Aktuálně: 3 828 inzerátů207 965 diskuzních příspěvků18 222 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 17:18:35 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 21.10.2024, 17:15:29

👍👍

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 16:31:07 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele J5 z 21.10.2024, 16:24:41

Já bych, J5, ráda…

Jen cítím křivdu a nemám to ráda… První jsem na tazatele zareagovala věcnou odpovědí. A stále si stojím za tím, že moje následná oprava nebyla opravdu nic hrozného, co by muselo někoho vypakovat ihned z diskuze.

A stran jakýchsi stížností - kolik já se jich tu už dočetla! A vždy mě k tomu napadalo pouze a jenom, zda můžu dotyčnému nějak pomoct, je-li to v mých silách. Nic víc, a nic míň. A už vůbec ne, abych dotyčného začala poučovat.

S mlékem snad odepíší lidé více zainteresovaní do této problematiky.😉

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 16:21:37 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 21.10.2024, 14:10:25

Tak já sice také hetero😀, ale je mi vlastně úplně jedno, jestli poslouchám muže nebo ženu nebo třeba smíšenou skupinu. Dokonce možná krásné syté ženské hlasy se mi líbí víc než mužské. 

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 15:40:26 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 21.10.2024, 14:49:29

Však Vám jsem, Balu, psala, kdo odešel zcela nedávno a kvůli komu… Smutné…

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 15:36:02 xxx.xxx.32.41
Nepřihlášená Zrzavci:

Asi to nebude překvapivé, když s Megi pečeme tu knihu, tu kalendář, že budu psát stejně jako ona. Ale o tom to není. To mi věřte. Ale tak jako jí vadí věci, které napsala, tak to vnímám stejně a asi nejen ona, já…. nějak takhle zmizlo více lidí. Mě nebaví, když vlezu do příspěvku o nějakém tématu, že tam pak najdu, příspěvek v duchu, který s tím nesouvisí - omlouvám se  Fíkovnice - a vede k tomu, že  si tu postěžujete na tohole, tu na támhleto….. já to chápu, starostí máte hodně, ale prostě, proč to nepsat všechno třeba  jen do Všeobecného pokecu, ono je to opravdu všude, kam teď člověk přišel.  Opravování rodnýho jazyka se pak taky vždycky zvrhne někam jinam… se podívejte - dotaz padl na jogurt x tvaroh a kde je téma teď? Zahrabaný pod úplně jinýma věcma. A není to jen tohle téma. Když to takhle povedeme dál, lidi sem přestanou chodit, to mi věřte, a umře to  na úbytě. Byla by to škoda. Třeba se pletu. Ale za mě osobně, mně opravdu přijde nepraktický, když jdu do nějakého konkrétního tématu a  ono to tam není, je tam rozbitý auto, diabetes, násilí, vulgarity , politika atakjakopodobně. 

Nu a tak zase jdu, jsem dlouho přemýšlela, zda to napsat, nebo ne, ale jak říkám, bylo by škoda, kdyby to tu umřelo na úbytě.

Tak asi takto: Chodím hodně do Třetího víčka. Vy jste tam nechodila. Až po vzniku jakési rozepře jste se tam zjevila a moralizovala. Nejsem si vědomá, že byste tam dříve jakkoli přispívala. 

Diabetes jsem cca den nebo dva zpátky přesunula do vlákna s názvem - světe, div se - “Diabetes”.

A že píšete obsahově a do jisté míry i pravopisně/formálně podobně jako Megi, mě skutečně nepřekvapuje.

Ad starosti: Trochu si vzpomeňte, zda jste si také nejednou tak různě nepostěžovala, různě nemoralizovala atp. Ostatně s moralizováním mě dle mého názoru překonáváte. 

Je to takové “Zloděj volá: Chyťte zloděje!” Já tu napsala první reakci, že štěně může jak jogurt, tak tvaroh a dodala, že “ten jogurt je bílý”. Pokud Vám toto přijde jako stěžování si, moralizování a vychovávání druhých, tak mně holt ne. Je to o různém přístupu.

