Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 09.08.2024, 21:38:57
No a Ty jsi tu debatu otočila úplně jinam. Znovu říkám, že nechci číst žádný podrobnosti o mučení koček…ale o tom tu ta diskuze vznikla…co jsem pochopila. Ten chlap je pro mě psychopat a další výrazivo snad ani psát nebudu.
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 09.08.2024, 21:38:57
Jani, stran střílení jsem vůbec nebyla rozčilená kvůli Fidovi, ale kvůli lidem!!! Schází se tu opravdu podivná individua. Opakovaně jsem já, a mnozí další od nás i z okolních baráků, volala Měšťáky. Když se bezďáci scházeli na blízké lavičce, všude odpadky, láhve od chlastu, smrad, výkaly, tak to policie vyřešila po opak. telefonátech fikaně: Odmontovali tu lavičku!!!😄
Tak mám Jani rupturu menisku..zkráceně..6.9. pojedu do Olmiku si pro termín a papíry k operaci…Do levého mi pích nějaký “mogul”..odsál-prý tam byla tekutina..aniž by mi to řekl,sestra se něčemu smála,já zařvala bolesí a ona,že pan doktor odsává tekutinu a pak mi tam dá to mazání..No nečekala jsem takovou bolest..a v papírech mám napsané-v lokální anestezii 2ml meso pce 4ml ser.výpotku z levého kolena s instalací Hyaluru,obstřik pes ans maj gen.1.sin 20mg depo..
Boži, zkusím teda vyloženě laicky: V koleně máš “vodu”, kterou Ti odsáli (znám to od sebe, včetně obstřiků, někdy to zabolí). Záleží na dr., zda odsátou tekutinu pošle na mikračku na rozbor. U mě by to možná udělal, protože trpím na ty otravy krve a pátralo by se, zda ve výpotku není nějaká baktérie. Plus můj ortoped se vždy, než jde u mě do kloubu, pokřižuje!!🤣 U Tebe se asi mikra dělat nebude. Do kloubní štěrbiny instiloval (vpíchnul) za přísně aseptických podmínek lokální anestetikum (= Mesocain), ale hlavně kys. hyaluronovou (= dává se do artritického kloubu ke snížení bolesti a taky jako by “promazává” pohyb součástek v tom kloubu; koleno je mmch. extrémně složitý kloub). Ten konec jsem úplně nepochopila, nevím, zda tam něco nechybí, třeba Depo-Medrol (= kortikoid) - opět působí proti bolesti, zánětu a otoku. Ale spíš jste se asi domluvili jen na tom hylauronátu (???), a ten se, co vím, platí (???).
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 08.08.2024, 07:47:46
Tak to je ale o kočkách známá věc! Ostatně, mně když je jo zle, tak ležím obklopena kočkami. Vyloženě na mě si vyleze ten nejstarší a ta nejmladší, ale prostřední je aspoň poblíž a hypnotizuje mě a u toho přede.👍👏
Ano přes veterináře.Poptala bych se u obyčejných “vesnických” ne na nějaké klinice.Očkuji si desítky let a nikdy jsem neměla problém se s takovým to veterinářem domluvit.
A fakt jsou v různých místech ČR možné tak obří rozdíly ve vakcinaci? Vždyť to je snad o dva řády…co jsem si tu přečetla.
Odpověď na příspěvek uživatele N z 09.08.2024, 21:10:38
A čím se bude platit? Já třeba pořád platím cash… Onehdá jen narazila na online objednávce kina. A “sranda” byla, že mi to teda zaplatila kamarádka, poslala kód, já přijdu do Cinema City a u kasy “číslo transakce nerozpoznáno”. Zkoušela jsem to asi 3x, když jsem si všimla, že poblíž postává víc lidí a všichni, že mají stejný problém. Kasy s prodavači zrušeny, takže teď Babo, raď! Ti ostatní se jevili, že moc nemají vyřídilku, tak jsem šla v čele průvodu😀, postupně za 3 lidmi a prý, že teda musíme vystát frontu u baru. Ta byla asi kilometrová, takže jsem sdělila, že ji rozhodně vystát nezvládnu…a až pak se ledy hnuly. Prostě jim tam ten systém online objednávek celej spadl. Možná i proto jsem pořád takovej konzervativec.😄
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 09.08.2024, 16:55:33
Jani, můj Fido také chodí v noci po venku sám, a nemám jak mu v tom zabránit. Utrápil by se… Ale vím na 100%, že už dávno neloví, a to ani hmyz.
Pravdu má Sardullah, že polodivoké kočky nikomu nepatřící jsou problém, proto jsem ráda za kastrační programy. Ale, PROBOHA, i když jsem nic nečetla ani neviděla, tak nikdy nikdy nikdy neschválím sadistické zabití jakéhokoli zvířete. I kdyby byl dotyčný frustrován až do nebes.
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 09.08.2024, 16:20:20
Jako já bych klidně pro tělesné tresty byla…ale typu, ať jde dotyčný sedět a o chlebu a vodě ať třeba 20hodin denně přehazuje hromadu kamení z jednoho místa na druhé!!!😠
Odpověď na příspěvek uživatele LucieS z 09.08.2024, 17:43:13
Jo a stran ledvin Kometa má kocoura s CRI, už snad dva roky se drží - na dietě a je OK! Takže to jde; je pravda, že je někdy potřeba i trochu toho štěstíčka, které Vám přeju!
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 09.08.2024, 07:40:34
Varaxi, jde o nouzové sestěhování se, kdy mě posadili s někým a velmi složitě se zařizovalo, abychom se tam vešly (dvě ženské). No a včera šok: Že se v té minimístnosti bude dělat třetí pracovní místo a jediná možnost prý je, že ten někdo by seděl natěsno vedle mě, jak jsem popisovala. Ihned jsem to zamítla. Zda něco zmůžu, nevím. Se stoly hýbat nelze, těžko tam vůbec člověk projde třeba od stolu ke dveřím…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.08.2024, 07:45:32
Popravdě já fakt nemám sílu žádný z těch odkazů otevřít a vůbec nechci číst žádné podrobnosti. Takže také jsem pro to, aby se nezdvojovalo téma. Evidentně, podle reakcí ostatních, se jedná o hajzla a hovado, a já srabácky podrobnosti k tomu případu nechci vědět.