Aktuálně: 3 811 inzerátů208 184 diskuzních příspěvků18 226 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 24.10.2023, 12:03:16 xxx.xxx.62.212
Bodlinka:

psí leukemie je většinou CLL. Původně z t-lymfocytů. průběh je takový podobný jako u lidí, děsně neurčitý, zhoubně chronický. někdy se to najde úplně náhodou při odběru krve. dává se chlorambucil s prednisonem, někdy plus vinkristin, v podstatě spíš jako paliativní záležitost, ale ta zvířata můžou žít i několik let docela oukej.

akutní lymfoblastická leukemie je fičák a je to teda ta věc, co by potřebovala ty transfuze. dává se cyklofosfamid+vincristin+prednison reaguje asi třetina zvířat a remise trvá tak tři měsíce. u některých typů se medián přežití počítá ve dnech od diagnózy. osobně bych takové svoje zvíře léčila thiopentalem.

myeloidní leukemie jsou vzácné, tím pádem se tam o chemoterapii ví docela málo, prognóza akutní formy je asi podobně blbá.

Díky moc za odpověď.

No a ten thiopental bych u ALL zvolila taky.

U lidí vychází nejhůř AML.

Fikovnice
Fikovnice 24.10.2023, 12:00:46 xxx.xxx.62.212
Sarah01:

Musím se pochlubit, můj odchov pejsek Arnie v 17 měsících zvládnul svoje první vyšší zkoušky JSR ve III. ceně. 😊

Obrázek

Ali, gratuluji…a kterej to je? Myslím barva…? Zelenej?

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 23:51:29 xxx.xxx.61.29
Doron:

Můžete mi někdo ve zkratce napsat, co tak štrašnýho Neverend udělal ? 

Zřejmě něco tak hroznýho, že jste ho přestaly považovat za člověka, když ho oslovujete to…, jako nějakou věc…

Asi se o tom diskutovalo na různých tématech, tak mi to uniklo..

Vlákno Všeobecný pokec…👎

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 23:26:20 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 23.10.2023, 23:14:20

Balu, já mlčela od včerejška (kdy se to rozpoutalo; je pravdou, že mě překvapila se svými názory Orionka), však víte - diskuzi jste si procházela; reagovali jiní, já vůbec. Vím, že je to nejlepší metoda. 

I jsem se snažila změnit téma. Nadhodila jsem Covid. Ne samoúčelně, situace mě zajímá.

Se Zbyňkem jsme si před časem psali i soukromě a psal mi, že má zájem, aby tu byly dobré vztahy. Ale chápu, že s někým dobré vztahy být nemohou…

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 23:17:59 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 23.10.2023, 23:03:57

Můžu se pro zajímavost zeptat? Jaká chemoška se psům dává?

Mívají také více typů leukémie? Alespoň to základní dělení na ALL a AML (lymfatická vs. myeloidní)…?

Edit: Pardon, píšete o chronické leukémii… Ale i tak: Mohou mít oba typy (lymf. i myeloid.)?

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:58:23 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele Plaka z 23.10.2023, 17:28:57

Tak to moc ráda čtu!!!👍

A držím pěsti, ať se tentokrát těm NÚ vyhnete!

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:56:50 xxx.xxx.61.29
Neverend:

To bude asi něco u vás.😀

Poslední vstup: Já se s Vašimi slovy srovnám. Za holky teď mluvit nechci.

Ale vím, že admin Zbyněk si přál, aby zde byla přátelská nálada, nebyly hádky a napadání… Přijal naši komunitu, vytvořil přátelské prostředí.

Buď tu zpětnou vazbu vezmete nebo ne. A už mlčím.

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:51:09 xxx.xxx.61.29
Fikovnice:

Niki a co infekční nemoci??? Dělaly se testy i na ně nebo “jen” základní biochemka a hematolka? Nemáš náhodou možnost od ségry získat a naskenovat ty výsledky?

Já mám na mysli takové ty hnusné “F” nemoci! Takto nějak začala mému Hipísáčkovi FeLV. Zalézal, byl smutný a nejedl.

