- Příspěvek #208924
- Nahlásit
Ne ne, Fida mám já!😂😉
Ne ne, Fida mám já!😂😉
Děkuju Ronjo…
Já jsem pořád špatná z toho mého kamaráda, takže zde jsem četla jen poslední příspěvky…
Ještě jedna poznámka: Na fotu č. 2 vidím hnis…? Jaký je charakter té secernace?
Btw, má teplotu???
Zrychlené dýchání - asi od bolesti, ale nedejbože, aby vznikl celkový zánět. Také MOC přeji, ať to zvládnete a ať už se to probůh nezhoršuje!🍀
Také myslím, že teď už je to na drén(y), předtím komplet vyčistit…
Jen jsem zas přehlídla: Dostává Hachi ATB celkově?
Pumo, jen taková poznámka: Mám už nejméně měsíc pokousaného Fida (pravděpodobně) od cizího kocoura. Fido = můj bytový kocour, který chodí na noc ven. Má plno ran na krku, ale žádná není tak hluboká, akorát se to strašně špatně hojí… Naštěstí tentokrát z toho nevzniká žádná kapsa.
Ale dám Vám sem foto, když měl strašný absces také od pokousání kocourem (nevím to jistě, ale je to hodně pravděpodobné). Tehdy z toho vznikla abscesová kapsa, drénovalo se to a vetka to snad každý den chodila proplachovat. Plus samozřejmě dostával celkově ATB.
Jak už někdo psal, ať je to od kočky, od hada, od stonku, od klacku, prostě od čehokoli, přeji, ať se Hachi dobře a co nejrychleji zahojí!
Edit: Samozřejmě jak na potvoru nemůžu najít fotky s ránou a drénem, tak jen jak to měl vyholené. To místo byla původně kapsa plná hnisu, bylo to děsné.
Trickyvoo:Upřimnou soustrast…to je rakovina mozku ta zkratka?
Trickyvoo, ano, nejhorší z nádorů mozku…
Ronjo, na j. Moravě předpovídají nějaké echt buřiny, přívaláky, velký vítr a bohužel i kroupy. Nejdřív to hlásili cca na 20.h, teď jsem se dívala, že to posunuli na cca 23.h. Ale z jasné oblohy už je šedá a začíná se nehezky stmívat. Nemám tyto živly ráda (kdo by také měl, že…).
Semirah:Dala som tu inzerát, keďže kamarátka má šteniatka, chce darovať, jej fena mala 10, 6 sú feny a 4 psíkovia, psíkovia aj 2 fenky majú majiteľov, pre zvyšné 4 hľadá, mama labrador, otec zlatý retriever, ak by ste mohli pomôcť so zdieľaním, budem vďačná. Ďakujem
Promiňte Semirah, snad jsem Vám do toho “nehodila vidle”. Jsem hodně emotivní člověk a nastřádané emoce ze mě musí prostě ven.
Zkusím později Vaši nabídku také nasdílet mým přátelům na FB (event. jinde), i když mě v tuto chvíli žádný zájemce nenapadá. Moc držím pěsti.
Vahine, na tuto dg. se nějak teď odchází víc, alespoň mám ten pocit. Je to jasný ortel smrti. A ve vedlejším domě (jsme tři paneláky vedle sebe) na totéž odešla paní asi před rokem. Ta ale byla vrstevnice mých rodičů, tudíž už měla věk…
Jinak s tím bojovala Bára Rektorová (tzv. Sushi Queen), Denisa Cziglová/Zajícová (dochází mi, že všichni z Brna, ale to je náhoda).
Jsem víceméně proti eutanazii (respektive jsem velmi opatrná v názoru na ni), ale zrovna zde bych ji povolila.
Děkuji Vám, Semirah…🌹
To nebyl přítel z kategorie nejbližších, přesto jsem jej měla moc ráda a prokecali jsme spolu hodiny a hodiny a hodiny. Byl to nesmírně hodný člověk, sportovec tělem i duší. Bude mi po něm smutno, ale vím, že už se netrápí.
No já zrovna psala, že zrychlený tranzit GITem zkracuje dobu kontaktu léčiva se sliznicí a může být určitá porce dávky léku nevstřebána. Toto se popisuje u průjmů, ale třeba také při podávání/zneužívání laxativ.
Ale:
a) toto platí pro humánní medicínu
b) neznám nějak detailně anatomii kočky a jejího GIT
c) nemám nastudovanou absorpci remdesiviru (nebo co v těch tbl. teď vlastně podáváte…?)
Edit: Byla jsem přítomna kolonoskopii taťky a byla síla vidět (i po vyprázdnění) celé tablety, které prošly až do distálních partií střeva!!!
Podívejte, mně se nelíbilo třeba tehdy to navážení se Neverenda do znásilňovaných žen (kauza Cimický). Zde v Politice si stejně každý žvaní to, za čím si sám stojí. Kdo má sílu, občas protiargumentuje, řada lidí to zde ignoruje (což je možná to nejlepší). A pak přijde situace, kterou jsem právě popsala ve Všeobecném pokecu, a skutečně zdejší “přestřelky” považuji za naprosto marnivé a žabomyší války.
Dám to sem, nějak to ze mě musí ven, promiňte mi to. Včera skončilo utrpení mého kamaráda.💔 Před chvílí jsem bohužel byla svědkem příjezdu Pohřební služby a jeho odvozu. Bylo mu asi 40 let a měl snad nejhorší dg. jaká může být (gl. multiforme).
Edit: Odešel včera, zřejmě na přání maminky je možné se zesnulým zůstat ještě takto dlouho v kontaktu (v bytě); naprosto to chápu.
Kometo, ale mně opravdu nevadí se s Neverendem bavit. Tuším, že se baví on, dost často se bavím i já. 😄 Už jsme si to psaly i soukromě. Pokud mám argumenty na jeho občasné nesmysly, tak se je snažím uplatnit. Pokud napíše něco, nad čím bych se mohla zamyslet, tak tak učiním. Pro mě je to win-win situace.
Btw, a není to na drenáž???
A ta rána něco secernuje nebo to je ta mast, co jste vkládala její foto?
Zcela popravdě mě AKTUÁLNĚ nejvíc vyděsila předpověď počasí! ;-)
Právě jsem si přečetla, že večer na j. Moravu dorazí opět bouřky a bohužel i kroupy. Plus nárazový vítr. Chjo!!!
Nestejné konce (a začátky) voleb v EU jsou taky úplně praštěné…
Já se těšila aspoň na předběžné výsledky…a prd!
???? 😲