Aktuálně: 3 962 inzerátů206 638 diskuzních příspěvků18 211 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 16:31:02 xxx.xxx.63.213
J5:

A úplně ze všeho nejhorší je rozčílit pár ženských. Neuteče ani písmenko.

Ne že bych tedy nesouhlasil ale jde z toho skoro strach.teeth

rolling-laughing👍

No, je to poměrně genderově nevyvážené, jak je dnes moderní říkat...😄

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 16:29:36 xxx.xxx.63.213
chvd:

To jsem cely ja, dokazu lidi velmi povzbudit a vznest svetlo i do nejtemnejsich zakouti jejich nestatstnych dusi.

Na druhou stranu, ono to opravdu neni lehke dat do kupy rozsahlou databazi tak, aby tam byly vsechny informace spravne. Tohle je problem mnohych eshopu nezridkakdy i velmi renomovanych prodejcu. Hlavni problem je v tom, ze co si neudelate sam, to nemate. Nekomu to zadate, chcete mu za to dat plat ci odmenu a co myslite? On dela, ze dela a misto oprav v databazi radeji likuje na fb nebo napada a pomlouva slusne lidi treba nekde na foru.

Ale jo, věřím...

A i jsem si vědoma toho, že ty recenze ze současnosti nejsou dílem úplně racionální, že je v tom prostě i ta emoční složka...ptž spoustu lidí naštvali. Už jen tím, že skutečně nedodrželi slovo a ty diskuze vypnuli... To, že se na těch diskuzích koncem května na ně snesla kritika, přece museli čekat. A řešením je vypnout diskuzi?? 😊

Osobně si nevybavuji, že by tam někdo psal nějaké vulgarismy. Ale ono je to už šumák... Prostě pro většinu tímto IF zanikla.

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 15:56:00 xxx.xxx.63.213
balu:

Doufám, že někdo s podobným myšlením nevozí myši do blízkosti naší zahrady.

To je tak absurdní!!

Balu, možná se na mě Sardullah (ev. další) naštvou🌺, ale také mi to přijde absurdní...

Myš sice má hezké oči, ale to je tak asi všechno... Prostě je to škůdce, tečka. Tím neobhajuji jejich trávení nějakými zakázanými svinstvy. Já je na chalupě vždy chytávala do pastiček.

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 15:52:31 xxx.xxx.63.213
kometa:

No protože má ten Clevor a pro kočky Xylazin.

S xylazinem jsem dlouhé roky pracovala profesně - používali jsme jej v kombinaci s ketaminem - k navození CA. Takže pro mě další překvapení...

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 15:47:43 xxx.xxx.63.213
Doron:

Hele, jak jsem koupila, tak prodávám.. :).

Takhle mi to doktorka řekla, píchla, vzala jsem Guču ven a za pár minut už zvracel...

Proslulý adiktolog dr. Skála apomorfinem léčil alkoholiky. Tzv. averzívní terapie: Dal jim napít alkecu, poté dostali apomorfin...a už blili! crazy Traduje se, že uměl vypěstovat tak silný podmíněný reflex, že někteří zvraceli při pohledu na skalní útvary. Ale to už je možná "urban legend"...

Dnes je v této indikaci používán disulfiram (ANTABUS).

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 15:44:19 xxx.xxx.63.213
Fikovnice:

V poho, byl to evidentně apomorfin...

Mea culpa...

Při managementu farmakoterapie PD samozřejmě na čelních místech figurují dopaminergní agonisté; mám v hlavě přehledovou tabulku, co se podává - jako dopaminergika jsou to jiné látky, nicméně, cituji:

"Apomorfin, krátkodobého a velmi účinného agonistu, lze při fluktuacích podávat subkutánně v kontinuální infuzi (u nás v Centrech v Brně a v Olomouci), anebo jako bolus, při náhlém vzniku off-period (Kanovsky et al., 2002)." Článek je z roku 2009, víc jsem po tom nepátrala. Navíc jsem se odklonila od tématu farmakoterapie otrav. hand-before-mouth

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 15:34:14 xxx.xxx.63.213
Doron:

Hele, jak jsem koupila, tak prodávám.. :).

