Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 01.10.2023, 13:03:07
Já to zase řeším natrháním trávy venku. Takové té “pýrnaté”, ostré, tu mají nejraději. Už dlooouho se u nás u paneláku nesekalo…a to je v tomto ohledu dobře. Fido se vždy napase venku, ale je pěkná potvora. On se pase a já mezitím trhám pěkná stébla pro ty dva doma. No a Fido, jak to vidí, přestane se pást a začne mi ty nejhezčí travní stébla vykusovat a krást!😄 Jj, není nadto, když to má takto pěkně naservírované; proč by se namáhal hledat sám, že jo…😛
Mimochodem po posečení se zase rozutečou kobylky a koníci. A pokud kobylka přifrčí až k nám do bytu, bývá s ní ámen. Sousedka z nich má takovou fobii, že prostě přestane fungovat, když jí to vletí do bytu. Onehdá mě dokonce probudila z hlubokého spánku, že jí kobylka sedí na dveřích obýváku, ona že ji tam zabouchla, ale nemůže tam prý vkročit!🤣 Tak ať ji jdu odchytit. No, šla jsem, ale naštvaná, že mě vzbudila. Na druhou stranu já bych zas pro ni šla, kdybych hypoteticky měla v bytě hada.🤣
Milá paní M., a co ta registrace? Kdybyste chtěla, pomůžu Vám s tím. Tedy nejdříve byste si musela vytvořit nějaký mail, ale s tím bych Vám také pomohla… Ten mail můžete mít vyloženě jen tady pro tuto akci/registraci. A dál se jím nezabývat.
To je jím líto i peněz za eutanázii? Kdyby by byl tak nemocný. Dát ho někomu jinému - to je jako přestěhovat 90letého člověka.
Já fakt netuším…a bojím se, že kdybych tam zavolala, neudržela bych se a něco nehezkého jim řekla.😠
Já nevím, jestli je nemocný, to byly jen moje úvahy. Ani nevím, kdyby NEBYL nemocný, zda by vet eutanázii z důvodu vysokého věku provedl (?).
Zase ještě edituji: Mně na té první veterině poté, co se u Fida zjistil diabetes, dr. řekla, že mu eutanázii neprovede. Já byla tehdy rozhozená, jako že totálně rozhozená, tak jsem se tam rozbrečela…a říkám jí, jak ji to vůbec mohlo napadnout. No a ona mi na to řekla, že prý naprostá většina lidí požaduje u koček s diabetem jejich eutanázii. Hrozné, i když tedy můžu už zcela jasně potvrdit, jak vyčerpávající, frustrující a i časově náročná ta léčba je.
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 01.10.2023, 09:04:35
Já ani nevím, co je to za lidi, je tam jen telefon a foto kocourka…
Pořád mám to mrnění tam zavolat a kocoura si vzít…jenže se bojím, že by to Fida rozhodilo. A to nechci připustit. Plus ti dva moji další “šášulové” ;-) taky netuším, zda by kočičího důchodce přijali.
Dost jsem nad tím přemýšlela a říkala si, že takový kocourek už může být i hodně nemocný a třeba se těm lidem nechce dávat do něj finance. Ale kdykoli těmi dveřmi projdu a ten inzerát vidím, bodne mě u srdce.😢
Edit: O to víc mě trápí, že Fido tak vážně onemocněl poměrně “mladý”. 10 let na téměř bytového kocoura není žádný věk. Moje vlastní dr. to okomentovala slovy, že “je to pán v nejlepších letech”, prý “takový zachovalý pětapadesátník”!😀 A finance ta jeho nemoc stojí opravdu nemalé. Původní vetka, když viděla, že jsem koupila hned dvě balení Lantusu, tak mi říká:"To máte pro několik koček a na několik kočičích životů!" No a s těmi velkými dávkami, na kterých jsme, mám z jednoho balení už spotřebované 3 kontejnery inzulínu z pěti. Nemluvě o kočičích dietách, např. velké balení krmiva Vet Life už zkonzumoval(i). Bohužel “mokré” krmení dia moc Fido nechce, přitom dr. trvala hlavně na něm… Má i nemocné ledviny, granule pro něj nejsou úplně OK.
Ještě OT: Rapotačko, prosím, nechcete se zde zaregistrovat? Ráda bych Vám občas napsala SZ…
Teď v poslední době hodně na soc. sítích rezonoval příběh a sbírka na nemocného Martínka, možná jste to zaznamenali. Sama jsem přispět nemohla, ačkoliv bych ráda. Ale opět mě dostalo, jak se lidi pod těmi posty na FB hádají. Nechápu to. Vždyť život je tak krátkej na to, abychom se pořád hádali a řešili blbosti.
Ali, je to na jutůbku a je to o paliativní medicíně a dobrém umírání.
Mně se ten dokument líbil a kvůli osobním zkušenostem se mě hodně dotkl. Pozitivně.
Bude jen v bytě? Někdy to venkovní kočka špatně snáší.
Hlavně pozor na zdraví!
Ano, mohu potvrdit, však paní M. (Rapotačka) mé smutné příběhy s útulkovými kočkami zná…😢
Ale snad už se dnes víc testuje na ty hnusné nemoci…
Já jsem špatná nejen z Fida, ale také z inzerátu, který se včera objevil vylepený na vchodových dveřích u nás… Někdo tam prosí, aby se někdo ujal “gaučového” kocourka (21 let!!!), kterého mají jako dědictví, ale nemohou se mu nějak věnovat či co…
Kdyby Fido nebyl tak moc nemocný, už ten telefon vytáčím…a to mám to mrnění tam zavolat pořád.
Tak kdyby se zde nějaká dobrá duše našla…asi bych byla schopná to zprostředkovat, včetně odvozu kocourka.
