Mně jej (Bravecto) zde doporučila Bodlinka pro Fida, takže ano. Jinak to, že i já jsem měla zapitá dvě klíšťata krátce po sobě, znamená, že teď musí být jejich šílená aktivita. No jo, to mokro ty mrchy mají taky rády!!!👎
Jo ale to druhé byla nymfa. Jak psala Orionka jen pošoulat, tak jsem to teď psala kámošce (na ni jdou zas extrémně). A prý záleží na stupni zakousnutí. A já tou nymfou napřed všelijak kývala, proběhl i pokus o vykroucení (tak to dělám u Fida) a prd! Zřejmě i ta nymfa se může zapít silně!😠
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 24.05.2024, 11:51:57
Evi, já vycházím i z toho, že na mě prostě celý život nešla. A teď hned dvě svině!!! Musím se v příslušném vlákně zeptat, jak se vede vnoučkovi od Mi. Nepamatuješ si, kde to psala?
Niki ty davas foresto obojek ze? Muzou kocky prasky bravecto? Znama to pouziva na psy x let ja na jezevcoury druhej rok a zatim spokojenost. Nevim tedy jestli to muzou i kocky ale asi ano.
Mně jej (Bravecto) zde doporučila Bodlinka pro Fida, takže ano. Jinak to, že i já jsem měla zapitá dvě klíšťata krátce po sobě, znamená, že teď musí být jejich šílená aktivita. No jo, to mokro ty mrchy mají taky rády!!!👎
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.05.2024, 09:04:12
No mně toto bylo řečeno tou hodnou paní (asi jsem Ti o ní psala) u nás. A že v platnost by to mělo vejít do roka. A Ty víš, jaké je moje přání stran profese, takže trochu bojim bojim.
Jinak taky máte (u Tebe, ale i jinde) podle mě naprosto zbytné HR oddělení?
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 23.05.2024, 08:54:40
Myslím, že zavřená jen a jen doma bude nešťastná.
Vím, že jsou lidé, kteří kočku dají ven na dlouhý špagát na kladce. Ale mně se toto nelíbí. Obecně vlastně se mi ani nějak nepozdává venčení koček na vodítku. Ale to je asi proto, že můj kocour, jak jsem psala, bývá přes noc venku sám.
pustili jste jí ven a teď jí to odpíráte. co to byl za hloupý nápad?
Přesně! Já toto kdysi udělala s Fidem, že se mnou jezdíval na chalupu a tam celý den (a vlastně i noc) si trajdal po dvoře a chytal myši. Návraty domů bývaly hrozné. Až jsem přišla na ten nápad pouštět jej ven v Brně na noc. Kromě toho, že jsem permanentně nevyspalá, tak by byla oboustranná spokojenost. Teda Fido by to odkejval.😄 Lidí, psů (ale i třeba cizích koček) se bojí, takže za světla ven ani chodit nechce.
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 23.05.2024, 08:48:06
Pamatuji si, jak mladý hoch dostal epilepťák přímo na zastávce tram. A přímo grand mal. Já byla v tram, tak jsem pádila vystoupit a nějaké paní, co stály kolem kluka, na mě:"Super, že jste vystoupila, my musíme odjet." Myslím ani tramvaják nevolal RZ. Netuším, zda by to byla jeho povinnost a také byla jiná doba. Věc další je, že u epi se nic moc dělat nedá, hlídat, aby si dotyčný neprokousl jazyk a aby dejchal… Také jsem tehdy kohosi úkolovala, ať pádí pro dr. Nemocnice byla na dohled a byla to ještě předpotopní bezmobilní doba.
Odpověď na příspěvek uživatele Saga z 23.05.2024, 08:37:36
Jejda, tak to hlídej! Aby to třeba nebyla borelka, nemusí být jen od klíštěte.
Jinak mně se klíšťata fakt děsně hnusí. Preparovala jsem cca ve 3h ráno a od té doby jsem už neusnula…😟
Jo a inkubační doba jak borelky, tak encefalitidy - cca 3 týdny. Takže aby na to člověk myslel a ta místa sledoval. I když u encefalitidy toho člověk moc nevysleduje.😕
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 22.05.2024, 23:47:33
No mně se asi dva až tři měsíce zpět stala skoro neskutečná příhoda. Jela jsem do “svého” penziónku, všude objížďky, já byla nějak unavená, tak jsem zastavila při krajnici, dala blikačky a že se něčeho aspoň napiju a dvě minutky si odpočinu. Vtom mě začalo předjíždět auto, řidič na mě koukal a pár metrů po předjetí prudce zabrzdil. Tak jsem si říkala: Ach jo, ten mi jde dát přes hu.bu, asi stojím nějak blbě a koho se někde mezi poli a lesy dovolám. No a takový mladší muž přišel a povídá mi:"Nestalo se Vám něco? Není Vám špatně? Nepotřebujete pomoc?"👍👍 Úplně jsem čubrněla…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 23.05.2024, 08:26:01
Děkuji! No ona známá mi třeba říkala, že kdesi dělala, s ní tam nastoupila sociální pracovnice. No a během zkušebky si ji povolala šéfová, a soc. pracovnice si během 5 minut balila tašku s pláčem. Nějaké důvody jí šéfová uvedla.
Nově má nicméně platit (to mi řekli u nás!!!), že bude možnost, že nadřízený podřízenému ukončí pracovní poměr bez udání důvodu!😲 A to i těm se smlouvou na dobu neurčitou.
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 23.05.2024, 08:13:20
Podle Phíkovnice pokrývka plodnice poněkud přinášející pochyby. Pefe přesvědčená?
Potom poddotaz: Při Pefe přesušená půda?😲 Phíkovnice pěšky ponakupovávala, Prno plné promokřené půdy, placama pršení pozpůsobovalo plácky plné pidipovodní.
Pefe, prosím poraď: Phíkovnice potřebuje přesně popsat pracovní periody: pondělí - pátek. Příchod - pryč práce. Phíkovnice postrádá prožitky podobného, protože předtím pracovní doba poměrně proměnlivá.
Ještě mám takový dotaz, který si samozřejmě pak ověřím. Ale včera mi známá říkala, že zkušebka není vždy 3 měsíce. Dokonce jsme to hledaly společně na netu a dle Zákoníku práce může být “maximálně 3 měsíce”. Pamatujete si, když jste někde začínali, jak dlouho jste měli zkušební dobu?