Ten test je jen na jeden typ epilepsie a ještě jen u malého vzorků plemen. Drtivá většina těch idiopatických epek, které mají vysokou dědivost se projeví mezi 1. a 2. rokem života a na ty žádný genetický test není.
Chovám plemeno, jehož dlouhosrsté variety epilepsie mívají + jsou sledovány a ta dědičnost tam prokazatelně hraje roli.
Moje přesvědčení je, že se se Šťopičkou zase v budoucnu potkáš... Měla u vás nádherný psí život...a měla štěstí, že měla takové pánečky, jako jsi Ty a Tvoji blízcí.
S těmi veterinárními konzervami je to těžké - když jsem měla kocoury Gastrodietě - ty běžné konzervy mi nežrali (tj. Purina, Hills, Vetlife...). Zkusila bych DECHRU - SPECIFIC - jedná se o dánskou značku a tu tedy žrali. A pak jim také kupuji normálně CONCEPT for life (Gastro - jedná se o jejich nejoblíbenější)
Vím, že mají i pro diabetiky.
Jéé, Biaco jednak moc moc zdravím 🌺 a kde ty značky kupujete, prosím? Mně ty RC nabídli na veterině... Vycházelo to tam relativně levněji než nákup z e-shopu (ne o moc, vetka to hledala a našla za asi 33,- Kč e-shop). Jedna renal kapsička u nich asi 29,- Kč. A dia mi nenabízeli. Jak jsem psala jinde, ty nemoci a diety se poněkud vzájemně bijí. I když počátek renálních obtíží může být i z toho diabetu...
Ano, obě mé kočky jsou šlechtěná plemena a mají i přímo ve smlouvě, že se nesmí pouštět volně ven, jejich rodiče a rodiče rodičů taky byli zvyklí žít uvnitř, i když chovatelka Willyho má nádherné průchozí voliéry na zahradě, tak volný pohyb předci mých koček rozhodně neměli.
Tenurri, ty voliéry jsou bombastické, že? Ale všimla sis, že řadu koček (i vypadajících jako MCO) měla i volně puštěné venku? 👍
Já ji i prosila, ať nás vezme k sobě do praxe, ale má ji teď zavřenou. Je u nás, má malé dítě, pak je na VFU (teda bývalé, ona už to VFU není)...takže ani nechápu, jak to stíhá... Já ji včera chtěla od zkoušení pustit domů, ale ona, že ne, že zůstane, že je to její povinnost...a jak jsem byla ráda!
A dobrej byl rozhovor ex post:
Ona: Ty jsi se mnou chtěla mluvit o něčem...?
Já: Nooo, Ty jsi MVDr......
Ona: A Ty máš nemocného kocoura nebo kočku!
Já (udiveně; v životě jsme se o tom nebavily): Jak to víš???
Ona: Tak jednak nosíš řetízek s kočkou a druhak máš na oblečení kočičí chlupy!!! 😄🥰
Je to spatny sexisticky utok a ne vtip. Takhle si delat srandu z zen, ze nejsou schopny ani poradne specifikovat cloveku nakup o dvou polozkach. Jsem poobouren.
Tak můj kocour má opakovaně potvrzenou CRI a žere jak protržený. Asi výjimka, no. Diabetes a štítka vyloučeny. Pravda, tlustý nikdy nebyl, je takový siamoidní typ.
Jinak souhlas.
Kometo, můj předchozí kocour odešel na CRI. Ke konci přišlo zvracení, po jídle, mezi jídly...o eutanázii už nebylo pochyb.
Strašně moc Vám přeji, že ten Váš se drží a hlavně, že žere!🌺