- Příspěvek #208090
- Nahlásit
Jj, tak to jde!👍
Jj, tak to jde!👍
Já k tomu našla popis z nějaké veteriny. Už jej zas nemám v záložkách a byly tam i ty křeče, ale samozřejmě se nehádám. Ono i u lidí to může probíhat ze začátku celkem diskrétně (viz risus sardonicus - pamatuji si, že jsme měli foto paní s “tetanickým úsměvem” v Infektologii a vypadalo to…no prostě téměř jako normální úsměv).
OT: Opět jsem Vám krátce napsala SZ.
kometa:tehdy veterina,kastrace hosp.zvířat,muselo to být drsné.
Viz Xerxova. Oni se s pacienty moc nemazali ani lidští doktoři. A nemusíme jít až do středověku. První opravdu účinná anestezie se objevila v polovině 19. století. Do té doby se používalo “znecitlivění” alkoholem, odvarem z makovic apod.
Mimochodem, ve středověku se kupírovaly uši i koním.
Jéé, historii anesteziologie jsem ted přednášela…a nalezla jsem veeelmi zajímavé informace a zdroje.😀😉
Písnete, pro zajímavost, co takové webináře stojí? Plus mínus…?
Jo jo, já si pak tetanus u zvířat sestudovávala. Sice asi finální křečování u psů může vypadat nějak tak, jak popsal zadavatel. Ale že to postupuje plíživě jsem se taky dočetla.
No a souhlasím - před smrtí, ante finem, může subjekt křečovat třeba z hypoxie, ABR rozvratu atd. atd. Jen ta epi se mi tak jako nabízela, nicméně znovu zdůrazňuji, že po netu to je vše jen věštění.
Těžké křečování bývá (u lidí) těsně před smrtí třeba i u mnoha malignit, malnutrice, prostě z nejrůznějších příčin. Ten, kdo večer usne, a ráno jej naleznou mrtvého (jak se to stalo mé velmi dobré známé), má velké štěstí.
Já právě měla zájem (kdysi) také jen o pár dní (3 až 5) a řekli mi (u nás), že by to bylo strašně problematické a kdesi cosi…prostě nevyhověli…
U nás také akademici mj. nemůžou čerpat náhradní volno, i když v minulosti jsem mohla (experimenty jely non-stop, takže jsem bývala v práci i o víkendech nebo dlouho do noci). Ale tehdy nic nebylo ještě elektronizované, myslím, že to vše (ta NV) bylo spíš “per hubam”.
Také se mi to jeví a už po prvním popisu jevilo jako epi paroxyzmus. Ale přece jen je to jen internetové věštění nebo “odhad”.
Plus mě napadl tetanus…ale pro zadavatele - vše je nutno brát s rezervou.
Jasně, souhlasím s Tebou.
Ono já ani za ten online konkurz zas až tak ráda nebyla (jen, že jsem nemusela do Prahe😄)… Přece jen preferuji se setkat osobně a mluvit naživo. Tehdy jsem navíc narychlo sháněla web kameru, která se mi u NTB polámala. Měla jsem dvě "přijímající"/šéfky - a měly to fakt rozdělené klasicky: Jedna byla “hodný policajt” a druhá “zlý policajt”.😀
balu:Asi máme rozdílné zkušenosti. Pohovor se dá domluvit tak, aby časově vyhovoval. A datum nástupu taky. Pokud o vás mají opravdu zájem, tak na vás počkají.
Ty dva měsíce výpovědní doby by nemusely být, klidně by mohlo být v Zákoníku práce, že pokud se zaměstnavatel se zaměstnancem nedohodne na dvouměsíční výpovědní době, ale na ukončení pracovního poměru např. ke konci aktuálního měsíce, pak musí zaměstnanec dostat k odstupnému další dva průměrné výdělky. Ale důvod výpovědi by být uveden měl, a to dle Zákoníku práce. Z důvodů, které jsem uvedla dříve.
“Pohovor se dá domluvit tak, aby časově vyhovoval. A datum nástupu taky. Pokud o vás mají opravdu zájem, tak na vás počkají.”