Ještě mě napadá, jestli ten kocourek nemá nějaký nádor…😢

Jak jsem psala, chtělo by to ještě UTZ vyšetření. Niki, jak budeš moct, napiš co je nového.

Jo a co zuby? Může kousat?? Nemůže mít nějakou škaredou gingivitidu?

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:40:06 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele Trickyvoo z 23.10.2023, 22:37:17

Právě že já mám info, že je teď Covidu strašně moc a s nejrůznějšími průběhy, což mě trochu překvapilo. Mně včera v noci vyskočil opar jak sviňka velký, ale ono to může být i z psychiky.

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:38:24 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele Irma19 z 23.10.2023, 22:34:09

Já Ti napsala na Messengera - teď.

Osvětu můžeš dělat dle mě tam, kde je na to připravena i recipující strana…ahaaa, už asi chápu, koho jsi myslela. 😉

No, mně z toho dobře od včera není, ale snažím se psát o něčem úplně jiném.

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:30:47 xxx.xxx.61.29

Obracím za tím smutným tématem obrazně list.

Jak jste na tom s Covidem? Prý už zas řádí… Co vím, tak v práci máme asi 3 nakažené.

Do toho moje dr. chytla Covid od syna, který prý dost šíleně horečkoval. Myslela jsem, že tady ty hnusné průběhy už moc nejsou, kor u mladého člověka…odhaduju, že tomu hochovi je kolem 30 let.

A jiní moji kamarádi prý denně sledují statistická data od Duška (což moc nechápu) a prý denně jsou v průměru dvě úmrtí. Ale asi těžko říct, jestli na Covid nebo s Covidem…

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:20:33 xxx.xxx.61.29
Drvodělka fialová:

Asi jak který pes. Troufnu si tvrdit že jeden každý z mých psů poznal dítě od dospělého člověka a zvlášť tak malé dítě. Ale psi , kteří zasahují v takových situacích jsou jinak cvičení a taky jiná plemena.

Pes dělal to, na co je cvičen, o tom žádná a taky je otázka, jak moc kousnul nebo jen škrábl.

Také mě případ udivil…

Holky výše píšou, že pes lidské mládě nerozezná. Floky, když se bratranci narodil první syn, a toho ve věku jen asi 3 týdnů přivezl a ukázal mu jej, tak jsme čučeli na jeho reakci. Jednak šílené vrtění ocasem, obrovitá radost, a začal dělat chůvu - u malého ležel, kdyby to šlo, celý obličej by mu oblemcal. Ale Floček všeobecně miloval všechna mláďata.

Jak píše Irma, tak náš pes, tedy mláďata zásadně rozeznával a choval se k nim extrémně něžně ( i třeba ke káčatům, kuřatům, dokonce ke koťatům). Ale asi jak píšou jiní i Vy, služební pes je jiný level (??).

Paní Drvodělková, po nervech ve Všeobecném pokecu Vás prosím zas o nějaké videjko s Gustou, a také s Kačákem!🙏

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:14:12 xxx.xxx.61.29
Buggyra:

Houby 🙂 Takových pak byl plný košíček, nějaké starší jsem tam i musela nechat.

Obrázek

Nééééé!😀

A já víkend (co byl) vzdala, že je na houby už zima…

Každopádně Buggyro nádherný úlovek!👍 To jsou podborováci, že? U nás se tak říká suchohřibům.

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:12:38 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 23.10.2023, 20:58:19

Niki a co infekční nemoci??? Dělaly se testy i na ně nebo “jen” základní biochemka a hematolka? Nemáš náhodou možnost od ségry získat a naskenovat ty výsledky?

Já mám na mysli takové ty hnusné “F” nemoci! Takto nějak začala mému Hipísáčkovi FeLV. Zalézal, byl smutný a nejedl.

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:09:59 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.10.2023, 22:04:26

Já taky… A znám ji podstatně podstatně déle.

