kč. Tak to budu muset řešit nějak postupně.

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 14:15:15 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 16.05.2024, 14:03:07

To není kamarádka, jde o tchýni mé kamarádky. Velmi stará paní, milovnice všech zvířat… A když právě mojí kamarádce přepošlu nějaké zvířecí video, tak ona to pustí té své tchýni a té se to prý ohromně líbí. Naposledy to bylo to video s dog dancingem.

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 14:13:39 xxx.xxx.177.249
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 16.05.2024, 14:03:07

Jéé, MOC děkuji!!!🍀

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 14:12:44 xxx.xxx.177.249
Fikovnice:

Nebyl to tip každé ženské, ale mně se zamlada moc líbil. Třeba ve filmu Den pro mou lásku…

Asi si to v noci pustím, i když je to depresivní film.

Šmarjá!!!

* Typ! Ne tip!!!🤫

Fikovnice
Fikovnice 16.05.2024, 13:26:29 xxx.xxx.177.249

Btw, ad Ronja: Nikdy nezapomenu na Váš příspěvek do péčkovacího vlákna ještě na IF!!!👏

To bylo pro mě tehdy pochechtáníčko, teda celé to vlákno, naprosto super jsem se u něj bavila!👍 Tady se moc neuchytilo…😕