Aktuálně: 3 727 inzerátů210 985 diskuzních příspěvků18 261 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 21.07.2023, 01:22:51 xxx.xxx.63.231

Tak, když už jsem se rozhodla ten příběh sem psát, tak sděluji novinky.

Fido byl dnes vyšetřen UTZ na VFU a musím říct, že tedy tak důkladné vyšetření jsem nikdy nezažila…ani náhodou ani v humánní medicíně!!! Tedy trpěla jsem s Fidem - většinu času musel ležet na zádech v tom “véčku” (kdo to znáte). A bylo naprosto fascinující, že většinu času se téměř nehnul a oči měl upřené na obrazovku UTZ a sledoval své útroby!😄

Vyšetření trvalo téměř hodinu (!!), tak byl dr. pečlivý! Měnil sondy, měřil průtoky, Fido je vyholený na mnoha místech…

Ovšem závěr, jak jinak, než podivný. Tedy asi bych měla být vděčná, a jsem!😇

Ledviny morfologicky úplně OK, nadledviny dtto, štítka dtto. Střeva SNAD také. Žaludek také, zrovna jej měl naplněný.

Nález na játrech - hyperechogenní - ale to mě nepřekvapuje. Jednak byl Fido obézní a druhak překonal ten kočičí mor, tehdy asi 11 dní nejedl a měl jaterní selhání, z něhož se úplným zázrakem vyhrabal. Pankreas - prý možná mírně bolestivý, dr. doporučuje ještě dif. dg. zvážit i pankreatitidu.

Co je nejzávažnější a zatím nikterak nevysvětleno, to je to, že jak v dutině břišní, tak v dutině hrudní má volnou tekutinu. Dle dr. naprosto diskrétní množství, absolutně neindikované k punktování. Ale nemá to tam co dělat, no. Společně jsme spekulovali nad příčinou, ale…jsou to spekulace… Samozřejmě jako první mě napadl srdeční problém, ale dr. se pak zaměřil i na srdce a i když zdůrazňoval, že kardiologií se nezabývá, nic patologického na srdci nenašel.

Pak byl v mých myšlenkách tu proces. Opět nepotvrzeno, opakovaně jsem se ptala třeba na lymfom. Sem tam prý uzlinka někde je hraniční velikosti, ale pakety uzlin ne. Navíc Fido teď je ve fázi přibírání (po tom rychlém úbytku hmotnosti).

Cushing, hypersomatotropismus, onemocnění štítky tedy prakticky vyloučeno…

Vše jsou jen kamínky do mozaiky. Je asi jasné, že ta přítomnost volné tekutiny mě nepotěšila…ale opakovaně jsem byla ujišťována, že množství je opravdu naprosto minimální (třeba v dutině hrudní dle dr. toto množství vůbec nezpůsobí dušnost, dokonce ani mírnou dyspnoi ne). V břiše na můj dotaz, kde volná tekutina je, tak prý pod jaterním lalokem.

Na závěr mi pan dr. poněkud morbidně řekl, že “má rád” těžké a jasné nálezy typu cizí těleso, jasný tu proces, ileózní stavy apod. Ale že Fidův nález je prostě minimální, byť úplně fyziologický není.

A úplně na konec: Kdyby to Fido ocenil, vyžádala bych pro něj nějaký obrázek (nebo spíš mňamku), ptž přišly pak ještě dvě laborantky a naprosto se spolu s dr. rozplývali, že kocoura, který se nechá takto snadno vyšetřit, tam ještě neměli… Prý mnohem častější pro takto důkladné sono je přispání kočky. Popravdě já byla z jeho dobroty, submisivity a ochoty nechat se tak dlouho vyšetřovat totálně naměkko. Opět byla nedobrá jen cesta tam (to v autě naříkal). Cesta zpět už věděl, že se jede domů a byl v mnohem větší pohodě…

Pokud kohokoli napadne cokoli k té volné tekutině a napíše to sem, budu samozřejmě ráda.

No a jinak jsme tedy na 6 UI Lantusu - hodnoty glykémie jsem sem psala včera. Momentálně pu/pd je úplně pryč a já naopak přemýšlím, zda by v těch vedrech Fido neměl víc pít…;-).

Dlouhé hlášení, já vím, ale ona to byla dnes (tedy včera) velká akce (také náležitě drahá, ale důležitější je Fidovo zdraví).

Fikovnice
Fikovnice 21.07.2023, 01:00:56 xxx.xxx.63.231
biaca:

Jednoduše nezodpovědnost řešena nejjednodušším způsobem. A pokud je to jak píše Fíkovnice 220 koček na jednoho robota, a těch robotů je 15, tak opravdu to nebude jen pár nechtěně zabitých papoušků. 

