Aktuálně: 3 781 inzerátů209 117 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2023, 21:54:31 xxx.xxx.61.97
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 03.10.2023, 20:21:26

Tak byl to kříženec nebo nebyl, nebo to nevíme?😉

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2023, 14:33:05 xxx.xxx.61.126
Neverend:

Promiňte, to jsem nevěděl..😐 Upřímnou soustrast Fíkovnice.

Děkuji Neverende.

To jste nemohl vědět, stalo se to včera večer.

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2023, 02:58:03 xxx.xxx.62.172
Odpověď na příspěvek uživatele Neverend z 03.10.2023, 00:50:25

Ona ta nenaláda je kvůli úmrtí v rodině, Neverende…

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2023, 00:48:45 xxx.xxx.62.172
Vahine:

Dobrý den, zdroj je naše veterinářka. Důkazem je pak pro mne můj citlivý pes, kterému po vysazení svědivá drobná vyrážka zmizela. Měl kromě toho i narůžovělou kůži, jako prasátko, po cca 10 dnech tyto symptomy pozvolna vymizely. Ničím jiným to být nemohlo. Krevní testy naštěstí vyšly dobře, k poškození nedošlo.

Jestli jste z webu Zelená země, tak jsem komunikovala ve věci s Luckou a mám přepis komunikace doufám ještě v mailu.😏

Vahine, mě by ale také zajímalo, proč psi nesmí ani stopové množství THC…

Mám se obávat, že EVENTUELNÍ výpary by otrávily mé čtvernožce?😛😉

Máme v paneláku huliče, byt mívám jak narkodoupě…😛

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2023, 00:45:29 xxx.xxx.62.172
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 02.10.2023, 14:51:25

Ale Fidovi odolat nemůžu…😉

Tedy většinu času už s ním prosedím venku, anebo jdu pro něj dřív, než jsem byla předtím zvyklá. Akorát tedy včera jsem se té hodnoty fakt zalekla a mohl se umazlit…a nepomohlo mu to. Dnes je blbě mně, tak to na venčení také moc nevidím.

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2023, 00:25:52 xxx.xxx.62.172

Tak horší je tedy ten případ, jak Ukrajinec strčil Moldavance do ehm intimních míst petardu a odpálil ji.

Ten by zasložil totéž jen se vstrčením do jeho příslušného otvoru.

Ne, doufám, že takováto prasárna bude fakt exemplárně potrestána. Nemám dnes bohužel náladu pátrat jak to dopadlo, jen vím, že psali, že žena měla nesnesitelné bolesti (bodejť!) a že je v ohrožení života (bodejť!).😢

Fikovnice
Fikovnice 03.10.2023, 00:22:18 xxx.xxx.62.172
Zrzavci:

Byl to ……hřib ☹️ nějakej ten nejedlej parchant. nevím kterej, ale satanáš to nebyl, tak padlá nejsem. Ftipný je, že žeru jen to, co opravdu znám, žeru jen to co - s výjimkou lišky - nemá žebrování, jsem fakt opatrná a shodou okolností tak cca před měsícem přinesla drahá půle plnou mikču různých hřibů z čehož dva druhy se mi zdály podezřelý. Nikdy jsem je neviděla a nikdy tady u nás nerostly. Tak jsem si to radši šla  u zkušenýho a místního člověka. Ten mi můj odhad potvrdil. Takže šli kucí z kola ven. Tenhle jak byl sám, tak mi nějak nepřišel asi podezřelej. Ale zpětně mi došlo, že určitě patřil k tamtý partě taky. Chybka se vloudila. Ešče ščestí, že druhá  půle ty houby nejí a tak zvostal aspoň jeden z nás v ólrajtu. Nedovedu si představit, co to s člověkem dělá,když se otráví opravdu jedovatou houbou.

Zrzavci, mám kamarádku, která se hodně v houbách vyzná. O Vaší otravě jsem jí říkala, zkusím vyzvědět, které hřiby to dělají… Tedy ona mi to, myslím, i říkala, ale z pochopitelných důvodů (viz moje SZ) mi to prakticky nemyslí.

Fikovnice
Fikovnice 02.10.2023, 13:35:25 xxx.xxx.61.102
Vahine:

A jak to prosím s Fidýtkem pokračuje ohledně glykémie, Fíkovnice? Ale možná už spíš, musíš být hrozně unavená z toho stresu….

Vahine, děkuji moc!

Fido se včera tvářil, že je úplně OK. Pokles glykémie jej vůbec nevyvedl z míry, zdaleka ne tolik jako mě. Večer se zas mazlil jak blázen (to je jeho mírná vyčuranost - přijde se mazlit přesně v době, kdy chodí ven a chce, abych jej pustila😀). Ale včera jsem nevyměkla a noc trávil doma…

Fikovnice
Fikovnice 02.10.2023, 13:21:13 xxx.xxx.61.102

Už jsem do toho vůbec nechtěla vstupovat…ALE:

Přečetla jsem si ten inzerát znovu. Nemám jej ofocený, budu tedy jen parafrázovat:

“Kocour je z dřívějšího dědictví. Je gaučový a vyžaduje mazlení. My teď více cestujeme, proto se mu nemůžeme věnovat.”

Podepsáni: Dvě křestní jména.

Tudíž jde zřejmě o mladý pár. Chápu potřebu cestovat. Líbí se mi, že tedy kocoura SNAD nechtějí vyhodit na ulici. Ale jak dlouho tady takový kocour ještě bude? Nejde to cestování o něco odložit? Navíc kocour je tedy na ten, dle mého mladý pár lidí, zvyklý.

