- Příspěvek #133361
- Nahlásit
Rádo se stalo…
Třeba se ozve i Plaka, ale poskytnout mohu jen teoretické znalosti těchto léků, na zvířatech je vyzkoušené nemám…
Rádo se stalo…
Třeba se ozve i Plaka, ale poskytnout mohu jen teoretické znalosti těchto léků, na zvířatech je vyzkoušené nemám…
Fikovnice:Momentálně je glykemická křivka tedy na mně, ale co už…
No a o té úrovni mluvila dr. z VFU - kritika plus:"No a my zde pak zachraňujeme průšvihy, co jinde vyrobí…"
Budu chtít zpět peníze, přinejmenším za chybný materiál a na stížnost se ve finále stejně asi vykašlu. Možná, že dělali, co bylo v jejich silách, schopnostech a vědomostech.
Jo, už mám od nich odpověď:"Jiné stříkačky jsme vám prodali kvůli snazší aplikaci…"
Já to nebudu komentovat. Píšu to jen jako zkušenost.
Jinak ano, ta nová ordinace je prý vyloženě cat friendly…
Cesty se teprve uvidí, musel by dostávat asi něco před cestou na kinetózu…
Zdravíme srdečně Biacu! ;-)🌷
Kočár je nereálný kvůli mně, moje bolesti mi umožňují jen krátkou chůzi…
Teď tedy zrovna prožívám obavy z rychlého poklesu glykémie, ale dr. mě pořád uklidňuje, že je to takto OK…
Sarah01:To je mně moc líto, držte se. 💔
Krásný věk. 🌹
…a krásný pes!
Přijměte upřímnou soustrast!🌹
Stene:Ne, to není. Nevíme, nejspíš asi vrozená vada? On je to drobeček nejslabší z vrhu, moc mu nešlo se přisávat, dělaly se mu jakési stroupky pod brsdičkou, ty už teda se zlepšily zase…. Zkrátka je to nejslabší mimínek z nich.
A jaký je návrh veteriny?
Co se teď dělá?
Je to moc smutné, ale není to spíš na uspání drobka?
Bodlinka:jasný, dávkování inzulínu, kor pro kočku (jsou to mršky a doba působení bývá hodně individuální) neuděláte bez inzulinové křivky
úroveň veterin je bohužel hodně různá.
Momentálně je glykemická křivka tedy na mně, ale co už…
No a o té úrovni mluvila dr. z VFU - kritika plus:"No a my zde pak zachraňujeme průšvihy, co jinde vyrobí…"
Budu chtít zpět peníze, přinejmenším za chybný materiál a na stížnost se ve finále stejně asi vykašlu. Možná, že dělali, co bylo v jejich silách, schopnostech a vědomostech.
kocoura219:Takové příběhy mě fakt děsí… jak se pak majitel-laik může spolehnout na veterináře a dát mu důvěru….
Btw, měla jsem si přečíst některé recenze na tu veterinu…
Teda oni celkově mají recenzí hodně a celkem dobré…ale některé byly varující… Já chtěla komfort pro kocoura, který absolutně nesnáší přesun autem…stres + šílená kinetóza. Proto byla zvolena tato veterina.
Je to opravdu jedno pochybení za druhým…
Teď jsem pro změnu v konzultační péči více vetek (minimálně dvou pravidelně), což také není dobré. Ale už vím, kam budeme jezdit, jedná se prý vyloženě o cat friendly ordinaci. Paní dr. odtud (teď je na MD) se mnou telefonuje, píše SMSky, dokonce si vyžádá veškerou Fidovu dokumentaci z té podivné veteriny…👍
Jak jsem se dozvěděla, tak nastavení inzulinoterapie se dělá buď za hospitalizace, anebo počítat tedy s mnohahod pobytem na veterině. To jsem počítala, a i si to zařídila. Jak to dopadlo, jsem popsala…
Impact, myslím na Vás a upřímnou soustrast!
Asi s křížkem po funusu: Ale koxiby jsou poměrně staré léky (viz zmiňovaný Trocoxil).
Librela je MaB, tedy monoklonální protilátka, tedy biologikum. De fakto nejmodernější, co se dá nabídnout. Samozřejmě, že i biologika mají NÚ, ale přece jen významně nižší než třeba klasické i-COX, kam Trocoxil patří…
Plako: Pokud to budete číst a něco by Vás ještě zajímalo, klidně písněte SZ (nebo mail).
