Dámy, Varaxi to psala již dříve…dokonce opakovaně.
Já si říkala, že vy asi fakt myslíte, že chystá vánoční cukroví!🤣
Dámy, Varaxi to psala již dříve…dokonce opakovaně.
Já si říkala, že vy asi fakt myslíte, že chystá vánoční cukroví!🤣
Thielli:Fakt bych nikdy neřekla, že by se mi takovej pes líbil… Přesně. Pudl byl vždycky až na chvostu mého zájmu. Skoro jako produkt z hračkářství, až na to, že kadí a potřebuje chodit ven.
Jinak další ze známek stárnutí je ten, že strašně nutně potřebuji mít alespoň jednu porcelánovou sošku krásného psa… (a to z porcelánu opravdu jen jím, jinak tyhle krámy nesbírám…) A posuďte sami. Oba jsou z profesionálních dílen, pudl je Rosenthal, barzoj je Metzler Ortloff… he? a kdeže je ta elegance?
Thielli, hlasuji pro barzoje! Snad odpustíte…😉
Zrzavci:Dovolila jsem si tedy zamazat svůj obličej
marně
Teda paní Zrzavcová! Vy jste z Thielli udělala Fantomase!😉😛
kometa:No, ono pokud přijde student opilý na přednášku…, s tím asi nic neuděláte. Kdyby to bylo na praxi, to je jiná.
Mirek je internista… Takže opilci asi přišli do špitálu. Ale mohl mít výuku někde v seminárce, ne u pacientů. To mi neupřesnil. Každopádně děs!!!👎
On je Mirek po tom karcinomu žaludku, poškodili mu při těžké operaci nerv a může jen šeptat…takže na daná individua ani nemohl zařvat!😟
Bobca:Jako..si myslíte,že tu nějak fňukám???😎💪mě nedostanou😇..Já to chtěla vědět spíš proto,že sem tam jdu do hladového okýnka,tak ať to neroznáším..a k Petře..A to,že sama od sebe jdu zvracet-to u mě nebývá vůbec zvykem.A úplně to samé měla den předem Elza-nespání zvracení,bolest břicha..A jela za mnou..vím,asi mě nenakazila,není to tak rychlé..
Jinak Raduš-jak jsem napsala-asi v 10?nebo tak nějak..jsem zalehla..ve 12 mě vzbudila doktorka..Jdu si dnes pro ten lék,jsem si ho musela objednat včera po telefonu v lékárně..a s mini přestávkama jsem spala až do půl 8 dnes..Zapomněla jsem i na chobota🙄Jsem jenom měnila propocená trika, o půlnoci jsem si vzala druhý Parapyrex a ráno zase durch..což je dobře..Jelikož jsem prý riziková skupina,tak kontrola až ve středu příští týden..A být doma..Jinak chuť mi zůstala🤗čich taky..Bolí mě akorát hrudní koš,když vydechnu,a na prsou..Kašlat ještě nekašlu.sem tam mírně.Jen jsem malátná a ta hlavička..
Musím se co nejdřív dát do kupy!!mám práce jak na kostele!!😲žádné fňukání…Nebojte🥰Jsem 3x očkovaná!!🤭to by bylo,aby mě to nepomohlo😜
Doron-dík za připomenutí..acylpyrin si chci koupit do lesany..a budu si s tím natírat koleno👌zatím mě ten Parapyrex(prý paralen) vyhovuje…
Bobčo, jsem také riziková skupina…
U obou COVIDů, dokonce i u toho druhého mírného mi Mirek předepsal antikoagulancia - miniheparinizace - injekce do břicha na ředění krve (myslím, že jsem měla Fraxiparine). U toho prvního COVIDu jsem si jej píchala snad 4 měsíce. Ty jsi nic takového nedostala???
Jinak u mě opět zhoršení stavu. Nechápu to! Včera se mi to zdálo už lepší. Dnes ráno děs a místo rtů mám jeden obří opar!😲👎
Jj, babku jsem taky hned zaznamenala!😂👍
Bobčo, já to obvykle umluvím - jako učebnu. Bez mikrofonu…
Různé rady jsem dostala tady, po lékárnách…a já mám fakt snad všechno. Dokoupila jsem ještě Aescin (ten je hodně dobrý), další Vincentku…
No a co Ty? Jak je Tobě? Co Paxlovid, jak jej snášíš?