Takhle mi to doktorka řekla, píchla, vzala jsem Guču ven a za pár minut už zvracel...

V poho, byl to evidentně apomorfin...

Mea culpa...

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 13:59:13 xxx.xxx.63.213
Fikovnice:

Jo jo, souhlasím, že je to divné...

Apomorfin občas naprosto letmo zmiňuji jako obsolentní látku. Z výuky odhaduji stejně jako Vy - někdy nejméně před 20 a více lety, že byl ještě na trhu.

Teď koukám - našla jsem PIL pro Apovomin - obsahuje apomorfin. Dostupnost jsem nehledala, jen, že to na mě vykouklo...

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 13:53:21 xxx.xxx.63.213
kometa:

Já vím, že není na trhu už dlouho. My se o něm  na škole učili, ale to bylo ještě za minulého režimu. Pak existoval Hormotonin a ten už není taky k sehnání.

A že by nějaký vet podával morfin, se mi nezdá.

Jo jo, souhlasím, že je to divné...

Apomorfin občas naprosto letmo zmiňuji jako obsolentní látku. Z výuky odhaduji stejně jako Vy - někdy nejméně před 20 a více lety, že byl ještě na trhu.

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 13:50:16 xxx.xxx.63.213

Někdo jim tam dal 5 hvězd a ihned reakce IF na dotyčného (viz níže), což znamená, že recenze pročítají...

Je divné (a škoda!), že nelze udělit NULA hvězd...

"Dobrý den, děkujeme za Váš příspěvek - opravdu nás morálně povzbudil. Konstruktivní kritiku samozřejmě bereme, například Atlasy projdou v nejbližších dnech úpravou, během přenosu nám tam trochu řádil "šotek" (ani ten největší diletant by se snad nedomníval, že bordeauxská doga má kolem 5kg) a vzhledem k objemu webu jsme neuhlídali úplně všechno.‍ Stejně tak reagujeme na poznámky chovatelů ptactva a pracujeme na vylepšení této kategorie. Jenže emotivní výkřiky, nebo recenze zcela bez zdůvodnění, to už není kritika."

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 13:46:18 xxx.xxx.63.213
balu:

Kde jim píšete to hodnocení? 

Já už "povinnost" splnila. 😉 Někde dříve je odkaz na napsání recenze...

Fikovnice
Fikovnice 29.06.2023, 13:31:45 xxx.xxx.63.213
kometa:

Tak to asi byl ten apomorfin. Skvělé dávidlo. Teď máme Clevor, případně Hormotonin, dovoz z Rakouska.

Já bych tedy tipovala, že ani před těmi 9 lety už nebyl apomorfin na trhu.

Ale ruku do ohně za to nedávám... ;-).

JInak opioidy jsou samozřejmě emetogenní, morfin obzvlášť. Ale jeho použití u intoxikací - to asi ne...

Fikovnice
Fikovnice 27.06.2023, 21:52:22 xxx.xxx.61.7
Leithian:

Me mrzí ta zabita inzerce tera havěti. Na ifaunu byli naučeny chodit chovatelé z celý evropy. 

Jani, já se tam pro zajímavost chtěla přihlásit; účet jsem dosud neaktivovala...a nejde mi to.

Nezkoušela jsi to, prosím?

Fikovnice
Fikovnice 27.06.2023, 21:50:35 xxx.xxx.61.7
mastnacekk:

Pro nekoho, kdo tohle rika, by byla opravdu zaloha diskuzi na nic. 

