biaca: Tak to je jiná, myslela jsem, že zpomalením by nemusel blinkat.
Ps. to, že je ordinace catfriendly neznamená že i kocour bude catfriendly. Posledně Igin veterinářku pěkně prohnal, když mu chtěla odebrat krev. A to v sobě měl dva prášky na uklidnění. Holt bengál.
I když u Fida to asi nehrozí. Podle Tvého vyprávění. Ps. podle mě to prožívá každý začínající cukrovkář - ale postupem času se naučíš a Fidovi určitě bude lépe.
Biaco, zdravím Tebe i event. další čtenáře Fidova příběhu.🌷
Ono totiž nic není tak, jak si člověk už už myslí, že je…
Včera jsem se spojila s úžasnou paní dr. Tedy pečovala o nás konzultačně Paní veterinářka, která loni Fidkovi drénovala absces a denně chodila na proplachy ke mně domů. Možná si to někdo ještě pamatujete… Tato úžasná lékařka má čerstvě narozené mimčo, přesto se mnou trpělivě konzultovala, vyměnily jsme si desítky SMS a několik telefonátů. No a tato paní dr. mě tedy nakontaktovala na veterinářku z té cat-friendly ordinace. Včera večer mi zavolala a byl z toho hodinový telefonát a dále předlouhé SMS. Přebírá nás do své péče, už má celou moji komunikaci s tou paní dr. (co je na MD), dále si vyžádá veškerou Fidovu dokumentaci z té šílené veteriny a dokonce prý mi zařídí vrácení peněz (za chybné stříkačky přinejmenším). Já si myslela, že tam naběhnu, stříkačky jim tam hodím a peníze mi automaticky vrátí, ale dr. říkala, že jak zná majitelku, mohli by mi dělat problémy. A i když tam neudělali téměř nic správně, do nějakých hádek se mi s nimi jít nechce…
No a já jsem úplně paf, jak strašně rozdílní mohou veti být. Podle telefonátu jsem poznala, že tato paní dr. zná naprosto bezchybně farmakologii, fyziologii, patfyz., atd.
A dle ní na 90% nejde o primární diabetes a snad ani o renální selhání nejde. Já samozřejmě mnoha věcem stran vetmedicíny nerozumím, ale např. mi říkala, že cukrovkáři mají fruktosamin nad hodnotu 400. A Fido má 365, což je o jen o 20 více než je horní hranice referenčního rozmezí. Paní dr. stále nevylučuje štítku (řekla mi, že stanovení pouze T4 je naprosto nevypovídající), nevylučuje Cushing (ten jsem měla ve své mysli také od začátku), a proto nás posílá na VFU za prý nejlepším UTZ diagnostikem, jaký může být…na té šílené veterině měli problém najít druhou ledvinu a teď bude nutné stanovit velikost nadledvin.
Takže ti, s nimiž si píšu pravidelně, vědí, že pořád není stanovena definitivní diagnóza.
Každopádně naprosto IHNED po aplikaci správné dávky inzulínu skončilo pu/pd (včerejší opakované stanovování glykémie po apl. správné d Lantusu ukázalo pokles glykémie nakonec až na 5.9 mmol/l, což už je norma). Skončilo Fidovo neustálé vysedávání u misek s jídlem, takže samozřejmě inzulín se aplikuje dál, jen tedy proces dif. dg. stále není u konce…
Uf, konec hlášení…😉