Aktuálně: 3 727 inzerátů210 946 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 10.07.2023, 15:32:09 xxx.xxx.60.182
Tenurri:

Mainskou mývalí jedině s papíry a z prověřené CHS. Bez průkazu původu nemáte vůbec jistotu, že to bude povahově mainská mývalí. Vzhledově už vůbec ne. A tato velká plemena jsou většinou zatížena nemocemi, na které se v dobré CHS testuje. 
Kdo mainu neměl, tak si asi nedokáže tu povahu úplně představit, ale je to fakt obrovský rozdíl oproti “vesnické micce”. Je to takový kočkopes, jsou hodně navázaní na své lidi. My tedy máme povahově nestandardního kocoura, je to plašánek na cizí lidi a prostředí, ale nás miluje a jiné plemeno bych už nechtěla. 

Měla jsem i “obyčejné” kočky, mám ještě ragdoll kočku. Ta maina mi sedí asi nejvíce. 

Náš kocour váží skoro 11 kilo. Je fakt obrovskej a těžkej. Kupodivu není tlustej, prostě je jen mohutnej, jeho otec měl taky kolem 11kg. Asi bych si možná příště vybrala kotě po menších - lehčích rodičích. Minule blbě doskočil ze škrabadla a kulhat, tak se jelo na rentgen. On je pohybově spíš jako lev, než jako ladná kočička 😀.

Dále bych se zaměřila krom té povahy (ta je fakt důležitá!) také na kvalitu a typ srsti dané linie. Moc se na to nehledí. A ušetří vám to potom spoustu problémů. Willy má na bocích a břiše srst, co se musí denně česat a i přes to se mu tam občas udělá dred. Kombinace tohoto s kočkou (co má skoro 11 kg 😀) co se fakt česat nechce může být dost peklo. Stálo nás to hodně času ho navyknout na česání “po dobrém”. 

A pořádně si chovky lustrujte. Na sociálníh sítích se dá najít hodně referencí, oslovte skupiny zaměřené na plemeno, oslovte více chovatelů a ptejte se. 

Tady to máte i s fotkou našeho Willyho. Příště (za spoustu let, protože doufám, že tu spoustu let bude) bych chtěla zrzečka 😀.

Obrázek

Ahoj, zdravím srdečně!🌷

Jak asi víš, mám jiné a mnohem závažnější starosti…

…ale Tobě se tedy podařilo Willyho přemluvit k česání?👍 Mně Elsu ne, ničím, co jsem zkoušela a dredy má strašné… Chtěla jsem, aby ji vetka, když byla u mě, vyholila. Pak jsem na to úplně v tom stresu zapomněla a poté, co Hmn psala, že jejímu psovi asi rok nedorostla srst na ocasu, tak se tedy této procedury poněkud bojím. Ona tedy opravdu není na pořadu dne, ale přesto - pokud jste někdo nechal své kočky (ideálně dlouhosrsté) oholit/vyholit (třeba jen částečně), za jak dlouho dorostla srst? A dorostla stejné, lepší nebo horší kvality?

Edit: Jestli se nepletu - Elsa a Willy mají stejného otce…?

Fikovnice
Fikovnice 10.07.2023, 04:37:08 xxx.xxx.60.238
lesnizinka:

Uf, tak to jsem ráda, že to dobře dopadlo…nemuselo by…jak s tetinou kočičkou😢 Ona byla invalidní, tahala za sebou zadní nožky. No a v týdnu se přitáhla už skoro nechodící, nechtěla na sebe nechat sáhnout, ale mezi těma špatnýma zadníma nožkama jí crčela krev s hnisem. Teta se jí to snažila zkontrolovat, vydesinfikovat betadinou, ale sama ji nezvládala, celá rodina odjela na dovolenou. Kočička jí utekla ven a našla ji až za tři dny, prakticky polomrtvou v keřích. Chtěla ji zavézt na tu veterinu uspat, nebo sehnat veta, co ji uspí. Ale svátky, já jsem obvolávala veteriny, nikdo neordinoval. Pak jsem jednu objevila, že ráno tam budou, tak jsem je tam chtěla zavézt, ale umřela chudinka ještě do půlnoci. Vím, naštěstí, nemusela se ještě trápit do rána. Jen já jsem nějak doufala, že by se jí ještě dalo pomoct, taky proto, že jsem ji neviděla, jak moc zlé to bylo😟