A úplně nejjednodušší je na mě prostě nereagovat. Vsadím se, že Vám bude lépe. Nebo si napište adminovi, ať se Vám moje příspěvky nezobrazují. Já si s většinou lidí zde povídám ráda a budu to tak dělat i nadále.

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 15:21:50 xxx.xxx.32.41
Orionka:

Large - já klidně 😃. Za to vím, že bílý jogurt se lidé s y. A výjimka s ý. (Psávala jsem vyjímka a až na Fauně jsem se to naučila správně 😊 - takže za mne - opravovat! A klidně v diskuzi, stejně je anonymní a třeba něco pochytí i ostatní )

Však já konkrétně Vás, tuším, naučila i slovo nausea, je to tak?😉

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 11:37:42 xxx.xxx.32.41

S Endiaronem mám zkušenost nejméně 20 let starou od zkoušky. To jsem ještě příseděla bývalé šéfové. On kloroxin může udělat, byť vzácně, závažný NÚ, a to tzv. SMON. To chtěla exšéfová slyšet po studentce, ptala se jí na NÚ.

A studentka: “Tak mezi NÚ kloroxinu patří nevolnost a průjem…” Šéfová vytřeštila oči na mě, na studentku, na mě, načež studentka pochopila, že říká blbost a bryskně dodala:"Způsobené víceméně vlastním střevním onemocněním!"🤣

Úžasná reakce studentky!👍

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 11:33:54 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.10.2024, 11:24:45

Nee, Endiaron v sobě nemá Carbo, je to střevní dezinficiens, obsahuje kloroxin.

No prostě jak jsem psala: Kovářova kobyla chodí bosa. 

Nechci nic zakřiknout, ale už je to lepší!

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 11:31:59 xxx.xxx.32.41
Fikovnice:

Hysterektomie se dělá laparoskopicky zcela běžně. Otvorem v břiše se děloha uvolní a vytáhne se vaginálně.

Ještě doplňuji, pokud by to někoho zajímalo, citace:

“V případě totální laparoskopické hysterektomie (TLH) jsou děloha, vejcovody nebo i vaječníky odstraněny laparoskopickým přístupem. U laparoskopicky asistované operace (LAVH) předchází odstranění dělohy, vejcovodů nebo i vaječníků poševní cestou jejich částečné uvolnění laparoskopickým přístupem. V celkové anestezii se naplní dutina břišní oxidem uhličitým, následně je zaveden přes břišní stěnu laparoskop (optické zařízení umožňující přehlédnout malou pánev a dutinu břišní). Pak se provedou další drobné kožní řezy, kterými jsou zaváděny do dutiny břišní porty pro operační nástroje. Při TLH se do dělohy zavede děložní manipulátor a pomocí laparoskopických nástrojů se přeruší cévní zásobení a závěsný aparát dělohy, vejcovodů nebo i vaječníků. Jsou vyjmuty pochvou a následně se zašije poševní pahýl laparoskopicky. U LAVH po provedení laparoskopické části operace (přerušení části cévního zásobení a závěsného aparátu) se změní operační přístup na poševní a po otevření dutiny břišní pochvou rozstřižením přední a zadní stěny poševní a po přerušení zbývajícího cévního zásobení a závěsného aparátu bude děloha odstraněna a poševní pahýl zašitý touto cestou.”

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 11:24:21 xxx.xxx.32.41

Jo a Fido byl po pár dnech na noc venku (jinak by se snad prodrápal ven dveřmi) a já se teprve před chvílí odvážila vzdálit z dosahu WC. Tak už je doma, už papal🤣, teď se umývá…a pak zalehne a prochrní celej den.

S tím, že “Fido papá” si děláme taktéž srandu s kámoškou. Když mi jej občas v mé nepřítomnosti chodí krmit, tak pak hlásí, že “Fido právě papá”.😄

Edit: Právě Fido znovu papá!!!

