- Příspěvek #226392
- Nahlásit
No ale mně přece přišly ty dvě kočky (brože) taky bez odesílatele. Nakonec se ukázalo, že mi chtěl udělat radost někdo odtud.❤️
Ale logicky jsem nic neplatila.
No ale mně přece přišly ty dvě kočky (brože) taky bez odesílatele. Nakonec se ukázalo, že mi chtěl udělat radost někdo odtud.❤️
Ale logicky jsem nic neplatila.
Přesně tak! Hlavně nikde nic neplatit!
Leithian:To je pouze o tom ze je to estetictejsi pro oko ale ti. To hasne 🤣 holka aspon se neztrapnuj tim ze o tom nevis naprosto nic 🤣 a navic v bedynkach jestli tim myslis rack system mam pouze nektere druhy. Fakt to neni vhodny pro vsechny 🤣 opet si vyzobavas a domyslis
Jani, Ty jsi mi neodpověděla na ty kanáry…? Mezitím to v diskuzi už nějak zapadlo.
drvodelkafialova:Schválně se podívejte na dokument o “Matce” Tereze Anděl pekla.
jinak tady je jeden kratší.
Drvodělko, mně ten odkaz nejde otevřít. Ale předpokládám, že chyba je na mé straně (?). NTB stávkuje, vrčí a nevypadá to s ním dobře.☹️
Dopoledne jsem četla o 3 případech rabování!!!😠
Jinak to bránění se evakuaci chápu i u starých lidí. Přesazení jinam, byť jen třeba na řádově dny - týdny, pro ně může znamenat smrt. Mojí velmi blízké kamarádce je 78 let. Mohla by mi být matkou a seznámily jsme se tak, že jsem se právě přátelila s dcerou. Jenže té nějak hrklo v palici, matku tyranizuje a mj. chce, aby prodala byt a přestěhovala se. Řekla mi, že by to nepřežila a naprosto ji chápu. Tak se ji snažím aspoň nějak “rozebírat” a přijde mi zajímavé, že mi už mockrát řekla, že se mnou si popovídá nejlíp ze všech lidí. Je fakt, že je to pro mě až zavazující…ale mám ji hodně ráda, takže proč ne.
A jak je to s kanáry? Taky mají žít v páru nebo přímo hejnově? Když jsem byla ještě dítě, přiletěl k nám jeden oknem - dokonce si to pamatuji - byla nějaká buřina a on mlátil do skel, tak jej naši odchytili. Dostal jméno Honza, nakonec to byla Honzička. 😀 Později k ní byl ve zveráku ještě přikoupen kanár, tuším Ferda se jmenoval.
Fikovnice:Už v Brně prší??? To je fakt divnej dotaz…
https://www.idnes.cz/brno/zpravy/evakuace-deste-zaplavy-stoleta-voda-brno-varovani-reky.A240913_111152_brno-zpravy_krut
Já to na lehkou váhu neberu. Drápali roky cosi na Poříčí ve Svratce. Bohužel drápali, ale stále nic z toho. Teda už se jim tam utopil bagr.
Tady k tomuto: Bydlím poměrně velmi blízko tady té “monumentální” stavby - protipovodňové. A dnes mi známá řekla, že prý se stavba o 2 mld. Kč prodraží! Nevím, zda současnými povodněmi, a ani nevím, jestli to není JPP. Co vím, je, že tam drápou fakt řádově už roky. A cíl v nedohlednu. Žiju v Brně celý život a Poříčí se nikdy nerozlilo. Pokud to má ochránit jižnější oblasti od Brna, OK…ale ani tady jsem nezaznamenala žádné větší povodňové škody. I ty Židlochovice to nakonec přečkaly s vylitím vody “jen” kamsi do parku a polí. Nicméně starosta Židlochovic se nechal slyšet, že odpouštění Brněnské přehrady začalo pozdě:
Aha, dalajláma… Tak to si jdu přečíst.
