»
Odpověď na příspěvek uživatele
kometa z 20.10.2024, 11:08:27
Vy se vyznáte v přechodnících??? Já jsem teď koukla do příručky (ptž se nevyznám) a asi by mělo být v té Vaší větě “…nemajíce”.
To píšu jen, že jsme v jiném tématu zabředli do pravopisu a vůbec do češtiny a já se v přechodnících fakt orientuju jen velmi zlehka…
»
kometa z 20.10.2024, 11:12:24
Jj, já to udělala včera…😀
»
Ronja s motejlem z 20.10.2024, 11:00:45
Ale ono to tak vzniklo…ten název dělohy…😀
No jo, já byla na Sunaru… Pamatuji si i ten obal!😀
»
Bobca z 20.10.2024, 10:33:28
Bobčo, správně je hysterektomie.😉
Děloha = hystera.
»
Kilian z 20.10.2024, 10:01:50
On je zajímavý, že je tam propletenost odborného dramatu a psychodramatu (rodina, vztahy) + ještě k tomu moje milovaná Jana Brejchová!❤️
https://www.youtube.com/watch?v=0-EF60neguk
J5, a co toto? Na tom jsem ulítávala hodně. V tomto případě i na tom klipu, který je úplně obyčejný. Měla jsem “Šinedku” hodně ráda… Pravda, ke konci života se trochu “zbláznila”, ale holt nemoc je nemoc…😢
Tak jste mi, holky, potvrdily, že ten film byl zajímavý! No a já…se na něj včera podívala - asi postopadesáté!😀
Je fakt na YT, volně přístupný.
Pro Doron: Cytopoint se aplikuje jednou za měsíc, ale mám pocit, že jsem viděla i jiná dávk. schémata (tj. méně často).
»
Vahine z 19.10.2024, 16:33:38
Vahine, ahoj. 🌼 Cytopoint je biologikum (lokivetmab). Na cenu jsem se teď schválně dívala, předpokládám, že Bělouš může být ve váhové kategorii 10 - 20 kg a tam teda vidím cenu kolem 2300,- Kč (předpokládám, že za jednu injekci).
Fikovnice: A já…
Obrázek č. 3 je za asi 30 - 40 minut hledání, nebo spíš sbírání.
Tak asi takto: Mně už odvaří páteř i obyčejné sbírání hub. Takže včera jsem houby nezpracovávala. Všichni mí známí mě ujišťovali, že v chladu vydrží do dneška, jedna kamarádka mi dokonce napsala, že běžně houby nasbírané v neděli dává do pokrmů až v úterý. No tak já se vrhla na svůj úlovek po těch cca 24 hodinách a řada hub stihla zplesnivět 😟 - a co mě překvapuje, hlavně suchohřiby. Ty jsem měla za větší držáky…
Mě celkem pobavilo, jak se celkem nedávno stahoval z trhu jakýsi balený mák kvůli vyššímu množství morfinu a kodeinu.
Už jsem jej nestihla tehdy zakoupit…😀
»
lesnizinka z 19.10.2024, 20:08:01
No, já zůstala pořád extrémně studenomilná, ale organismu se to už moc nelíbí.😕
»
megi z 19.10.2024, 20:20:24
To je z nějaké mojí starší přednášky a popravdě mě teď ten mák celkem překvapil, to už jsem pozapomněla…😀
Nějaké info stran vápníku…
Ronja s motejlem: Houby mají obě holky nádherný, ale Canka mě dostala tím krátkým rukávem😱. Jsem (teda už jsem na cestě pryč, protože mámé úraz tlapičky) na severu na socializačním pobytu a teda v tričku jsem rozhodně lítat nemohla, to s3 nepovažuju za nějakýho zmrzlíka, ale pod bundu jsem si musela dát i svetr.
Ronjo, já běžně i ve sněhu chodívala v tričku s krátkým rukávem. Při rychlém odskočení třeba s odpadky klidně i v kraťasech jsem se prodírala závějemi sněhu. Jenže pak, fakt to bylo úplně najednou, se u mě něco změnilo…a každé prochladnutí teď odskáču…
balu: Tak je lepší neopravovat a nechat autora v blažené nevědomosti a nedat mu šanci zjistit, že dělá chybu a neukázat mu, jak je to správně?
To mně přijde pokrytecké.
Asi tak… Dál nebudu plevelit vlákno, kde jsou užitečnější informace. 👍
Jen snad, že nepředpokládám, že by kdokoli, kdo zde někdy někomu opravil pravopis, tak činil z důvodu, aby ukázal jak je chytrý nebo jak dobře se učil.