Buggyra:Fikovnice, s tou nemocí byste měla něco akutně udělat. Žádné poskakování po výukách, ale vyležet. Já se divila, že jdete do takového náporu, takový maraton přednášek. Chápu, že je to vaše práce, ale zdraví máte jen jedno. Zkuste si nějak domluvit přednášky online. Třeba aby vám to nějaký studentík doma nainstaloval, škola vám dala vzdálený přístup do přednáškových sálů, a vy si napíšete postup, jak to spustit. Teda doufám, že už nepřednášíte s meotarem… Snad máte přednášky už digitalizované 😀 No a doma do mikrofonu ani nebudete mít pocit, že musíte zvyšovat hlas.
Jaj!
Teď jste mi připomněla meotarové doby a promítání fólií popsaných Centropenem!😄
Ale úplné začátky byly stejně nejlepší a co vím, vzpomínají na to rádi skoro všichni. Tj. psaní po tabuli, kreslení obrázků…týýý brďo - to jsou teď reminiscence na doby dávno minulé.😉
lesnizinka:Koukám, že tu máme veselo🙄 K přesnáškám se ani nevyjadřuju, páč to je něco, čemu absolutně nerozumím, nezažila jsem nevím, jak to funguje. Včera asi nějaké skvrny🙄 Mamka si šla vymalovat špajz. První volala vzteklá, že až jí strýc konečně vyměnil váleček na násadě za větší (musela na něj čekat, nebyl doma) tak nadšená…a všechno se jí začalo lepit…100x přemalovávané. Ač to tušila, nasr…byla fest. No naštěstí přišla na to, že štětkou to ještě jde. Za chvíli volá, že asi zešílí, že půl hodiny už hledá zárožák(štěteček na úzká místa) Nakonec ho našla ve sklepě, kam si pro něco předtím šla a neví proč, ho vzala sebou🙂To k tomu podivnému mizení věcí😉 K té nemoci…nemůžeš k Mirkovi do té nemocnice zajet, ať provede vyšetření, co je potřeba?
Opilí medici, však opilí doktoři už jsou skoro standard. Ano, hlavně, že jich bude dost👎
Jj Raduš - s Mirkem jsem už domluvená, že do špitálu zajedu. Na odběry a na ten RTG.
Ono - pokud se něco nestane - tak př. týden bych měla mít výuky podstatně méně než tento týden. Měla jsem “mrnění” vzít si PN. Finančně by mi asi pomohla kamarádka. Ale byl by to olej do ohně některým, viz výše.
No a trochu mi dělá starost Fido. Asi 24h jaksi polehává, pospává… Když se za ním přijdu pomazlit, přede a má radost. Ale je nějak míň aktivní a to podřimování mi trochu dělá starost. Je fakt, že s mojí nemocí a pracovním záhulem jsem teď na kočky měla méně času. Musím jim to o víkendu vynahradit.
Jinak holky psala jsem někde (možná v jiném vlákně), že moje kolegyně - totální antikočkařka - se asi úplně obrátila, protože jí na zahradu začala chodit nějaká čičina. Tak za mnou pořád chodí pro rady. No a hned jsem využila i to, co zde psala tuším Niki - poradila jsem kolegyni, ať čičině vybuduje nějakou skrýš, z polystyrenu krabici a umístí ji na vyvýšené místo. No a dnes jakmile mě viděla, hned mi hlásila, že má pro čičinu už připravenou tu “obývací budku”!👍
A ještě mě zásobuje dotazy typu: “Četla jsem, že kočka při lovení myší a jejich následném žraní vždy nechá žlučník se žlučí. Ta moje kočka myši žere komplet. Co si o tom myslíš?” 😄 No, myslím si o tom to, že kočka je hladová a asi holt vnitřnosti spolykala sakumprásk.
Buggyro, jste moc hodná, že máte o mě starost, děkuji.
Dnes jsem skřehotala 8h v kuse. A studenti byli fajn.
Jenže…to je právě to! Vztahy u nás jsou naprosto a totálně otřesné!!! Prosila jsem, aby někdo výuku vzal, navíc mě xy lidí slyšelo (skřehotání) a vidělo - v jakém jsem stavu… Nula pomoc, nula soudržnost. Já měla přesně před rokem COVID č. 2. Tehdy za mě kdosi asi dvě nebo 3 přednášky vzal. Ale bylo to s miliónem řečí. Online výuka - to se u nás prostě neschválí. Vše je o kolektivu. A samozřejmě o vedení. Někteří odtud ví, jaké podpásovky se tam děly a dějí. Nechci (logicky) psát některé věci veřejně…ale je to…prostě těžké. Jakkoli vím, že zdraví je na 1. místě. Každopádně mám poslaný Rp. na ATB a další Isoprinosine + žádanky na odběry a RTG plic. Teď o víkendu se budu válet, ale hlasový klid nebude, protože právě jednu přednášku musím namluvit. Vše je u nás direktivní, víc snad ani nemám sílu psát…
Sarah01:Nechápete, ale spíš chápat nechcete.
