Aktuálně: 3 726 inzerátů210 940 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 22:23:31 xxx.xxx.61.244
lesnizinka:

Prosím nevelebit tu obézní dámy, zrovna Heleně to radost nepřineslo a nedožila se ani 70ky. Svým životním stylem zabila i svého syna.

Že to byly skvělé herečky o tom žádná. Ještě Míla Myslíková, taky Marie Motlová (musela jsem ji vygůglit, vlastně jsem ani nevěděla, jak se jmenuje, byla to prostě Ema z Nemocnice na kraji města)

Raduš, je otázka, jestli u Heleny toho hnusnýho raka zpustila obezita...

Její syn - to je asi bez debaty - že "dojel" na tloušťku.

Někdo má štěstí na úžasné spalování, jako třeba jedna moje kolegyně. Ona s prominutím furt žere a odhaduji, že váží tak kolem 55kg (max.)!!! Jedeme někam přednášet, já řídím a ona sotva vyjedeme, tak už v Brně se začne něčím živit...téměř až do cílové destinace - takže třeba dvě hoďky konzumuje... Pak tam teda přednášíme, ona sní o pauze polovinu rautu a ještě si zabalí výslužku na cestu zpět! NESPRAVEDLNOST!!! rolling-laughing

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 22:18:25 xxx.xxx.61.244
biaca:

Pravda, teď si komedii kvůli herečce nepustíte - Zázvorková, Ružičková uměly pobavit a pozvednout komedii na jinou uroveň. Ani herci už nejsou co bývali - Menšík, Sovák, Abraham...

Také mám ten pocit...

Že ti herečtí bardi už všichni odešli a teď to stojí za prd. Jenže on je to asi takovej koloběh života. Mladším ročníkům se třeba současní herci zdají super, a ono se mezi nimi dají najít klasy, to zas ne, že ne. 😉

Jen se mi třeba poněkud zprotivila Geislerka - jak byla jednu dobu obsazovaná téměř do všeho...a možná ještě pořád je. Už drahnou dobu jsem se nedívala na nějaký novější český film. Jinak filmy miluju, tak pokud máte někdo nějaký dobrý tip, ideálně právě na český film, sem s ním. 😉

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 22:11:30 xxx.xxx.61.244
kometa:

Však jsem přestala reagovat. A jdu vyluxovat. To bude mnohem smysluplnější.

😄👍

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 22:10:16 xxx.xxx.61.244
Sardullah:

Mě upozorňovala přímo deratizérka, že zvíře kočka..pes apod., které by chytilo a snědlo otrávenou myš, tak by mohl být problém. Taky jsem viděla myš po pozření této otrávené návnady, jak byla zpomalená a nebyl problém jí chytit. Teda alespoň u toho jedu, co používají oni.

Já teda pro jistotu myši netrávím, prostě nebudu riskovat, že to některý z mých psů sežere, navíc s tím mám i trochu osobní problém, zabít myš, takže zůstávám u svého způsobu odchytávání do sklopců a vypouštění myší dále od civilizace na louku....teď v létě je to paráda...chytnu ..vypustím. Horší je to v zimě, přeci nevyhodím myš na mráz, takže mám akvárium, kde odchycené myši skladuji a celou zimu se o ně starám a vypouštím až na jaře, když se udělá hezky.....je to teda pěknej vopruz, ale když ony jsou tak roztomiloučké a ty očíčkasleeping...

Neeeee!

Jani, Ty vážně myši odchytáváš a vypouštíš někde dál???

Jani, pomóóóc! 😄rolling-laughing

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 16:10:24 xxx.xxx.20.198
Kilian:

.....mně se moc líbilo jak uměla kila nosit třeba Stelinka Zázvorková.....

A co Helena Růžičková...? 😉

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 16:08:49 xxx.xxx.20.198
Trickyvoo:

Jed, co napadá nervovou soustavu, je jen jeden druh jedu.

Jed na potkany mi málem zabil mého prvního psa. A pravděpobobně nenávratně mu poškodil játra.

Snědl přímo ty granule, i když jen trochu.

Teď jsem se pro zajímavost dívala, co je na trhu. Už nejsou jen kumarinová antikoagulancia (já dokonce žila v domnění, že hubení tímto způsobem je na ústupu).

Tak jsem vygooglila např. jed SELONTRA. Složení:

• Účinná látka: 0,075 - 0,077 % Cholekalciferol. Neúčinná látka: 2-hydroxybifenyl (0,0496 % hm.)

Takže vitamín D...

