Tresčí játra nejsou tak finanční darda. Zkusila bych, ale opatrně, aby se po nich Fido nepo…
Jj, já měla přeplatek za elektřinu!! A velký!👍 Jako že hodně velký, až nečekaný!!!👍
Plánovala jsem si koupit něco pro sebe a na sebe, ale tak holt zůstane jen u plánů.
Takže řešit tresčí játra určo nemusím… ;-).
Tedy doporučujete zkusit koupit? Prodávají se asi jen v oleji…?
Pos…. se taky trochu bojím, ale zítra tedy koupím a zkusím. Bohužel je v jídle, jako řada koček, dost konzervativní. Já byla vděčná, že sem tam ucucne z toho ionťáku.
Btw, Kometo, Vy nemáte nějaký nápad - nemáte třeba kamarádku vet endokrinoložku? Já bych Vám mohla do SZ napsat jeho výsledky atp.
Pomohlo by mu to s artitidou - a slouží jako prevence diabetu (mohla by pomoci s kontrolou hladiny glukozy). Ale nemám představu jaké by bylo dávkování pro kocoura, to by Ti asi lépe odpověděl veterinář.
Případně mu koupit olej z tresčí jater?
Počkej, co teď myslíš??
Ta tresčí játra???
Sice nemám moc peněz, ale samozřejmě bych mu je koupila. Máš na mysli konzervu v oleji? Mám ale z minul. zkušenost, že třeba sardinky žádná z mých koček nechtěla. Oni raději rybu syrovou.
Dnes jsem v zásilkovně platila další balík: Dia krmiva, ionťáky, plus jakousi hračku jsem objednala…aby to těm dvěma nebylo líto.
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 22.09.2023, 19:40:36
Je strašně strašně těžké najít veta/vetku, který/která by byl opravdu kvalitní na Fidovu léčbu (jak psala Doron). Já byla tady tou vetkou nejdřív nadšená, posléze mi sdělila, že ordinuje jen jeden den v týdnu, což je poměrně na prd.
Všechny znalosti a info, které na mě chrlí, si vždy sestudovává. Což není nic proti ničemu. Ale zkušený praktik nebo přímo endokrinolog by byl lepší. Co jsem zjišťovala, tak s diabetickými pacienty ale má zkušenost relativně málo vet dr. Navíc mi bylo sděleno (na jedné veterině), že lidi, pokud zjistí, že má kočka cukrovku, ji ve většině případů nechají uspat.😢
“Dr. jsem ihned referovala o B vitamínech, že bych je nasadila a zakázala mi to!! Kvůli zvýšení chuti k jídlu, že ona sama má vlastní zkušenost a měla prý úplně vlčí hlad. Tak nevím, no.”
to je teda “zdůvodnění”….😲 přímo odborné
tož já mám taky osobní zkušenost a… nic a zkušenost s kocourem (dostával stříkačkou do pusy) a….nic žádní otesánci se z nás nestali
Popravdě také se mi to moc nelíbilo.
Dr. je tenká jak nit, asi drží linii. Na druhou stranu “béčka” se na zvýšení chuti dávají. A Fido opravdu přibral.
Já osobně bych místo kapek zkusila tresčí játra - zkušenosti s kapkami nemám moc dobré většinou pokud jsem zamíchala do jídla mohla jsem jídlo vyhodit.
No ale ty budou dost tučné, ne?
Jinak ionťák pije i prostřední, ale mám nakoupené nové, tak je to OK.
Každopádně na jednom prstu má Fido extrémně dlouhý dráp - prohlížela jsem mu teď důkladně zadní nohy (to bude to jeho klapání po podlaze); nevím, zda je to tím, že si teď drápy neobrušuje chůzí. A nevím ani, zda si já sama troufnu dráp ustřihnout…asi poprosím vetku.
Dnes byl venku, domů běžel, ve výtahu si zas lehl. Pak jsem jej pozorovala důkladně při chůzi a začíná mi to připadat, že se prostě vyhýbá chůzi po prstech.
Dr. jsem ihned referovala o B vitamínech, že bych je nasadila a zakázala mi to!! Kvůli zvýšení chuti k jídlu, že ona sama má vlastní zkušenost a měla prý úplně vlčí hlad. Tak nevím, no.