To je strašný…

Raduš, možná se na mě naštveš (i když vlastně byla to kočka tety), ale proč ji nechávala žít s ochrnutýma nohama?? Jakou kvalitu života ta kočka měla? Vždyť nemohla asi ani šplhat, skákat, jen za sebou vláčela ochrnuté nohy.

A ještě ten konec - ach jo…😢

Jakej Ty jsi vlastně okres? Tipla bych si, že okresní města mívají pohotovostní vety. Má je i městečko, kde žijí příbuzní (famílie) a to má k okresu daleko. Dokonce ta vetka jezdívala i po klientech - párkrát jsem ji volala na chalupu, když mi stonal některý z chalupových kocourů.

Fikovnice
Fikovnice 09.07.2023, 13:02:29 xxx.xxx.172.108
Inka:

Dobrý den, chci se zeptat co se dá dělat kdyz v naší ulici bydlí agresivní pes co už pokousal několik lidí. S majiteli není řeč, jde o vlčáka. Jde se obrátit na nějaké úřady nebo co v této věci můžu dělat. Inka

A to se nevyšetřovalo to pokousání těch několika lidí?

Nešli na ošetření, nehlásili to třeba Měšťákům…?

Fikovnice
Fikovnice 09.07.2023, 12:57:53 xxx.xxx.172.108
kometa:

Možná by Bobča objevila díru na trhu.😛 S tím hlídáním. Taková placená dovolená.

Já jsem přesně takový typ zákazníka… 😉

Ale konkurence už tedy existuje. Každopádně musí to vydělávat (pokud tedy mají zájemce) obrovské peníze. Mám zjištěno…

Fikovnice
Fikovnice 09.07.2023, 11:35:41 xxx.xxx.172.108
hmn:

“Myslela jsem, že by to mohlo někomu pomoci, ale asi jsem neměla příspěvek zveřejnovat.”

nenenenene

jedno z mála zajímavých a věcných témat. Jsem zvědavá, co a jestli vůbec něco se z toho  vyklube. A je zajímavé, jak různě to vidí osoby odborné.

Můj pes takto zvracel, když mu nesedly granule, ale to zvracel každý den, granule letěly velice rychle pryč.

Také mě ten případ celkem zajímá…

Nemyslím si tedy, že by zvracení bylo způsobeno hypervitaminózou béčkových vitamínů…ale zajímá mě, co se z toho nakonec vyklube. Snad nic závažného.

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 20:52:10 xxx.xxx.172.108
Doron:

Pochopila přesně! Proklínám pásák, posílám pryč!

Padej potvoro!!!

Pochcípej příšero !!!

Pfuj pfuj pfuj !!! 🤣

Pryč puchýřky! Pryč pupínky! Pryč pupence! Pryč příšerný pruritus!

Padej parchante páskovaný! 😉

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 20:44:41 xxx.xxx.172.108
kometa:

To je ta vetka, která posílá krev na vyšetření do zahraničí? Nebo studovala v Americe? Nebo v zahraničí žijete vy?

Vy jste si mě spletla…??? 😉

Já přece nežiju v zahraničí, ani vetka ne…

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 20:42:51 xxx.xxx.172.108
lesnizinka:

Schválně? No ještě aby!😠Ale zanedbání, či opilý porodník (toho měla i mamka u mě) to je na paragraf. 

No, to je, to bezesporu.

