Jo, a brzy ráno SMS od souseda:"Jano, opět se tu střílelo. Víš to?" No, vím, asi před týdnem jsem volala Měšťáky (psala jsem v jiném vlákně). A dnes jsem to brzy ráno také slyšela. A David mi psal, že dnes opět zavolal Policii. Doufám, že po masakru na FF UK to berou aspoň trochu vážně.
Problém je ten, že odsouzený má po propuštění větší ochranu, než se jí dostává oběti. Takže po propuštění nemá nikde uvedeno, za co byl odsouzen, a žádný registr těchto deviantů neexistuje. Prostě jsou propuštěni a s dětmi můžou klidně pracovat dál a trestnou činnost klidně opakovat. Prý se údajně chystá změna, ale kdoví kdy to nakonec bude.
Ali, pracovat s dětmi snad dál (po propuštění) nemůže, ne??? To už by byl vrchol!😠
Mám to štěstí že se mě ani nikoho z blízkých tohle nedotklo. Je to strašný co se děje. Synovi bude v září 12 let.
A kvůli tomu všemu jsme ho nikdy nedali na dětský tábor. Máme štěstí že bydlíme na samotě v jižních Čechách. Syn je nejraději v garáži a něco kutí. Občas mu přijede pár kamarádů,nebo on jede k nim. A opravdu moc se tohohle bojím.
Je mi neskutečně líto že to musí děti prožívat. Hned bych takového úchyla nechala zavřít, vykastrovat a znemožnila mu jakkoliv pracovat s dětmi.
Jj, ony ty “nařízené” kastrace měly něco do sebe!!!
Obávám se, že nevykastrovaný Straka by býval byl dál nebezpečný.
Kdysi se ještě dělávaly stereotaktické operace…a to je pro mě…no, “zvláštní”. Ale být blízká příbuzná oběti nějakého devianta, tak mi to zvláštní ani nehumánní pravděpodobně nepřijde.
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 30.06.2024, 14:47:47
Moje kočky dtto. Vlastně je vidím tak 2x za den. Přijdou se ukázat, že žijou 🙂, pomazlí se a zas se někam odsunou se vyvalit. A taky mnohem míň žerou. Teda krom Kukyho…ta jeho závislost na syrovém mase je dost úděsná. Kapsičku v nouzi nejvyšší - a to stejně jen vylíže tu šťávu… No, ani se nedivím…
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 30.06.2024, 14:02:45
😄👍
Stočím téma jinam: Je nějaká oblast Česka, kde se aspoň trochu ochladilo, jak bylo tuším na dnes předpovídáno? Mně je fakt z toho vedra šíleně zle, Brno pořád asi 50 stupňů…😟
Jako teda kroupy by ale přijít rozhodně nemusely. Ochlazení, prosííím, ano.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 30.06.2024, 13:37:13
To je pravda. V podstatě opravdu neškodné byly pesary (zase teda nebyly rozhodně stoprocentní). No a bohužel řada chlapů nechávala/nechává kontracepci na ženě, ptž jim by použití prezervativu nevyhovovalo.☹️
“Ano, rada bych zkonzultovala i s jinym veterinarem, o penize fakt nejde (zatim nas to stalo se vsim vsudy 1450 euro a na tero castce samozrejme nekoncime), ale nechci zppchybnovat postup naseho veterinare, ktery je v nasem meste nejvyhlasenejsi, dokud mi vicero lidi, ktere znam plnym jmenem a vim, kde pracuji, nerekne, ze udelal chybu.”
Toto je pro mě vlastně stěžejní. Ta důvěra v daného veta. Může být excelentní na něco, ale třeba se zas tak dobře neorientuje v chirurgii, hojení ran apod. Nicméně nelze nakázat někomu na internetu, ať vyhledá jiného veta (alespoň na tu konzultaci).
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 30.06.2024, 13:26:13
Jo, a Vy jste v podstatě popsala Munchhausenův syndrom by proxy. To byl poněkud úlet. Neznám normálního člověka, kterého by “bavilo” své zvíře (nebo i dítě) dlouhodobě léčit, anebo mu ještě nemoc/zranění zhoršoval.
Nicméně třeba Pumu “nakopnete” alespoň ke konzultaci s jinými vety. To bych udělala já.
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 30.06.2024, 13:26:13
Ale ano…
Nicméně Puma se snaží, rozhodně není ignorant. A myslím, že i zde se všeobecně radí řídit se radami veterináře, a ne radami na víceméně anonymním internetovém fóru.
Pokud Pumu její dr. prakticky neustále uklidňuje s tím, že rána se hezky hojí, tak jsem schopná pochopit, že je přinejmenším v rozpolcenosti: Jeho rady vs. rady zde.
A to píšu jako člověk, kterému se hojení té rány také nelíbí.
“Spíš obava z nedokonalosti a neškodnosti ?” Bez ironie.
Myšleno tak, že ženy se antikoncepce bály. Hormonální určitě a po historkách s DANOU…té taky. Však to v dřevních dobách bylo pěkné svinstvo.
No jo, v tom případě jste se upsala a myslela asi “nedokonalost a škodlivost”.
Jinak ano - DANA měla NÚ (i o těch případech mimoděložního těhotenství vím) a HAK tehdy - dávaly se fakt vysoké dávky estrogenů. Dnes je to vše mikronizované…přesto i v současnosti není HAK rozhodně bez rizika.
Odpověď na příspěvek uživatele jkopp z 30.06.2024, 13:15:50
Ona málo pije?? Zkuste ji nějak přinutit, teď v těch vedrech. Můj prostřední kocour občas pije i smetanu, ale je samozřejmě velmi individuální její snášenlivost u koček. Ten můj se po ní nikdy nepo…. Každopádně Vám držím pěsti a bude fajn, když sem pak napíšete zpětnou vazbu.
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 30.06.2024, 13:06:16
“Spíš obava z nedokonalosti a neškodnosti ?”
To je ironie? Jinak myslím, že Dublinbarzoj psala, že se v minulosti i dost hlídaly jaterky. Vím dnes o řadě holek, kterým je HAK předepsána, aniž by je gynekolog vyšetřil…myšleno negynekologicky, alespoň ten odběr krve.
DANU by tenkrát žádný doktor 15. neaplikoval. Nevím, co na ní bylo dokonalého a neškodného. Vím o hodně nedokonalých a škodných komplikacích. Mimoděložním konče. Ale, co je na světě dokonalého? Snad jen Acylpyrin. Fajn je, že se dá zaměnit za jiný prášek.
Kys. acetylsalicylová zcela určitě není dokonalá. Mohla by vyprávět moje exkolegyně. Její dcerce ve věku asi 6 nebo 7 let Acylpyrin dr. nasadili, a skončila s Reyovým sy. - navíc téměř oslepla, mentální retardace atd.
Ad DANA: Já to nepsala o patnáctkách. Spíš jako zajímavost. Možná zde většině ten název už nic nebude říkat. A že způsobovala komplikace, to je samozřejmě pravda. Ostatně i ta dnešní IUD určitě nejsou bez rizika.