Aktuálně: 3 774 inzerátů209 070 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 19.09.2023, 12:13:33 xxx.xxx.63.54
Buggyra:

Neudržím myšlenku a mnohdy už ani moč, takže v ta kila ani nedoufám 🤣

🤣👍

Fikovnice
Fikovnice 19.09.2023, 11:53:06 xxx.xxx.63.54
hmn:

fíkovnice ta vfu bude kdy?

furt mi nedá, jestli ten dia je primární….

srdíčko má OK?

Mně to také vrtá v hlavě, i jsem to sem opakovaně psala…

Jenže už byl hodně proklepnut a dr. to uzavřeli jako primární diabetes. Je fakt, že on byl přímo obézní.

No a obě včerejší dr. mi řekly, ať jim dám chvilku čas (den dva), že zkusí vymyslet, co do léčby ještě zakomponovat nebo co změnit. Tak holt teď čekám.

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2023, 22:24:58 xxx.xxx.60.31
Kilian:

….mně takhle doktor osetroval silně zhnisany nehet ukazováku a neopichal také, sice jsem při tom měla mžitky před očima a chuť několikrát doktora nakopnout, ale představa  jak mi ten ukazovak opichuje mně rychle vzpamatovala, jednak by to bylo velmi bolestivé a jednak by to ani nezabralo… navíc kdyby Canka šla na chirurgickou pohotovost hned, bylo by to vyčištěno a zadrenovano a nemuselo to být v takovém stavu a tak trpět, ono i vynechání  ATB jen aby mohla popit je  dost úsměvné….já jsem sice flink, ale když jem viděla co mi udělal s rukou kousanec od osmaka a pohrozeni hematologa,  co by také mohlo nastat, tak jsem hezky poslouchala….ona ta otrava krve není žádná legrace,jako dítě jsem ji prodělala a byla to tehdy síla…..pobyt v nemocnici, kopačky a domů mně nesl taťka v náručí v jakém jsem byla zbědovaném stavu….takže nepodceňovat, nesmlouvat,nefrajerit… 

Njn, však já mám sepsi v průměru 2x ročně…

A každá mi vezme nějaké % z mých celk. sil. Po jedné z nich jsem se vzpamatovávala více než půl roku.

O vynechání ATB jsem nečetla.

A…taky nesnáším špitály…ale jsou stavy, kdy se tam jít musí.

Edit: Jak jsem psala jinde (stran psů a ATB), tak takto se vyrábí rezistentní baktérie (už jsem si to o těch ATB přečetla)…😕

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2023, 21:32:57 xxx.xxx.60.31
Doron:

Čanko, mám úplné pocity viny.😔 Člověk Vás přemlouvá, ať jdete k doktorovi a oni jsou pak na Vás tak hnusní.., jak nějací felčaři ve středověku..

Jak píše Bobča, případného “řezání” se nebojte. 

Je to mnohem méně bolestivé než to, či Vám doktor dělal teď. Dělá se to pod lokální anestezií.

Ale asi bych si vyžádala jiného lékaře..

Já bych nebyla až tak kritická.

Hnis už tam mohl být ve stavu, kdy nešel punktovat. Popravdě, někdy se to seškrábe třeba kyretou. Pravda, lokálně opíchnout to mohl…ale i to má své “proti” - v zánětlivé tkáni se významně oslabuje působení lokálních anestetik, mnohdy nefungují vůbec.

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2023, 21:24:02 xxx.xxx.60.31

Děvčata, děkuji za podporu, moc!

Teď se Fido napil ionťáku a byli jsme spolu venku, tam je nejšťastnější…ale už tam s ním musím být já, což logicky přes noc nezvládnu.

Ale přišel k jeho oblíbenému místu a tam se zase extrémně mazlil a dokonce si chtěl hrát!

Nicméně, jakmile jsem mu řekla jemu známé sousloví:"Fido bude opatrný, já přijdu!", tak šel hned zpět se mnou domů. Tak plánuji s ním dnes v noci takto občas zajít chvíli posedět ven. Je neuvěřitelné teplo a Fido to tam miluje. I okusoval trávu…jen téměř jakýkoli úkon dělá vleže.

Nicméně ten ionťák, že se dost napil, tak to mi udělal radost. On je jinak nechce. Mám tu jedno drahé balení….kdyby měl někdo zájem, zdarma pošlu. Nám to k ničemu není. Je to ten Aptus, toho se ani nedotkne. Větší úspěch je s Orolade.

