OT- zážitky s hadama? :vidím v lese řetěz z kola, si říkám co tu dělá řetěz z kola? až se ten řetěz uprostřed zvednul a zesyčel mě…se zmijí se potkávám na Šumavě běžně, živýma i placatýma…i s tou černou. Užovku jsem nesla ukázat dětem, vložila jsem si jí do košíku s houbama a ona mi za odměnu ty houby zasmradila…
Na rybnících máme pěkné exempláře užovek obojkových, velkých, jako vycházková hůl…nebožka erdelka jednu užovku i neohroženě ulovila…
Jo tak to jste byla Vy, kdo “posbíral” s houbami i Natrixku…???
Já si to storku pamatovala a vyprávěla ji dál. Jak Vám zasmradila všechny houby.😄😉
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 20.06.2024, 16:36:06
Jinak psala jsem asi jinde: Bylo mi asi 13 let (+-) a byla jsem s rodiči na D na půjčené chatě v Podbanském. Dřepěla jsem v borůvčí a pojídala borůvky. A v tom podřepu se mi MEZI NOHAMA (!!!) proplazila učebnicová zmije (šedá s černou klikaticí), a naštěstí mě varovala fakt hodně hlasitým syčením. I tak to byl šok.
Odpověď na příspěvek uživatele Anet10 z 20.06.2024, 16:36:06
Anet, já poznám zmiji od užovky bezpečně, a to proto, že mám bohužel z hadů patologickou fobii… Teda neříkám, že když se proplazí někde bokem kolem mě, že budu na sto procent vědět, oč jde. To ne. Mám, krom jedné extrémně nepříjemné zkušenosti se zmijí a s Natrixkou na mé zahradě, hlavně teoretické znalosti.😀
Mám nastudované všechny druhy užovek a i zmijí - třeba po Evropě.
Jen to foto - pro mě prostě nebylo dostatečně průkazné. Až budu mít čas, kouknu na to a třeba si to zvětším.😉
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 20.06.2024, 16:25:42
Konkrétně jde o garáž, v níž jsou kóje. Kóje jsou pro dvě auta, zamykatelné. A stání pro JEDNO auto v té kóji (vždy ji sdílí dva lidé) teď známý koupil za 950k. Takže “stání” nebyl dobře zvolený termín, uznávám. Ale nejde o samostatnou garáž.
Nejen, ze nemusi mit “klikyhak”, ale muze mit treba jen pruh :) A jeste pridavam hezky srovnavaci obrazek Vipera berus vs Natrix natrix
Věřím, že ty rozdíly tu známe snad všichni. Melanickou formu (ať už Berusky nebo třeba Natrixky) znám také. Ale souhlasím s Kometou, že to foto je poněkud zavádějící. Kdyby byly vidět zornice a vůbec pořádně hlava, tak to by bylo jiné.
Ale je to celkem jedno. Máte potvrzené, že tedy poblíž byl zjištěn větší výskyt zmijí. Já osobně se celkem kloním k tomu uštknutí…ale stejně to už nikdo nikdy nerozsekne, co se tehdy stalo.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 20.06.2024, 08:17:20
Jo a stran zápisků jsme asi stejné. Já mám OCD😄, takže vše se musí dopodrobna zapisovat. Píšu právě přesně i ty minuty. A mám i kolonku na poznámky!😄Jako že např. “Píchnuto nadvakrát, Fido ucukl!” atp.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 20.06.2024, 08:17:20
Já jsem také prodlužovala svévolně… Pak jsem začala měřit glymču. Zcela nahodile, nalačno, po jídle, před aplikací, po aplikaci…a tím jsem zjistila, že ten efekt mu takto drží.
Tak třeba to tak bude i u Vás se Sporimunem! Přála bych Vám to. Ono třeba u Fida je to fakt otravné - pro mě, ale hlavně pro něj. Naprosto spolehlivě vycítí, kdy “jdu na něj”, začne mi sledovat ruce, jestli nedržím stříkačku…a občas už začne prchat/schovávat se. No, v tomto smyslu to dobré není. A na vpich někdy zareaguje (jako bolestivě), jindy zas jako by jej ani nepocítil. Zvláštní…
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 20.06.2024, 07:10:56
Bobi, děkuju! Já jej dokonce včera večer šla přikrývat (bála jsem se krup). Pořád bylo asi 35 stupňů (a to bylo už hodně večer) a soused na mě:"Jdeš zakrývat auto? Bude mrznout?"🤣
Odpověď na příspěvek uživatele PumaCZ z 20.06.2024, 07:23:53
Já se s Vámi přece nechci hádat. Celou dobu jsem Vám přála brzkou úzdravu Hachiho. Stran hadů - pokud jsem se spletla - omlouvám se.
Stran rány, zase pochopte mě, že mám právo na názor. To nic nemění na faktu, že Vám přeji rychlé hojení Hachiho.👍 Pokud jste četla všechny moje komentáře, tak víte, že jsem Vám to psala opakovaně.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.06.2024, 09:07:58
Ano, já Váš postřeh potvrzuji. U mě letos jediná pidimůra!!! A to tu létaly můry blížící se velikostí lišajům. Nechápu!!! Za barákem je lesík, nic se nezměnilo… V okně mi svítí lampička, pro mě prostě nepochopitelné…hlavně proč někde ano, a někde třeba vůbec…? Ptala jsem se Brňáků a ze tří stran potvrzeno, že letos ještě také můru nepotkali. Fakt zvláštní…když ostatní tu píšou opak.