Zverejnovat muzete citace, jen to dulezite, mel jsem par ochotnych lidi, kteri by postupne projizdeli konkretne kozoovci sekci a vznikla by "Kniha citaci". Vetsinou je dotaz, pak nekdo fundovanej odpovi a k tomu treba par reakci ktere davaji smysl a zpetna vazba autora dotazu. Kdyz se chce, vsechno jde. ale zalohovani se nepovedlo.

Co vím, tak někdo ze Psů diskuze zazálohoval. Ale logicky jen psí diskuze.

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 22:23:31 xxx.xxx.61.244
lesnizinka:

Prosím nevelebit tu obézní dámy, zrovna Heleně to radost nepřineslo a nedožila se ani 70ky. Svým životním stylem zabila i svého syna.

Že to byly skvělé herečky o tom žádná. Ještě Míla Myslíková, taky Marie Motlová (musela jsem ji vygůglit, vlastně jsem ani nevěděla, jak se jmenuje, byla to prostě Ema z Nemocnice na kraji města)

Raduš, je otázka, jestli u Heleny toho hnusnýho raka zpustila obezita...

Její syn - to je asi bez debaty - že "dojel" na tloušťku.

Někdo má štěstí na úžasné spalování, jako třeba jedna moje kolegyně. Ona s prominutím furt žere a odhaduji, že váží tak kolem 55kg (max.)!!! Jedeme někam přednášet, já řídím a ona sotva vyjedeme, tak už v Brně se začne něčím živit...téměř až do cílové destinace - takže třeba dvě hoďky konzumuje... Pak tam teda přednášíme, ona sní o pauze polovinu rautu a ještě si zabalí výslužku na cestu zpět! NESPRAVEDLNOST!!! rolling-laughing

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 22:18:25 xxx.xxx.61.244
biaca:

Pravda, teď si komedii kvůli herečce nepustíte - Zázvorková, Ružičková uměly pobavit a pozvednout komedii na jinou uroveň. Ani herci už nejsou co bývali - Menšík, Sovák, Abraham...

Také mám ten pocit...

Že ti herečtí bardi už všichni odešli a teď to stojí za prd. Jenže on je to asi takovej koloběh života. Mladším ročníkům se třeba současní herci zdají super, a ono se mezi nimi dají najít klasy, to zas ne, že ne. 😉

Jen se mi třeba poněkud zprotivila Geislerka - jak byla jednu dobu obsazovaná téměř do všeho...a možná ještě pořád je. Už drahnou dobu jsem se nedívala na nějaký novější český film. Jinak filmy miluju, tak pokud máte někdo nějaký dobrý tip, ideálně právě na český film, sem s ním. 😉

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 22:11:30 xxx.xxx.61.244
kometa:

Však jsem přestala reagovat. A jdu vyluxovat. To bude mnohem smysluplnější.

😄👍

Fikovnice
Fikovnice 25.06.2023, 22:10:16 xxx.xxx.61.244
Sardullah:

Mě upozorňovala přímo deratizérka, že zvíře kočka..pes apod., které by chytilo a snědlo otrávenou myš, tak by mohl být problém. Taky jsem viděla myš po pozření této otrávené návnady, jak byla zpomalená a nebyl problém jí chytit. Teda alespoň u toho jedu, co používají oni.

Já teda pro jistotu myši netrávím, prostě nebudu riskovat, že to některý z mých psů sežere, navíc s tím mám i trochu osobní problém, zabít myš, takže zůstávám u svého způsobu odchytávání do sklopců a vypouštění myší dále od civilizace na louku....teď v létě je to paráda...chytnu ..vypustím. Horší je to v zimě, přeci nevyhodím myš na mráz, takže mám akvárium, kde odchycené myši skladuji a celou zimu se o ně starám a vypouštím až na jaře, když se udělá hezky.....je to teda pěknej vopruz, ale když ony jsou tak roztomiloučké a ty očíčkasleeping...

Neeeee!

Jani, Ty vážně myši odchytáváš a vypouštíš někde dál???

Jani, pomóóóc! 😄rolling-laughing