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 16:00:33 xxx.xxx.20.198
Tenurri:

Takto se zvíře rozhodně nepořizuje, pane anonyme. Měli byste si vybrat plemeno i jedince společně, obepsat chovatele, můžete se jet mrknout na výstavu koček, kde je velké zastoupení plemen a můžete si tam promluvit i s chovateli. Dále je důležité i co vy můžete kočce nabídnout, velká a těžká plemena potřebují veliká, těžká a stabilní škrabadla, velké pelíšky, velký kočičí záchod, atd atd. Máte pro velkou kočku dost prostoru? Další věc je, že koťata by se měla pořizovat dvě(pokud tedy nepracujete z domova a nemáte čas si s kotětem přes den hrát), spousta chovatelů už ani nedává kotě jako jedináčka. Pokud tomu jen opravdu vůbec nerozumíte a máte snahu se v tomto ohledu dovzdělat, doporučuju si s přítelkyní udělat výlet na nějakou kočičí výstavu (ale prosímvás, hlavně se tam neptejte chovatelů na "parametry" kočky :D). 12.8. bude v Ostravě, 16.9. v Ústí a 30.9. v Praze. Do té doby si doporučuji zjistit nějaké informace o péči o kočku a o plemenech jako takových a o případných problémech a nemocech, které tato plemena mohou trápit.

Lépe bych to nenapsala... 👍

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 15:58:17 xxx.xxx.20.198
Inspektor-pisisvor:

Ne roky, ale epky 

Já Vám porozuměla... 👍😉

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 15:55:27 xxx.xxx.20.198

Dámy, paradon, ale vy nepoznáte, že chvd se prostě baví...? 😉

Jinak kastrace venkovních koček samozřejmě ano. Jsou přemnožené a mrouskání/neustálé porody kočky zdravotně ničí.

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 15:51:34 xxx.xxx.20.198
kometa:

Jak? Budete propátrávat okolí? Co když koťata něco sežralo? Pak nenajdete žádné stopy.

Kočku vykastrovat, protože za chvíli přijde další říje a situace se bude opakovat. Nebrojíte ve vedlejším vlákně proti toulavým kočkám? A jejich nezodpovědným majitelům?

Ono, pokud se lísá, tak je hypoteticky možné, že už je zase březí...

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 15:48:37 xxx.xxx.20.198
kometa:

Vyžrat se na 65 kg? To má být provokace?yellow-flower To jsem měla na vysoké při výšce 175 cm.

Teď mám o 15 kg víc a cítím se taky darebně.

Je to provokace...😄😉

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 13:47:26 xxx.xxx.20.198
sutrik:

Nejde jen o absolutní množství vápníku. Ale hlavně o poměr vápníku a fosforu. Např. v masu, vnitřnostech, tvarohu je více fosforu než vápníku. A to je špatně, více fosforu než vápníku zhoršuje vstřebávání (nejen) vápníku. A tělo si vápník doplňuje z kostí a zubů, tj dochází k úbytku vápníku z míst, kde je třeba.

Souhlasím, ten poměr P:Ca je velmi důležitý...

A třeba u koček krmení jen masem zadělává na pozdější ledvinné selhání... ☹️

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 13:34:39 xxx.xxx.20.198
Inspektor-pisisvor:

Ne, belgický ovčák (nevšimla jsem si, že nejsem přihlášená)

OT: Už máte štěníky z domu?

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 13:33:56 xxx.xxx.20.198
Inspektor-pisisvor:

Ne, belgický ovčák (nevšimla jsem si, že nejsem přihlášená)

Aha, to jste byla Vy...👍

Vidíte, u malin jsem to ani moc nevěděla či nepředpokládala...

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 13:32:01 xxx.xxx.20.198
chvd:

Ja to nepsal Vam s tim utocenim. Nebo jsem neco popletl?

Laiky si davam jen obcas, zrovna asi v dobe, kdy jste psala tenhle prispevek, jsem si nejake dal.

Áááá, už tam máte u toho posledního Vašeho příspěvku... 😄🥰

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 13:31:02 xxx.xxx.20.198
chvd:

Ja to nepsal Vam s tim utocenim. Nebo jsem neco popletl?

Laiky si davam jen obcas, zrovna asi v dobe, kdy jste psala tenhle prispevek, jsem si nejake dal.

Já vím, že jste to nepsal mně. Nepopletl jste to...

Já se tím lajkováním bavila...tak jsem Vám to jen připomněla...😉

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 12:57:40 xxx.xxx.20.198
Anonymní:

Ten test je jen na jeden typ epilepsie a ještě jen u malého  vzorků plemen. Drtivá většina těch idiopatických epek, které mají vysokou dědivost se projeví mezi 1. a 2. rokem života a na ty žádný genetický test není.

Chovám plemeno, jehož dlouhosrsté variety epilepsie mívají + jsou sledovány a ta dědičnost tam prokazatelně hraje roli.

Kólie...???

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 12:54:47 xxx.xxx.20.198
Dublinbarzoj:

Když chci aby Mates ukázal svoje krásný oči a on opravdu nesouhlasí rolling-laughing

Obrázek

Jo, vypadá pěkně naserkaně! 😄