- Příspěvek #218341
- Nahlásit
Jo, a dr., s níž jsem mluvila, vůbec neznám a předpokládám, že ani ona nezná mě. Přinejmenším jsme se nikdy osobně nesetkaly.
Jo, a dr., s níž jsem mluvila, vůbec neznám a předpokládám, že ani ona nezná mě. Přinejmenším jsme se nikdy osobně nesetkaly.
Moje PL odešla do důchodu. Ani mi nedala vědět a kartu dala na jakési středisko, kde je každý den jiný dr. Dozvěděla jsem se to úplnou náhodou…
Balu a Assil, MOC vám oběma děkuji…💐
Chce se mi napsat Sláva a zároveň Ach jo: Během jednoho týdne obrat o 180 st. v jednání, když se dotyční dozvěděli, že jsem MUDr. Na počkání to nesděluji, ale mám titul v OP, a u PL předpokládám, že v kartě. Takže před asi 5 minutami mi volala přímo dr. s dotazy:"Paní doktorko, jak se Vám daří? Odkdy to chcete napsat? Kam mám PN poslat? A kdy chcete přijít na kontrolu?"
No a to stejné cca před týdnem na Očním na recepci, kde se ke mně slečna chovala tak povýšeně, že jsem to nedala…a po jejím dalším usazení jsem jí sdělila, že jsem lékařka a že něco málo o tom vím. A opět obrat v chování dotyčné. Toto je nechutné, já to používám až když jsem úplně v koncích…a ono to funguje. Ale radost z toho nemám…
No, to mě odvezou do špitálu… Kdyby ještě existovaly takové ty převozové sanity…ale stejně myslím, že by se se mnou nevezli k PL. Jinak mně je líp, ale mám nasazená ATB a rozhodně si nemyslím, že bych v tomto stavu a s ATB měla chodit do práce. Takto to, na pohodu, vzala i pražská šéfová. No tak se uvidí, co se dozvím v 15h… Jak jsem psala, postoj sestry chápu…
Omlouvám se za zdvojení příspěvku, už jsem jej dala i do Všeobecného pokecu. Já postoj sestry chápu, ale prosím poradí mi někdo, co se v takových případech dělá?
Ahoj, přicházím s dotazem: Psala jsem něco už na Třetí víčko, kam ten dotaz dám asi také. Včera mě opět postihla septikémie (= septická horečka), kdy se musí urgentně nasadit ATB. Přes známé lékaře se ATB podařilo sehnat, odpoledne byli u mě přátelé a vyzvedli léky a nakoupili. Na pracovišti jsem se domluvila, že PN budu mít ode dneška. Od rána volám PL (přičemž ani nevím, kdo to je - každý den je tam někdo jiný). Teď jsem se dovolala sestře a neexistuje takto napsat PN!!! Já ji i chápu. Na druhou stranu zrovna s ní jsem dlouze rozebírala nástup jinam a ví, že jsem ve zkušebce a asi těžko bych ve zkušebce simulovala… Na dotaz, zda dělají návštěvy pacienta v bytě, tak ne, “nemají na to čas”. Mám prý ještě zkusit zavolat kolem 15.h, kdy mě milostivě předá přímo dr. Já jí jasně řekla, že nejsem schopna odřídit ani tam dojet jiným způsobem (to už vůbec ne), btw je to na druhém konci města. Prosím, dá se to nějak řešit? Věděl by někdo?
Ahoj, přicházím s dotazem: Psala jsem něco už na Třetí víčko, kam ten dotaz dám asi také. Včera mě opět postihla septikémie (= septická horečka), kdy se musí urgentně nasadit ATB. Přes známé lékaře se ATB podařilo sehnat, odpoledne byli u mě přátelé a vyzvedli léky a nakoupili. Na pracovišti jsem se domluvila, že PN budu mít ode dneška. Od rána volám PL (přičemž ani nevím, kdo to je - každý den je tam někdo jiný). Teď jsem se dovolala sestře a neexistuje takto napsat PN!!! Já ji i chápu. Na druhou stranu zrovna s ní jsem dlouze rozebírala nástup jinam a ví, že jsem ve zkušebce a asi těžko bych ve zkušebce simulovala… Na dotaz, zda dělají návštěvy pacienta v bytě, tak ne, “nemají na to čas”. Mám prý ještě zkusit zavolat kolem 15.h, kdy mě milostivě předá přímo dr. Já jí jasně řekla, že nejsem schopna odřídit ani tam dojet jiným způsobem (to už vůbec ne). Prosím, dá se to nějak řešit? Věděl by někdo?
Bodlinka:a ty hemakultury by fakt nenarostly i mimo? já jsem teda dvě slepice z té kolisepse s příznaky prostě utratila a mimo jiné jsem vzala vzorek i krve, úplně normálně stěrovka a namočit a normálně vyrostlo jak ze všeho ostatního.
Dnešní úlovek: ještěrka obecná, focená na makro, asi tak dvakrát tak velká jak ta stínka.
Kočky.
Nové talíře s listama. Konečně jsem vyhodila ty hrníčky, se kterými jsem dům už koupila. Má-li se na něco prášit, tak na něco, co se používá, aby se to častěji mylo.
Bodlinko, v době septické špice bych to nedala ani náhodou. Já fakt nezvládla dát na sebe ani svetr.
Při mé asi nejhorší sepsi jsem byla 2 měsíce hospitalizovaná. Na špice už vyloženě číhali a když to nastoupilo a vystoupalo na 40+, tak se na mě vrhli…a i tehdy hemokultury nevyšly. Nechápu… I ta léčba spondylodiscitidy se dělala asi 10 různými ATB naslepo s tím, že nejčastějším agens napadajícím kosti (páteř) je stafylokok. Taky ta ATB léčba de fakto nezabrala a páteř se zbortila. Je to na prd.
biaca:Nevím - dostal antibiotika, proti zvracení a proti nevolnosti. Ale názvy nevím. Zatím kocour drží, sežral Cosmu konzervičku (nevyzvracel), a trochu kapsičky tuňáka. Granule jsem raději uložila.