Přece jen něco ještě napíšu:
- přijeli jsme na nastavení léčby. Dr. odebrala glykémii (tuším byla 23), pak začala vlát mezi ordinacemi a po asi 20 min mi říká:"Tak já nemám Lantus. Nevím, jak se to mohlo stát… No, holt musíte přijet jindy!" Podotýkám, že jsem si brala v práci D a ještě se mnou byla kamarádka, která jela přes celé město, počítaly jsme se 6 - 8 hod pobytem na veterině. Fido v šíleném stresu. Dr. jsem řekla, že na jejich vyzvání mám už nějakou dobu na ten den online rezervaci, kam jsem jasně napsala jako poznámku “Nastavení inzulinoterapie”. Odpověď:"To my nemáme čas číst…" (přestože online rezervaci po mně vyžadovali) Moje reakce:"Tak mi napište na rp. Lantus a já teď hned jej pojedu sehnat někam do lékárny, ať Fido nemusí ten stres zažívat znovu. Reakce taková, že “To ne, my jsme strašně hlídání, recepty fakt ne, nemůžu…ale já Vám Lantus objednám a bude do dvou dnů u nás.” Za dva dny telefonát - jiná dr.:"Tak Lantus má dlouhodobý výpadek. Recept Vám napíšu, pokud si jej chcete zkusit sehnat po známostech, zkuste to, ale prostě není." No, hned v první lékárně mi farmaceutka (známá, ale známost ani nebyla potřeba) říká:"No ale Lantus máme na pobočce. A teď koukám…je i u distributorů, stáhnu Ti jej k nám, ať to máš blíž, bez problémů…" Raději snad ani nebudu popisovat jaké chyby recept obsahoval (formální i věcné). Takže jsem měla Lantus a domluveno nastavení inzulinoterapie (pokus č. 3). A to už jsem naznačila výše: Dr. použila chybnou stříkačku, glykémii udělala po příchodu a pak už jen jednu po asi 3.5hod po aplikaci inzulínu a ta byla vyšší než bez inzulínu… Pak nás hned odeslala domů…a já byla v tu chvíli ráda. Ta chybná stříkačka mi docvakla doma. Od té doby veterina nereaguje, vypomohla VFU - zdarma mi dali základní zásobu správných stříkaček, glukózu a větší stříkačku (kdyby šel do hypo, abych Glc aplikovala). Těch pochybení je ještě mnohem víc. A já už je asi ani nechci vypisovat. Omlouvám se za román, možná jsem se potřebovala i z toho vypsat.
Fikovnice:Pokud to ještě někoho zajímá, tak jsem se rozhodla přece jen napsat ještě něco veřejně…
Po nepublikovatelných přešlapech na zdejší veterině a po poshánění všech propriet (shánění bylo vesměs na mně) je Fido na inzulínové léčbě… Hodnoty glykémie se pohybovaly kolem 25 mmol/l.
Výše uvedené přešlapy snad ani nebudu popisovat (ony se asi budou řešit přes Vet komoru), ale konečně snad…snad…správná dávka a glykémie 9.1 mmol/l.
Nic není vyhráno, přesto konečně pociťuji aspoň trošičku úlevu.
A virtuální poděkování patří mým přátelům (oni vědí) a veterinářům na telefonu.👍
Místní veterinu už Fido nenavštíví (toho stresu, co tam naprosto zbytečně zažil, jej ušetřím), domluvenu máme veterinu sice na druhém konci města, ale věřím, že budou umět předepsat na recept inzulín a že budou vědět, jaké stříkačky jsou nakalibrované na 100 jednotkový Lantus!😉
Pokud to ještě někoho zajímá, tak jsem se rozhodla přece jen napsat ještě něco veřejně…
Po nepublikovatelných přešlapech na zdejší veterině a po poshánění všech propriet (shánění bylo vesměs na mně) je Fido na inzulínové léčbě… Hodnoty glykémie se pohybovaly kolem 25 mmol/l.
Výše uvedené přešlapy snad ani nebudu popisovat (ony se asi budou řešit přes Vet komoru), ale konečně snad…snad…správná dávka a glykémie 9.1 mmol/l.
Nic není vyhráno, přesto konečně pociťuji aspoň trošičku úlevu.
Leithian:Skočil po voliere ve chvili kdy seděla na hračce. Lekla se vylitla a nohua bud vykloubenou nebo zlomenou. Dnes už je zpatky u mladych ale používat už ji nebude moct nikdy. Paratky ma mrtve ("veterinu by nepřežila je stresař) no a dvě nejmenší kuřata v prdeli. To ho viděla sousedka. Přísahám že příště po svejch neodejde. Promiň ale masakrovat si zvířata Jani prostě nenecham.
