Espiro: Jsem byla rozhodnutá tu k tomu nic nepsat, ale jak vidno, má vůle za moc nestojí
Já to vidím tak, že Fikovnice je prostě citlivý tvor s potřebou spousty "slovní omáčky" ke všemu. Proto to může působit dojmem, že pořád jen píše a přemítá a nic nedělá. Což není pravda, pokud jsem postřehla, vyšetření probíhala a probíhají. To, že to sáhodlouze rozebírá a zvažuje to i ono, popisuje ten či tamten problém, je prostě její styl vyjadřování. Ale určitě nebude z těch majitelů, co štkají na internátech a doma jim potichu chcípá zvíře.
Na druhou stranu to, co tu padlo od Bodlinky a Megi (?) mi nepřišlo vyloženě hrubé nebo snad hovadské, aby tu padaly výrazy, jako svině a hajzl. Bylo to přímé? Ano. Nepříjemné? Ano. Přínosné? Věřím, že určitě ano. Toť vše. Takže dramatizovat to (promiňte, Vahine) jako zradu a podobně, je podle mě trošku moc. Není každý sluníčkově milý, to je prostě fakt. A i ti víc přímí a drsnější mají častokrát mnoho užitečného ke sdělení. Vždycky se vedly diskuze, kde padaly i názory nepříjemné, takové, které se člověku nečtou nejlépe, ale o tom to přece je, ne? Tak trochu přibrzděme, na obou frontách.
Možná i moje vůle je slabá, takže naposledy.
Přínosné?? Ne, opravdu ne. Opravdu pro mě ty příspěvky nebyly ani zbla přínosné.
Citace: "Přiznám se, že v tomto jsem slabý kus - rozčiluje mne rozjímání nad jasně viditelným - ať to dělá kdokoli a kdekoli. Třeba taky proto nevydržím dlouho s mou matkou a ségrou, děsivá nepraktičnost."
Co je toto? Přiznání se k osobnostní problematice, o níž u dané osoby vím, již dlouho. Přesto, anebo právě proto, jsem ji mnohokrát prosila, ať na mě nereaguje a pokud se mnou má nevyřízené účty, nechť si je se mnou třeba v SZ vyříká. Nula reakce. Jen vždy čas od času útok, když jsem já na dně??? Víš jaké jsou pak konsekvence u mě? A víš, jaké jsou reakce mých přátel? Nepublikovatelné - na neempatičnost a hulvátství projevené v těch příspěvcích. Pro mě ty entity skončily, ale na Tvoji reakci jsem ještě zareagovat chtěla. A promiň, pokud tam v některých těch příspěvcích absenci empatie nevidíš, tak s tím já nic nezmůžu.
Co je to děsivá nepraktičnost?? To, že mám za sebou cca stovky až tisíce mikrochirurgických zákroků, to, že věřím, že v té hlavě s prominutím nasráno tak úplně nemám? To, že jsem vypiplala Fida z kočičího moru, abscesu a jiných dalších vážných nemocí? To, že jsem do remise dostala fatálně nemocného kocoura s FeLV? Anebo dokonce to, že jsem do parciální remise dostala mého tátu s karcinosarkomem s mnohočetným meta rozsevem? Ano, dostala, a jsem na to hrdá! I když to skončilo fatálně.
Obvykle se takto nevyjadřuji...tak je to jen jednorázové přiblížení se slovníku vyskytujícímu se někde ze začátku této zbytečné diskuze... Vyjma důležitého zjištění, že ti, o nichž jsem si myslela, že v sobě to člověčenství mají, je v sobě opravdu mají. A takových lidí si já budu vždy nesmírně vážit. Oni moc dobře ví, koho mám na mysli...
A rozhodně to není nic proti Tobě... Jsme každá jiná, přesto nic nebrání tomu se spolu přátelit...aby to nebylo vykládáno nějak jinak...🌺