V pátek mají přijít silné přívalové deště a někde prý i tornáda. K nám se cosi přihnalo včera, v Ostravě byly zaplavené silnice a ZOO, která je dnes i uzavřená. K nám to přišlo směrem od Pradědu, cca 5 minut i padaly větší kroupy, přes Bruntál to šlo dále na Opavu a Ostravu, Třinec, v Českém Těšíně zabil strom ženu. Vlaky z Opavy do Ostravy - Svinova nejezdí, někde jsou výpadky elektřiny. Asi nás podobné události budou čekat častěji. Máme sice domy z cihel, ne jak jinde, kde jsou všechny ze dřeva, ale zase když někde vznikne škoda, tak to stojí za to. Zrovna jsem tento týden koukala na ceny nemovitostí a byla jsem v šoku, domek k rekonstrukci, neobyvatelný, a cena skoro 2 mil., někdy i víc. Tak si přeju, ať se nám to všem vyhne. 🙏
Tak k těm přívalákům…a bouřkám.
Já jsem na dolním cípu Vysočiny (aktuálně). I místní tvrdili včera, že přijde strašnej slejvák + kroupy, a to kolem 19.00h. Tak jsem šla Čeňka přikrýt hadrou (střechu), nebylo to při strachu z krup poprvé. No a kroupy nepřišly, ovšem přívalák byl asi fest, neb skrz tu deku mi zateklo do auta!!!😕 Měla jsem jen okraje té deky přichycené zavřenými všemi dveřmi. Také jako obvykle. A ještě nikdy mi do auta nezateklo.
Nicméně asi v 8 nebo v 9h večer přišlo kámošce varování do mobilu, a to stran Brna. Má jakousi apku na mimořádné výstrahy. No a dnes se dozvídám, že včera to prý Brno chytlo fest. Prý hřmění bylo jak nepřetržitá palba u Verdunu. Plus permanentní světelná show! Tak jsem poprosila sousedku, aby výjimečně se šla na kočky podívat už dopoledne (jinak chodí spíš až navečer). No a Fida prý nejméně 10min nemohla najít, byl schovaný za křeslem. Nemám z toho vůbec dobrý pocit…😟
To je “vtipné”, ztratil se mi sáhodlouhý příspěvek!!!
Byl hlavně pro Buggyru, tak napíšu jen něco: Mám D od včera a co myslíš? Dnes xy telefonátů z práce, od rána. Ať zkouším tehdy a tehdy a nezkouším tehdy a tehdy. Tak jsem vyhověla. Na mail chodit nebudu, už pto, že ty naše dva pokoje mají nejslabší wifinu z penziónu, a další event. telefonáty z práce už také zvedat nehodlám…
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.06.2024, 12:31:37
Stran cpaní se dobrotami, dnes si dám asi prkénko řízečků… Sranda je, že oni už zde přesně ví moje požadavky. Dvojitou zálivku (ta je prostě zde naprosto boží!!!), řízečky jen kuřecí, stran zeleniny pokud možno jen kozí rohy…ach jo, až si připadám trapně.
Jenže já jdu jídlo objednávat a servírka jen:"A zase všechny ty Tvoje požadavky jako obvykle?"🤣 Tak co mám dělat, že jo…😂
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 21.06.2024, 13:31:29
Parádní proslov, potlesk!!!👏
Pravděpodobně poslední pobyt…
Poděkování posílám Puggyře…😂
Ale holky nebyla bych to já, aby se něco nepotentononc… V bazénu nefunguje protiproud… Ale už přijela kámoška, pokoje máme vedle sebe. Máme dva nejlepší, otočené k potoku, ale tentokrát je vedro i zde. Každopádně v Brně bych se teď uvařila. Kámoška jde nyní telekonferovat a já se pomalu připravuju do bazénu… Ale taky chci v mezičasech sledovat fotbálek, dost tím žiju.😂
Odpověď na příspěvek uživatele N z 21.06.2024, 14:34:43
Já sem vlepím komentář, který jsem psala na jiném serveru:
“Paní Šimůnková ztratila dceru. Co vím, tak jediné dítě. Strašlivá, hrůzná a nepředstavitelná věc! 😢 Ale zároveň víc a víc z jejích projevů mám pocit, že se tou hrůzou sama dostala do obrovského psychického problému. Netuším, zda se léčí, kdo ji léčí, pokud ano, tak zda adekvátně. Zcela narovinu píšu, že se bojím jak o ni, tak event. o někoho, koho vnímá jako přímé viníky té strašné tragédie. Btw, tehdy ta reportáž (tuším to bylo 168 hodin?) - někdy v únoru (?), to byl novinářský hyenismus! I kdyby paní o reportáž a rozhovor prosila, měli ji odmítnout. Ani ne dva měsíce po tragické ztrátě jediného dítěte...”