Jani, chápu Tvoji bolest a naštvání...☹️
Ale primárně bych šla vynadat (přinejmenším!) majiteli kocoura. Má vůbec nějakého majitele??
lesnizinka:Opravdu plic? Přece určitě víte, že na rakovinu plic se tak brzy neumírá a za druhé na plicích jsou mety ze všech rakovin a na ty když se přijde, až na ně, je už opravdu pozdě. Bobi ta Helena: raka dostanem nejspíš všichni, jak psal jeden onkolog, protože se dožíváme mnohem víc, tak se jí prostě dožijem. Ale mít ji v 65 je špatné. A taky neznám nikoho ze svého okolí, kdo na rakovinu tlustého střeva umřel a neměl nadváhu. Včetně mého strejdy vloni - než začal mít potíže, byl už tlustý jak sud. Zrovna tato je s obezitou spojená určitě.
Raduš, moje známá byla od dg. ca plic pryč do 6 týdnů.
Víš kolik typů toho svinstva je?
A určitě se jí nedožijeme všichni. Já mám kolem sebe tolik řekněme 86+...
Odcházejí na infarkt, CMP, a někdy se to ani "neřeší", holt stářím. V onkologii platí velkým dílem i genetika, samozřejmě karcinogeny, styl života určo taky (a hodně; ale nejen).
Leithian:Tak se přiznám že po včerejšku jsem tak nasr na majitele koček a kočky že sem už asi nezavitam. Aneb jak přijít o kuřátka zdrobnělych slepiček snadno a rychle a jak málem přijít o samici andulky sedící u mimi ... Zase ten zrzavej skurvy...zmetek. Je mi líto ale příště jak ho tu uvidim to už nerozchodí. Chudinky cicinty sou strašně užitečný a skvělý... Jen vražděj spousty zvířátek a já na todle nemám nervy. Pro andulky jsem si jezdila na slovensko. Pečlivě vybirala barvy a chovatele, piplam se s nima rok. A pak mám o samici s 6 mladejma přijít kvůli vykrmenymu parchantovi co roupama neví coby. 😡 Premejslejte nad tim ze vase milovana cicinta může škodit a dost. A orachama za mrtvý zvire to fakt nenahradite. Nebo vám kdyby tu kočku zakous pes a majitel vrazil do ruky 5tikilo tak vám to stačí?
Holky mějte se tu a sbohem. A sáhněte si trošku do svědomí a začněte to řešit. Protoze přesně kvůli tomuhle co se stalo teď mě lidi ty kočky střílejí, tráví chytají a topí. Kdyz majitelé na to kašlou.
Pa a mějte se
Jani, to mě mrzí! A moc!
Jak se dostal kocour k andulce??
Bobca:Jani,jsem si vzpomněla-ptáš se na film..Já dlouho čekala,až bude v telce "známí neznámí",bo se mi líbila písnička-klip-k tomu filmu a zajímalo mě to...Rozuzlení ti nebudu říkat,ale je to fakt ze života....Jestli máš možnost,podívej se..A jinak se mi líbil s Richardem Krajčem myslím "přání Ježíškovi"??..nebo tak nějak..Jinak pak "ženská na krku"...s Balcerovou "ženy v pokušení"..pak jak běžely ten maraton-Adamovská-jó,"ženy v běhu"...Pak "teorie tygra"...našlo by se ještě pár,nevzpomenu si zrovna na názvy..Ale třeba "s tebou mě baví svět" a "vesnička" u mě frčí pořád.."velryba" a "polepšovna" taky..
Babičku s "Kurandovou"(myslím-nevím jméno) a Libuškou Šafránkovou shlédnu do okamžiku,kdy babička přijede na návštěvu,vypustí kuřátka..atd a Barunka k ní přiběhne,zavolá "babičko" a já ty potoky slzí nezstavím.(a myslíte,že by hubená babička byla lepší??)..už se na to radši ani nedívám..Nebo "Madla zpívá Evropě"..taky dojemné..
Vedle kluci mi řekli,ať nehubnu,že mám takovou správnou "babičkovskou postavu"..dobře se to poslouchá
Boži, moc děkuji za několik tipů! Něco jsem viděla (třeba Teorii tygra), něco ne. Tak zkusím kuknout, jen teď není nějak čas...
kometa:Ano, xylazin je mírné sedativum, analgetikum a myorelaxans - u veterinářů velmi oblíbený. A kočky po něm spolehlivě blinkají.
Děkuji za rozšíření vědění - o proemetogenním efektu u koček jsem nevěděla.