Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 17.06.2024, 17:58:56
Cca takováto… Řekli mi v Bauhausu, že už ji NESMÍ prodávat!!! Teda přesnou typizaci teď nevím, ptž světlo už je delší dobu nefunkční. Možná by šla objednat z nějakého E-shopu, ale stejně to nějak nechápu… Řekla bych, že jsem ve světle mívala tu na obrázku v zelené krabičce…
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 17.06.2024, 16:11:07
Děkuji, poslechnu si to. Teda, až budu mít čas… Já mám i tzv. teplé světlo/žárovky. Jako v jiných světlech. Tak to můžu zkusit nějak prohodit, ale nevím, zda je tam stejný závit.
Btw, měla jsem klasickou levnou lampu - takovej ten talíř nahoře a pak bodové ohybatelné světýlko u toho/lampičku. No a co se nestalo??? Přestali dovážet žárovky - takové ty trubičky do toho talíře😠, zkusím najít na netu foto…
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 17.06.2024, 17:28:24
Mně ji vnutili v obchodě, že byla v akci…taky bych si ji asi jinak nekoupila.
Teď nemám peníze na utrácení a zkoušení různých žárovek…ale třeba to fakt roli hraje.
Ono můry chytají moje kočky a jsou pro ně extrémní pochoutkou! Je to asi jediná věc, u níž na sebe i vrčí a snad by se i Kuky s Elsou porvali. Fidovi jsou můry a veškerý hmyz šumák!
Moje kamarádka kdysi prohlásila, že můry jsou prý pro kočky něco jako pro lidi krekry nebo chipsy!😂
Odpověď na příspěvek uživatele Tenurri z 17.06.2024, 09:13:49
Tak v tom případě už to fakt nechápu…🙃
Je možné, že můry nejdou na určitý typ světla??? Měnila jsem jak typ žárovky (taková ta studená barva), tak vlastně i celou lampu. Místo vyšší mám jen lampičku - ale přímo na okenním parapetu.
V tomto mě zaujala hlavně ta informace, že jodové tablety jen pro mladé. To má nějaký medicinský důvod a nebo je to prostě jen ve stylu staří můžou umřít?
Se ptám jen, že když jsem se ptala svojí endokrinoložky, jestli můžu brát jodový tablety, tak řešila autoimunitu a ne věk.
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 16.06.2024, 22:13:50
Pumo, myslím, že neděláte chybu, když věříte svému vetovi. Má s Hachim zkušenosti…
Já jsem někde o pár stránek dřív psala, že ta nekróza začne plandat a skončí to ustřižením. Což se teda stalo. Ale co vím odtud nebo z IF, Váš pesan musí mít pořád něco speciálního :-/, tak i tentokrát si to teda “vyžral” strašně moc. Myslím, že je dobře, že nemá celkovou infekci a že se to prostě hojí. Jestli to bude o den dva tři dřív nebo ne, je už teď asi celkem jedno. Hlavně, aby nedostal sepsi nebo něco podobného.
Tady asi všichni se snažili vymyslet co nejlepší postup a nápady. Vy jste věřila svému vetovi…a tak to má i být.
Jo a k té Vaší n.m.: Mám pocit, že zmije vyhledávají vyšší nadmořskou výšku. Nejsem si jistá, jestli ve výšce kolem 400 m.n.m. vůbec žijí.
Ke mně už druhý rok ne. A to mám na parapetu rozsvícenou lampičku. Letos zatím nepřiletěla ani jediná můra. Už jsem se na to ptala jinde, ale celkem by mě zajímalo, zda je tedy takový úbytek hmyzu…? Jestli je to všude nebo třeba jen místně…?
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 15.06.2024, 22:47:23
No, ale je to divný. Furt hlásili pohromu. Já večer musela MHD do města. Cestou zpět mě to chytlo, ale teda žádná tragédie. Obloha byla úplně černá, zase práskaly hromy, ale přímo tam, kde bydlím (jižní část Brna), to fakt nijak velký nebylo.
No a pak zase v noci začalo bušit do oken, takže jsem Fida ani nepustila ven.
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 10.06.2024, 21:24:31
Plako, Vy jste dávala i odkaz na YT video “Krabice” a já ten příspěvek teď vůbec nemůžu najít…🤔 Jsem slepá nebo jste ten příspěvek stáhla (přeeditovala)?
To nebyl přítel z kategorie nejbližších, přesto jsem jej měla moc ráda a prokecali jsme spolu hodiny a hodiny a hodiny. Byl to nesmírně hodný člověk, sportovec tělem i duší. Bude mi po něm smutno, ale vím, že už se netrápí.
Vracím se ještě k tomuto smutnému tématu. Na parte je popis v 1. os. sg., tudíž “Oznamuji……že odešel můj syn….” Podepsána jen maminka. Šílené!!! Měla jen jeho…😢
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.06.2024, 18:20:59
Bohužel znám případ paní, která umřela po bodnutí včelou do krku. Šlo o pokladní v obchodě a NIKDO jí nedokázal adekvátně pomoct! Navíc přijeli jen záchranáři; ne lékař v rendez-vous (ten až mnohem později). A ti nedokázali paní nejen, že zaintubovat (což je logické), ale ani zakanylovat žílu… Paní “žila” ještě asi 14 dní na ARO. Opakovaně se stanovovala perfúze mozku, stále byla nějaká zachovaná…až po těch asi 14 dnech nula a nastala mozková smrt. Smutné… Myslím, že jí bylo něco málo přes 50.
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 15.06.2024, 18:20:59
No já taky tehdy zamrzla na zbytek dovolené. 😄 Naši už mě nedostali na žádnou túru…
Já byla ale už v tom věku “zamrzávací”. Nicméně po setkání s touto zmijí a mém zamrznutí jsem po asi 5 - 10min začala ječet tak, že se seběhli i okolní chataři. Měli jsme tehdy vypůjčenou chatu v Podbanském… A ti chataři následně sdělili, že jsem ječela víc, než kluk, kterého den před mým setkáním zmije opravdu uštkla. Vezli jej narychlo do L. Mikuláše. Byl to “hostinný” kraj!!! 😂 Majitelé chaty nám podrobně vyprávěli, jak je přímo u ohniště navštívil medvěd! Nastala panika, všichni do chaty, židličky, stolky, vše popřevraceli. A když byli uvnitř, zjistili, že venku zůstala babička! 😂 Nevím, jak teď, ale tehdy tam medvědů bylo hodně, no a zmijí jak vidno, také. Pak tam byla na dovolené kolegyně. Byli i se psem a chodili na podvečerní vycházky na jakousi asfaltku a prý přímo před nima se z té asfaltky odplazovaly zmije, které se tam vyhřívaly. Měli prý strach jen o psa.