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 15:16:25 xxx.xxx.172.108
Leithian:

Mám 2m plot s podezdivkou, slepice zdrobneleho plemene čili podstatně menší jak kočka.. Pro info. Kuny ani lišky tu nejsou, jak krouží něco ve vzduchu kohout je zažene. A bohužel když je kocka jebnuta jde i na dospelou slepici. Chovatelka od které je mam může vyprávět. Permanentne u nich na statku na samotě někdo vyhodi krabici s kotatama. Nechavali je bejt. Kocky se odmenujou tim ze vyvrazdujou kurata, kachnata a na indicky bezce dospely si taky troufnou. Jedinej výběh kterej je v cajku je ten s brahmankama a kohoutem co se svými 6kily jde i proti doze. Takže všude za draho buduje voliery kocky se chytaj do sklopce a pak papá… A ano při utoku na kachnata sem byla zrovna i ja kdyz sem tam byla pro slepky. Psina co

“…kocky se chytaj do sklopce a pak papá…”

Co znamená to “pak papá”? Pak je zabije?

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 15:14:19 xxx.xxx.172.108
kometa:

Prosím, kočky, stejně jako ostatní savci, línají. Pelichají ptáci.

Souhlasím…přesto jsem od té nové vetky obdržela dotaz:"Nepelichá Fido nějak moc?" 😀

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 15:11:47 xxx.xxx.172.108
Leithian:

Já tam budu nakupovat dal. Co si dělá v soukromí je mi úplně sumak. Z knihkupectví má prostě největší a nejlepší výběr. At prodejny ci eshop. Luxor mu nemůže konkurovat. Jedine prodejna na Václaváku stojí za něco a eshop mizerie. Knihcentrum ma eshop a výběr stejnej ale zas málo poboček. Kosmase a další neberu v uvahu tam je to tragedie. Pokud nechci kraviny typu steelova nebo nejnovější severskou detektivku. Plus jako jeden ze dvou bere sodexo. Kazdej rok od firmy desitka tak se to hned rozfrca v dobrovskym 😁 ted co zavedli prodej “vadnych” knih tam najdu i svoje milované perličky za nejlepší ceny. Takže mě je kauza vite kde a dost lidem nejspis taky

No jo, Ty jsi totiž knihomol, to píšu v dobrém!😉👍

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 12:24:00 xxx.xxx.172.108
lesnizinka:

Porody…ne přímo tohle, ale roztržená rodička v důsledku velkého dítěte, které prý musí porodit, když předtím porodila trojčata(císařem, pochopitelně) vykrvácela na sále. Bylo to za komoušů, z nemocnicí se taky soudili, pochopitelně zbytečně. Dítě, holčička přežila.

No, znám ještě hrůznější případ…ale já jej sem radši ani psát nebudu. 

Občas se fakt dějí neskutečná provinění. Je jasné, že žádný lékař (zdravotník) to neudělá schválně, ale holt v takovéto profesi se ty chyby neodpouštějí…

Fikovnice
Fikovnice 08.07.2023, 12:21:33 xxx.xxx.172.108
Doron:

Paráda! Herpesin zabere, a ne že ne!

A dá se hodně podpořit těmi vitamíny, jestlipa je betete🙂?

Poron pronesla prokletí pásáku? Paráda!👍

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 18:20:13 xxx.xxx.172.108
lesnizinka:

To byla nadsázka. Protože on je z těch bolínků, co letí hned s každou prkotinou, aniž by první něco zkusil sám. Výsledek: prst mu stejně uřezali, takže: přišel pozdě…by to nebylo. 

Když jsme teda tady u těch lidských nemocí a různých pochybení, tak jsem dnes nechtěně zhlédla šílené video. Kristellerova exprese při porodu velkého plodu u rodičky v Olomouci. Následky: Ruptura dělohy a dítě v coma vigile. Kristeller je zakázán mnoho desítek let. Odkaz ani dávat nebudu… 😢

Soud se špitálem o odškodnění se tuším stále táhne (dlouhé roky).

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 18:15:59 xxx.xxx.172.108
lesnizinka:

Souhlas.