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:09:20 xxx.xxx.61.29
lesnizinka:

Bobi to určitě ne, nevím, co by mě donutilo. Teda vím, až nebudu nic moct pozřít a budu se tu jen plazit. Takže teď jsem to napsala a jistě to tak i dopadne👎

K dotazu: vojenskou nemocnici?🤣 Ta snad není ani v Brně. Jedině tam, by byla snad nějaká normální. Ale testovat na vlastní tělo to vážně nechci.

Tak tě to šití hezky chytlo👍 Já bych zase potřebovala něco udělat v zahradě, ale teda nevím, jak já zvládnu, jsem hotovson. Včera jsem potok obešla, musela jsem vyzvednout u tchánů buchty ke snídani, ale myslela jsem doma, že to nerozdýchám😟 A to jsem nešla nijak jo rychle, jen trochu svižněj, pak už ani to ne, jsem se táhla🙄

Raduš, v Brně JE vojenská nemocnice. Ale třeba v mém výběru by zaujímala pěkné předposlední, možná poslední místo (i když jsou lidi, kteří si ji chválí).

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 22:01:50 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.10.2023, 21:49:58

Ještě bych k tomu dodala, že přepadené/znásilněné ženy/děti/… jsou často i na soc. sítích “nuceny” do toho, aby si přiznaly, že tehdy chybovaly…třeba jenom tím, že věc neohlásily na Policii. Že třeba působily vyzývavě, atd. atd. Ale to jsou oběti, ty nemají být haněny, ať by se zachovaly jakkoli. Nikdo z nás, dokud se to nestane, nemůže říct jak by zareagoval. Já freezingem (= zmrzla jsem), i když v tom jednom případě jsem nějakým zázrakem dotyčného násilím odstrčila (měl sílu jako bejk, táhl z něj chlast, ale byl polovysvlečený, takže se za mnou nemohl hned rozběhnout).

A do telefonu druhý den se mi strašně omlouval, pořád se jen ptal, jestli jsem to hlásila Policii nebo řekla našim. Vykal mi, a z toho najednou mu v té jeho lebce zas přeskočilo a řekl:"Nešla bys se mnou někdy na procházku??" Manžel mé sousedky!!!! Práskla jsem telefonem…a teď si uvědomuji, že vlastně ten hovor, ta slova si pamatuji celkem přesně. A chlípnost z té nabídky setkání z jeho hlasu jen stříkala!🤧

A teď už to, co se stalo mně, uzávírám na sedm západů.

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 21:52:13 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 23.10.2023, 21:49:58

Bobčo, psala jsem to včera Irmě…a psalo to xy jiných lidí. Kašli na to, přeskakuj ty příspěvky, nenech si ubližovat ještě takto.🌷

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 21:45:41 xxx.xxx.61.29
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 23.10.2023, 21:29:16

Balu, jste moc hodná.🌻

Já tu nejhorší věc zažila už jako dospělá, bohužel mám za sebou i přepadení Cikánem, který se mě snažil škrtit (v podstatě to, co popisovala Bobča; v parku na Hybešově ulici - asi to tam znáte - takový menší Bronx). Vlastně dvě cikánská obohacení mám za sebou, bohužel.

Ale nebyla jsem malé dítě; i tak si myslím, že některé mé problémy dnes mohou pramenit z toho, co se mi stalo jako teenagerovi.

Nic, zas tuto kapitolu uzavírám, doufám, že na dlouho; vypadá to, že Cimický přežije a doufám, že to nedopadne jako s tím neurologem (dávala jsem dříve odkaz a jen jsem to kopírovala, dělalo se mi zle - jak toho mohl soud osvobodit?!!! Byla tam i slova, že je to “dobrý člověk”!!!🤮).

Fikovnice
Fikovnice 23.10.2023, 21:37:34 xxx.xxx.61.29
Repta-A-Repta:

Jste laskavá, děkuji🙂

Chvíli tam, chvíli tady a chvíli pauza….jsem tu🍀

Repto, zdravím srdečně!🌼

Jestlipak jste si přečetla jak se daří Fidovi…??🍀