- Příspěvek #214223
- Nahlásit
U člověka je to glaukom, který bývá u diabetu. Plus samozřejmě u hypertenze…
No a Cushing mě napadl právě takto: Steroidní diabetes - glaukom.
U člověka je to glaukom, který bývá u diabetu. Plus samozřejmě u hypertenze…
No a Cushing mě napadl právě takto: Steroidní diabetes - glaukom.
https://www.vaseveterina.cz/hojeni-otevrene-rany-u-psa/
Třeba se to bude někdy někomu hodit…😉
Ono i ta apendicitida může probíhat dost atypicky. Já měla prasklej slepák, těžkou hnisavou difúzní peritonitidu, byla jsem už skoro na “druhém břehu” a Leu jsem měla nějak přes 9 tisíc. Ale pod 10.
A pardon Pumě za příspěvky mimo.
Mně v případě Elsy ano. Ne zásadně, ale trochu jo. Teda maso je pro ni fuuuj!😄
Ale dřív byla výhradně granulová, teď žere i kapsičky. A Fido to všelijak střídá…
assil:Já viděla i smlouvu na dovoz ze Slovenska, kde bylo přikázáno čím krmit, že hlásit všechny veterinární zákroky a pravidelně reportovat myslím jednou týdně nebo tak nějak ve skupině na FB, jen co si tak vzpomínám, bylo toho víc.
Ani omylem bych si tam psa nevzala.
Ono je to ale stejně podle mě nevymahatelné…takže ve výsledku je to jedno. Ale z principu bych si takové zvíře také asi nevzala.
Mi:To bych na stará kolena brala.😃Žádné starosti a je s čím jít na procházku.Jen trochu smutné by to bylo.
Mi, zase se OT dovolím zeptat: Jak se vede vnoučkovi?
Poznámka stran homeopatie pobavila!!!😄👌
Myslím, že je. Kočičí chutě se všelijak mění. Ale zkusila bych jiného dodavatele, jiné druhy masa, jiné prodejce…
Ještě neumřela a Vy už přemýšlíte o kremaci? Je zde plno vláken se stejným či podobným názvem. Trochu mi to zavání reklamou. Pokud ne, omlouvám se.
Pozor na interakce s třezalkou. Ony fakt můžou být poměrně nebezpečné. Plus NÚ třezalky je fotosenzibilizace = neslunit se po jejím použití. Jinak ji samozřejmě také uznávám.
kometa:Já v nemocnici taky zpochybnila diagnózu zánětu slepého střeva a za příčinu bolestí označila cystu na vaječníku. A byla tam! Kdo ví, co by mi tenkrát vlastně vyoperovali, kdybych se neozvala.
Vyoperovali by Vám vysoce pravděpodobně oboje. Pokud teda byla cysta na pravém ovariu. Vzali by i ten slepák. Jen možná by vertovali laparoskopii na laparotomii. Aby si zpřehlednili op. pole. Ono pokud cystu neviděli na UTZ, nezlobila bych se na ně. Pokud nejde o obří/velkou cystu, bývá mnohdy problém vizualizovat třeba i jen ovaria.
assil:Mě tohle teda u náctiletého kluka přijde už přes čáru a řešila bych to tak, aby dostal dost přes prsty a věděl, že tohle se nedělá. Klidně i TO, stejně není trestně zodpovědný, ale třeba by ho to usadilo. Jako myslí někdo na tu holku, jak tak k tomu přijde, že tohle musí snášet?
Je to o něčem jiném, ale včera mi sousedka řekla šílenou věc. Umřel mi ten kamarád na glioblastom (psala jsem jinde). Byl ve výboru baráku, což jsem ani nevěděla… No a prý někde (ale nikdo neví kde!!!) viselo, že se teda výbor musí doplnit o nového člena. A včerejší sousedka mě včera viděla a prý:"Jani, já Ti musím říct hroznou věc! Víš, kdo je nový člen výboru? Magor!" Pro mě, a nejen pro mě, šok!!! Jde o to individuum, které se po nocích toulá kolem baráku, mně poničil přinejmenším staré auto, a kdykoli mě potká, řekne cca:"Zdar, ty pi.o!" Toto oslovení ovšem není jen mně, častuje tak většinu lidí, vulgárně nadává, práská dveřmi, až je vyvrací z pantů atd. atd. Čas od času zmizí, zřejmě je zavřený v cvokhausu. No a prý byl jediný zájemce o členství, tak předseda (má kvůli urč. věcem máslo na hlavě) jej přijal. Teď budeme zjišťovat, zda to nemusí schválit celé SVBJ, každopádně jej se bojí přinejmenším většina ženskejch od nás z baráku. Včetně mě, i když já mám asi hlavně obavy o Fida. On jej velmi dobře zná a onehdá jsem psala, že po nocích začal někdo pod okny baráku střílet. Už fakt nemám slov…😠👎
Nějaké usnesení nebo info, že je novým členem výboru, není nikde. Já to vím jen od té staré sousedky, která je ve výboru mnoho let. Tak to aspoň na potkání šířím dalším a dalším sousedům…a všichni zatím reagovali šokem až zděšením.
