Aktuálně: 3 769 inzerátů208 899 diskuzních příspěvků18 233 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 12:31:32 xxx.xxx.63.126
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 19.10.2023, 12:21:15

Těžko říct. Kočky jsou prostě…své.😉

Myslím, že v případě mého nejstaršího kocoura (který je vážně nemocný), tak ten, když žila ještě máma, měl asi rád stejně ji jako mě. Jinak to mnohdy bývá o tom, kdo je hlavní krmič a mazlič.

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 12:29:18 xxx.xxx.63.126
Odpověď na příspěvek uživatele assil z 19.10.2023, 12:20:16

Tak kondomy by snad zabránily otěhotnění i té 12leté, ne?🙂

Jiná věc je, pokud antikoncepci (chlapi…a vlastně i ženy) odmítají.

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 11:46:09 xxx.xxx.63.126
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 19.10.2023, 11:42:44

Vyřídím…a víš co? Já dnes můžu pozdrav vyřídit teď hned. Jdu na to!

A…děkujeme.👏

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 11:35:42 xxx.xxx.63.126

Jako ono je to těžké, vzdáme se humanity?? Necháme jinde umírat lidi, když máme kapacitu jim pomoct? Argumenty budou mít obě strany - vždy bude nějaké pro a nějaké proti.

Nechtěla jsem se do tématu mateřství vměšovat, ale…nedalo mi to. 

Pravdou je, že by tam (Afrika, atd.) měli shazovat/rozdávat kondomy po miliónech a osvětu a osvětu v tomto ohledu. Protože mají 10 a více dětí a z nich třeba 2 nebo 3 prodají, aby vůbec uživili ty ostatní. Což mně rozum nebere: Jaký tedy oni mají rodičovský pud? Jednoho dítěte se vzdám, abych druhé mohla uživit…? (trochu Sophiina volba)

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 11:29:49 xxx.xxx.63.126
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.10.2023, 11:27:29

Vždyť je to fuk!

Hlavně, ať jsou naše zvířata (a pokud možno všechna zvířata) v pořádku a ščasný - vidíte - už se začínám učit Vaši mluvu!😉

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 11:26:17 xxx.xxx.63.126
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.10.2023, 10:41:56

Víte, on střídá řádění a extrémní mazlivost…😉

Vím, že se máme vzájemně rádi, ale asi nikdy mi to nedával najevo takovou přítulností. Dělá mi to radost.

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 10:07:44 xxx.xxx.63.126
Zrzavci:

odchyt nutno trénovat.

Obrázek

“Past” 😄👍

Edit: Mně ty Vaše kresby vždy vyloudí úsměv na tváři!

Fikovnice
Fikovnice 19.10.2023, 09:57:36 xxx.xxx.63.126
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 19.10.2023, 08:49:11

To mi bylo jasné, že jste to Vy - super kresby!👍

Přesně tak byla Elsa placatá!😉

Fikovnice
Fikovnice 18.10.2023, 21:44:42 xxx.xxx.63.77
Odpověď na příspěvek uživatele Doron z 18.10.2023, 00:14:21

Milé dámy, velmi Vám děkuji, upřímně si vážím vašich slov!💐

Nicméně Doron - to se pleteš - Fido chodí ven každičkou noc, jen já už nemůžu!!! Chodím teď pro něj dřív - kolem třetí až čtvrté ráno. Přestal si po návratu domů lehat na podlahu, a já se pořád strašně strašně bojím to zakřiknout… Dokonce po signálu klíči ke mně běží tryskem.

Každopádně dnes po mém návratu domů bylo repete!!! Já přemýšlela, zda nemám založit vlákno Demence u koček!😀 Fakt na něj čučím, co se to děje. Opět lítal tunely, zalehl Elsu a Prostřední, když to viděl, tak rychlostí blesku zajel pod postel!🤣

On takový opravdu nebyl snad řádově roky, byl to takový vážný a moudrý pán… A najednou toto… Dokonce měl chuť mi cupovat boty a tašku, ale naštěstí se v tomto ohledu hlídá!😇

Trochu jsem se ale lekla, protože dnes to rodeo předvedl po jídle a chvíli se mu pak navalovalo. Ale udržel to v sobě… Kéž to takto zůstane! Tak moc si to přeju a hlavně jemu, on už si při injekci automaticky lehne na břicho nebo na bok a nastaví mi hřbet. Nikdy v životě jsem neměla takovéhoto kocoura. 

Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 22:28:36 xxx.xxx.60.79
Canka:

Taaaakže…jízdu autobusem jsem zvládla a dokonce i správně vystoupila😂A po opravdu dlouhý době prošla celým městem pěšky..to jsem fakt šla naposledy někdy v mládí🙂Hrozný,jak s autem člověk zpohodlní🙄

Každopádně auto je hotové..mám komplet nový celý výfuk a konečně nezním jak tunerka😀Mám i konečně přezuté gumy a nalitou nemrznoučku..No a všimla jsem si u toho automechanika kočičky,ktera furt mňoukala,úplně se klepala,nikde žádný pelíšek,jídlo..tak jsem na něj udeřila,proč nemá nikde jídlo a zázemí..a on,že jí talhle mají už 8 let a že dostává jem občas něco a spí venku na kartonu😠Říkám mu sakra,tý čičině je zima,nemůžeš jí vzít do baráku?A on že kočka domů nepatří a že se musí snažit,aby přežila😠Říkám,vždyť jí uplně tečou oči a klepe se?A on že no a,a ještě na ní křičel,ať nepřekáží..Takže jsme se pohádali a já mu řekla,že si jí vezmu🙄Já jí tam takhle nemůžu nechat..v sobotu pro ní pojedu..se ségrou mladší jsme domluvený,že kdyby jí moji kluci doma nesnesli,tak že jí splu najdeme nový domov..ale doma,v teple..

Pak jsem si ještě ve městě koupila oběd,donesla oběd i starší ségře do práce,koupila si barvu na vlasy a pak jela odvézt do sklepa ty letní gumy.. Pak se byla postarat o zvířátka a pak hledat to koťátko..ale nic bohužel..

Niki, co kocourek ségry?? Podle Tvého popisu to také nevidím dobře…😢

I když zázraky se občas dějí a já tu úplně civím na Fida, co tu právě předvedl (vlákno Diabetes) a teď už se zas mazlí jak blázen a může se upříst!👍

Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 22:16:10 xxx.xxx.60.79

Já se zase musím podělit o něco, co asi vůbec nechápu…😲

Teprve před chvílí jsem přišla domů a Fido začal obrrychlostí běhat kočičími tunely, vydávat zvuky (což jinak nedělá) a číhá na ty dva! Ti jsou z toho totálně paf, stejně jako já, Prostřední před ním před chvílí dokonce zajel pod postel… Fido vypadá jak mladičké divoké kotě a já jen doufám, že se nepomátl!!!

Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 12:28:16 xxx.xxx.60.79
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 17.10.2023, 12:13:01

Jinak ale na burky se moc netěším…😛

My jsme zkoušeli takto zahalenou studentku. Vždy dostala dotaz, chvíli bylo ticho a pak odpověděla jak učebnice. To samozřejmě vzbudilo pozornost, ale její hábit jsme jí prohledávat nemohli. Evidentně měla naslouchací zařízení a nápovědu od někoho zvenku. Takže jsme vymysleli, že jsme jí dotazy psali na papír. No, kamerku už zabudovanou neměla😛a hned se ukázala pravda.

Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 12:25:18 xxx.xxx.60.79
Odpověď na příspěvek uživatele Thielli z 17.10.2023, 12:13:01

Thielli, mě ten povel vyloženě pobavil a rozesmál!😉

A zní fakt zvukomalebně + je samozřejmě super, že funguje!👍

Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 12:12:23 xxx.xxx.60.79
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.10.2023, 12:11:19

👍👍

Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 12:10:49 xxx.xxx.60.79
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 17.10.2023, 09:34:49

Proč Vás to zajímá?😉

Já si to koupila na mé bolesti…a prd!

HHC (hexahydrokanabinol) je o hodně méně účinné než THC (hlavní účinná látka v konopí).

Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 12:06:51 xxx.xxx.60.79
Thielli:

Jsem zvědavá, jestli se tohle neustálé hledání zahozených svačinek někdy zlepší.

