Aktuálně: 3 780 inzerátů209 112 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 20:30:58 xxx.xxx.61.252
kometa:

Tresčí játra nejsou tak finanční darda. Zkusila bych, ale opatrně, aby se po nich Fido nepo…

Jj, já měla přeplatek za elektřinu!! A velký!👍 Jako že hodně velký, až nečekaný!!!👍

Plánovala jsem si koupit něco pro sebe a na sebe, ale tak holt zůstane jen u plánů.

Takže řešit tresčí játra určo nemusím… ;-).

Tedy doporučujete zkusit koupit? Prodávají se asi jen v oleji…?

Pos…. se taky trochu bojím, ale zítra tedy koupím a zkusím. Bohužel je v jídle, jako řada koček, dost konzervativní. Já byla vděčná, že sem tam ucucne z toho ionťáku.

Btw, Kometo, Vy nemáte nějaký nápad - nemáte třeba kamarádku vet endokrinoložku? Já bych Vám mohla do SZ napsat jeho výsledky atp.

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 20:17:53 xxx.xxx.61.252
biaca:

Pomohlo by mu to s artitidou - a slouží jako prevence diabetu (mohla by pomoci s kontrolou hladiny glukozy). Ale nemám představu jaké by bylo dávkování pro kocoura, to by Ti asi lépe odpověděl veterinář. 

Případně mu koupit olej z tresčí jater? 

Počkej, co teď myslíš??

Ta tresčí játra???

Sice nemám moc peněz, ale samozřejmě bych mu je koupila. Máš na mysli konzervu v oleji? Mám ale z minul. zkušenost, že třeba sardinky žádná z mých koček nechtěla. Oni raději rybu syrovou.

Dnes jsem v zásilkovně platila další balík: Dia krmiva, ionťáky, plus jakousi hračku jsem objednala…aby to těm dvěma nebylo líto.

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 20:15:19 xxx.xxx.61.252
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 22.09.2023, 19:40:36

Je strašně strašně těžké najít veta/vetku, který/která by byl opravdu kvalitní na Fidovu léčbu (jak psala Doron). Já byla tady tou vetkou nejdřív nadšená, posléze mi sdělila, že ordinuje jen jeden den v týdnu, což je poměrně na prd.

Všechny znalosti a info, které na mě chrlí, si vždy sestudovává. Což není nic proti ničemu. Ale zkušený praktik nebo přímo endokrinolog by byl lepší. Co jsem zjišťovala, tak s diabetickými pacienty ale má zkušenost relativně málo vet dr. Navíc mi bylo sděleno (na jedné veterině), že lidi, pokud zjistí, že má kočka cukrovku, ji ve většině případů nechají uspat.😢

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 19:52:45 xxx.xxx.61.252
hmn:

“Dr. jsem ihned referovala o B vitamínech, že bych je nasadila a zakázala mi to!! Kvůli zvýšení chuti k jídlu, že ona sama má vlastní zkušenost a měla prý úplně vlčí hlad. Tak nevím, no.”

to je teda “zdůvodnění”….😲
přímo odborné 

tož já mám taky osobní zkušenost a… nic
a zkušenost s kocourem (dostával stříkačkou do pusy) a….nic
žádní otesánci se z nás nestali

Popravdě také se mi to moc nelíbilo.

Dr. je tenká jak nit, asi drží linii. Na druhou stranu “béčka” se na zvýšení chuti dávají. A Fido opravdu přibral.

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 19:32:36 xxx.xxx.61.252
biaca:

Já osobně bych místo kapek zkusila tresčí játra - zkušenosti s kapkami nemám moc dobré většinou pokud jsem zamíchala do jídla mohla jsem jídlo vyhodit. 

No ale ty budou dost tučné, ne?

Jinak ionťák pije i prostřední, ale mám nakoupené nové, tak je to OK.