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 30.09.2023, 22:45:33
Krásné, miluju člověčenství! A z toho příběhu jen tryská.
Jen tak mmch. dávám do pléna dotaz: Viděli jste dokument Jednotka intenzivního života? Paní prim. Kateřina Rusínová na mě udělala veliký dojem!💝Je dobře, že se nestala herečkou, a přitom jako malá a obsazovaná do dětských rolí, měla určitě dobře našlápnuto… Byla by možná slavná, bohatá, ale tato profese (kterou teď dělá) se nedá žádným bohatstvím vyvážit.👏
Nejste. Mám výhodu, že jsem zvyklá luštit školní písemky, takže leccos přečtu.🙂
Víte, co jsem zas četla já? Pope! A spojila jsem si to s mákem! Ale pak jsem si říkala, že na paní Zrzavcovou mi tedy nesedí nějaké experimentování s mákem (opiem; mák/popy)…😉
U psů jsem nezkoušela,ale u sebe.Chtěla jsem úlevu od bolesti páteře a na lepší spaní. Po využívání jedné hlavičky nic. Možná to chce brát delší dobu.
Mám též zkušenost, ale ne s CBD, něčím podobným, účinnějším (ze stejného zdroje😉).
První užití = myorelaxace a zmizely moje bolesti 24/7! Považovala jsem to za zázrak!! Bohužel každé další užití jsem pozorovala o něco menší úlevu, až jsem nabyla pocitu, že už si tu úlevu jen vsugerovávám.
Můj názor - nekastrovaný kocour je díky testosteronu agresívnější v boji o území. Ale poprat se můžou i kastráti. Ze stejných důvodů.
Myslím, že mohu souhlasit + Fido, bohužel, vůbec nezná význam slova agrese.
Nikdy se útočníkovi nebránil, jen útěkem. Také to dopadlo tím děsivým abscesem po pravděpodobném kousanci do zad.😢
Stran psů, vždy jsme měli kluky a vždy nekastráty. A opět se lišili jedinec od jedince třeba svojí sexuální náruživostí. Např. předposlední měl jediný zájem - byl závislý na balónku, a ještě takovém speciálním - vždy jsem jej kupovala v jednom konkrétním obchodě, jinde nebyl k sehnání.
Nojo, ale je rozdíl, když někdo mluví, jak mu pusa narostla a je případně i vulgární ( to mi taky nevadí), nebo je někdo opravdu zlý .
Do těch diskuzí pod články přispívá opravdu hodně zlých a hloupých lidí. Zvláštní fenomén…
Popravdě, třeba na iDNESu jsem registrovaná a občas tam něco písnu…😛
Ale je fakt, že - jak se dnes říká - někdy tam to prostředí bývá toxické, obzvl., pokud se otevřou nějaká ožehavá témata. Např. manželství pro všechny, apod.
Řekla bych, že něco jsme se už dozvěděli. Např že kastrati bývají často napadání psy, páč jim nevoní ani jako pes, ani jako fena. A co je podezrele, to spousta psu vyhodnotí jako nebezpečné. Také jsem viděla par kastratu, kteří na tom nebyli psychicky nejlépe a po kastraci se ostatních psu začali stranit. Vždy se jednalo o psy, u fen jsem to, co se tyče chování k ostatním psům a opačně nikdy neviděla.
Tak můj kastrovaný kocour býval venku často napadán nekastráty. Ale byla jsem poučena, že je to spíš tím, že jej vnímali jako vetřelce na svém území, než že by jim jinak “voněl”.
Cholesterol velmi úspěšně marketingově zpracoval farmaceutický průmysl, klobouk dolů. Ta kvanta z valné části zbytečně podávaných a prodávaných statinů….
Na statiny nebývají mega doplatky.
A snížit LDL cholesterol z hodnoty třeba 7 nebo 8 se sakra vyplatí.
Jako je “overprescribing” hypolipidemik, ale nemyslím si, že by se statiny “z valné části” nasazovaly zbytečně. Ony mají i poměrně nepříjemné a nebezpečné NÚ. A to snad preskribující lékař ví.
Ano, město může být pro kočku bezpečnější než vesnice, aspoň co se týče provozu. Ale záleží, no.
Já myslím, že je to i kus od kusu.
Jak teď Fido asi dvakrát šel v noci ven a lehl si na parkoviště, tak jsem trnula hrůzou. Ale jen v dálce zasvítila světla auta, už se ze silnice klidil. Jak jsem také psala, mysím, že už i pozná mé auto a dost často bývá pod ním.
No a jinak má venku “svá” místa, pod balkóny (ideální je, když je tam neposečená tráva), no a pokud ráno zaspím, tak je tam ta “opuštěná” zahrada. Ona něčí je, ale lidi se tam pohybují výjimečně. Tak tam pro něj chodím téměř najisto. Co je zajímavé, Fido absolutně nemusí děti - ve smyslu strachu z nich. Někdy mívám i pocit, že z nich má větší strach než třeba z psů.
A jak jsem mnohokrát psala, vypustit ven Kukyho nebo Elsu, myslím, že by to byla jejich první a zároveň poslední procházka po venku.
noo ono hlavně - chce být ta nějaká kočka po celý rok venku? a jenom venku? nemyslím si každý rok se mi sem na zimu ilegálně stěhují ti jenom venkovní “šťastlivci”, do sklípku, do garáže, ale i do kuchyně. Nažrat, přespat….někteří svůj pobyt zlegalizují (Murášek, Bedříšek) (Tedy stěhovali, co mají moji na noc kasárníka, tak mají smůlu). Kočky rády plné bříško a teplý pelíšek, ne že ne.