Sardullah: Zlatí…upřímně většina toho, co sem píšete…jaká je hodnota čeho apod….to je pro mě španělská vesnice, nerozumím tomu, takže to většinou prolítnu a koukám jen na infa od tebe, kde píšeš jak na tom kočičák reálně je.
Tak jediné, co mohu dělat je držet Fidovi palečky, aby byl na tom, co nejlépe.
Někteří z vás ví, že se u mě podělalo všechno, co mohlo…
No tohle důvěrně znám…nezbývá než vydržet a doufat, že bude lépe…přála bych ti, aby bylo lépe brzo, brzičko..😘
Janinko, Ty jsi strašně dobrá duše…💐
Když tak Ti napíšu SZ, ale ke všem problémům se přidal velký problém stran práce. Vlastně ten největší…😢
Já se to snažím nějak řešit, ale nevím nevím…proti některým nechutnostem se snad ani bojovat nedá. A jsem přesvědčena, že Fido to ze mě vycítí. Když mi bylo nejhůř, vyskočil za mnou do postele a přísahám: Jeho tvář přitiskl na moji a objal mě packou!!! A u toho předl a předl. Strašně mě mrzí, že jsem neudělala selfíčko (jako že jsem jinak odpůrce těchto blbin).
No a cizí výrazy: Fruktosamin je indikátor cukrovky a jejího vývoje (u lidí se stanovuje glykovaný hemoglobin)…tak ten šel nahoru, ale ne nějak radikálně.
Ionty (chtěla jsem je nechat udělat kvůli pu/pd = polyurie/polydipsie, tj. nadměrné pití a nadměrné močení).
Glykémie u koček, tj. hodnota glukózy v plazmě má prý cca stejné rozmezí jako u lidí; u koček prý je horní hranice 6.5 mmol/l (teď to lovím z hlavy, tak můžu být nepřesná). Fido měl zatím nejhorší hodnotu 30, ale to bylo v ordinaci. Kočky jsou tzv. sympatoadrenální zvířata, jinými slovy extrémní stresaři a tedy ve stresu jim vylítne právě ta glukóza. Před nasazením inzulínoterapie měl pravidelně kolem 25. Teď už jej měřím méně (ono to je samozřejmě horší než píchnout inzulín); odebírá se z boltce ucha a to víš, že už se mu to nelíbí, nehledě na to, že občas (a není to bohužel zřídka), se mi nezadaří vytvořit pěknou kapku krve, z níž by se na glukometru dala stanovit hodnota Glc, takže jej musím píchnout 2x, nebo i vícekrát…😢
Tak jsem se snažila to teď trochu přeložit do srozumitelné a laické řeči.
No a jinak dif. dg. se uvažovalo i o jiných nemocech, např. Cushing, onemocnění štítky, atp., ale dle té nové dr. se jedná prostě o diabetes.
Jo, a včera u mě byla kámoška, tak vždy vyzvídám, jak se mým známým a přátelům Fidýtek jeví. Řekla mi, že pořád stejně, ale že se jí zdá, že má kvalitnější srst! A to mně taky. Ještě třeba, když byl na tom UTZ vyšetření, tak jej stačilo jen pohladit a hned měl člověk v hrsti chomáč srsti. Ale neplešatí a neplešatěl tak, že by měl lysiny, což by ukazovalo třeba na ten Cushing.