Zrzavci: Díky, Fíkovnice. Ona má panička na to vyplachování a ránu jako takovou jakýsi výborný prostředek, který dostávala ona sama po operaci na ránu, šlo tady hlavně o to co dál, aby ho nemohly ty mrchy ožírat dál a dál. Ta vazelína odzkoušená u koní, kteří na to trpí hodně - myslím, že asi nic lepšího nakonec nebude. Protože co funguje tam, bude fungat i tady. Musí to být děs, tohle řešit.
To jo, to musí být hrozné…
Já zkušenost nemám, zkoušela jsem googlit. Vypadla tady ta sada…tak jsem si říkala, že písnu toto, že je to zas v jiné formě. Ale jestli má panička už něco a potřebuje to spíš “zamáznout”, tak bude vazelína asi to nej. Držím moc pěsti, chuděra pesan!
Jinak já sama jsem po mnoha operacích a měla jsem ze špitálu vždy dezinfekční prostředek a tím jsem jizvu vždy ošetřovala. Ale předpokládám, že to bylo něco jodového (dle barvy).
Ještě jedno edit: Každopádně já sama heřmánek jako antiseptikum dost uznávám.
Fikovnice: Fakt? Nepřu se, v králičích nemocech se nevyznám, ale toto jsem teď vygooglila a o ochrnutí tam nepíšou…?
V závislosti na průběhu králičího moru se objevují následující příznaky:
Perakutní průběh: Králíci uhynou během několika hodin bez výrazných příznaků. /To by odpovídalo průběhu u zadavatele, ale co to ochrnutí?/
Akutní průběh: Oční víčka, uši a rty nemocných králíků výrazně napuchnou. Tyto útvary jsou způsobeny zadržováním vody (edémem) na hlavě. Objeví se hnisavý výtok z očí a nosu, králík má horečku a častěji kašle. Králíci hynou asi po dvou týdnech, protože kvůli silnému otoku nemohou přijímat dostatek potravy.
Chronický průběh: Králíci trpí pouze mírnými příznaky. V oblasti hlavy a genitálií se tvoří uzlíky a mírný edém. Pokud uzlíky prasknou, vytéká z ran infekční tekutina. Králíci tento průběh zpravidla přežijí.
https://www.zoohit.cz/magazin/mala-zvirata/pece-o-zdravi-malych-zvirat/myxomatoza-kralici-mor
Jak to tedy je? Článek píše o “Myxomatóze (králičím moru)”?
Proto jsem to citovala. Údajně článek psala vetka, tak jsem usoudila, že jde o tutéž nemoc. Takže to je blbě?
Sarah01: My jsme byli v sobotu na mezinárodní výstavě v Olomouci, bylo hrozně vedro a zřejmě jsem chytila úpal, takže včera mně bylo pěkně zle. A tentokrát jsme se ani neumístili. Paní rozhodčí byla ze Švédska a preferovala světlé psy.
Ali, ale Dráček JE přece smetanový…?
A jinak ať je Ti líp!🌹
Doron: A z čeho uši do krve?
OT: Je, prosím Tě, líp Tobě???
Neverend: Pořád jsem Čech a ČR je má rodná zem. Kvůli službě se bohužel podívám k vám až za rok.😐 Pokud u vás už nebude vše v azbuce a Putinova socha na náměstích.😀😀 Znáte jak to u vás chodí,ne? “Takhle se vítá a takhle se bije”😀😀
Putinova socha na náměstích??!
Nedovedu si představit scénář, že by se tu velebilo Rusko a Putin!
Bodlinka: záhadná nemoc je mor králíků.
Fakt? Nepřu se, v králičích nemocech se nevyznám, ale toto jsem teď vygooglila a o ochrnutí tam nepíšou…?
V závislosti na průběhu králičího moru se objevují následující příznaky:
Perakutní průběh: Králíci uhynou během několika hodin bez výrazných příznaků. /To by odpovídalo průběhu u zadavatele, ale co to ochrnutí?/
Akutní průběh: Oční víčka, uši a rty nemocných králíků výrazně napuchnou. Tyto útvary jsou způsobeny zadržováním vody (edémem) na hlavě. Objeví se hnisavý výtok z očí a nosu, králík má horečku a častěji kašle. Králíci hynou asi po dvou týdnech, protože kvůli silnému otoku nemohou přijímat dostatek potravy.