V USA se tím pro nebezpečnost nehubí ani krysy. 

Biaco, to jsem četla v diskuzi ke článku. Někdo si dal tu práci a spočítal to. Ale já to po dotyčném nepřepočítávala, tak je to bez záruky… 😉

Fikovnice
Fikovnice 21.07.2023, 00:59:13 xxx.xxx.63.231
Zrzavci:

Bylo by supr, kdyby se Drvodelkafialová hecla a narvala to sem. Páč já už jsem muži svému, prací deprivovanému, právě přislíbila, že mu večír vokážu….GUSTIKA!  😀 Že jako miminko byl ňuňůů /neřikala jsem mu teda, že to byl ňuňů smraďoch, abych mu nekazila imáge/ a že dneska je to velkej dvora pán. Tak kdyby k tomu byl i Kačák, tak sem si jistá, že by to muže mého dozajista zcela vyléčilo 😀

Zrzavcová, tak zatím musíme na video s Kačákem vyčkávat. A já se tak těšila!🙂

Fikovnice
Fikovnice 21.07.2023, 00:53:07 xxx.xxx.63.231

Nevím, souhlasím s těmi, kterým se to nezdá.

A nejvíc se mi nezdá to video na Novinkách, kde robot flusl na pohybující se placatej obdélník či co to bylo…

Video na YT popisuje, že robot bude jasně identifikovat kočku; tak potom proč to fluslo na tu podivnou imitaci?

Jako že jsou kočky všeobecně škůdci (pokud jsou přemnožené) a v Austrálii že je to průšvih, je pravda. Ale mate mě to plivnutí na cosi, co kočku vůůůbec nepřipomínalo. Pouštěli jste si to video? Je jiné než to na YT.

A ano, ta látka samozřejmě nová není. Ale toxická je tedy hodně.

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 11:50:28 xxx.xxx.63.73
Rezzzy:

Me někdy vení kocour na veretine, je to trochu jiný tón, myslím, že tak zahání nervozitu, je to možný?

Rezzzy, je to velmi typické. Sebeuklidňování. Fido je fonendoskopicky téměř nevyšetřitelný - celý pobyt na veterině propřede.

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 11:49:21 xxx.xxx.63.73
kometa:

Nemýlíte, odpověď je složitá. A vlastně na to ještě nikdo definitivně nepřišel.

Technicky a fyziologicky je to vibrace hlasivek, při nádechu i výdechu. Což je samo o sobě neobvyklé. Je to dobře cítit, když takové kočce lehce sáhnete na hrtan.

Proč, na to jsou teorie různé. Obecně je to známka pohody a relaxace, ale vrní i kočky nemocné nebo s bolestí.

Jo a neumí to kočky velké.

Jak to myslíte kočky velké? Jako lvi atp.?

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 11:44:14 xxx.xxx.63.73
Zrzavci:

Hm, zas jsem se nepřihlásila, to jsem byla jáááá. Oba ty příspěvky.

Přidávám se a také nutně potřebuji vidět i video s kačákem!🦆

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 11:37:44 xxx.xxx.63.73
biaca:

Fikovnice, já bych si dalšího kocoura nepořizovala, kdyby Igin lépe snášel samotu (když jsem musela být 8 hodin v práci z důvodu, že kolegyně měly dovolené - byl nehorázně deprimovaný - tak doufám, že příští týden zvládnou kluci lépe, jelikož opět budu muset být v práci déle, ale nyní jsou ve dvou). Problém jsem řešila s chovatelkou a ta navrhla pořízení druhého kotěte. Na začátku srpna mi poslala fotky, a já jí napsala, že se mi nejvíce líbí ten nejsvětlejší z vrhu (Klimi). Ale stále jsem si nebyla jistá (tak jsem se na něj jeho 9 týdnech jela podívat - a tenhle hlupák se ode mě nehnul) Pak jsem za ním ještě dvakrát byla než jsem si ho odvezla, navíc jsem přitáhla ručníky s pachy - takže když jsem si ho ve 12 týdnech přivezla, nebyly žádné srdceryvné nářky jako u Igina.

Obrázek

Tak to si Tě jasně vybral…👍

Já jela pro útulku pro úplně jiného kocoura a Fido postupně usnul v klíně mamce a pak mně. Bylo to jasné jak facka!