1. Dohoda je vždy o kompromisu. Jaká by byla, to se neodvažuju předjímat, ale že by Ukrajina přišla o území, je víceméně jasné.
2. Tady píšeme obě úplně o něčem jiným, protože já odpovídala na otázku ohledně ukončení války v souvislosti s drahotou.
3. Tu jistotu, že by nám pomohlo NATO, vám fakt závidím, protože na Ukrajině jsou jejich jednotky taky a jak to zatím vypadá, že? Tam je teď v podstatě zákopová válka na úrovni 1. světové, hodně mrtvých a defakto výsledek nula.
Ten bod 3…to mě:
a) překvapuje (ale vím, že máš pravdu)
b) defakto děsí
balu:Ale to směšujete dvě věci - válku a materiální pomoc. To, jak moc velkou pomoc ČR poskytuje, to je jen a jen záležitost pětikolky, která tu výši navrhla a ta bez problémů prošla schválením ve sněmovně, v senátu, prezidentem, protože opozice je bezmocná, pětikolka má většinu i v senátu. Ta pomoc rozhodně nemusela být tak vysoká, Fialovi a spol. nikdo nedržel pistoli u hlavy, rozhodli se tak svobodně. Naše malá země poskytuje zdaleka nejvyšší pomoc na obyvatele snad ze všech zemí, co Ukrajině pomáhají. Taky velkorysá imigrační politika, kdy se sem z Ukrajiny dostal každý, aniž by byl kontrolován, dostal velkorysé prachy a dostává dál, aniž by byly testovány jeho majetkové poměry, aniž by vůbec úřady zjišťovaly, jaké má příjmy z Ukrajiny, migrace po evropských státech pro výplatu dávek je dostatečně známá. A to padá vše na hlavu pětikolky. Tady je zakopaný pes.
Mě vcelku překvapila Jílková s tím jejím pořadem na ČT…někdy min. týden měla téma imigrace. Pořád se kolem migrantů našlapovalo po špičkách, běda, když si někdo dovolil protestovat a kritizovat (např. madam Merkelovou). A teď jsem na to koukala a přišlo mi to jako obrat o 180 stupňů. Tam ale nešlo ani tak o UA, jako o migranty z Afriky, muslimské migranty atd. A byla tam mladá “progresivistická” slečna, která kritizovala Izrael a jeho útoky na Gazu a bila se za Palestince. OK, to je její věc, věc jejího názoru a smýšlení. Ale celosvětově se mi jeví toho antisemitismu nyní až nebezpečně moc. Demonstrace u nás nevyjímaje.
Ono v celé té záležitosti měl Neverend vysoce pravděpodobně pravdu. Je to “hra” těch nej velmocí, do níž vidí jen ti nejzasvěcenější.
Ukrajina se drží právě pomocí Západu.
A ten velký exodus Ukrajinců a jejich rozprchnutí se všude možně, hlavně po Evropě, také není dobrý. Mám na mysli hlavně pro UA jako takovou (ale i pro země, které migranty přijímají, jakkoli mám pro humanitární důvody pochopení). Až válka skončí (kdoví kdy) je otázkou, kolik se jich vůbec bude chtít vrátit zpět. Ostatně, mnozí ani nebudou mít KAM se vrátit.
Ach jo, holky, dnešek stál za to!!!👎
Můj zdr. stav se zhoršuje, volala jsem večer Mirkovi (ten “můj” internista). Chce okamžité nasazení ATB, odběry + RTG plic - ono mi to bohužel “slezlo dolů”. Ale přesto stále jen skřehotám (tudíž neopustilo to ani ty hlasivky a hrtan)…a už je to fakt dlouho. Dle Mirka (a i podle mě) se nemoc bakteriálně zkomplikovala.
No a já si dopol. udělala poctivě obrprezentaci do výuky. Chystám se odjet učit a flash disk zapadl tak, že jsem jej dosud nenašla! Lozila jsem po zemi, hledala všude…a prd. Pak jsem zjistila, že už prostě musím jet, jinak výuku nestihnu. Sednu do auta…a nestartuje - tisíc pokusů a prd. Posléze jsem si dala do kapsy saka zaměstnaneckou kartu a za asi 15min už tam nebyla. Jako završení jsem ve stejné kapse měla lístek od čistírny - záhadně zmizel i on… Výuku jsem vedla nakonec spatra. Nějak jsem to dala, ale že bych byla spokojená, tak to ani náhodou. Prostě den - úplný a totální blbec!