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 11:20:22 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 21.10.2024, 11:07:41

Ronjo, moc děkuji, připíšu sem ještě, co právě pobavilo mé reálné přátele. Dodávám, že jde skutečně o odborné lékařské termíny! Takže jsem jim napsala, že mám:

a) imperativní nucení na stolici

b) v důsledku toho střevní debakl

Poslali mi na to sto chechtajících se smajlů, ale to jsou fakt používané termity!😂

Jo, a jelikož s jednou kamarádkou jsme se po tel. chechtaly až příliš, přišlo i imperativní močení!!! Mě by zajímalo, jestli je něco, co vůbec ještě udržím!🤣

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 11:16:57 xxx.xxx.32.41

Právě píšu svoji zkušenost s PL známým na FB a všichni jsou zděšeni, ale mají podobné zkušenosti. Jeden kamarád měl prý snad pertusi a také dg. a léčen jen po telefonu. Jako chápu, že zrovna ta je infekční jak blázen, ale co je toto za novinky??? Napíšu to narovinu: Dnes teda sestra po tel. křížový výslech o vzhledu mé stolice🙄, o močení, teplotě a celk. stavu a poté:"Takže mi zase zavolejte, v ten a ten den budu na telefonu já, domluvíme se, co a jak dál." Nevzpouzím se, neb si event. vše zařídím po vlastní ose, ale co “normoš” pacienti???! Kam jsme se to dostali???👎

Pro Buggyru: Mám doma asi tak milión léků (doopravdy), a Carbo nemůžu najít aneb “Kovářova kobyla chodí bosa!”🤭🤫

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 11:12:45 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 21.10.2024, 11:00:17

Normálně, tak zatím jen Orionka psala, že suchohřiby se u nich říká “babkám”. U nás teda těm “hnědákům”…

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 10:12:24 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.10.2024, 09:58:37

Prostě mě fakt udivilo, že někdo vyslovuje “large” foneticky. Ale pokud je ten člověk zcela netknutý angličtinou, tak asi teda jo. Nebo je dost zvyklá na latinu (?).

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 10:10:40 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 21.10.2024, 09:51:12

Hysterektomie se dělá laparoskopicky zcela běžně. Otvorem v břiše se děloha uvolní a vytáhne se vaginálně.

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 09:56:06 xxx.xxx.32.41
kometa:

Opravovat nebo neopravovat bude věčná otázka.

Jsem si vzpomněla. Loni jsem byla na maturitách v Kroměříži a tamní angličtinářka (Petra 1) vyprávěla. Její kolegyně veterinářka (Petra 2) opakovaně používala výraz large a vyslovovala ho foneticky. Petra 1 si v duchu říkala - nebuď trapná, nebuď trapná, ale nakonec nevydržela a Petru 2 taktně upozornila na správnou výslovnost. Ta byla ráda a poděkovala jí. Že to vůbec netušila.

Popravdě, teď už to napíšu…jsem tomuto skoro nemohla uvěřit.😉

Fikovnice
Fikovnice 21.10.2024, 09:48:51 xxx.xxx.32.41

Myslím, že jsme se tady někde bavili o PL, však Sarah má hrozné zkušenosti! 😟 Mě teď v době nemoci odmítla, zakázala mi přijet, ordinovala jen po telefonu. A dnes další level: Po telefonu ordinuje sestra, už ani nemám nárok s PL mluvit telefonicky!😲

Sestra se vyptala na všemožné zdr. obtíže…a ordinovala co a jak dál. Kam jsme se to s praktiky dostali??? A to chtějí stávkovat??!!

Fikovnice
Fikovnice 20.10.2024, 23:27:25 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 20.10.2024, 23:26:27

Jj, o Feminaru jsme se zde také rozepsali - někde v dřívějších příspěvcích už je zmíněný.

Fikovnice
Fikovnice 20.10.2024, 23:24:29 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 20.10.2024, 23:21:32

Normálně teď jsem ten rozdíl zkoušela najít, ale našla jsem jen ty retro obaly, co jsem vkládala dříve. Vím, že jsme doma měli jak Sunar, tak Sunarku…ale rozdíl si už nepamatuju.

Jo, tak když jsem ten obrázek zvětšila, tak je na Sunarce napsáno, že je to dětská mléčná kaše.

Fikovnice
Fikovnice 20.10.2024, 23:20:38 xxx.xxx.32.41
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 20.10.2024, 23:16:48

U nás jsou taky všechny lesy (kde jsem měla plno svých houbových místeček) vymlácené. Jenže co naděláš? Kůrovec…😠👎