Nám se nezlepšilo 😂 Zlepšila se ovladatelnost, z huby to pustí na povel “NEŽERETOTENPES!!” protože vědí, že když to pustí, hned kliknu a ony mohou naklusat pro odměnu. Ale hledají FURT. 🙄 neboli stále..

“NEŽERETOTENPES!!” 

😄👍

Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 12:02:36 xxx.xxx.60.79
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 17.10.2023, 12:00:57

Počkejte, Vám pijou pesáci šípkový čaj??😲😉

Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 12:00:10 xxx.xxx.60.79
Orionka:

Nevím, kolik toho M.B. odpublikovala a jak prestižní časopisy to byly. Ale…..4 roky praxe nejsou tak moc, to se ve vědě rozkoukává, 14 hodin týdně, to je 2.8 hodin denně - výuky. Aby dosáhla plné pracovní doby, musela by zkoumat a psát dalších 5 hodin denně. 

A že jsou na ZŠ placeni líp? Nic ji nebrání jít to zkusit.

(Nechci být ošklivá, ale….asi jsou na VŠ zkušenější a též podhodnocení, nevybrali do článku nejlepší příklad). 

Orionko, dílem s Vámi souhlasím, ale jinak tabulkové platy na VŠ jsou opravdu ostudné, až hanebné…

Edit: Publikační aktivita plat nezvedne. Samozřejmě sepsání a přijetí grantu ano.

Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 11:44:25 xxx.xxx.60.79
lesnizinka:

Ale prd simtě. Vůbec nevypadám, že bych u toho zhubnula, spíš jsem jak africké děcko, mám nafouklé břicho jak kopačák. Ne, Bobi, vůbec mi krititika nevadí, stejně víš, že si to udělám po svém. To je klasická kombinace léků, co dostávají žlučníkáři, dostal to kdysi Tom, protože míval taky nějaké záchvaty(myslím, že on spíš ze stresu v práci) no a tchýně měla léta ,,žlučník"…pak šla na operaci, takže ta už má klid a léky dojídám teď já. Ony to nejsou léky v pravém slova smyslu. Pancreolan jsou trávící enzymy, co právě pomáhají rozhašenému trávení, febichol je žluč, která dělá totéž. Koukám na telku, ještě že se mi povedlo předloni koupit ten Endiaron sehnat, nebude. Ten je střevní desinfekce, ničí případné patogeny. Jen ta Nospa je vlastně navíc, ta je proti křečím. 

No a abych upřesnila…já už fakt nevím. Večer jsem už nevydržela a namočila si do mléka vločky s chia semínkama - měla jsem na to hroznou chuť. No a v noci co? Průjem zpátky a bolení ,,žlučníku" taky. Takže jsem si mazala vzít zase všechny ty léky. Ráno říkám Tomovi, že je to háji, asi to bude fakt ten žlučník a on mi řekne, že houby, že už to má doopravdy taky. Jasně, on ne tak moc, protože v běžném životě nemá problémy se střevy. Takže mu zatím škrundlá a bolí ho břicho a měl prý ráno průjem.  A má jet do té Prahy a je nasratej. Na mě pochopitelně, protože jestli, tak to chytil ode mě😟

Jo Bobi, ten případ s rychlovkou byl popsaný na NETu u příležitosti toho soudu s dispečerkou.

Raduš, i Endiaron umí vzácně udělat nehezké NÚ. 

Kdysi jsem učila, že třeba i subakutní myelooptickou neuropatii; to už bylo vyloučeno, ale prostě každý lék může mít své NÚ. Navíc, jak píše Bobča, jsi fakt hubená, rychle se dehydratuješ atd. Já taky nesnáším doktory😛, ale…

No, každopádně, ať je Ti líp!!!👍

Fikovnice
Fikovnice 17.10.2023, 11:36:40 xxx.xxx.60.79
Odpověď na příspěvek uživatele XY. z 17.10.2023, 10:27:04

Jana Vám sděluje, že Kometa je veterinářka a koňařka…

Chápu, že máte asi nějaký dysgrafický problém, ale už Vám psala Efe, abyste aspoň ta zvratná zájmena “se” a “si” psal bez “j” na začátku. Máme mnohdy problém pochopit, co vůbec píšete. A to Vám nepíšu ve zlém.