Více se k tomu nevyjadřuji, stejně to asi nemá žádné dobré řešení.

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2023, 15:41:20 xxx.xxx.63.241
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 01.10.2023, 15:32:55

No já si to tak nějak myslím, že útulky (normální) by jej už nepřijaly.

Souhlasím, že nové prostředí by nemusel ustát (ale jisté to není). Jenže: Když se nikdo nenajde, tak kdo ví jak skončí. No nic, nemůžu to změnit, nemá cenu se tím dál trápit.

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2023, 14:52:35 xxx.xxx.63.241
Odpověď na příspěvek uživatele Katka z 01.10.2023, 14:18:19

Tak asi takto: V tom inzerátu je napsáno, že nemají čas se mu věnovat (v plurálu).

A reakce na můj příspěvek byly takové, že tak stará kočka většinu dne prospí a nějaké řádění a ničení asi není na programu dne.

Není tam nic o zdravotních problémech v rodině, není tam nic o malých dětech. Nevím, jestli zde někdo soudil nějak extrémně, to jsem si nevšimla. Psala jsem hlavně, že je mi kocoura líto a že kdyby to šlo, ujala bych se jej.

Souhlasím s tím, že ne každý má rodinu, která by se o zvíře postarala. Moje velmi pravděpodobně také ne. 

Cílem mého příspěvku bylo se hlavně zeptat, zda by se jej někdo neujal s tím, že jsem nabízela i odvoz…ač ty lidi vůbec neznám.

A nevím nevím, zda by útulek kocoura přijal. To už by pro něj asi stejně byla humánnější ta eutanázie.

A mimochodem Vy jste ke kočkám přišla jak? Předpokládám, že jste si je nepořizovala jako alergička.

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2023, 14:40:47 xxx.xxx.63.241

Uff, já to sem musím napsat.

Měla jsem odpoledne odjet na chalupu, ale teď jsem Fidovi změřila glykémii…a 4.8 mmol/l. Ihned jsem kontaktovala dr. a pro změnu dávku budeme snižovat. A já nikam dnes neodjedu, protože mě ta hodnota řádně vyděsila a děsí nadále. 

Dostala jsem tedy do něj IHNED dvě tyčinky (pamlsky, nediabetické). On spal, po pohlazení začal příst a mazlit se, a pak ty tyčinky celkem ochotně snědl. Přesto se bojím jít třeba i na nákup.

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2023, 13:56:59 xxx.xxx.63.241
Odpověď na příspěvek uživatele Drvodělka fialová z 01.10.2023, 13:53:41

🤣

Počkejte a znáte od Bulgakova Osudná vejce?😄

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2023, 13:55:20 xxx.xxx.63.241
Sarah01:

Ještě si tak nějak neumím představit, že bych v budoucnu měla mít jiný plemeno, přece jen mě hrozně baví všechno, co děláme s goldeny. Ale říkám si, že ta délka života je tam velká výhoda. Drago bude mít příští rok 7 let a to už se pomalu a jistě blížíme seniorskému věku.

Ali, to je tedy síla! 7 let a už seniorský věk! Ale Dráček vypadá jak odrostlé štěně, je to pes úžasňák! Moc mu přeji zdraví a vitalitu ještě na moc moc let!

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2023, 13:44:47 xxx.xxx.63.241
drvodelkafialova:

Já asi totohlo kohouta nutně potřebuji. Přidám se, nemáte někdo kontakt?

A jéje!😄

Takže budou videjka s Gustou, Kačákem a nově i Kokrháčem?

Těšíme se! Každopádně ta Vaše zaujatost drůbeží je prostě boží!👍

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2023, 13:42:44 xxx.xxx.63.241
Anonymní:

To jako fakt? Takto to patří nebo je to nějaká vada? Dá se kokosový kokrháč sehnat i u nás?

Kokosový kokrháč??😄

Já se v drůbeži nevyznám, ale lidé píšou, že je to kosovský kokrháč.

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2023, 13:36:52 xxx.xxx.63.241
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 01.10.2023, 11:00:52

Ali, myslíš, jak se vybralo snad sto miliónů?

Jinak je smutné, že u některých těžkých nemocí pojišťovny neproplácí adekvátní léčbu.

Sledovala jsem příběh a blog Pavly Dandové - maminky dvojčat. Onemocněla velmi vzácným sarkomem a ještě ke všemu byla těhotná. Byla před hrozným rozhodnutím, ale chlapečka si musela nechat vzít. No a biologickou léčbu její ZP nechtěla proplatit. Tak její rodina se chystala prodat byt a vůbec další majetek, aby na léčbu měli. Až tlak veřejnosti způsobil, že ZP jí léčbu proplatila. A tady se ukazuje, že to tedy jde!!! Bohužel paní Pavla pak nemoci podlehla.😢

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2023, 13:30:56 xxx.xxx.63.241
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 01.10.2023, 08:49:08

Já na paní Zrzavcové obdivuji tu náklonnost, péči a adoptování starých pesanů👏, kteří by jinak už dožili v útulku.

A to jsem tuto její “filozofii” pochopila až po čase, až to vyplynulo z některých jejích příspěvků. Sama to vlastně asi nikdy nenapsala, jen v kontextu s něčím/někým jiným.

Fikovnice
Fikovnice 01.10.2023, 13:27:14 xxx.xxx.63.241
Odpověď na příspěvek uživatele Odberryho z 01.10.2023, 09:04:35

Jéé a mohu se zeptat: 18 let má nějaký Váš MCO kocour? Nebo obyčejňák?

Nádherný věk, navíc když má ještě i záchvaty řádění!👍