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2023, 21:18:12 xxx.xxx.60.31
Kilian:

..Jani vůbec nevím co na to říci….moc na Tebe i Fiďaska myslím….asi tuším jak Ti je, ja jsem s kamarádkou vyprovazela jeji třetí kočičku..jsem ráda, že to zvládla, bylo to jeji všechno, nikoho jiného nemá….je to silná diabetička, léčí se s depresemi a s mnoha dalšími těžkými  zdravotními problémy, měla jsem o ní velký strach…

💐🍀

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2023, 20:21:06 xxx.xxx.61.97
Kilian:

….držím moc palce aby se stal zázrak….  

Evi, já tu pláču…a Fido přišel, vyskočil za mnou a dal mi zas tvář na tvář a přede…on uklidňuje mě, místo, aby to bylo naopak.

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2023, 19:24:42 xxx.xxx.61.97

Zdravím přátelé!

Mám extrémně nedobré zprávy. Dnes byla v práci vetka, která mi s Fidem pomáhala ze začátku jeho nemoci. Na moji info, že Fido stále polehává, mi řekla:"To je velmi zlé! Nevidím to dobře!" Takže jsem teď volala té naší dr. V podstatě sdílí názor mé kolegyně. Polehávání není na 99% způsobeno bolestmi, ale rozhasením jeho vnitřního prostředí. Opět zvyšujeme inzulín. Dr. stanovila strop na 14 U.I., teď jdeme na 12 U.I. (2x denně 6 U.I.). Záložně je plánován Caninsulín, anebo přidat do terapie nějaký PAD. Oficiální vetka chce do zítřka večera ještě vše promyslet. Pokud by se Caninsulín musel podávat 3x (nebo i vícekrát) denně, je to stejně nereálné.

Nezvládám to …  

Kdyby sem náhodou zavítala Zofre,  velmi bych uvítala jakékoli info. Respektive od kohokoli.

Fikovnice
Fikovnice 17.09.2023, 16:15:56 xxx.xxx.63.26
Vahine:

Ach jo, tak to musí být pro Tebe hrozné 😪 děláš pro Fida, co můžeš a teď tohle….nejde s tím něco dělat?  Jde to zastavit? Jinak je zdravíčko Fida lepší? Já víím, jsme na psech, ale tak snad neva ..

Ne, bohužel to strašně varíruje.

Mám strach, co se mu děje s chůzí (viz jiné vlákno) a před chvíli měl glykémii zase 23, ach jo!!! Předtím to pár dní bylo kolem 14 (i méně), a to jsem už už začínala být aspoň trošku spokojená. A teď zas taková hodnota! 😕

Fikovnice
Fikovnice 17.09.2023, 16:12:48 xxx.xxx.63.26
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 17.09.2023, 13:57:23

Pí. Drvodělková (tak Vás označila Zrzavci a mně se to zalíbilo😀), až Vám bude zdravotně lépe, tak ještě to video s Kačákem, jo?

Stejně máte super pet zvířata!😄👍

A jinak teda Gusta Kačákovi spíše vládne? Má navrch?

Fikovnice
Fikovnice 17.09.2023, 16:06:44 xxx.xxx.63.26
orionka:

Svinka obecná je suchozemský korýš z kmene členovců. Patří do rodu svinka z řádu stejnonožců. Vyskytuje se hlavně v Evropě. Jedná se o nejvíce prozkoumaný suchozemský druh řádu stejnonožci.

Přišlo mi to divné na brouka. Tak jsem si to našla. Že je to korýš, mě překvapilo neméně.

U nás se tomuto zvířeti říká autobus.😀

Fikovnice
Fikovnice 17.09.2023, 16:04:37 xxx.xxx.63.26
Vahine:

Fakt tu srst má Finneček krásnou! 👍 Pěkně se vyklubal, co je u paničky Keriton…jaký máte esa v rukávu, že se tak leskne? Už mu štramákovi chybí jen motýlek pod krkem 🙂😉

Já mám teď, milá Vahine, srovnání.

Fidovi OPĚT strašně vypadává srst, při pohlazení úplně v trsech.😔

Fikovnice
Fikovnice 17.09.2023, 15:11:42 xxx.xxx.63.26
Rezzzy:

Ja byla s Messim v lese, trochu jsme zabloudili, chudák šel 10km, měla jsem sebou jen pamlskovnik. No a co se nestalo, všude!!! Na cestě, mimo cestu, všude samej kovář, to jsem ještě neviděla. 

