Aktuálně: 3 775 inzerátů209 073 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 14.10.2023, 16:48:25 xxx.xxx.62.109
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 13.10.2023, 22:46:59

Ahoj Trickyvoo!

Já právě přemýšlím, jestli to chápe, protože vlastně dennodenně mu způsobuji injekcemi bolest. Ale fakt si všímám, že je víc mazlivější než předtím…

Ono pro něj muselo být otravné mít pořád žízeň, močit hektolitry moči, mít pořád hlad… Tak třeba si to fakt spojil, že moje “zákroky” = jeho úleva. Kéž by!

Jak zde známo, já jej polidšťuji🤫, takže jej učím nové stupidní věty typu:"Fido dostane injekcičku. Fido je šikovnýýý, moooc šikovnýýý!" To je vždy po píchnutí injekce o té šikovnosti. Nebo:"Uděláme ouško…" Tak těmto větám už rozumí, to vím.

Fikovnice
Fikovnice 14.10.2023, 16:38:22 xxx.xxx.62.109

Tady mi tedy přišlo (i dle pravopisu), že to fakt dítě je…

Ale už se neozval(a), uvidíme…

Fikovnice
Fikovnice 14.10.2023, 16:36:55 xxx.xxx.62.109
Thielli:

Viděla bych to tak. Internetové diskuse jsou pro někoho lékem na osamělost. I negativní reakce je reakce a reakce je vždy lepší než ticho vlastního bytu, je lepší než míjení nebo dokonce vyhýbání se ostatních lidí bez zájmu. Ale je to dost smutný pohled, když někdo za každou cenu se na sebe snaží strhnout pozornost alespoň takto. Přála bych takovým lidem skutečný zájem, alespoň jednoho přítele nebo cokoli smysluplného, co je odvede od tohoto nedůstojného projevu.

Thielli, já mám ve svém životě také málo lidí. Někdy se to tak sejde. Mám přátele, a celkem dost, to ano. Ale de fakto nemám rodinu. Takže sem chodím poplkat ráda… Ani toho Fločka už nemám. Mám ale své tři kočičáky, však Vy asi víte.

Jen jsem tím chtěla říct, že já třeba do plkacích vláken chodím občas ráda a také jsem chtěla napsat, že samota je fakt zlá věc. 

K Neverendovi se nevyjadřuji.😉

Fikovnice
Fikovnice 14.10.2023, 16:33:40 xxx.xxx.62.109

No, my si tu diskutujeme…a možná sem zase zavítal troll. Těžko říct…

Fikovnice
Fikovnice 14.10.2023, 16:31:35 xxx.xxx.62.109
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 14.10.2023, 11:01:44

“Naservírovala hada…”😄

Ale o toho by asi zájem byl…😀 Je to síla ti naši rozmazlenci, že? A když já musím každýmu podstrojovat něco jiného…😉

Fikovnice
Fikovnice 14.10.2023, 16:26:59 xxx.xxx.62.109
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 14.10.2023, 07:50:28

Málo mě znáte…😄

…stran braní bludů.

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 21:40:47 xxx.xxx.62.5

Na druhém obrázku placičky pro Efe (a další majitele placek…též paní Zrzavcová (?)).

Ale toho prvního psíka je mi teda spíš líto.

Obrázek Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 21:31:37 xxx.xxx.62.5
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 13.10.2023, 21:23:00

Ahoj Niki, o počasí jsme teď psali kdesi vedle. Ano, dnes bylo krásně, snad od zítra se má počasí pokazit…

Ale prosím Tě, co ten Tvůj kašel?? Už je to lepší?

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 21:28:26 xxx.xxx.62.5
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 13.10.2023, 21:24:17

Ali, tu sněmovní záležitost jsem zaznamenala jen okrajově. V tom případě už finančně nevyjdu vůbec. 

Ale stejně to zdravotnictví je asi věc nejhorší…soucítím s praktikujícími lékaři a zároveň mě představa rebelií ve zdravotnictví poněkud děsí.

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 21:24:13 xxx.xxx.62.5
Odpověď na příspěvek uživatele list z 13.10.2023, 12:31:19

U nás je to podobné…

Dnes jsem po delší době koupila vepřová játra v Kauflandu. Ne, že by byl nulový zájem, ale bylo ofrňování… Poněkud záhadou je mi šlechtična Elsa, která se evidentně domnívá, že syrové maso je prudký jed a žere VÝHRADNĚ granule. NIC jiného, maximálně v nouzi nejvyšší pomalým pohybem jazyku slíže trochu šťávy z kapsičky a tváří se u toho, že je těžce zkoušená a mučená. 

Je to poměrně složité až blbé, když má člověk 3 kočky, každou s jinými chuťovými preferencemi, a do toho jednoho vážně nemocného na dietě.

Jo a zajímavé v případě Elsy je to, že ze stejné CHS má MCO Tenurri a pokud vím, její kocour je také granulový a syrové maso nechce (jestli se teda nepletu).

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 21:16:52 xxx.xxx.62.5

Uff, tak ještě něco neveselého: Právě mi píše sestřenice.

Cca: “Chystají se velké rebelie lékařů, výpovědi ze služeb, zaměstnavatelé plánují zavést směnný provoz…” Je z toho úplně špatná. Co vím, tak v poslední době sloužila snad každý 4. nebo 5. den (dost často 2x do týdne). 

Omlouvám se za vulgarismus, ale doslova mi napsala: “Zdravotnictví jde úplně do pr….”

