No, já jsem tam nebyla, tak těžko soudit. Ale...v Brně v té jejich čtvrti ani teď nejste v bezpečí, zkuste si tam jít. A fakt si nepouštějí jenom muziku nahlas.
Bohužel, píšeš naprostou pravdu. Myslím, že i řidiči MHD se jich bojí a nechají je dělat, co se jim zachce, včetně té muziky na 120 dB...
Tak to bych si teda troufla odporovat. Kdybych toho byla schopná, tak se teda nožem bránit budu a je mně naprosto fuk, co ten druhej, když mi bude chtít ublížit.
@assil : první selhání medií bylo, že psala "cizinec z východu". Měli napsat rovnou.....
Nevšimla jsem si, že by média vytvářela dojem, že je to jediná vražda za 20 let. Někde jsem i viděla doloženou statistiku.
Neměla jsem moc času....ale o žádnou bitku nešlo, policie tam byla do 5 minut a útočníka zadržela. Policajtů tam bylo něurekom, chystala se velká akce.
@ balu :Je mi líto, že máte s cikány špatné zkušenosti, ale můžu vás ujistit, že bude hůř.
Jak to myslíte, že bude hůř? My už zde v Brně jsme na romská ghetta tak nějak zvyklí. Já okradená několikrát, navíc loupežně se zraněním, moje stará máma, když ještě žila, okradená asi 5x...
Ani Policie, ani soudy NIC. Vlastně jo, to moje přepadení, kdy mě Romák chytil do kravaty a pak se nechtěně zamkli/zabouchli v baráku u nás ve vestibulu! Když to zjistili, prokopli sklo, jeden se pořezal. Policie přijela po dlooouhé době a BEZ psa, přestože byla všude krev!!! Přesto po pár letech mi přišlo předvolání k soudu, jakožto korunní svědkyně. Vůbec jsem netušila, o co go, až tam jsem zjistila, že jednoho podle DNA chytili. Ani už nevím, kolik vyfasoval... Ale jinak krádeže Policie zadokumentuje...a řekne: Je nám líto...
Zase budu za dezoláta. Fíkovnice, jak provokoval? Pouštěl si nahlas muziku? To tak Romové dělají. Řekl mu, že je vůl ( špína, přivandrovalec......dosaďte si cokoliv), ale na verbální "napadení" vytáhnout nůž ?
Výsledek je jasný - mrtvý Rom.
Orionko, i Vás odkážu, máte-li tedy zájem, na vlákno Diabetes...
Ano, v Brně umřel člověk, je to hrůza... Ale pevně doufám, že si to nepřevezme Soudce Lynch, a že se to prostě řádně prošetří... Mmch i Romové umí s nožem "pěkně" zacházet, mám pocit, že neuplyne týden, aby v médiích takováto událost nebyla popsána.
Fikovnice, bohužel vám neumím pomoct ani poradit. Jen jsem vám oběma chtěla vyjádřit podporu. Moc na vás oba budu myslet.
Ale napadlo mě s tím pícháním injekci zkusit oslovit zdr sestru, veter.asistentku nebo někoho kdo pracuje třeba v domově důchodců, pečovatelku a tak. Já pracovala roky v zemědělství a taky dokážu píchnout injekci. Dokonce kolikrát v běhu
Prostě se nedávají. Ty humánní. A veterinární nejsou.
Kometo, jen zajímavá info: Právě jsem se dovolala na veterinu. A dr. mi řekla, že PADy se nedávají, ale že neví proč. A že mám zkusit googlit, jestli to jinde ve světě není jinak... Teda ono by mi to extra nepomohlo, ptž p.o. podání léků by vyšlo jakbysmet - a třeba pro mě ještě hůř než injekční aplikace...
Brouček jeden, určitě ho najdete. Chápu vás, že smutníte nad jeho nemocí. Není to fér. Nicméně třeba najdete i někoho, kdo mu ten inzulin píchne. Nenapadá vás někdo, kdo má třeba v rodině cukrovkáře? Já jsem si taky dřív myslela, že bych tohle dělat nikdy nemohla a nakonec jsem tátovi píchala inzulín do břicha.
Já přemýšlím o zaplacení někoho...ale bude se to strašně prodražovat. Navíc by to muselo být ve dvou. K cizímu by on vůbec nešel...
Věřte, že je to hrozná situace. A na veterině nezvedají telefon - kvůli tomu fruktosaminu...
...kastrovala jsem dvě kočky a kocoura....kočky po druhé říji a kocoura když prvně zaznačkoval, vše bez komplikací a změny povahy zvířat....
Evinko, přesto musím v současné mé situaci zmínit, že Fido, o němž píšu jinde, se prostě dal na jídlo. Je opravdu těžké říct, zda kastrace hrála nějakou roli... A jako napůl bytového kocoura bych jej ani nevykastrovaného mít nemohla. Přesto to zmiňuji...
Zákroky jako takové bez komplikací. Jen radím zadavatelce opravdu u kočky dodržet hladovění před zákrokem. Elsa cosi málo ukradla a snědla a prý jim zvracela...
A nějaké inzulínové pumpy se pro zvířata nedělají?
Doron, myslím, že ne...
Ani ty PADy se prý nedávají...
Efe: S pesankou je mi to moc líto. U Fida to prý asi bylo geneticky. On strašně narostl, je i hodně vysoký a dlouhý; vždy miloval jídlo, až se přežíral...samozřejmě, že mám výčitky, že jsem jej nějak v jídle nekrotila...☹️
Pambule: MOC děkuji, to stejné Kometě, Xerxové, Bodlince, prostě všem!🌹