Jani, nemáš žádnou zprávu z veteriny? Nemůžeš si tam pro info zavolat?
Pro Kometu - jste slavná!😀😉
Tak ono se analoga GNRH dávají i v léčbě infertility. Navodí se umělé klimakterium…zažila jsem si. Rozhodně nic moc!!!👎
No vidíš, a u nás spíš ten kredenc…😉
assil:No je to už docela častý, jen na tý olympiádě víc viditelný.
A blokátory puberty se co vím používají hojně v USA a v Anglii a někde v EU to určitě bude taky, myslím, že zmiňovali Španělsko a Německo. V Anglii mám dojem to až teď začínají zakazovat.
Je to prostě oboje hnus.
Assil, blokátory puberty se dááávno používají i u nás.
Já jsem jak po koťatech, ale horečka aktuálně ne!!!
Zato ráno to zas atakovalo 40,5. Já si jednou ten mozek (nebo jeho rezidua) uvařím…😕
Já se obávám, že by mi jednak na toto sanitu nedali, a kdyby jo, už by si mě nechali ve špitálu.😟
Buggyra:Fikovnice, ty si krev můžeš nabrat sama a poslat ji k lékaři po přátelích? Zkus to, jestli bude někdo ochoten. Třeba i ta vetka, co ti byla za Fidem, by to mohla vzít na rozbor.
Buggyro, možná bych to i zvládla, ale hemokultury se dělají vždy při té špici…a to teda fakt nedám, ptž to se třese i nábytek o kus dál. A pak musí být spešl zkumavky a ty nemám. A kdyby toto vše náááhodou vyšlo, tak zas musí být někdo, kdo by krev pokud možno IHNED dopravil do špitálu. Já jsem ráda, že dnes někdo přijde, nakoupí mi, zajde do lékárny atd atd. Jinak si připadám jak spráskanej pes.😕😟
Holky, moc děkuji, strašně moc si slov povzbuzení vážím!!! Je to zase sepse/septikémie. Ve 4h ráno ze sekundy na sekundu mě probudila horečka 40 - 41, a přišel klasický třes, kdy se třese postel a já nahlas drkotám zuby. Nebyla jsem schopná se ani přioblíct, ani dojít na WC.
Jsem zase ve spojení s kamarády - lékaři (sice jsem ATB ihned nasadila, ale budeme je měnit), a odpoledne přijdou přátelé - nakoupit a hlavně vybrat ty léky v lékárně.
Na včera jsem vůbec neusnula, myslím, že to byl faktor oslabení…a baktérie střelily někam. Pevně doufám, že zase ne do páteře.
Sestřenice ještě navrhuje udělat urgentně hemokultury, ale já nikam nedojedu.😔
Ahoj holky. Tak jsem normálně marodná, a bohužel můj moribundus je dost závažný.☹️
Mně taky přijde úplně OK. Teda já píšu z NTB, což je asi jednodušší. Ale moji přátelé se normálně připojují z telefonu… Já tady vlastně číhám, jestli Kometa nebude aktivní zde. Ty jsi to, Ali, předtím asi blbě pochopila. Na FB jsem ji nestalkovala😛, jen jsem se dívala tady na výpis uživatelů, kdo je zrovna online…
Saga:Fíkovnice, jo, tak teď už tomu trochu rozumím. Já jsem se ehm “pokoušela” pracovat ve státní sféře jedinkrát v životě, a byl to pro mě celkem tristní zážitek🙄. Vydržela jsem to tenkrát přesně zkušebku a poslední týden jsem z hodiny na hodinu vzala kramle. Vlastně to bylo celkem podobný, co se týče pracovního prostředí, malý tmavý nevytápěný kamrlík, kde jsme seděly 2 ženy a za stěnou bez dveří ještě seděl kolega. S kolegyní jsem neměla problém, s kolegou ano, a velký. Ona se celkem snažila mě zaučit, ale prostě já jsem přešla ze soukromé sféry a byla jsem zvyklá makat, jenže tady byla práce tak na 3-4 hodiny denně a ne na 8h! Já měla všechno hned hotový, oni byli zvyklí zevlit a tvářit se přepracovaně🙄tohle já fakt neumím, zvlášt kolega byl v tomhle mistr, proto jsme se hned od začátku nesnesli! Jako já fakt nechápu, jak ten státní sektor může takhle fungovat, nebo tenkrát aspoň fungoval. To ještě nebylo moderní HO,takže jsem musela denně do kanclu, v současné době by stačilo jet tam tak jednou za 14 dní…Být tebou možná bych se na tohle zaměřila, peníze dobrý, tak toho pochytit, co nejvíc to půjde a pak šup šup na HO. Ono když tam nebudeš muset denně kysnout, tak se to pak trochu rozloží a třeba už ti pak ani ten ošuntělý nábytek nebude připadat tak ošuntělý, když ho neuvidíš každý den, stejně tak jako tváře kolegů…Jak dlouhou máš zkušebku? Tři měsíce? Tu bych tomu dala a pak by se vidělo!👍
Sago, ano, 3 měsíce…a dělám to přesně, jak píšeš. Prostě tomu nechávám volný průběh.😉
https://www.youtube.com/@VTranzu
Pro event. zájemce…
Ano, koukala jsem na plno rozhovorů (téma mě celkem zajímá z medicínského pohledu, ale i toho lidského). No a řada těch rozhovorů je super, to nepopírám.