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 11:11:34 xxx.xxx.63.73
zbynek:

Ano, podařilo se nám celou diskuzi stáhnout, je to 290 000 témat a v nich přes 3,5 milionů příspěvků. Až bude více času, zřejmě až na podzim, chceme s právníky řešit, za jakých okolností by to bylo možné zveřejnit zde. Byla by hrozná škoda to zahodit. Stahování včetně fotografií trvalo několik dnů. PS: k vedlejšímu tématu, myslel jsem, že sleduji obecně dění zde v diskuzi, ne konkrétně jenom vás 🙂

👍👍

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 03:36:54 xxx.xxx.63.73

Tužtička je zobrazena, ale editace nefunguje…

Tak jen píšu, že aktuální glykémie je 11.7!

A to jo, s tím už začínám být spokojená…

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 03:11:05 xxx.xxx.63.73
zofre:

Fíkovnice, děkujeme sa sdílení !

Taky to moc nechápu, ale nejsem vet-snaha doplnit vitaminy a minerály, a odhad inzulin-sacharidového poměru, odhad citlivosti na inzulin, hodně hrubým odhadem? Caninzulin dostal do infuze na vykrytí té glukozy, uvádí se obsah  glukozy 45mg na 1 ml Duphalytu, na podporu anabolizmu asi, dávka nestačila. 

Že trochu přibral je logické, alespoň se zbrzdil nebo zastavil katabolismus a dehydratace, v čemž byl před první dávkou inzulinu.

Inzulinovou rezistenci / odpor k inzulinu/ zvyšuje nadváha, zánět v těle, stresové a jiné hormony, snížení pohybu jedince.

Známe prostě jen střípky informací. Kdyby to byl můj kočka,navrhla bych vetovi, že aplikuji třeba těch 6 jLantusu  a 24 hodin udělám si  podrobný protokol:

-kolik je glykemie těsně před vpichem

-kolik je glykemie  za 4 hodiny po vpichu

-  kolik je glykemie za 8 hod po vpichu,

-kolik je glykemie za 14 hod po vpichu

-za 20 hodin po vpichu

-za 24 hodin po vpichu, těsně před dalším

a trochu bych ty navržené časy upravila, abych tam určitě měla glykemii těsně před jídlem/ a zapsala bych kolik g čeho koček snědl/ a za 1-3 hodiny po tom jídle.

A pokud by mi ten vet neřekl pádné důvody, proč to nedělat,  tak bych z toho protokolu vyšla zpětně ve stanovení velikosti dávky i toho, jestli to dát v jedné dávce nebo dvou po 12ti hodinách. A dodržovala stále stejné množství sacharidů i čas krmení.Za prozatímní báječný cíl bych si vytkla glykemie mezi 7 a 15  a stojící váha kočky/ani hubnutí, ani tloustnutí/ a nepřítomnost nadměrné žízně a močení.

Jistě se to snadněji linkuje, než dělá🙂.

Žofré, ano, fakt se to snadněji píše, než pak dělá… ;-).

Přesto už mám tedy pěknou sbírku glykémií…zapisuji na minutu přesně (dtto na minutu přesně podávání Lantusu a kolik UI), ale stejně nejsem schopná dodržet odběry třeba tak, jak navrhujete Vy (mmch. v tuto chvíli je můj kocour léčen a vyšetřován asi o 500% kvalitněji a lépe než já😉; až jsem tomu dnes věnovala poněkud větší pozornost a zamyšlení).

Navíc ten odběr z ucha je fakt menší porod; mnohdy se podaří třeba až na 4. pokus. A to Fido vůbec nezanaříká (i když se mu to logicky nelíbí), jen se nevytvoří dostatečná kapka krve. Nebo jsem na to holt levá.

Já byla vděčná za tu glykémii 17. Co jsem Vám nenapsala, je, že renální práh pro Glc u kočky prý varíruje mezi 11 a právě 17 mmol/l. Každopádně já to jsem asi schopná poznat i z toho, že třeba od včera (vlastně předevčera) opět úplně vymizelo pu/pd. Dokonce mně poměrně teď vadí, že Fido dnes snad vůbec nepil a rozhodně nijak extra nemočil…

Je mazlivý a vděčný, cítím z něj větší sílu, něco přibral na váze a vyžaduje chození ven. Kéž je to alespoň takto!

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 02:19:28 xxx.xxx.63.73
Doron:

Jsem noční pták.. Věra Ulrika, proto se podepisuju Ula, mi tak říkají..

Republicu závidím, u nás je to jak u Suchánků ☹️.

Blbý období zvládneš , taky nemám po smrti mámy to nejlepší, ale nejsme ty sněhový vločky, že jo…🤣 .

Nicméně, já bych snad i chvíli tou vločkou být chtěla. Mně se nechce být na všechno sama. Ale jak jsem si to zařídila, tak to mám, no…🤔

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 02:16:47 xxx.xxx.63.73
Doron:

Jsem noční pták.. Věra Ulrika, proto se podepisuju Ula, mi tak říkají..