Chronický průběh: Králíci trpí pouze mírnými příznaky. V oblasti hlavy a genitálií se tvoří uzlíky a mírný edém. Pokud uzlíky prasknou, vytéká z ran infekční tekutina. Králíci tento průběh zpravidla přežijí.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 10.09.2023, 14:44:37
Ještě Jani: Na mě se toho sesypalo fakt strašlivě moc, problémy s prací (někteří odtud vědí, co se stalo), zhoršení mého zdraví, finanční těžkosti (a to opravdu velké, už si bohužel pravidelně půjčuji peníze…před blížící se výplatou), atd., tak já prostě, i když jsem měla celkem dost volných dní, tak já si přes toto léto vůbec neodpočala (přinejmenším psychicky ne). A jak píšeš, že jsi měla na sebe napojenou Sáru a Jessinku, tak Fido je na mě napojený tak, že jsem mj. přesvědčená, že má velmi slušnou slovní zásobu - co jsem jej naučila, aby porozuměl (stran nemoci např. už ví, co je “injekcička”, “Fido vydrží, Fido je statečný!” a už i ví, co znamená “Odebereme ouško!”). Ale HLAVNĚ: Když jsem fakt ležela jak mrtvola neschopná nějaké akce, tak prakticky vždy Fido přišel a lehl si na mě, obvykle na prsa, hleděl mi do obličeje, předl a svoji tvář přikládal na moji. Toto mi žádná z mých mnoha koček za můj život neudělala…takovéto přitulení tvář na tvář.💞
No a on je můj spojovník ještě s mámou…to jsem také opakovaně psala… Moje kamarádka, která se v době mé nepřítomnosti o kočky stará nejvíc, mi onehdá napsala:"Nevím, jestli je Fido převtělený člověk ;-), každopádně je to naprosto výjimečný kocour. Kuky a Elsa jsou moc hezcí i chytří…ale jsou to prostě “jen” kočky!"🙂😉
Jinak přátelé, že by??? Už bych to moc přála sobě a hlavně jemu - Fidýtkovi!💖🙏
Teď je to cca 4 nebo 5h od aplikace Lantusu (musela bych se podívat do zápisků) a AKTUÁLNÍ glymča 10.8!!! To je, když nepočítám těch 7.7 (a to byla spíše chyba měření), nejnižší hodnota snad za poslední měsíc i více! A to ještě dle dr. nebyl dosažen peak inzulínu v plazmě…
Navíc dnes není promočený celý záchod a zatím se nedožadoval vody! Prosím, kdo můžete a chcete, držte nám pěsti. Věřte, že celá situace je ubíjející na mnoha frontách - psychicky, fyzicky až po významné finance, které jsem zatím do Fidovy léčby vložila!
Navíc právě přišel za mnou a může se upříst!!!👍
Je to opravdu po předlouhé době super zpráva!
Dublinbarzoj: Chápu 😁, cestou v Hornbachu rozhovor s manželem: miláčku co by sis přála k narozeninám? Já odpověď: jé dobře že se ptáš, tady tu Stihl sekeru už si dlouho přeju.
Pán co nás míjel hledal skrytou kameru, protože to považoval za super fór. Ale ony jsou fakt úžasný 😊🤗
Stihl sekeru jsme shodou náhod koupili já a ještě jedni příbuzní mému strýci ke kulatinám. Dopadlo to tak, že ti příbuzní si ji nechali pro sebe.
megi-the-pes: Půjčte si pořádný vodní vysavač. Jako že ne lidl vysavač nebo concept, ale opravdický. Čistič na čalounění. Napatlá to šamponem a za chvíli vysaje. Někde se to v prodejnách koberců i půjčuje, ale nějaký karcher bla bla už má doma hodně lidí.
Megi, pardon za OT: Už jsem tu kdysi psala o fleku na čalounění auta… Předpokládám (vytvořila jsem další mastný flek - rohlíky promastily sedačku přes sáček), že by toto, co doporučujete Biace, bylo řešení i pro mě.
Akorát teda musím kouknout na ceny, i na to zapůjčení.
Trickyvoo: Nevím, jak je to u koček, ale u lidí je lepší určitě víc dávek než jedna velká dávka, zvlášť když mívá kocourek takové výkyvy. Ta velká jednorázová dávka podle mě musí způsobit hypoglykemii.
Ještě jeden příspěvek: Dr. se také obává hypoglykémie. Třeba teď při změně dávkování inz. na 2x denně mě na to pořád upozorňovala, jak jej mám hlídat, jak hned zasáhnout, kdyby náhodou… Jenže za dobu, co mu měřím glykémii, jsem vlastně hypo nenaměřila ani jednou jedinkrát.
