Sarah01: No, bezsemenný mám radši, nemusím ta semínka vybírat, ale meloun bez semene je teda hrozný označení, správně by mělo být spíš bez semen. 😄
Btw, proč se říká “bez semene”???
I kdyby byl v melounu ejakulát, resp. nebyl, tak by mělo být “meloun bez semena”!😂
Sarah01: Tomu chovateli přeju brzké uzdravení, ale dovolím si poznamenat, že je to dost velký rozdíl a toto srovnání dost, opravdu dost pokulhává. Majitelem toho koně nebyl ani ten klučina, ani jeho rodiče, kdežto ten chovatel šel vědomě do rizika, když takového hada vlastnil. A po pravdě fakt bych nechtěla, aby mně taková potvora, která by někomu utekla, vlezla do baráku a ohrožovala mě i moje děti a vnoučata.
On ale, Ali, Skeeve mohl podat lepší příklad: Například pokousání dítěte vlastním psem. A že těch případů je, a bohužel asi i přibývá.
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Sarah01 z 10.07.2024, 15:55:11
Hmm, to je také pravda…že bych nechtěla za souseda chovatele jedáků. Mám v paměti tu uprchlou mambu zelenou a ujištění, že je na ni zima a je dávno mrtvá (tuším to byl říjen a bylo to v Praze?). A ona se pak houpala komusi na větvi na zahradě dost daleko od místa, kde původně byla.
Jinak chovatel tady té smrtelně nebezpečné zmije - snad přežije, ale také jsem četla, že asi s následky.😢
»
Sarah01 z 10.07.2024, 15:47:12
No právě!!! Já to myslela stejně jako Kometa!😂
»
Xerxova z 10.07.2024, 15:50:34
No, to je pravda…ale kdyby to byl někdo blízko Brna… I když i takto se situace může velmi lišit… Krup já se bojím jak čert kříže. Asi hlavně kvůli autu. Nevím, zda je mám zakrýt dekou. Onehdá jsem to udělala, kroupy nebyly, zato mi přes deku zateklo do auta!👎😟
»
kometa z 10.07.2024, 15:48:38
No, já si říkala, co za divné zvuky noťas vydává. Asi jsem tuto stránku ještě neměla otevřenou…že vydává i zvuky hromů. Nevím, zda by i svištěla a hvízdala při větru a crčela při dešti…😄
»
Ronja s motejlem z 10.07.2024, 15:21:51
Toto udělala kdysi babička. Jeden snaživý soused vždy na silnici sbíral vše možné - popadané z náklaďáků, traktorů, aut - takže seno, tráva, ale i odpadky, mrvu apod. A pak to hodil k babičce přes plot na zahradu. Tak to tam asi týden hromadila, pak naložila kolečko (nebo spíš několik koleček) a přivezla mu to před vchodové dveře a tam vše vyklopila. Od té doby prý byl klid…😄
»
kometa z 10.07.2024, 15:43:10
A to zrovna ve vaší oblasti mi radar před chvílí i zvukově z NTB “ukazoval”, jak vám tam práskají hromy!😄
assil: Kdo by neznal Holube, pojedete letos zase do Afriky? 😀 😀
Assil, já si tu ukázku před chvílí pustila a úplně jsem se tu chechtala. Ještě pohled Niny Divíškové u toho jejího rázného “Doma bude….”🤣
Holky, dámy…co ta bouřka?? Už u někoho z vás je? I s kroupami…???
»
Doron z 09.07.2024, 13:26:22
Meloun bez semene!!!🤣
A to je dobře nebo špatně??😂
»
megi-the-pes z 08.07.2024, 18:14:23
Jo, a je možné, že titulky ale fakt píše AI…
megi-the-pes: 😀 Mám pocit, že občas ty články píše AI. Nebo by je napsala líp?
“Muže transportovali vrtulníkem do jedné z pražských nemocnic.” (Toto se v novinách - i v tv zpravodajství - opakuje nechutně často.)
No tak ještě že ne do dvou pražských nemocnic.
Oni novináři s vrtulníky dost často zápasí!😀
Už jsem četla, že se vznesl, snesl, vezl, odvezl, přivezl, vzlétnul, odletěl atd. Snad jsem teda (zatím) ještě nečetla, že by s pacientem odjel.😀
Ale asi je možné (s vrtulníky) všechno…😉
kometa: A už regulérně prší. A práská. I kocour se na gauči vztyčil, co že je to za rámus.
Já se teď dívala na radar a četla další výstrahy. Do Brna to má dojít až večer. Prosím, je u někoho z vás, kdo jste západněji, i krupobití?? Toho se děsím nejvíc.
»
balu z 10.07.2024, 14:16:11
No, tak v tom případě to magor je. S tím souhlasím.
»
kometa z 10.07.2024, 14:02:50
Dobu self-experimentování mám v tomto již za sebou…😜😄
lesnizinka: Pokud vám jde o principy a chcete hnát dítě na očkování proti vzteklině, můžete to rozmáznout. Ale pokud paní ten očkovák nemá a očkování nedoloží, vaše dítě si užije svoje, očkování je velmi nepříjemné. Není ani kouslá, vykašlala bych se na to. Co když kousne pošťačku? No tak si to vyřeší pošťačka. U nás se to takto řešilo, byly to dvě dospělé ženské a pes místního podivína, ožraly. Paní musely jezdit na očkování do okresní nemocnice a mátily se do hlavy, že se nechaly postrašit vzteklinou a zatáhnuly do toho právě i policii atd.
To se říkalo v době mé vakcinace, že je strašně bolestivá (a šlo o rok cca 1982). Byla tu ruská vakcína a vojáci v Mar. Lázních měli francouzskou vakcínu. Tu se podařilo sehnat pro mě…a vůbec to nebylo bolestivé. Píchalo se do břicha, z čehož jsem jako dítě měla hrůzu, ale ono to bylo s.c., tudíž opravdu bezbolestné (téměř). Tak dnes ten posun bude určitě ještě víc k lepšímu.
»
balu z 10.07.2024, 13:31:33
Balu, já ale myslím, že Assil se nezdá klec pro psa nějak extra fajn. Ona jen popisovala srovnání s jinými zvířaty - rybičky, morče, kočky. A je pravda, že z mých koček Kukyho je mi líto, že nezná venek. Fido jej zná a domáhá se jej; Else je to dle mě šumák a je spokojená v bytě neb cca 23h a 15min denně prochrní.😀
»
kometa z 10.07.2024, 13:34:47
Jj, o tom jsme se již bavily, četla jsem…
Námelové alkaloidy jsou extrémně zajímavé; já zase čítávám studentům z knihy “LSD mé nezvedené dítě” - od objevitele LSD prof. Alberta Hofmanna (experimentoval s námel. alkaloidy). Pokud neznáte, vřele knihu doporučuji. Už jsem z ní četla odhaduji dvěma generacím studentů…a vždy je to velmi zajímalo.👍
»
kometa z 10.07.2024, 13:36:47
Já také ne…
Ale vím o jednom případu, který byl kdysi na FB. A když jsem si na něj teď vzpomněla, udělalo se mi fyzicky zle!!! Vůbec to sem nebudu psát, ale někteří lidi jsou takový hovada, že nemám slov!!!😠