Kilian:…..já několikrát a vždy mně z toho mrazilo….
Taky jsem to viděla asi 2x nebo 3x… Famózní výkony obou herců…👍
Jinak ad Straka: Genitálie mu rozkopali spoluvězni, ale předpokládám, že nějaká “rezidua” mu pak ještě odebrali v rámci té “legální kastrace”. Viděla jsem s ním rozhovor, byl tam i Markovič - vyšetřovatel. Vlastně ani nevím, kdo ze známých zločinců v bývalém ČSSR podstoupil stereotaktickou operaci mozku, byl-li vůbec někdo takový…?
jkopp:Tak mam novinku, napadlo me, ze by kocicka mohla mit i neco s ockama, jak se porad drzi v pelisku, a dnes jsme byli u oftalmologa, ktery zjistil zvyseny nitroocni tlak, a tak jsme dostali kapky. Ted bojuji, jal co nejlepe kapat do oci, nemate nekdo figl ? Predem dekuji za tipy.
Nevím, zda tato komplikace je u koček stejná jako u lidí…
Ale test na diabetes, Cushing a tyto hnusné nemoci…proběhl?
Vím, že glykémie byla OK, ale u koček se stanovuje ještě fruktosamin.
Bobca:Vrátím se ještě k těm nehtům.. Mela je zahnuté dolu z gumaku, jak jezdila domu.proto cvakaly, byly strašné . Ale myslim, že by na to byly potřeba nůžky na plech 😲
Tak já mám na jedné noze na prostředním prstu nehet otočený přesně obráceně - trčí kolmo vzhůru…a nejde s tím nic udělat!!! Je to ze zkřivených prstů. Každej se vždy zděsí, ale co s tím, že jo… Dala bych foto, ale jednak z mobilu nemůžu a druhak se za to stydím. Ale je to asi rarita. Navíc je ten nehet tlustej až běda, a prostě roste…k nebi!!!😲
Jo a ještě perlička od zkoušky: Studentka byla dotazována na hepatoprotektiva a látky podporující vylučování žluči. Snažila se zmínit hymekromon. Ale nějak jí to nešlo 😀, až z ní vypadlo “hymen…” a dál se zasekla. No a logicky nastal výbuch smíchu - na všech stranách. Kdysi jsem měla deníček (ježiš, jsem jak Danuše🤣), a tam jsem si zapisovala tady takovéto “kolíky” od studentů. Tento by byl někde na předních příčkách…😂
assil:Tak nevím, ten jod co mám já jako doplněk stravy, tak je tam normálně uvedeno, že se bere jednou denně dlouhodobě, já jsem flákač, tak ho beru spíš občas.
Možná nakonec zůstanu jen u selenu, to asi bude pravděpodobně méně rizikovější.
Assil, máte nějaký důvod, proč ten jód pojídáte?😲
Ještě k tomuto: Viděli jste někdo film Hadí tanec??? V hl. rolích I. Chýlková a A. Švehlík…ovšem jako manželé (dost nerovný pár). Týrání ženy Švehlíkem a nečinnost Policie je tam ukázána v tak syrové podobě, až mi bylo nedobře.
assil:Díky za info o jodu, asi si to budu muset víc prostudovat, já už jsem dávno 40+ a doktorka mi říkala, že problém je akorát u autoimunitního poškození šz a to já nemám, takže u mě prej brát jod žádný problém. Což potom by znamenalo, že v případě jaderného výbuchu by to asi neměl být problém taky, teoreticky teda.
Zkusím najít nějaké studie, spíš asi bude něco amerického nebo prostě z ciziny.
V příbalovém letáku u jodu taky nic takového o věku není.
V SPC ale ano, schválně jsem to hledala…i jsem Vám myslím někde dříve vykopírovávala kus toho SPCčka…
tetrivek:Byla bych pro, kdyby takový lidé byli v registru. A kdokoliv si je mohl najít. Dneska pomalu nevíte koho třeba potkáváte denně.
Třeba jeden z mých sousedů. (Téměř) prokazatelně mi poničil auto (to staré; a stran nového je v mých úvahách také). Po nocích chodí kolem domu a aut. Já bohužel také…když jdu ven s Fidem. Tváří se jak vrah, a dodnes nevím, co má za psych. nemoc. Když se potkáme, tak nejslušnější oslovení mé osoby je “Ty pi.o!” A toto zdaleka nedělá jen mně. Má tu přezdívku magor. Nicméně asi před půl rokem se otočil o 180 stupňů a nedalo se ukončit s ním rozhovor. Kdykoli mě potkal:"Ahoooj, jak se máš? Co je nového? Co Fido?" A ten jeho pohled vraha byl pryč, opravdu. Tak jsem si říkala: Sláva, oni jej někde zaléčili (také nějakou dobu vůbec nebyl doma). No a je to cca měsíc, a opět se revertoval do osoby, z níž jde vyloženě děs. Netuším, co po nocích kolem baráku dělá…ale poškozených aut už máme opravdu habakůk! Naposledy mému kamarádovi - taxikáři někdo vysklil okno!!!😠👎