Každopádně na jednom prstu má Fido extrémně dlouhý dráp - prohlížela jsem mu teď důkladně zadní nohy (to bude to jeho klapání po podlaze); nevím, zda je to tím, že si teď drápy neobrušuje chůzí. A nevím ani, zda si já sama troufnu dráp ustřihnout…asi poprosím vetku. 

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 18:08:14 xxx.xxx.61.252
Buggyra:

Koberce zadáčo k sehnání na smeťáku 🙂

Jsme jich svý doby natahali ke koním, dalo by to fotbalové hřiště 🙂

Noo, to se zas trochu bojím…že si domů dotáhnu nějaký parazity nebo tak něco.

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 14:11:26 xxx.xxx.63.193

Jinak můj odhad je, že je to polyneuropatie…

Dnes byl venku, domů běžel, ve výtahu si zas lehl. Pak jsem jej pozorovala důkladně při chůzi a začíná mi to připadat, že se prostě vyhýbá chůzi po prstech.

Dr. jsem ihned referovala o B vitamínech, že bych je nasadila a zakázala mi to!! Kvůli zvýšení chuti k jídlu, že ona sama má vlastní zkušenost a měla prý úplně vlčí hlad. Tak nevím, no.

Edit: Prý mu při vyšetření jen píchne B12.

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 14:07:40 xxx.xxx.63.193
lesnizinka:

Ha, ha, hned mi napadlo…takový…hovénkový…pro jistotu🤪

Protože mi tchyně zrovna včera říkala, že švagr(co s ním nemluvíme) vyhazujou plovoucí podlahy a dávají lino, jelikož byly prochcané od toho jejich blbého, nevychovaného čokla. On za to nemůže, jakový páníčci, takový pes, ale je fakt hrozný👎

Ty jsi potfora!!!😛

Oni mi po bytě nekadí, to byla blicí nehoda…ale barvou hovénka připomínala, to jo.

Jo a kámoška má parkety prochcané od psa taky, ptž se jim pes normálně venčí doma (!!), tak to taky jen vydrhla a že až se to bude lakovat, tak flek zalakují. To u mě nehrozí… 

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 14:05:03 xxx.xxx.63.193
Bobca:

K těm parketam.. Existují tónovací pasty, zkusila bych nějaký podobný odstín. 

Bobi, i Tobě moc děkuju.

Já jsem ve stavu, kdy se mi tyto věci ani moc nechtějí řešit, no…

Nějak jsem to vydrhla, vytvořila jsem flek nový - podstatně větší🤫, ale ne tak do očí bijící. Víc už na to asi kašlu.

Koberec tam původně byl. Ten byl v takovém stavu, že jsem jej rozstříhala (jinak nešel vcelku vytáhnout) a vyhodila.

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 14:02:52 xxx.xxx.63.193
Buggyra:

Parkety…. Napadá mě leda zkusit odbrousit smirkem tu obarvenou vrstvu a pak znovu natřít lakem.

Než se to dostatečně “zakonzervuje”, dá zkusit i savo, soda, vanish nebo nějaké čistidlo třeba na koberce, atd.

Ale jinak… hodit na to koberec. Prevence i příštích nehod, a navíc to kočkám (ani Vám) na něm nebude klouzat. Moje praktické řešení ;-) Barevné parkety ať si řeší další obyvatel.

Díky moc Buggyro.

Příští obyvatel, to bude možná “stát”; musím už něco udělat s tou závětí…

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 13:45:06 xxx.xxx.63.193
Zrzavci:

Jakože to zaťukáme na dřevo, tu současnou situaci. sem myslela jako 🙂

Aháááá.

MOC děkuju!!!💐

Fikovnice
Fikovnice 22.09.2023, 13:41:25 xxx.xxx.63.193
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 22.09.2023, 07:48:50

Zrzavci, já se nechytám. Na obrázku je fotka ruky…?

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2023, 23:03:33 xxx.xxx.63.193

Tak včera v noci glykémie 15.9 a TEĎ 12.6.

