Pes proočkovaný, já taky (tetanovka), rána zatím klidná…
Tak ono je pravděpodobné, že se to vyléčí (si to vyléčíš) sama. Ale znáš to - blbá náhoda, začne to hnisat atp. Zuby psů a koček nesou hnusný baktérie, no…
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 15.11.2024, 14:40:11
Jj, Assil, díky. Už mi to radila zubařka do telefonu. Já mám akorát strach to jakkoli snižovat, protože dr. budu strašně moc prosit, ať zkusí tu dostavbu - tak aby měl vůbec na čem stavět.😀
Už to psala Bobča, tak písnu i já. Každý, kdo přijde pokecat a ne rýpat do lidí, je tu vítaný. Třeba otevře téma, které tu ostatní rádi proberou. Nemáme tu na všechno stejné názory, nejsme žádná sekta😉 Každá taky každou něčím prudíme, já hubnutím(které mi mimochodem ale už vůbec nejde) vy Káťo raděj nerozebírejte ty kočky, to je pravda😜 A že vás tu nemá na forech nikdo rád? Tak asi dobře víte, že jsme na tom stejně. Proto málokdy vlezu jinde. Ani tam nechodím číst. Jen podle nadpisu, když mě zaujme. Ale fakt nepotřebuju, aby mě měl někdo z lidí, které ani neznám, rád. Tady je to jiné, už se trochu známe za ta léta, s Bobčou i osobně, ale třeba s Niki jsme tu začínaly a ještě sme se s ní nesetkaly. Ale ono je to tak třeba i lepší, ztratila by chuděra iluze😛 A to nakonec platí i u ostatních😀
Hele ad sekta: Sledovala jsi trochu kauzu Boha Šaška??? Já jo… Psychopat na n-tou! A teď porušil zákaz streamování na YT. Má snad už podmínku, tak by si mohl jít i sednout do chládku - kašpar s rolničkami!!!😜
To mi přijde úplně děsný… a vlastně i s tou nůší, že děti nevěděly co to je… já měla za to, že to ví každej i dneska. Na druhou stranu… já mám v práci hodně mladé kolegy a občas použiju nějaké slovo a oni se mě zeptají co to znamená… a já se vždycky směju, že neumí resp. nerozumí česky, když vysvětluju čechům význam českého slova. Ale ve své podstatě je to smutné. Ale tak zase oni používají v mluvě anglické nebo poangličtělé výrazy a zkratky, kterým nerozumím já…OMG, VTF…LOL😴
No oni dnešní mlaďasi vůbec neznají třeba slovenštinu, což je logické. Ale slova jako třeba kefka, pečeň, čučoriedka…to by řada mladých nedala.😄
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 14.11.2024, 19:35:28
No, já se smiřuji s cenou někde kolem 15k. Pokud by se dělala korunka, tak rozhodně přes 20k. Diskutováno dnes s mnoha zubaři, ale zatím jen telefonicky. Je to prý pade na pade. Jednak záleží, kam až se zub odlomil - jestli až pod dáseň, je to už průšvih (a na jedné straně se pod dáseň fakt ulomil). A další věc - pokud zároveň napraskl kořen, je to prý nezachránitelné. A ještě jedna poznámka: Důležité je i to, zda je zub už endodonticky ošetřený. Domnívám se, že jo, ptž jinak by to bolelo jako prasnice. V tuto chvíli mám rozdrásaný jazyk, ptž zůstala jedna ostrá hrana. Víc budu vědět v pondělí, event. zítra.
Jo a kromě korunky je naprosto hypoteticky ve hře i zkusit jen dostavbu…a to bych pak svému zubaři líbala snad do smrti ehm nohy.😄
A pěkný paradox je, že jsem si zrovna pouštěla Jílkovou Máte slovo a téma Zuby.😀
Na to, cos popsala je Zubr, ale slabý odvar. Tohle bylo právě na to chlastání, to bych střízlivá nedala😏 Takovou ,,přednášku" poslouchat…tos teda hrdinka😛
To máš pravdu!!! Měla jsem si dát přinejmenším vodku, rum nebo vizoura. Příště už budu vědět…😂
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 14.11.2024, 12:30:54
Ano, každý má právo názor. Já byla vyšťavená ze 4hodin. semináře a pro mě to byla totální ztráta času - ptž účelem setkání bylo chlastat. To v mém plánu nebylo…ale po vyslechnutí pár těchto názorů jsem naznala, že nakonec bude lepší, když si dám toho Zubra…
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.11.2024, 12:21:46
Jako sestra mi říkala, že čep se musí zabudovat do aspoň nějaké dostavby, což celkem i chápu. Jenže mně se zub vyrval prakticky “od podlahy”, zůstaly jen ty kořeny. Zub mám vcelku schovaný, ale přilepit prý nepůjde…
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 14.11.2024, 12:21:46
Šmankote, kéž by!!! Zatím jsem mluvila jen se zdr. sestrou. Ona je tam takový generál. A že se musí rozhodnout, jestli se vyrvou kořeny a budu bez zubu!!! Šestka! A samozřejmě si za to můžu sama!!! Kousala jsem bonbóny! 👎
Souhlas s balu ve většině. Taky jsem vysazená proti minulému režimu.
I já souhlas s Balu! Vím, že je diskuze už dál, ale za mě je toto důležité připomínat. A to v žádném případě a ani trochu nejsem příznivec pětikolky! Byla jsem teď přednášet ve vícero městech. Naposledy tam byla farmaceutka - známá mojí ko-přednášející. Pak jsme si šli sednout do hospůdky, ale co ona plodila, to byla síla! To, že je antivaxer, budiž! Ale mlela o jakémsi slunečním zážehu, který nás teď čeká, protože ve skutečnosti máme jiné slunce než je “naše” slunce". Všichni jsme řízeni atd. atd. Jako řada z toho třeba je i pravda…ale já si radši dala jedno pivo Zubříka…😀