Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 23.08.2023, 17:31:27
Jestli je to na mě, tak bych bývala vraždila za sehnání Rychlošípáků, když vycházeli v Junáku (tuším).
Edit: Prostě jsem je sháněla, když byli zakázaní. K Foglarovkám mě přivedl otec. Dokonce jako malému děcku mi čítával Hochy od Bobří řeky.
To, že po revoluci vše vyšlo (i s Fischerovými kresbami), samozřejmě vím. Ale už to nemělo tu starou patinu a vlastně i chuť zakázaného ovoce. A hlavně: Tehdy jsem to kupovala už spíš z nostalgie a ne, že bych jako dvacetiletá to chtěla znovu číst.
….on se za Tebe přítel stydí, že Tě návštěva nemůže vidět, vždyť snad ví že jsou v soukromém domě a že on tu nežije sám ne?….ano, děláme to tak jak píšeš, vloni jsem ho naučila jezdit na kole, takže letos už jezdíme k vodě na kole, pěšky by to nešlo v tom horku…dneska to trochu polevilo, včera to tedy byla ale krize s tím vedrem…
Mě chytly kroupy.
Ke všem lapáliím se mi zbláznilo auto, tak jsem se to snažila včera řešit…a přišla taková smršť, ale jen krátká. Plus kroupy.
No právě, taky si myslím. I když mě to v první chvíli nenapadlo. Fikovnice je asi měla doma. Já teda přečetla kdeco, ale byly to jen knížky, které mně koupili rodiče a nebo jsem si je vybrala v naší malé vesnické knihovně, povinnou školní četbu jsem přečetla veškerou, i ruskou, kromě F. L. Věka.
Jj, já měla něco od táty. Ale rozhodně ne všechno.
Po revoluci jsem ale nakoupila komplet všechny Foglarovky.
To se může do restaurace? U nás by se muselo přes vrátnici a při návratu automaticky dýchnout. Za 30 minut, který ale na oběd jsou vymezený, by se to nestihlo.
Tak přiznávám, že u nás se chlastalo v devadesátkách…
To byly furt ňáký oslavy. Na oběd do hospody a k obědu pivo. Pak jednou tehdejší šéfové docvaklo, že už je to příliš a vyhlásila prohibici. Tuším i ten tester do práce přivlekla.😀
Buď žijete ve zvláštní bublině, nebo máte jen silná prohlášení. To není o tom, jestli na to někdo má, nebo ne. Asi na to mám, ale ani by mě nenapadlo, někde se o víkendu “sjíždět”. A mám dost známých…a neznám nikoho takového.
Nakonec - můžem vyhlásit anketu, jsme tu různí: Přiznejte se, kdo z vás se o víkendu “sjíždí” kokainem, marjánou….
Jinak Orionko, myslím, že byste na kokain neměla, a to Vás opravdu nechci podceňovat… Rozhodně ne na nějaké pravidelné párty.
Nesouhlasím s Assil, že je to droga střední třídy. Je to droga bohatých a cena roste.
Ano. Však jsem psala, že abychom od psa chytili tasemnici, museli bychom nejdřív rozkousnout blechu. Ale těch druhů a možností nákazy je víc, jak píše bodlinka.
Ano, častým zdrojem leptospirózy jsou hlodavci. A ano, je přenosná i na lidi. Kamarádka veterinářka třeba nekupuje nápoje v plechovkách - protože úplně vidí, jak po nich ve skladech pobíhají potkani a kontaminují močí.
Holky…tak mám info..z rozboru vyšlo, že to jsou oxaláty a struvity (doufám, že jsem to napsala správně). Pes má momentálně granule, které doporučila veterinářka..granule, které ona i prodává a snad dokonce je i majitelkou výrobny. Pes na granule není, takže teď s jídlem docela problém. Co se týče nějaké “normální” stravy (ne grancle), tak jí nebylo doporučeno vetkou nic…pes by měl být prý defakto jen na těch granulích.
Nechlubí, ale když zavedete řeč ve vhodnou chvíli, tak se často dozvíte věci. 😀
A hulení bylo rozšířený už za mých mladých let a to je fakt hoooodně dávno. 😀
Popravdě na “trávě” neshledávám nic extra zlého. Pokud tedy někdo nehulí denně a nemá z toho vyhulený mozek. Ale stíhat babču, že si vypěstovala pár kytek na Parkinsona mi přijde prostě špatně.