Jak jsem před pár dny psala, že měl hodnotu 7.7, tak mám pocit, že to byla chyba měření. Vybavuji si, že kapka krve nebyla moc velká a další dny měl hodnoty kolem 20 mmol/l.
Ještě edit: Strategie dr. je tedy dávat teď inz. 2x denně a řekla mi, že je přesvědčená, že tímto se mu stav upraví a postupně zase přejdeme na podávání 1x denně. Mně už bohužel nějak chybí to její přesvědčení, že to bude OK.
Sardullah: Jani doufám, že to brzy vychytáte a že se kočičák pak už bude cítit dobře. Drž se, musí to být psychicky náročné.
Jani, já zažila asi jedny z nejhorších prázdnin v životě. Strašně moc se toho pokakalo, včetně mojí práce… No a Fido a jeho nemoc…to je pro mě rána a hrůza, a vyčítám si, že on umí vycítit můj stres a bojím se, že jej na sebe přebírá. To už jsem tu psala vícekrát. Já nejsem ani trochu v pohodě a on to pozná.
A jinak moc děkuji za povzbuzení!💐
megi-the-pes: A jak hlídáte jídlo?
Od dr. mám “přikázáno” jej nakrmit hlavní porcí 20min před aplikací inzulínu. Tj. teď je to á 12hod. Mezitím může jíst také, ale menší porce. Zatím preferuje buď syrové maso (rybu) nebo ty granule Vet Life. Dr. ale doporučuje, aby více přijímal kapsičky, resp. konzervy. Ty mám diabetické také, žere je, ale ne tak nadšeně jako granule.
Edit: Dr. chce, aby ještě zhubnul…ale to hubnutí předtím bylo na úkor svalů. Teď se mi zdá nasvalený relativně dobře.
Irma19: Ach jo, to jsem netušila, že je tak složité nastavit léčbu. Snad pomůže rozdělení do 2 dávek a cukr mu nebude tak lítat.🙏
Já také ne…
Ono jde i o to, že dr. vše uzavřela jako diabetes. A tečka. A já mám v hlavě maglajz, jestli přece jen ten diabetes není sekundární. Konečně mi dr. poslala všechny výsledky, včetně res., kde píše, že jde o diabetes bez další přidružené nemoci. A já si pořád říkám, že ty dávky inz. už jsou tak vysoké, že nechápu, proč vlastně moc nefungují. Respektive jako by vždy chvíli fungovaly a pak zas propad.
megi-the-pes: No, takže šourá nohama jako unavený člověk. ;-)
Je to možné. Je i možné, že jsem z jeho stavu už paranoidní - včera jsem měla pocit, že při sedu se mu zadní nohy rozjíždějí, to bylo teda na kluzké podlaze. Možná jej příliš pozoruji. Z toho se přijde pomazlit, když ležím, v pohodě vyskočí, přede a mazlí se a mazlí. Nevypadá, že by mu subjektivně bylo jakkoli zle…ale stejně cítím, že to dobré asi není.
Např. dnes už mu zas vypadávaly úplné trsy chlupů, jen při pohlazení.
Trickyvoo: Nevím, jak je to u koček, ale u lidí je lepší určitě víc dávek než jedna velká dávka, zvlášť když mívá kocourek takové výkyvy. Ta velká jednorázová dávka podle mě musí způsobit hypoglykemii.
Já Ti nevím. Já jej u té velké dávky měřívala v různé časy, klidně třeba ve 4h ráno a do hypo se nikdy nedostal…ani když jsem měřila v době, kdy měl být peak inzulínu v plazmě.
Bodlinka: lidská medicína nepoužívá termín leukóza právě proto, že nejsou popsané žádné infekční působky, které by mohly lymfom nebo leukemii přímo způsobit.
Právě! Zaujalo mě, že třeba u koček jsou tedy lymfomy virového původu běžnou věcí…pokud jsem to dobře pochopila.
Fikovnice: To já taky, to je jasné. Ale i tak jsem nevěděla, co mi bude Fido ochoten jíst.
Takže když jim (všem třem) nejvíc chutná Vet Life, beru to jako minivýhru. A ano, je od Farminy.
Obávám se, že už budu mít všechny kočky jen granulové (na Vet Life). Kuky, který granule žrával jen se sebezapřením, pojídá Vet Life teď preferenčně.
I když syrové maso bude on a Fidýtek asi upřednostňovat pořád. Respektive Fido je takový univerzál žravec.