- Příspěvek #218615
- Nahlásit
Já se z Vás picnu! Četla jsem to a chechtala se nahlas!😂👍
Jsem teď nemocná, takže mi pomáháte s léčením se.👏
Já se z Vás picnu! Četla jsem to a chechtala se nahlas!😂👍
Jsem teď nemocná, takže mi pomáháte s léčením se.👏
Btw influencer: Co to je?!? Jak můžou individua (někteří, neříkám, že všichni) takto ovlivňovat nejen mladé lidi, ale i děti, a vydělávat třeba 100k měsíčně?! Mně to hlava prostě nebere. Kdysi jsem si na YT pustila pár videí od těchto tzv. celebrit a bylo mi z toho trapně a smutně.
orionka-2:
To je moje milovaná písnička, ještě z dětství…❤️
Sardullah:Jo tak to mě nenapadlo😂… jo je to Džinda
No co co…
Moje teta svoji kočku pojmenovala kdysi Pinda. A milá Pinda se toulala, takže teta každý večer za humny vyřvávala:"Pindóóóó, Pindóóóó, ale honem pojď domů!"😂
No jo, ale se zubaři je to v Brně bída…i když já bych třeba zubaře (asi komukoli) sehnala. Takže ten případ je zvláštní. Možná chtěl dotyčný někoho zkušeného, staršího…???
Doron:Nemyslím si.
Dnes už žádná loajalita ani mezi lékaři prakticky neexistuje.
Tak to bych s Tebou polemizovala…
Vztahy jsou NĚKDE otřesné, toho mého kamaráda z fakultní nemocnice vyšikanovali jinam. Ale jinde (anebo právě tam, kde trápili mého kamaráda) při sobě doktoři drží, fakt.
Orionka:Kdo zachránil jeden život….se ta knížka jmenuje. Možná se mi to jen zdá…..je Ilona Borská mezi novými autory nedoceněná:
Doktorka z domu Trubačů - o statečné doktorce Kálalové, Osud jednoho Čecha - věrná učebnice dějin české kotliny…
Nádherné čtení (teda nádherné ve smyslu, že se to četlo snad samo): Mám na mysli Doktorka z domu Trubačů. Četla jsem to jako teenager, přesně si to už nepamatuji, ale určité pasáže ano.
drvodelkafialova:Těžko říct, když se tak dneska označuje každý druhý influecer, má z toho prachy a dav poblázněných fanoušků, kteří ho chtějí následovat, má člověk problém téhle diagnóze věřit. Zvlášť když se začínají ozývat lidé, kteří se touhle módní vlnou nechali v mládí strhnout a nenávratně je to poškodilo.
Navíc, dokud to bylo pod kontrolou lékařů a změna pohlaví byla operativně prováděna u zlomku procenta dospělých lidí, kde lékaři konstatovali že jim to pomůže, vůbec mi to nevadilo.
Ve chvíli, kdy se s toho stává masová zábava, ke změně stačí zajít na úřad a do dětí se cpou hormony atd , stává se ze mne zapřísáhlý odpůrce tohohle směru a vidím rudě, při pouhé zmínce.
Drvodělko, on to reálný problém opravdu je. Opakovaně jsem zde psala, že jedna z mých blízkých kamarádek je transžena. Tranzici prodělala cca ve věku 25 let, tj. pomalu před 30 lety. Byla z té první generace, kdy se u nás operace a vůbec tranzice začaly provádět. Vím jak vypadá, dokonce vím jak vypadá nahá🤭, na dovolené spolu v bazénu plaveme nahé. Je mi trapné ji jakkoli okukovat, ale myslím, že nikdo by ani náhodou nepoznal, že byla kdysi muž. Dokonce byla vdaná; teď je rozvedená. No ale co je zajímavé…? Nesnáší aktivismus, pridy, tu osobu, o níž jsem zde psala (Lenka Králová), která na mě vykoukne snad už i z lednice, když ji otevřu. Se mnou o problematice mluví ta moje kamarádka zcela otevřeně, ale nikdy by se nechtěla zviditelňovat… Ve své době (tehdy při přeměně) musela zažívat velké trápení, které si snad ani neumím představit. No a ona je pro mě vzorem těchto lidí (má samozřejmě svoje mouchy, ale kdo je nemá, že…), a ne ti, co se producírují, dávají á 3 týdny rozhovory médiím, jsou influenceři atd. atd.
Orionka:Veřejnosti ne, ale jsou v našem demokratickém státě instituce-jedinci, kterým se dostalo právo soudní spisy studovat a věnovali tomu mnoho hodin práce. A ti došli k tolika rozporům ve výpovědích, posudcích atd., že vina nebyla prokázaná jednoznačně a pokud jsou s rozsudkem pochybnosti, neměl by odsouzený setrvávat ve vězení. Možná sedí jen proto, že soudci nejsou ochotni přiznat pochybení a drží při sobě. Dnes já tobě, zítra ty mně.
Navrhovala jsem k přečtení pí Formáčkovou, zkuste to.
Tak dost se v tom angažuje i spolek Šalamoun…
Verun:vyměnit ATB, nebo přečíst příbalák- mléčné výrobky, kyselé věci, citrusy- a to i ovocný čaj.
Ne ne, mám Zinnat, tam nejsou omezení a je to mnou nejvíc tolerované ATB. Pro mě asi ani nic mírnějšího není. Nějak to musím zvládnout, no.
Orionka:Protože vím, že TBC nemusí “sídlit” v plicích, ale je to mrcha, která se usadí i v lokti - třeba a nebo v té páteři.
Přesně tak!👍
Takže se mě tehdy i ptali, jestli nemám v anamnéze kontakt s někým s TBC a pak po TBC pátrali…a nic.
Člověk hermafrodit se sám rozmnožovat nemůže, i když má obojí gonády. Což je mi víc a víc divné mít s karyotypem XY jen vaječníky a dělohu…
Ještě teda hodím do placu dotaz: Mám v sobě tuším 5 tbl. ATB. A už průjem jak bič. Laktobacily pojídám. Máte někdo nějaký tip, jak toto řešit?
Tak to je fakt děs!!! 👎 To je jako bychom byli na dalekém východě (nebo západě?), už se v tom nevyznám.
Abych téma trochu otočila, dnes jsem viděla pár posledních gemů ženské čtyřhry v SF. Naše holky strašné procento nevynucených chyb, je to škoda.
Mám pocit, že letošní Olympiáda pro naše dopadne dost bídně…😕😟
Jako asi jo, ta Semenayia také; na druhou stranu toto za průkazné nepovažuji. Znám dost ženských, který mají prsa “nulky”.
V tom případě jsou tedy vysoce pravděpodobně hermafroditi.
Přesně tak!
Plus mě naprosto fascinuje, jak lze čarovat s lékařskými soudními posudky. Jeden naprosto popře, co první, a naopak…?!? To je dle mě naprosto úděsné.
Tak mě to zas zajímá. Teď jsem navíc na PN a hodně tam jde o medicínu/medicínské posudky. Jako že bych honila senzaci, to si nemyslím. Spíš si říkám, že kdyby se někdy (kdoví kdy a kdoví jak) prokázala jeho nevina, tak je to…no prostě mazec!
No ale jak se mohly narodit jako ženy??? Mají tedy vnější ženské pohlavní znaky?
Edit: Přinejmenším prsa nemají, teda teď mám na mysli třeba tu Semenayia, tu/toho Alžířana jsem nějak nezkoumala.