Republicu závidím, u nás je to jak u Suchánků ☹️.

Blbý období zvládneš , taky nemám po smrti mámy to nejlepší, ale nejsme ty sněhový vločky, že jo…🤣 .

Jasný, že nejsme!!!

A počkej, až za Tebou přijedu! To bude proviant, to se těš, holka…😉

Zjistila jsem to, když jsem koukla na květnový výpis (asi tušíš…?)…👏

A jak jsem teď nějak ze všeho špatná, tak mi chvíli trvalo, než mi to doteklo do reziduí mého mozku…😀

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 01:57:54 xxx.xxx.63.73
Fikovnice:

Hele lidi tam píšou, že to vychází 220 koček na 1 robota a den. Celkem síla…

A v tom testu to fluslo na maketu, která teda kočku vůbec nepřipomínala. Divné…

Doron, Ty jsi myslela to video z YT, že jo? Tam hraje jakási “uklidňující” hudba.

Já se ale dívala na video z Novinek a tam to fluslo na jakejsi kus papíru nepodobnej kočce.

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 01:35:50 xxx.xxx.63.73
Doron:

Jednak je mi proti srsti, jakým krutým  způsobem kočky hubí, ale ještě víc mne děsí, jakou technologii přitom testují.

A na tom videu při tom hraje taková veselá hudbička, je to perverzní. Ovšem je to pro dobrou věc, na to lidi slyší☹️.

Hele lidi tam píšou, že to vychází 220 koček na 1 robota a den. Celkem síla…

A v tom testu to fluslo na maketu, která teda kočku vůbec nepřipomínala. Divné…

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 01:30:19 xxx.xxx.63.73
Doron:

Jednak je mi proti srsti, jakým krutým  způsobem kočky hubí, ale ještě víc mne děsí, jakou technologii přitom testují.

A na tom videu při tom hraje taková veselá hudbička, je to perverzní. Ovšem je to pro dobrou věc, na to lidi slyší☹️.

Ach jo, tak Ty mě donutíš se na to fakt podívat…a pak už budu definitivně paranoidní!🙃 Tento smajlík se k mému momentálnímu nastavení veeelmi hodí!

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 01:24:25 xxx.xxx.63.73
Doron:

Nebuď paranoidní 😊!

Ale zase nezapomeň,že kdy jseš paranoidní, neznamená to, že po Tobě nejdou 🤣 !

No právě!!!

Ty nespíš?? Klasika…???

Já mám natolik blbé období, že si dávám loka Republicy…🤣

A právě jsem si představila, jak si dáváme toho loka spolu…máme podobné povahy, že jo?😜

A až včera jsem zjistila, že se asi jmenuješ úplně jinak…😉 Ale to ničemu neva…

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 00:24:43 xxx.xxx.61.119
Doron:

Fuj!!!!

Celý je to úplně úchylný a nebezpečný, nebo je ten článek napsanej blbě.

Pesticid 1080 účinkuje i na původní druhy, můžeme předpokládat, že  smrt je podobně trýznivá jako při otravě jinými pesticidy , viz u nás otravy dravců.

Co mi ale přijde nejhorší, je použití těch robotů. Nasadí patnáct robotů na šest milionů koček… Jeden robot asi nezabije čtyrista tisíc koček, že ?

Takže je to testování dost děsivý zbraně, podle mýho.

Nebo to míněj tak, že se v budoucnu budou po Austrálii pohybovat desetitisíce robotů, který budou likvidovat invazivní druhy?

Brrrr, je to jak z nějakýho hororovýho sci-fi filmu..

Ač se mnou nebudou ostatní souhlasit, také se mi to nelíbí. 

Fluoroacetát sodný je sviňský jed!!!

Cituji:

“Toxicita pre človeka je tiež pomerne vysoká, okrem toho neexistuje špecifický protijed a rozvinutú ťažkú otravu je prakticky nemožné zvrátiť. Z tohto dôvodu, ako aj z veľkého rizika pre necielové zvieratá je použitie fluoroctanu ako rodenticídu vo väčšine krajín zakázané.”

Jo a dle mého zdroje je látka zařazena mezi chemické zbraně s možným vojenským využitím.

Fikovnice
Fikovnice 20.07.2023, 00:14:08 xxx.xxx.61.119
zbynek:

Musím se přiznat, že vás sleduji docela často, tak to zrovna vyšlo dobře. Snad bude co nejmíň takových reklam.

Počkejte…konkrétně mě sledujete docela často???😀

Já se trochu bojím…😄😉🤩

Nemám dobré období, ale přiznávám, že Vás mám ráda (jako ostatně všichni zde)!👍