Ne, že by to sem patřilo ale: máme v jezeře ryby, co jsem kdysi před lety jako malé zachránila před suchem. Bělice. Je jich asi 15ks a už mají skoro 50cm. Sežerou všechno, na co narazí. Viděla jsem jak zabily žábu, užovku, kosa, co sednul na kámen na kraji. Když byl Viktorek malý, bála jsem se ho tam pustit napít. Teď jsem byla v aqua prodejně koupit bakterie a měli tam cca 12cm červené karasy a 8cm žluté perlíny. Neodolala jsem, i když muž je zásadně proti barevným rybám, ale byly strašně milené. Hodila jsem je tam bokem, u výtoku, kde by byly v bezpečí, kdyby tam zůstaly. Vyplaval jeden červený karásek na okraj jezera a viděla jsem bělice, jak se na něj vrhly a rvaly ho za ploutvičky. Málem mě šlak trefil. Zajel pod žabince na okraji, ony za ním, víc jsem neviděla. Za cca týden jsem zahlédla tři perlíny ve výtoku, včera tři karasy(byli 5 a 5ks nevím, kolik jich tedy ještě je) V přírodě jsou prostě predátoři. I ti, co na to nevypadají. Kdo vidí jako predátora jen kočku, měl by se víc dívat kolem sebe. 

Ať to tu zkusím trochu zklidnit: U vás se Raduš používá slovo milené? 

Oblastní záležitost nebo Tvůj newspeak? 😉

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 17:35:42 xxx.xxx.172.108
lesnizinka:

Chápu. Naprosto. Naposled strejda. Před dvěma měsíci mu natekl a začal hnisat malíček. Obvoďák si s tím nevěděl rady, respective asi nechtěl ordinovat ATB, tak pátral, co by to mohlo být. Pátral tolikrát, že strejda skončil na poliklinice s malíčkem černým a další dva prsty až kotník nateklé. Čistění a ořezávání malíčku tak dlouho, až na něm nezůstalo maso. Tak že musí jít uřezat, aby to nešlo na ty další prsty. Jel do nemocnice. Mezitím si vzpomněl, že si do něj asi týden před tím něco píchnul. Jestli jim to tam říkal, to nevím, řekl to jen mamce(své ségře) V nemocnici je napadl problém s cévama. Cukrovku tedy nemá, ani křečáky na rozdíl od nás, zbytku rodiny. Udělali mu CT s kontrastem cév, prý je má jak mimino. Poslali výsledky do Olomouce, na nějaké vyšší, speciální pracoviště. Uřízli mu malíček. Z Olomouce si ho vyžádali, ještě na další speciální vyšetření a zjistili, že má ucpanou cévu někde u kotníku, rovnou mu tam dali stent, že už to bude OK. Je to cca měsíc, malíček se pořád nevyhojil. Na kontrole v nemocnici mu ti, co mu tvrdili, že má cévy dobré na to řekli, že se to nehojí, protože má špatné cévy. Nohy má jak majolenka, nikdy neměl žádný problém. Navíc má nově ten stent. Trochu si myslím, že si z něj udělali pokusného králíka a stent ani nepotřeboval. A hlavně: tři pracoviště, každé jiný nález, jiné (opačné) zjištění. Kde je pravda? Měl si tam dát ..černou mast" a měl by ještě malíček😉

"Měl si tam dát ..černou mast" a měl by ještě malíček…"

To nemůžeš vědět, čímž určitě neříkám, že se nedějí šílená pochybení - ve vet medicíně i v té humánní. Je to smutné…

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 17:25:55 xxx.xxx.172.108
Rapotačka:

Chápu, ale fakt tam nechodím, když OPRAVDU nemusím.😇

I když se to možná nezdá, tak já Vás také plně chápu a moje osobní nastavení je stejné… 😀

Fikovnice
Fikovnice 07.07.2023, 17:20:36 xxx.xxx.172.108
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 07.07.2023, 17:01:00

Teda pardon. Přátelíme se…ale teď jsem Tě vůbec nepochopila stran vkládání těch příspěvků jakožto “anonymních”. Při jednom příspěvku se to stane, u druhého třeba taky, ale vkládat je opakovaně jako anonymní - proč...?? 

Je to zbytečné, když se zde známe. Toť můj názor.