No a telefonát s Mirkem: Mluvil sprostě (!), jak mu na oddělení všichni dávají najevo, že je tam navíc. Studenti arogantní, min. týden bylo medické “půlení” a prý mu asi 3 studenti přišli do výuky opilí! Ale to prý je v pořádku…😠
Já jsem zvládla tu úterní dlouhou přednášku. Pak jsem mluvila s kolegyní (ona byla hlavní organizátorka), dlouho jsme se neviděly…tak co je nového a tak. A ona jen tak mezi řečí, že jí byla vzata výuka!!! Zůstala jsem na ni civět, proč jako. Vím, jak přednáší (dobře) a jsme podobně staré, takže působí na akad. půdě už nejméně 25 let. Výuku jí vzal nový přednosta (a to vím, že se spolu dřív přátelili) na základě několika nehezkých recenzí od studentů v anonymní studentské anketě…
Jsem totálně znechucená, kam jsme se to dostali…👎👎👎
A to, že se nemůžu vyhrabat ze současné nemoci, mě štve neméně.
Pardon, nějak jsem se potřebovala ze všeho vypsat.
Jj Raduš. Já to asi psala jinde. Vlastně jsem na to založila vlákno Lidské nemoci. Poptávala jsem tam rady hlavně na návrat hlasu a některé holky mi tam napsaly různé tipy. Už se mě to drží asi 6 dní, což se mi dřív snad nikdy nestalo. Do toho poměrně šílená bolest hlavy, skoro permanentně. Jenže já si to vše zavinila sama!!! Já minulý pátek děsně promokla, neměla jsem deštník a pak jsem v mokrém obleku byla nucena přednášet (prostě nebyla možnost se převlíct).
No a teď už jsem vybavená asi vším, takže: Expektorans, antitusikum, hektolitry Vincentky, pastilky z lišejníku islandského, Aescin, Panthenol, Isoprinosine…a beztak jsem ještě na něco zapomněla.😛
Samu sebe jsem přejmenovala na Rákosníčka! Ale, jak jsem včera zvládla fakt extrémně dlouhou přednášku (tu 4hodinovku), tak mě to nějak nabilo psychicky! No a stále skřehotám, ale i dnešek jsem dala. Jen mi teda lékárnice řekla, ať si zajdu na CRP, že už mi to trvá moc dlouho. No, uvidím…
Jo a Vincentka teda projímá FEST!!!😜
No jo, dovedete si představit zakopávat koně? Já ne…nebo vlastně ano, pomocí bagru.
Ali, u té Anety jsou v médiích k dispozici dva telefonáty na Rychlou a Policii od té Kateřiny (byla tehdy v bytě s Ahmadem a Anetou). Jsou to teda děsivé telefonáty, v pozadí je slyšet, jak Aneta chroptí. No a ta Kateřina povídá do telefonu pokaždé něco jiného!!!
Zájem tam byl, četla jsem kdesi jakýsi článek (ani nevím, jak jsem se k němu tehdy dostala), že ten Libanonec Ahmad byl skutečně vysoce postavený “ráfek”. Ostatně byt uklidil, záhy prodal a odcestoval z ČR!!! A on byl, na rozdíl od Anety, na koksu závislý, léčil se i na psychině. Tehdy (i teď) mi bylo strašně líto mámy Anety - pořád se snažila o znovuotevření případu… Tato kauza mnou asi otřásla ze všech nejvíc, otřesné!!!👎
Ke Kramnému se nevyjadřuji…mám jen nějaké spekulace (ale to mám samozřejmě i v případě Anety - ale k ní se tehdy vyjadřoval i prof. Pirk - že to považuje za málo pravděpodobné, že by se tolikrát bodla do srdce; ona ani nemohla být v žádné psychóze, nemohla mít “stíhu” - po koksu není až tak typická a ona navíc měla jen stopové množství v krvi a alkohol nula).
Efe, já na Tebe od včera musím myslet. Pořád…
Kdyby Ti to jakkoli pomohlo, napiš třeba soukromě…pořád to mám v hlavě - kolik odchodů jsi zažila tak rychle za sebou.
Posílám povzbuzení!❤️
Stejně jako paní Zrzavcová a Espiro věřím, že naši blízcí (zvířata, lidi), co nás předběhli v odchodu na druhý břeh, jsou tu stejně s námi - jen nějak “jinak”.
Napsala jsem Ti ještě krátce na Messengera.
Panebože!!!😢
Efe, to není možné!!! Kolik jsi toho zažila za poslední rok…😢 Efe, mě to teď strašně dostalo. Myslím na Tebe, moc na Tebe myslím. Drž se! Prosím.