Za odměnu mohl pak do rybníka, on je strašný vodomil, den na to měl pak klidovější režim 

Rezzzy, už to pošlete sem víc dolů - Blanensko, Boskovicko.😉

Houby prd, i když včera přátelé po výletu mi darovali pěkných pár kozáků. Ale našli je až za lesem v trávě. V lese prý příšerné sucho…

No a já se včera vrátila z chalupy až někdy kolem 23.h a co se nestalo - houby zůstaly v autě, prostě jsem na ně zapomněla. Takže prd smaženice…😟

Fikovnice
Fikovnice 17.09.2023, 14:27:10 xxx.xxx.63.26

Kočky jsou noční zvířata…

Moje tři jsou také v noci aktivní. S kotětem je třeba si řídně vyhrát, udička, myšky a jiné hračky; u nás frčí žaludy z lesa…😉

Nicméně, i když bývají moje kočky v noci aktivní, OBVYKLE mě vyspat nechají. Tedy kromě toho, že stejně musím brzy ráno jít pro nejstaršího kocoura ven a přivést jej do bytu.

Fikovnice
Fikovnice 17.09.2023, 14:18:16 xxx.xxx.63.26

Ještě jedna “zajímavost”: On (Fido) na 99% ten noční venek proleží. Zjistila jsem dokonce, že ví, které je moje auto…a v posl. době, když pro něj nad ránem jdu, obvykle vyběhne zpoza mého auta. Takže vlastně on běhat může, ale “šetří se”, jak jsem psala - buď únava nebo něco jiného.

Přitom zase přibral, to je jedno z pozitiv léčby - zastavil se ten rapidní úbytek váhy…a naopak zase na hmotnosti něco nabral.

Znovu edit: Bolesti dle mě nemá. Třeba v tom výtahu se svalí na bok a začne vyžadovat mazlení. No a u toho se může upříst, všelijak se slastně protahuje, vrká, nastrkuje hlavu na pomazlení.

Fikovnice
Fikovnice 17.09.2023, 14:12:04 xxx.xxx.63.26
keriton:

Musím se podělit, jak ten pes hrozně rád spí… pořád na to musím fascinovaně koukat. Další možnost je přímo na zádech, s rozcapenýma tlapama do všech stran.

Obrázek

Ten má krásnou a lesklou srst!👍

Fikovnice
Fikovnice 17.09.2023, 14:06:48 xxx.xxx.63.26
hmn:

fíkovnice, hodně bych se rozmýšlela ho pouštět v noci ven.

Hmn, to mi říká dost lidí…to, co Ty.

Jenže vem si, že je mu deset let. Deset let chodil ven, já to teď redukuji, že chodí třeba každou druhou noc. Ale když jej tedy nepustím, nedávám ten jeho pláč.😢Nejdřív sedí u dveří, naštěstí přestal rvát vše, co bylo v dosahu, když jsem hned nevyskočila a nešla s ním ven. Ale začne opravdu plakat a odejde do zadního pokoje a fakt se nebojím napsat, že to mňoukání je pláč.

Každopádně nechávám jej venku výrazně kratší dobu a když to jde, sedím s ním pod balkóny. On je nadšený, obvykle se mi usadí na klín a přede + jemně se do mě zatíná a pozoruje okolí. Jenže to bohužel nemůžu praktikovat pořád, sama jsem už tak “vycimbaná” (nebo jak se to píše 😀), prostě nevyspalá, unavená, frustrovaná z jeho nemoci. 

Teď (i když je neděle) jsem fakt začala organizovat další vyšetření (tentokrát asi na VFU). Já blbka si nezapsala jméno dr., která mi tehdy v nouzi darovala vhodné stříkačky. Byla velmi milá a vstřícná…

Fikovnice
Fikovnice 17.09.2023, 13:56:30 xxx.xxx.63.26
kometa:

Viz bodlinka. Jiný veterinář.

Kometo, proč mi nechcete odpovědět na můj dotaz (SZ)? Přísahám, že v těchto věcech jsem naprosto diskrétní… 

Ostatním omluva za OT.

Fikovnice
Fikovnice 17.09.2023, 13:54:41 xxx.xxx.63.26

Andulkám nerozumím, jen jsem kdysi chovala kanáry.

Sípání, těžké dýchání - předpokládám, že to může být cokoli.

Ale plně souhlasím se Zrzavcovou, běžte na veterinu a raději co nejdřív, tj. nejpozději zítra. Nebo také třeba žádnou andulku už mít nebudete.