Nám někdo střílí přímo pod okny baráku!!! Včera ve 2h ráno (plus večer kolem sedmé h) a slyšela jsem i rychlé kroky. Valila jsem ven pro Fida (v ty dvě h ráno), měla jsem o něj obrstrach, naštěstí po chvíli přišel. Pak mi xy lidí vynadalo, jak mě napadlo jít riskovat ven. Jenže lidi to ví a nic nedělají. TEĎ, cca 10 min zpátky opět pod okny střelba - opakovaně 4 výstřely. Tak jsem teď zavolala Měšťáky, jenže co z toho. Jediné “pozitivum” je, že ten někdo střílel i během telefonátu, měli by to mít nahrané. Pyrotechnika to není a kočky jsou ze střelby už úplně paf. Kamery na tu stranu namířené nemáme. Stala se z nás čtvrť hrůzy. A přímo pod okny našeho předsedy SVBJ mají doupě bezďáci - ve výklenku paneláku. Policie je vyhnala z veřejných laviček, tak se jen přemístili asi o 20m dál… No a Měšťáci, že sem hned posílají hlídku…jenže to je na prd. Než přijedou, je ten někdo v trapu. Fascinuje mě akorát ten náš předseda. Včera jsem mu to volala a on klidným hlasem:"Ale jó, já to vím, že tu někdo střílí…"👎
Dnesni navsteva u veta - rana se hoji krasne, je tam krasne videt tvorici se fibril, okraje se zatahuji (byly tam a jeste stale trochu jsou kapsy). Podle veta se rana bude od ted hojit velice rychle. Dnes to byla treti terapie laserem a pujdeme jeste na dalsi tri (patek, pondeli a ve stredu posledni).
Dnes budeme Hachimu opet nohy a intimni partie myt a po uschnuti zkusime detsky pudr, protoze ma okoli pindi trochu zarudle.
Alaptid bohuzel jeste nedorazil, ale snad uz zitra, max v patek (objednavala jsem uz v pondeli primo z biovety a jsem fakt nasrana, ze jim to tak trva.. Kdybych to byvala vedela, objednam jinde nebo rovnou pro mast v pondeli zajedu do Cech). Pak budeme mazat 2x denne jeste jako dalsi podporu hojeni.
Uf, kolegyně je dneska extra protivná… blé. Ale jo, má to doma teď těžké, já to ustojím, jen vždycky, když mi vynadá, tak se mi zvedne tep a stres a vůbec, je to nepříjemné. Bylo by fajn si z toho nic nedělat 🙂
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.06.2024, 07:06:00
Postexpozičně už bude (část) radioaktivního jódu vychytaná š.ž. Takže ano, má smysl dávat preexpozičně. Preventivně/jak píše Megi/je to blbost, ale např. po začátku války na Ukrajině mi říkali farmaceuti, že hlavně důchodci vykupovali v lékárnách jód. Snad byli náležitě poučeni a necpali jej do sebe (aspoň snad ne ve velkém).
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 18.06.2024, 07:06:00
Já si to budu muset fakt víc sestudovat, později… ;-).
Myslím, že v tom vyšším věku je poměr risk vs. benefit (stanovuje se u léků) posunutý na stranu risku. Ale zároveň nevím, proč by tam nebyl žádný benefit. Pokud na to moje hlava děravá nezapomene, zkusím se nad tím zamyslet a něco pročíst…😉
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 17.06.2024, 09:38:02
Pobčo, přijímačky poměrně pruda. Phíkovnice psala:
- poránu prezenčka příštích posluchačů = překontrolovat personální průkazy, pozvánky plus photografie; pak posluchači prezenční papír podepíší parafou
- poté posazení posluchačů po posluchárně
- porozdávat papíry pro protestování posluchačů
- pohlídat prohibované projevy: pruba pokoukávat po papírech, pomůckách, případně přímo poslouchátko pro poslechové plachty (příšerný pokrok při přijímacích pohovorech - posluchači používají perfektní přístrojky, přičemž personální paměť příšerná, palice povětšinou prázdné!)
- pro protestování přesná perioda, poté papíry posbírány
Phíkovnice participovala při počtu přibližně pět plus pět paní = posudková “parta” 🙂, přesto Phíkovnice poznala pouze paní předsedkyni. Proto pruda, Phíkovnice pomalu pospávala. Poté při pauze poodskočila pokoupit povzbuzovač, protože poklopy Phíkovnici poměrně příšerně padaly!🤣
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.06.2024, 21:31:23
Z SPC Jodidu draselného:
- Dospělí nad 40 let věku:
Užití tablet jódu se nedoporučuje u osob starších 40 let, neboť přínos léčby tabletami jódu po expozici radioaktivnímu jódu je méně pravděpodobný.
- U dospělých nad 40 let věku je menší pravděpodobnost přínosu léčby tabletami jódu po expozici radioaktivnímu jódu. Nicméně u osob, u kterých je riziko expozice vysokým dávkám radioaktivního jódu (např. pracovníci, kteří se účastní záchranných nebo čistících operací) je nezávisle na věku vyšší pravděpodobnost prospěchu léčby a má jim být dána prioritně.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.06.2024, 21:31:23
Popravdě mě moc PIL nezajímá. Kouknu se do SPC, ale ještě raději na nějaké studie. Až budu mít na to čas a chuť…😀
Moc nevím, proč by od věku 40 let nehrozil karcinom štítné žlázy.
Pokud by nedejbože opravdu došlo k zamoření radioaktivním jódem (nukleární zbraně, nehoda jaderné elektrárny), tak alespoň ti, co nejsou úplně nejblíž katastrofě (ptž ti buď zemřou hned nebo později), by se měli snažit o ochranu štítky vychytáním neradioaktivního jódu.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 17.06.2024, 20:19:26
To ale necitujete vůbec nic nového a objevného…😉
Otázka je, proč je KI/nedoporučován ve věku nad 40 let. Jak jsem psala, úplně zahrávat si s užíváním jódu radno není a starší lidi jsou vůči jeho NÚ více vulnerabilní, ale i tak mě to zaujalo stejně jako Assil. Přesnou odpověď totiž nevím.