- Příspěvek #207177
- Nahlásit
Fikovnice:Jo, a u nás de fakto akademická svoboda skončila/končí. Tristní!
Tady k tomuto: 35 let po revoluci máme “složky” na každého zaměstnance… Opravdu “pěkné”, víc snad ani nemám sílu a chuť psát. 👎
Fikovnice:Jo, a u nás de fakto akademická svoboda skončila/končí. Tristní!
Tady k tomuto: 35 let po revoluci máme “složky” na každého zaměstnance… Opravdu “pěkné”, víc snad ani nemám sílu a chuť psát. 👎
👍👍
Jo, a u nás de fakto akademická svoboda skončila/končí. Tristní!
Ono se toho spousty opravdu už ví, ale předpokládá se vícečetný MÚ, a ten jeden není detailně probádán.
Jinak dám to sem:
Obdržela jsem plat. výměr. Plat stejný jako stávající (ale při výrazně nižším úvazku). Dále hned (???) OSO a zvláštní příplatek (???).👍👍 To lze hned ve zkušebce??? Neví někdo?
Přepokládám, že platy se uvádí vždy jako hrubá mzda (?).
Takže jediné negativum: Zatím se nejsem schopná domluvit na prac. době, mám poslat rozvrh, což opakovaně činím, a opakovaně je to zamítáno. Ale zcela jasné instrukce nemám…
Ano, sestřenice je árařka už asi 35 let. Když uspávala svého otce, dávala naprosto povrchní anestézii…prý, aby se “nezvencl”.
A ano, používají se lepší a modernější anestetika…
Mechanismus účinku celkových anestetik skutečně není detailně znám, mám na mysli plynných celk. anestetik.
Assil, prosím, máte odkaz na ten příběh muže probudivšího se z kómatu?
Uf, tak jste mě trochu uklidnila + Trickyvoo!👍
Btw, ani dnes Fido nebyl venku; tedy dnes jen chvíli. Když jsem pak šla s odpadky, připojil se ke mně a vrátil se domů.
Jo, jinak sluch je poslední ze smyslů, který vymizí. Tj. pacienti v bezvědomí/kómatu, kteří se probudí, nejčastěji popisují právě, co slyšeli. Někdy dřív jsem si myslela, že je to hmat - když budu člověka třeba hladit apod. Ale je to sluch.
Mám pocit, že nejdůležitější věci jsem své mámě řekla, když mi 14 dní umírala v bezvědomí s infaustní prognózou, a jsem přesvědčena, že mě slyšela.❤️
Navíc nemocnice zveřejňovala videa s tou paní. Toto se mi nelíbí. Asi dala souhlas rodina, ale…
Přesně tak!
Ona umřela někdy na jaře…a do srpna sloužila jako inkubátor. Přesně takto jsem tu etiku myslela. Navíc mohla transplantací zachránit plno dalších životů…což pak nevím, zda šlo po té sekci. No prostě na jednu stranu opravdu naši dr. obdivuhodný výkon, na stranu druhou…ani já bych to nechtěla rozhodovat.
bambule:https://www.blesk.cz/clanek/regiony-plzen/786938/pes-na-plzensku-vytrhal-zene-maso-az-na-kost-v-obrane-ho-zabili.html
😥 Je hrozné co se děje.
https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/zihle-plzensko-pes-pokousal-zena-usmrtil-zachrnka-nemocnice.A240529_140207_plzen-zpravy_vb
Jo, tady ještě z jiného zdroje…😢
Buggyro, fakt to, co ta paní předváděla, považuješ za umění?😉
Btw, včera jsem narazila na TK, jak v Brně udržovali při “životě” tu paní s mozkovou smrtí, která byla těhotná. V 16. týdnu jí praskla malformace, krvácení do mozku, de fakto už v sanitě byla mrtvá. To byl tehdy fakt majstrštyk…ale zase to otevřelo dost zajímavé etické otázky…
Dívenka se narodila jen mírně nedonošená, samozřejmě SC, a ihned po ukončení SC byla paní (maminka) odpojena od podpory životních funkcí.
…ale jsou lidi, co mají třeba jen půl mozku…😀😉
Tak já si změním nick na Magor, to už není možné!!!
Jednak milión restů, doporučených dopisů, plateb atd. atd.
Ale dnes od rána jsem byla v presu, kdy zvládnu dojít ven pro Fida. Opět byla svolána naprosto zbytná porada u nás… Tak jsem se stresovala, páteř bolela a bolí pekelně. Pak už teda jsem se oblíkla, že se pro Fida dovleču na zahradu (ono to není hned u domu).
No a najednou nějaké “Křup, křup!” a Fido si poblíž mě vychutnával granulky!!!
Vahine, Trickyvoo (i ostatní) já jsem se fakt pomátla!!!😟Pro změnu jsem včera usnula a nevypustila jsem jej ven, ale ráno jsem si byla jistá, že je venku. Vahine, to už je naprosto obří výkladní skříň a můj mozek = houba!!!👎
Pefe, pošlu personální psaníčko. Počátek procesu posunut - prázdniny…
Leithian:Prý se nějaké “variantě/průběhu” zánětu mozkových blan říká Petrův syndrom nebo tak nějak. Jani, Fíkovnice. Nevíš?
Jani, to fakt nevím a meningitidy/encefalitidy mám celkem sestudované. Ale třeba mi něco uteklo…
Mi:Tohle jsou hrozné věci a dovedu si představit co jste prožívala. Hlavně že je vše v pořádku a vy už v klidu.
Mi, jak se daří vnoučkovi?? Byla to fakt klíšťovka? Kéž je vše OK!🍀