- Příspěvek #131308
- Nahlásit
Kilian:.....mně se moc líbilo jak uměla kila nosit třeba Stelinka Zázvorková.....
A co Helena Růžičková...? 😉
Kilian:.....mně se moc líbilo jak uměla kila nosit třeba Stelinka Zázvorková.....
A co Helena Růžičková...? 😉
Trickyvoo:Jed, co napadá nervovou soustavu, je jen jeden druh jedu.
Jed na potkany mi málem zabil mého prvního psa. A pravděpobobně nenávratně mu poškodil játra.
Snědl přímo ty granule, i když jen trochu.
Teď jsem se pro zajímavost dívala, co je na trhu. Už nejsou jen kumarinová antikoagulancia (já dokonce žila v domnění, že hubení tímto způsobem je na ústupu).
Tak jsem vygooglila např. jed SELONTRA. Složení:
Takže vitamín D...
Tenurri:Takto se zvíře rozhodně nepořizuje, pane anonyme. Měli byste si vybrat plemeno i jedince společně, obepsat chovatele, můžete se jet mrknout na výstavu koček, kde je velké zastoupení plemen a můžete si tam promluvit i s chovateli. Dále je důležité i co vy můžete kočce nabídnout, velká a těžká plemena potřebují veliká, těžká a stabilní škrabadla, velké pelíšky, velký kočičí záchod, atd atd. Máte pro velkou kočku dost prostoru? Další věc je, že koťata by se měla pořizovat dvě(pokud tedy nepracujete z domova a nemáte čas si s kotětem přes den hrát), spousta chovatelů už ani nedává kotě jako jedináčka. Pokud tomu jen opravdu vůbec nerozumíte a máte snahu se v tomto ohledu dovzdělat, doporučuju si s přítelkyní udělat výlet na nějakou kočičí výstavu (ale prosímvás, hlavně se tam neptejte chovatelů na "parametry" kočky :D). 12.8. bude v Ostravě, 16.9. v Ústí a 30.9. v Praze. Do té doby si doporučuji zjistit nějaké informace o péči o kočku a o plemenech jako takových a o případných problémech a nemocech, které tato plemena mohou trápit.
Lépe bych to nenapsala... 👍
Inspektor-pisisvor:Ne roky, ale epky
Já Vám porozuměla... 👍😉
Dámy, paradon, ale vy nepoznáte, že chvd se prostě baví...? 😉
Jinak kastrace venkovních koček samozřejmě ano. Jsou přemnožené a mrouskání/neustálé porody kočky zdravotně ničí.
kometa:Jak? Budete propátrávat okolí? Co když koťata něco sežralo? Pak nenajdete žádné stopy.
Kočku vykastrovat, protože za chvíli přijde další říje a situace se bude opakovat. Nebrojíte ve vedlejším vlákně proti toulavým kočkám? A jejich nezodpovědným majitelům?
Ono, pokud se lísá, tak je hypoteticky možné, že už je zase březí...
kometa:Vyžrat se na 65 kg? To má být provokace? To jsem měla na vysoké při výšce 175 cm.
Teď mám o 15 kg víc a cítím se taky darebně.
Je to provokace...😄😉
sutrik:Nejde jen o absolutní množství vápníku. Ale hlavně o poměr vápníku a fosforu. Např. v masu, vnitřnostech, tvarohu je více fosforu než vápníku. A to je špatně, více fosforu než vápníku zhoršuje vstřebávání (nejen) vápníku. A tělo si vápník doplňuje z kostí a zubů, tj dochází k úbytku vápníku z míst, kde je třeba.
Souhlasím, ten poměr P:Ca je velmi důležitý...
A třeba u koček krmení jen masem zadělává na pozdější ledvinné selhání... ☹️
Inspektor-pisisvor:Ne, belgický ovčák (nevšimla jsem si, že nejsem přihlášená)
OT: Už máte štěníky z domu?
Inspektor-pisisvor:Ne, belgický ovčák (nevšimla jsem si, že nejsem přihlášená)
Aha, to jste byla Vy...👍
Vidíte, u malin jsem to ani moc nevěděla či nepředpokládala...
chvd:Ja to nepsal Vam s tim utocenim. Nebo jsem neco popletl?
Laiky si davam jen obcas, zrovna asi v dobe, kdy jste psala tenhle prispevek, jsem si nejake dal.
Áááá, už tam máte u toho posledního Vašeho příspěvku... 😄🥰
chvd:Ja to nepsal Vam s tim utocenim. Nebo jsem neco popletl?
Laiky si davam jen obcas, zrovna asi v dobe, kdy jste psala tenhle prispevek, jsem si nejake dal.
Já vím, že jste to nepsal mně. Nepopletl jste to...
Já se tím lajkováním bavila...tak jsem Vám to jen připomněla...😉
chvd:Dik za upozornenoi. Se divim, ze mi neopravujete vsechny me chybejici hacy, carky, preklepy + "milion" dalsich cunaren.
Ale utocit smysl ma, jo taaak.
Já neútočím, opravdu ne...ale zapomněl jste si dávat lajky! 😉
Anonymní:Ten test je jen na jeden typ epilepsie a ještě jen u malého vzorků plemen. Drtivá většina těch idiopatických epek, které mají vysokou dědivost se projeví mezi 1. a 2. rokem života a na ty žádný genetický test není.
Chovám plemeno, jehož dlouhosrsté variety epilepsie mívají + jsou sledovány a ta dědičnost tam prokazatelně hraje roli.
Kólie...???
Dublinbarzoj:Když chci aby Mates ukázal svoje krásný oči a on opravdu nesouhlasí
Jo, vypadá pěkně naserkaně! 😄
Espiro:Byl to ten nejkrásnější kukuč
Opravdu Pan Pes...
Tým FF?? Tak jo... 😉
Evinko, upřímnou soustrast...
Moje přesvědčení je, že se se Šťopičkou zase v budoucnu potkáš... Měla u vás nádherný psí život...a měla štěstí, že měla takové pánečky, jako jsi Ty a Tvoji blízcí.
Rezzzy:Ja Vím, nefotím, mám věčně vybitý mobil a z foťáku do PC je taaak dlouhá cesta, tak jedna rychlá že zahrady
Rezzzy a F.C. taky nezanedbávej, prosím...
Nějak nám to stagnuje.
Sarah01:A tisková konference, takže opravdu posádka zahynula.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3595289-patrani-po-ztracene-ponorce-u-titanicu-je-v-rozhodujici-fazi-zapojuje-se-dalsi-technika
To je moc smutné...ale asi to tedy už "chvíli" bylo jasné a nevyhnutelné.
Ale to čekání na smrt muselo být šílené.