zofre: Tak jsem si šla v rámci prokrastinace pročíst hezky od začátku, jak se téma odvíjelo.
Za mě palec nahoru bodlince, “ke konci se vrátila”.
Myslím, že by neměla zapadnout její informace o nutnosti glykemické křivky u Lantusu a kočky. To bude v léčbě důležité. Musí se na sebe napasovat křivka účinku inzulinu na křivku vzestupu glykemie po tom přesně definovaném jídle/ tj odvážené doporučené granule/. By se mohlo myslet, že Lantus nezabírá, a on by jen nemusel být dobře načasovaný nebo by neutáhl účinkem 24 hodin v jedné dávce.
A fakt nejde “domácí strava”, pokud by ji zvíře milovalo a majitel byl ochoten počítat na 5? g sacharidů a dodržovat i nějaký glykemický index a nálož?
Co když zvíře nedojí nezanedbatelnou část porce a má aplikovaný inzulin? Odhadnout,kolik chybí, zkusit nabídnout v náhradě?
Pokud nakouknete, fíkovnice, a podělila byste se pro další kočky s cukrovkou, ta křivka se udělala nebo ne? A kolikrát denně kocour jí, jaké krmivo, kolik g a kdy se naměřila jaká glykemie?
Pokud nakoukne bodlinka, prosím, žiju v tom, že Lantus začátek za 90 minut, maximum za 2-4 hodiny, konec účinku za 16 -18-20 hod cca, ale o tom konci nikdo přesně neví? Pokud kočka žere 2x denně, nebyla by lepší i aplikace 2x a třeba o trochu kratším Levemirem? Slyšela jste někdy o alergizačních protilátkách, které by blokovaly účinek inzulinu/já ne, což nemusí nic znamenet, budou to rarity/?
efe: je mi líto psího diabetika, chudák Placatka☹️. To, co jste popisovala/ ležela, dýchala ,infuze/-ona lítala do hyperglykemických příhod, jestli se mohu zeptat?
Podotek: petdiabetiků bude přibývat, asi to časem bude někdo hledat. Fikovnice, je to vaše téma, nepoprosila byste adminy, aby to přehodili celé do Koček, až tam někomu začne hubnout a pít čičoun, aby nemusel od začátku?
Zbyňku, pokud si to zde přečtete, nemám nic proti tomu přesunout celé téma do Koček…
Dle naší dr. má Lantus peak nikoli za 2-4 hod, ale až za 11hod. Tvorba protilátek proti inzulínu je běžná, ale nemyslím si, že by nastala velmi rychle od začátku terapie. Snaha o euglykémii proběhne snad př. týden podáváním Caninsulínu.
Edit: Nyní jsou na doporučení objednány alespoň iontové nápoje.