Jo, zkoukla jsem teď video! To je úchylnej??!! Jako sranda mi to teda nepřijde ani trochu!😠
Sarah01:Já teď bohužel taky ne. Nevím co dřív. Doma ještě 3 štěňata, které si majitelé kvůli povodním nevyzvedli, nefunguje opět elektřina a do toho jsem dnes píchla zadní pravou pneu. 😠
Ali, já se ještě hrabu z dluhů, auto taky “volá” po opravách a před chvílí jsem si podruhé během čtvrt roku šlápla na brýle. Víš co? Buďme rády, že nejsme mezi zatopenými. Je mi těch lidí strašně líto, což jim bohužel nepomůže.
Jinak ta plánovaná přehrada blízko Tebe/u vás (teda jestli to je blízko Tebe???) - v Nových Heřminovech - je o ní rozhovor s hydrometeorologem na iDNES. Přiznám se ale, že jsem si ten rozhovor nepouštěla, tak dávám pro ty, které to zajímá, odkaz:
https://tv.idnes.cz/rozstrel/rozstrel-miloslav-muller-cely-zaznam.V240916_151714_idnestv_jaha
Děkuji všem za odpovědi stran matky Terezy, to jsem fakt netušila!👎
Ale kdo je “cucej mi jazyk”???😀
Rapotačka:Víte, že si někdy vzpomenu? Silně se mě dotkla (možná ještě v pubertě)
fotka, kdy on sedí na koni jako Bůh a u nohou jeho krásnýho koně je
vychrtlá “průhledná” žena. Vypadá jak tuberácká mátoha v posledním tažení.
Je tam s mužem, cestářem. (?)Ten kontrast bídy a toho “boha”. Ženu asi vůbec
nevnímal. Občas jsem si na ten záběr vzpomněla.
Ta beznaděj - možná lety přibarvená- mi utkvěla v duši. Neumím ji vyhledat
a porovnat realitu se vzpomínkou, na laskavého , moudrého muže se
“sociálním cítěním”. Ano, potřebujeme vzory. Třeba Masaryk, ten Havel,
“matka” Tereza taky není marná.
Co se Vám nezdá na matce Tereze? Ptám se vážně, nikdy jsem o ní neslyšela nebo nečetla něco negativního.
Já Ti to věřím…já to u Tebe zažila. 😉 U prvních štěňat a taky jsem trochu čučela (veeelmi bohatá produkce “experimentů” 😄)…ale nejsem na tyto věci vůbec žádná citlivka.
Jak jsem jinak proti násilí, tak když jsem četla teď o rabování v zatopených oblastech…ruce bych sekala!!!
Orionka:Zaplakalo jenom nebe ? Nebo si někdo vzpomněl ? (Nemám televizi)
Mám pocit, že jsem nikde vzpomínku na TGM nečetla. Vzpomněla jsem si sama, miluji Seiferta.
Ali, o Bruntálsku se taky v médiích píše. Ty jsi OK???
Holky, Fido byl otravný, ale věděla jsem, že se bude bát… Já měla auto zaparkované u obří dopravní značky, která se ve větru úplně kymácela, vypadalo to, že bude vyrvaná z betonu, tak jsem se asi 3x byla podívat na situaci dolů… Fido vždy se mnou, jen nahlédl ze dveří ven a už pelášil zpět k výtahu.
Zde teď svítí sluníčko!!! Ale moje kamarádka má příbuzné v Opavě - přímo v místě, které se evakuovalo. Čekám na zprávy od ní. Je to hrozné neštěstí, podle radaru teď zas prší v Čechách…snad už ale nenastanou další hrůzy jako na severu Moravy.
Brno - doteď silný vichr, opravdu hodně. Fido chtěl jít několikrát ven, sjela jsem s ním před barák, podíval se, uslyšel hučení větru, udělal otočku a zpět domů. Ale pršení ustalo nebo je jen mírné.
Zato Opavsko…😔
Jj, omlouvám se…už jsem se opravila ve Třetím víčku.
Trocha parafráze:
"To šedé ráno čtrnáctého září,
navěky označené v kalendáři.
To kalné ráno, to si pamatuj, mé dítě."
Buggyra:Ale nabídla jsem nějakému psímu depozitu, co na netu žádalo dočasné umístění psů, tak možná budu mít doma na víkend nějakého pséka 🙂
Nicméně úhrny se snížily asi tak na pětinu původních hororových prognóz, tak zase nečekám nějakou apokalypsu.
👍
Aha, až teď jsem se dopátrala příspěvku, který naznačovala Orionka.
Buggyro:👏