Ano, jak jsem zde psala i veřejně, takto vyhověli mně. Konkurzem (online), odloženým nástupem atd.
Jj, přesně to po mně chtějí. Dopředu vyplnit milión tabulek se sebehodnocením…
🤣😂👍
Leithian:Neziskali tim nic.
Ale získali. 😉 Přinejmenším obdiv, náklonnost a pomoc většiny světa (nebo aspoň většiny Evropy a USA).
Já třeba myslela, že válka skončí brzy, max. do pár týdnů. A jak jsem občas už na některé Ukrajince, co je potkávám zde (v OC, v nemocnici atp.) naštvaná, tak to, že hrdě odolávali a odolávají stále Rusům (ti na frontě), obdivuji. Já vím, jim je nějaký obdiv na prd. Ale ukázali, že prostě nejsou ořezávátka.
N:Fíkovnice k tomu přistupuje velmi rozumně.🙂 Všichni se tu div nepoperou,kupují houfně “voodoo panenky” a jehly do nich bodají jak kulometem a přitom co z toho? Ti kvůli kterým se spodina hádá si mezi tím zajišťují koryta a nám se tak akorát můžou smát.🙂 Víte, když v USA potkáte čecha, tak je to jak když se znáte dvacet let a je to skoro jako shledání s někým kdo skoro patří do rodiny.🙂 Rozdělení společnosti je hodně ošklivá věc a zemi jen škodí. Politické názory jsou jedna věc, ale někteří to přenášejí až v nenávist a to je špatně. Fíkovnice má sice jiné názory než já, ale jinak fajn paní a stejně tak třeba paní Dája.🙂
Já mám s Vámi, Neverende, takový problémek.😀
Já nikdy nevím, co píšete vážně, co je nadsázka a kdy si děláte už vyloženě srandu.
Ale platí, že Vás nemíním urážet nebo se do Vás navážet jakkoli jsou i naše politické názory rozdílné.
No a pokud diskuzí zde bavíte sám sebe, no tak congratulations!😉
Aluško, to je prostě bomba!
Obrovský úspěch Vaší péče a péče Vašich veterinářů, smekám a gratuluji!!!👍👏
Tak jsem byla s odpadky a venku Policie! Hned mi to nějak sepnulo. U své zánovní dodávky stál soused, tak jsem tam došla a říkám:"Neřešíte poničení auta?" Odpověď:"Ano!" Tak jim říkám, co se stalo mně a že ani Policie nepřijela to nafotit. Takže starší poslal mladšího, aby to nafotil. Ten fotil a povídá:"Víte, teď jsou ta vedra, tak se kapota snadněji promáčkne!" 😂 Říkám mu, že se mi to stalo v březnu a že dosud nic nevyřešili a věc odložili. Poté se mě ten milý muž zeptal, zda mám u sebe OP. Podotýkám znovu, že jsem šla s odpadky, blízko nich. Říkám, že ne. Ptal se na jméno, prolustroval mě a prý:"Vy jste změnila účes??" To už mě úplně dostalo, OP je tuším z roku 2017, tak mu říkám:"Ani ne, jen stárnu…" 🤣 Nevěřím, že by se cokoli vyšetřilo. Liborovi (ten soused) někdo rozbil sklo!!! Děs a hrůza, co se tu děje!👎
No to je pravda, že je to sbírka exemplářů, kteří by se dali onálepkovat - tipuji u většiny narcistickou PO.
Je to v médiích typu iDNES atp.? Kouknu na to.
Nevím, nemám Turka “sestudovaného”. Zatím jsem se jen dívala na několik málo debat.
No a jestli radil tady tyto kraviny (SAVO), no tak vypadává z mého zorného pole.
Jo a ještě by mě zajímala jedna věc: Převod nevybrané D do dalšího roku…to si také určuje každá instituce samostatně, nevíte? U nás to mnoho let šlo, teď už zas nějakou dobu nelze. Na vše jsou plány, tabulky, výkazy…
Jo jo, tak nějaké tekutiny přijímá. Tak aspoň, že tak!👍
Jinak, kdyby jej průjmy dehydratovaly, tak to poznáš na kůži…ale to asi víš (?).