Vím, že se o tom píše, mluví atd. Ale teď to mám potvrzené přímo a napsala i, že je třeba si vážit zdraví, protože se může stát, že na léčení prostě budou chybět lékaři (a další zdravotnický personál).

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 21:00:52 xxx.xxx.62.5
Doron:

Já ty čupřiny pasteveckých štěníků prostě miluju ! 🥰

Vypadá jak Jarda Jágr zamlada 🤣.

Je to vtipná dvojka 😊.

Jarda Jágr zamlada!🤣

A je to tu! Já věděla, že si zde spravím náladu. Ovšem Jarda měl přeci mulet!🤣

Ty tam fakt vidíš podobu s pesanem Hmn?

Obrázek
Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 20:57:39 xxx.xxx.62.5
Doron:

Myšička roztomilá 🤣.

Podle růstové tabulky to vypadá, že bude mít tak pětapadesát kilíček ?

K neblinkání gratulace ! Z Frama je už vášnivý automobilista. Jezdila jsem ovšem zpočátku tak plynule, jako bych byla řidič anglické královny 😅.

Tudíž jsi seděla napravo, na sedadle spolujezdce…😀😉

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 20:54:43 xxx.xxx.62.5

“Taky jsem na psa musela dlouho čekat, až do dvanácti.”

😄🤣

A jak jsi kočky drezúrovala? 

Jinak si ale myslím, že 10 let je málo (já si představila, že slečnu či klučíka za chvilku čeká puberta a třeba pak už o zvíře nebude mít zájem; proto jsem psala o rodičích); já měla v 10 letech křečka a byla jsem ráda, že jej mám. Starala jsem se dobře, ani jsem jej necvičila😄, a když umřel, tak mi byl povolen “chov” kanárků. Chalupové kočky jsme měli tak cca od mých 13 let. A dokonce si matně vybavuji, že když můj první tehdejší kocour nepřišel (toulal se asi 3 týdny), tak jsem se asi poprvé mírně opila (pivem)🤫 a probrečela xy nocí.

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 20:46:35 xxx.xxx.62.5
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 13.10.2023, 20:43:58

😀👍

Tak je pravda, že já pár sekund přemýšlela, o jakém že to plemenu je toto vlákno. Ale já mám momentálně fakt jakési mozkové zatmění.🙃

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 20:43:32 xxx.xxx.62.5
Odpověď na příspěvek uživatele neverend z 13.10.2023, 17:28:29

Vy navštěvujete lidi z IF? A které konkrétně?😛😉

A jedna poznámka k nějakému Vašemu dřívějšímu příspěvku (že jsem “hodná paní”), i když jsem Vám to psala již na IF: Víte o tom, že si mě idealizujete? Varianta č. 2: Děláte si ze mě srandu…😄 Budiž, mně to nevadí. Mně vlastně ani nevadí, když si všelijak vymýšlíte. Co mě štvalo, byla Vaše prohlášení typu vy/my. Jednou jste Čech, podruhé Američan. Tak už se někde usaďte!😛

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 20:26:41 xxx.xxx.62.5
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 13.10.2023, 20:23:25

Tak teď jsi mě úplně dostala - já se tu fakt tlemím!🤣

Představila jsem si, jak by lidi koukali, je tam odevšad vidět. Já jsem poměrně vyřízená z událostí a dnů minulých, obávám se, že bych se dost rychle zkárovala a pak se potácela ke vchodovým dveřím!😀

ALE: Přece jen jsi mě navnadila - mám asi v autě Frisco, tak to si tam možná vezmu. A už mlčím, tady je to o grofincích, pardon grifoncích.😀😉

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 20:23:23 xxx.xxx.62.5

Pokud jsi opravdu dítě, musíš to probrat s rodiči. Kočka (pes), ale i jiné zvíře, je závazek na mnoho let. Takže pomoc druhých, ve Tvém případě asi rodičů, je celkem nevyhnutelná.

Nevíme, jestli ji chceš do bytu nebo třeba k baráku...? 

Na atlas plemen koček ses díval(a)?

Fikovnice
Fikovnice 13.10.2023, 20:18:24 xxx.xxx.62.5
janaa:

Mimo téma,ale kdeže je dnes teplo? Tady je zima jak v morně😀

Grifonci jsou určitě vhodní jako rodinní psi, ale bývají docela akčňáci. Četla jsem před časem srovnání grifonka a mopse od člověka,co míval mopsíky,a pak pořídil grifonka, a sám psal, že plemena jsou to nesrovnatelná, že grifonci jsou daleko víc akční,samostatnější a tvrdohlavější. Koneckonců vznikli přikřížením mopsíků, nicméně mají v sobě pinče, malé španěly, asi i nějaké teriéry….asi to bude kus od kusu, ale musí s tím člověk počítat, a říct si,co od psíka očekává, a co může nabídnout. Určitě to není typický společenský gaučák. Ta čenichová partie samozřejmě výrazně zkrácená je, a s tím se snoubí problémy brachycefaliků, i když to u nich není třeba tak extrémní

V Brně dnes bylo také teplo.

Skoro mě mrzelo, že jsem měla dlouhou výuku. I teď večer je ale venku příjemně. Plánuji dnes posedět s Fidem na našem místě pod balkóny. Už jsem tam s ním nějakou dobu nebyla; a on to miluje, když tam s ním jsem. Vyleze mi do klína, něžně do mě zatíná drápy ;-) a pozoruje okolí. 

Edit: Koukám, že Balu má slova o počasí v Brně potvrzuje.