Ha, ha, hned mi napadlo…takový…hovénkový…pro jistotu🤪
Protože mi tchyně zrovna včera říkala, že švagr(co s ním nemluvíme) vyhazujou plovoucí podlahy a dávají lino, jelikož byly prochcané od toho jejich blbého, nevychovaného čokla. On za to nemůže, jakový páníčci, takový pes, ale je fakt hrozný👎
Ty jsi potfora!!!😛
Oni mi po bytě nekadí, to byla blicí nehoda…ale barvou hovénka připomínala, to jo.
Jo a kámoška má parkety prochcané od psa taky, ptž se jim pes normálně venčí doma (!!), tak to taky jen vydrhla a že až se to bude lakovat, tak flek zalakují. To u mě nehrozí…
Parkety…. Napadá mě leda zkusit odbrousit smirkem tu obarvenou vrstvu a pak znovu natřít lakem.
Než se to dostatečně “zakonzervuje”, dá zkusit i savo, soda, vanish nebo nějaké čistidlo třeba na koberce, atd.
Ale jinak… hodit na to koberec. Prevence i příštích nehod, a navíc to kočkám (ani Vám) na něm nebude klouzat. Moje praktické řešení ;-) Barevné parkety ať si řeší další obyvatel.
Díky moc Buggyro.
Příští obyvatel, to bude možná “stát”; musím už něco udělat s tou závětí…
Snad jen, že jsme objednaní na další vyšetření, včetně RTG páteře a kyčlí, na odběry, infúze a neurol. vyšetření. A dr. říkala, že ona už by se u takto rezistentního pacienta spokojila i s tou glykémií 15.9. Kdyby nebylo pozdě, tak jí teď písnu, že dnes tedy 12.6.
Jo a srst má tedy lesklejší než zbývající dvě kočky a teď jsem jej nesla v náručí a myslím, že zase přibral (což nevím, zda je úplně plus).
Dr. také říkala, že jako pozitivní vnímá i třeba fakt, že o sebe pečuje a to on jo, čistí si všechny možné partie těla.
Je to trochu mimo téma, ale musím vám napsat, co jsem zrovna viděla z okna..
Psi se rozštěkali, tak vyhlédnu a naší docela frekventovanou ulicí si to rychle mašíruje maminka s kočárkem a vedle ní, úplně na volno, spořádaně běží kočka 😊.
Takto chodím po venku s Fidem i já. Ale, pravda, až po setmění.
A minulý chalupový kocour, to byla taky síla. Měli jsme pole, kus za barákem. Tam jsme třeba na půl dne šli makat, tak kocour se sebral, šel s námi, půl dne tam ležel a zase šel domů. A jako úplný vrchol byl, když s námi jednou nebo dvakrát šel na houby.
Tak opravdu se nabízí, že je to diabetická neuropatie, bylo by to asi takový nejlogičtější..
Jak píše Irma, dávala bych béčka, rozdrtila do mletého masa třeba..Ty ovšem zase zvyšují chuť k jídlu.
Nezměnila jsi krmení? Dáváš syrové maso? Jestli mu neschází kyselina lipoová.. A ještě něco se na tu neuropatii dává, ale já to zapomněla, zkusím vygooglit.
Nejlepší by bylo najít chytrýho, analyticky uvažujícího a opravdu vzdělanýho veterináře.
Mně takhle zachránili Guču u Herčíka na klinice , bylo to tak tak.
Je hodně povolaných, ale holt málo vyvolených..
Ono se mu tu zadní nohy jako by rozjíždějí, všimla jsem si toho na kluzké podlaze. A trošku, trošičku, když jde, tak to zezadu vypadá jako by měl ty nohy do X. Moc to neumím popsat.
Vyšetření to jistí, no…
Každopádně v noci glykémie 15.9, což není až takový průšvih. Já už jsem vděčná i za takovéto hodnoty.😟
Ještě přemýšlím i nad páteří, což by ovšem znamenalo, že ze mě přijímá fakt snad všechny moje nemoci.😢