zofre: Fíkovnice, děkujeme sa sdílení !
Taky to moc nechápu, ale nejsem vet-snaha doplnit vitaminy a minerály, a odhad inzulin-sacharidového poměru, odhad citlivosti na inzulin, hodně hrubým odhadem? Caninzulin dostal do infuze na vykrytí té glukozy, uvádí se obsah glukozy 45mg na 1 ml Duphalytu, na podporu anabolizmu asi, dávka nestačila.
Že trochu přibral je logické, alespoň se zbrzdil nebo zastavil katabolismus a dehydratace, v čemž byl před první dávkou inzulinu.
Inzulinovou rezistenci / odpor k inzulinu/ zvyšuje nadváha, zánět v těle, stresové a jiné hormony, snížení pohybu jedince.
Známe prostě jen střípky informací. Kdyby to byl můj kočka,navrhla bych vetovi, že aplikuji třeba těch 6 jLantusu a 24 hodin udělám si podrobný protokol:
-kolik je glykemie těsně před vpichem
-kolik je glykemie za 4 hodiny po vpichu
- kolik je glykemie za 8 hod po vpichu,
-kolik je glykemie za 14 hod po vpichu
-za 20 hodin po vpichu
-za 24 hodin po vpichu, těsně před dalším
a trochu bych ty navržené časy upravila, abych tam určitě měla glykemii těsně před jídlem/ a zapsala bych kolik g čeho koček snědl/ a za 1-3 hodiny po tom jídle.
A pokud by mi ten vet neřekl pádné důvody, proč to nedělat, tak bych z toho protokolu vyšla zpětně ve stanovení velikosti dávky i toho, jestli to dát v jedné dávce nebo dvou po 12ti hodinách. A dodržovala stále stejné množství sacharidů i čas krmení.Za prozatímní báječný cíl bych si vytkla glykemie mezi 7 a 15 a stojící váha kočky/ani hubnutí, ani tloustnutí/ a nepřítomnost nadměrné žízně a močení.
Jistě se to snadněji linkuje, než dělá🙂.
Děkuji Žofré a srdečně zdravím!🌷
Ono možná najít fakt super kvalitního veta bude ten největší oříšek! Že má paní dr. malé dítě, jsem věděla. Ale že ordinuje jen jeden den v týdnu a jen odpoledne, ne. Do toho mi řekla, abych přijela později, že je tam strašně rozbitá kočka (po mém pozdějším dotazu jsem se dozvěděla, že měla oboustr. pneumothorax a po ošetření byla odeslána na VFU). No a večer jsem paní dr. odvezla autem domů…ale to byla moje iniciativa.
Popravdě včerejší akce pro mě moc smyslu neměla… Tedy takto: Že budu vědět, zda a jak se pohybuje fruktosamin, jsem ráda. Ionty se nedělaly nikdy, takže opět jsem vděčná… Dále jsem ráda za komplexní vyšetření - viz výše. Zapomněla jsem napsat, že poslechově je Fidko také OK.
Smysl pro mě nemělo to nastavování inzulínu, které se de fakto vlastně prakticky nedělo.
To, že se bude Caninsulín podávat spolu s Glc, jsem věděla a měla jsem tak menší děs z nějaké těžké hypoglykémie. Ale čekala jsem:
a) vyšší dávku Caninsulínu
b) delší pobyt na veterině
c) alespoň 4 odběry glykémie
Takže závěr: Opět je nastavení ponecháno na mně. Já se poněkud obávám, že zítřejší UTZ je tak nějak k ničemu. Vlastně v to pevně doufám - že se nenalezne něco závažného…
Tedy příběh zatím nemá konec, který bych si přála, tj. jasnou dávku inzulínu a upravení glykémie.