Evi, tak mám relativně novou info: Přímo nade mnou bydlí motýl!!! Jde o psa maminky/tchýně mých sousedů. Paní dostala mrtvici a zůstala ochrnutá a asi i ležák…😢
Takže jsem se včera sousedky ptala, co bude s motýlem…a prý si jej nechají!👍 Je mu 9 let.
Už to splasklo, do odpoledne, já jsem to ještě viděla, ale sousedka říkala, že kdybych jí to neřekla, už by to ani nepoznala. Nějaká ta hmyzí potvůrka v malině mě taky napadla. Večer jsem se už do zrcadla nedívala, protože okno v koupelně mám do ulice, nechci rozsvěcet, tak si zuby čistím,,při měsíčku"😉 A Tom přjel v půl jedné, takže ten už na oči neviděl😏
Buggyro, dumám nad tou kytkou a vůbec nic mě nenapadá. Všechny pryšce roní po poranění bílé mléko, roní? Aááá, teď mi cvaklo, není to rozchodník?(sedum telephium)
Raduš, držela jsem s Tebou basu. Jsem jak černošský saxofonista (může se to dnes vůbec napsat??😛). Moje psychika nějak nedala nápor posledních dnů/týdnů/měsíců…a opar - na dolním rtu.🙄
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 21.06.2024, 08:40:43
Pro mě je zajímavostí to, co jsem psala v jiném vlákně. Že nám někdo střílí přímo pod barákem/pod okny (už jsem kvůli tomu volala Měšťáky)…a reakce koček.
Kočkám je totiž celkem šumák pyrotechnika a na Silvouše to bouchá klidně velmi blízko. Ale teď ta opakovaná střelba: Třeba Kuky se podíval vyděšeně na mě, co na to já, a pak kosmickou rychlostí někam zajel. Dtto Elsa. Fido je víc kliďas… Ta naše čtvrť se změnila už v oblast hrůzy. To, že se všude povalují bezďáci, všude s prominutím nablito, nakáleno, namočeno; všude jejich brlohy…to už snad ani nekomentuji. My domácí jsme z té proměny totálně nešťastní. Vždy jsme bývali klidná čtvrť s takovým minisídlištěm, to snad ani sídlištěm nejde nazvat - několik málo paneláků, jinak RD…
V pátek mají přijít silné přívalové deště a někde prý i tornáda. K nám se cosi přihnalo včera, v Ostravě byly zaplavené silnice a ZOO, která je dnes i uzavřená. K nám to přišlo směrem od Pradědu, cca 5 minut i padaly větší kroupy, přes Bruntál to šlo dále na Opavu a Ostravu, Třinec, v Českém Těšíně zabil strom ženu. Vlaky z Opavy do Ostravy - Svinova nejezdí, někde jsou výpadky elektřiny. Asi nás podobné události budou čekat častěji. Máme sice domy z cihel, ne jak jinde, kde jsou všechny ze dřeva, ale zase když někde vznikne škoda, tak to stojí za to. Zrovna jsem tento týden koukala na ceny nemovitostí a byla jsem v šoku, domek k rekonstrukci, neobyvatelný, a cena skoro 2 mil., někdy i víc. Tak si přeju, ať se nám to všem vyhne. 🙏
Jo jo, dívala jsem se, že teda Ostrava to schytala pekelně.
No a já nejsem doma…a děsím se. Krup, poryvů větru, ev. i těch tornád. Jsem na Vysočině.😉 Takže se vlastně bojím o 3 lokace - zde, doma a chalupa.😟
Víc mě vadí, že “to” mohlo být rektorkou staré tradiční vysoké školy. Koukla jsem na historii a většinou to byli páni vědci zvučných jmen….a pak…..tak dopadne genderová vyváženost. Absolutní degradace akademické obce ( to jsem to napsala učeně 🙂 )
A Nerudová má opět šanci ze stejného důvodu. Pokud bude usouzeno, že v komisi chybí jedna žena do počtu……a pak dostane ČR nějaké úplně nedůležité portfolio, kde sice nic nezkazí, ale taky pro naši ČR nic neprosadí !!