Nicméně bojím se už cokoli psát, že to zakřiknu…🤫

Snad jen, že jsme objednaní na další vyšetření, včetně RTG páteře a kyčlí, na odběry, infúze a neurol. vyšetření. A dr. říkala, že ona už by se u takto rezistentního pacienta spokojila i s tou glykémií 15.9. Kdyby nebylo pozdě, tak jí teď písnu, že dnes tedy 12.6.

Jo a srst má tedy lesklejší než zbývající dvě kočky a teď jsem jej nesla v náručí a myslím, že zase přibral (což nevím, zda je úplně plus).

Dr. také říkala, že jako pozitivní vnímá i třeba fakt, že o sebe pečuje a to on jo, čistí si všechny možné partie těla.

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2023, 19:15:03 xxx.xxx.63.193
Doron:

Je to trochu mimo téma, ale musím vám napsat, co jsem zrovna viděla z okna..

Psi se rozštěkali, tak vyhlédnu a naší docela frekventovanou ulicí si to rychle mašíruje maminka s kočárkem a vedle ní, úplně na volno, spořádaně běží kočka 😊.

Takto chodím po venku s Fidem i já. Ale, pravda, až po setmění.

A minulý chalupový kocour, to byla taky síla. Měli jsme pole, kus za barákem. Tam jsme třeba na půl dne šli makat, tak kocour se sebral, šel s námi, půl dne tam ležel a zase šel domů. A jako úplný vrchol byl, když s námi jednou nebo dvakrát šel na houby.

Nicméně Fido mi také venku chodí “při noze”.😉

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2023, 15:29:12 xxx.xxx.63.193
Trickyvoo:

Právě můj táta, když měl horší cukr, tak to jako první poznal na nohou. Měl v nich horší citlivost, když měl vysoké hodnoty, tak se na nich neudržel.  

Narovinu, já to znám na sobě, vím, co je těžká polyneuropatie…

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2023, 12:36:27 xxx.xxx.63.193
Doron:

Tak opravdu se nabízí, že je to diabetická neuropatie, bylo by to asi takový nejlogičtější..

Jak píše Irma, dávala bych béčka, rozdrtila do mletého masa třeba..Ty ovšem zase zvyšují chuť k jídlu.

Nezměnila jsi krmení? Dáváš syrové maso? Jestli mu neschází kyselina lipoová..  A ještě něco se na tu neuropatii dává, ale já to zapomněla, zkusím vygooglit.

Nejlepší by bylo najít chytrýho, analyticky uvažujícího a opravdu vzdělanýho veterináře.

Mně takhle zachránili Guču u Herčíka na klinice , bylo to tak tak.

Je hodně povolaných, ale holt málo vyvolených..

Ono se mu tu zadní nohy jako by rozjíždějí, všimla jsem si toho na kluzké podlaze. A trošku, trošičku, když jde, tak to zezadu vypadá jako by měl ty nohy do X. Moc to neumím popsat.

Vyšetření to jistí, no…

Každopádně v noci glykémie 15.9, což není až takový průšvih. Já už jsem vděčná i za takovéto hodnoty.😟

Ještě přemýšlím i nad páteří, což by ovšem znamenalo, že ze mě přijímá fakt snad všechny moje nemoci.😢

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2023, 12:29:12 xxx.xxx.63.193
lesnizinka:

A má nějaké zuby? U něj je problém i se zdravotním stavem samozřejmě, protože u cukrovky se nic nehojí jak má👎

Má všechny zuby a jí úplně normálně. Dr. to diagnostikovala jen pohledem.

Fikovnice
Fikovnice 20.09.2023, 23:52:01 xxx.xxx.61.11

…tak teď lovil kobylku…teda jen velmi laxně…ale to by snad při totálním rozvratu ABR nedělal…

A lovil i Elsu…🙂.

Škoda, že sem nemůžu vložit video, možná, až přijde kámoška. Té jeho chůze. Teď jsem mu ohmatávala tlapky, žádná reakce.