Aktuálně: 3 867 inzerátů207 896 diskuzních příspěvků18 222 uživatelů

Příspěvky uživatele

Fikovnice

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2024, 23:42:28 xxx.xxx.32.77
orionka-2:

Souhlasím i s tím, co se zde dříve psalo: Že vytvořili koalici a jen tím způsobem se dostali do parlamentu a utvořili většinu. Je to de fakto podvod.

Vítejte v klubu - dezolátů. 😜

😄😛

Jinak kámoška byla v komisi, před chvílí jsme si psaly. No a že v Brně a snad i v JM kraji pětikolka prý vyhrála!!! Já dnes ani neotevírala zprávy, takže mám info až od ní a až teď.

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2024, 16:17:48 xxx.xxx.32.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele N z 21.09.2024, 14:24:53

👍

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2024, 16:06:05 xxx.xxx.32.99

Je lepší neposlouchat vůdce smečky, ale odborníky. V tomto případě meteorology.

Vlastně ani nevím, jestli jsem nějakého politika před povodněmi a v průběhu nějak poslouchala/četla. Dívala jsem se na údaje a predikce ČHMÚ.

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2024, 13:54:46 xxx.xxx.32.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 21.09.2024, 13:51:19

Taky jsem nějak nepochopila, proč by nešlo udělat jak pitvu, tak laboratoř…rozbor.

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2024, 13:52:02 xxx.xxx.32.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele rapotačka z 21.09.2024, 13:19:59

Jste dobrá, že jste šla volit!👍

Já ne, jsem na PN. Ale i kdybych nebyla na PN, já vážně nevím, zda bych si vybrala koho volit. Pravdou je, že s tou mojí neschopenkou jsem se ani o volby a kandidáty nezajímala.

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2024, 13:11:05 xxx.xxx.32.99
Rapotačka:

Souhlas. Ale …

vrána k vráně.

I ode mě souhlas. V tom rozhovoru obhajoval Beka, jak jel se zapnutým majáčkem záchranářskou uličkou! Prý na rozhovor pro TV, předtím se psalo, že jen spěchal domů!!!🤮

Musím napsat, že ta vláda mi nikdy nebyla sympatická, ale averzi jsem necítila. Po nějakém období se můj názor ale změnil a teď ty panáky, slizouny a “madam” nahoře vyloženě nesnáším. Souhlasím i s tím, co se zde dříve psalo: Že vytvořili koalici a jen tím způsobem se dostali do parlamentu a utvořili většinu. Je to de fakto podvod.

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2024, 13:05:04 xxx.xxx.32.99

Mám pocit, že dost vymizela sounáležitost, i když pořád je hodně lidí s dobrým srdcem, kteří jedou potřebným pomáhat! 👍 Ale vzpomínám si, že když jsem ještě asi před týdnem četla diskuze, kolik tam bylo komentářů typu “Vždyť jen prší!”, “Jde o strašení lidí!”, “Povodně si vymyslela vláda jako předvolební tahák!” atd. Už tehdy mě to neskutečně sra… S tím, že jsem neviděla důvod nevěřit meteorologům a hydrologům. Ono je to podobné jako s COVIDem, i když asi jen částečně. I já jsem stran COVIDu kritická, ale spíš k očkování, a především PR k očkování. Nemoc jako takovou nikdy nebudu zpochybňovat, neb jak se zde asi ví, málem jsem na ni dojela.

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2024, 12:46:08 xxx.xxx.32.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Rapotačka z 21.09.2024, 11:32:37

Hmm, čtete mi myšlenky. Mám nepojízdné auto. Sama jsem baterii nikdy nenabíjela, tak jsem teď googlila návod. Jako asi bych to dala i bez návodu, ale kolik má protékat ampérů apod., to jsem fakt nevěděla.

Ale že nemám pít obsah baterky jsem věděla…😊

Fikovnice
Fikovnice 21.09.2024, 12:44:21 xxx.xxx.32.99
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 21.09.2024, 11:19:15

No, oni jim dovezli “volební místnosti”, viděla jsem třeba jakési “maringotky” a přenosné buňky, ovšem na jejich místě bych měla rozhodně úplně jiné starosti než jít volit.

Fikovnice
Fikovnice 20.09.2024, 16:52:23 xxx.xxx.32.83

V mém nedobrém rozpoložení jsem teď četla vyjádření Rakušana ke střelbě na FF UK, a omlouvám se, ale musím to napsat: Pro mě je on asi největší bezpáteřní politik po listopadu.

Fikovnice
Fikovnice 20.09.2024, 16:49:10 xxx.xxx.32.83
assil:

Města asi ne, ale nějaký malý vesnice asi klidně.

Je to hrozné - i teď vidět ty následky po opadnutí vody.

Fikovnice
Fikovnice 20.09.2024, 16:47:51 xxx.xxx.32.83
anonymní:

Všichni mí psi smrděli. Dva tu smrděli do dvanácti let. Tenhle tu smrdí už let čtrnáct a půl. Zubní kámen má, u veterinářů jsme byli u dvou a nikomu se do řešení nechtělo, z důvodu věku psa. Pes měl zuby v pohodě až do těch dvanácti, teď už mu dávám měkkou stravu, takže má kámen. Zuby má všechny.  Je radostný, běhá a těší se na jídlo. 

Starý lidi taky smrději, i když choději po doktorech. Svět je v pořádku.

Zvířata v posteli jsou prostě eklhaft. Se zvířetem v posteli je to fajn. Na chvilku a vyhodit. A pak hodinu uklízet ten bordel co tam po nich zůstal. A jít vyprat ty různý kapičky na prostěradle.

Občas si vezmu zvíře do postele. Ale jen na chvilku a s velkým sebezapřením.

Popravdě, nelíbí se mi ještě víc vaše vyjadřování o starých lidech. Nemyslím, že to platí o všech. Vlastně to vím - své blízké jsem doprovázela na druhý břeh. A zadruhé: Jednou budete také stará a takovýto nějaký koment by Vám mohl ublížit.

Fikovnice
Fikovnice 20.09.2024, 16:44:30 xxx.xxx.32.83
Edůza:

Děkuji za nestranné odpovědi. Úplně mě rozhodilo to kategorické odmítnutí známé. Byla mnou úplně zhrozená a mám dojem, že mě snad už ani nepozdraví, ale to je její problém. Snažila jsem se jí vysvětlit, že to není o mém pohodlí. Jasně ona ho vidí jako trochu se potácejícího dědulu s přihlouplým pohledem, ale já mám strach, co když TO prošvihnu a on sklouzne na tu špatnou stranu? Znám ho a skoro mě děsí jak moc od jara sešel.

Asi moc nepomohlo i to, že se s vypjatými emocemi vypořádávám pohřebním humorem.

Já napíšu jediné, nač mám teď sílu: Držte se!🍀

Fikovnice
Fikovnice 20.09.2024, 08:48:31 xxx.xxx.32.83
Buggyra:

Tak já jsem měla v sobotu rovnání od té dornovkářky. A hlásím jí, že jsem nějaká tak rozbitá, že ani spát v noci nemůžu, že kdykoli se pohnu v zádech, tělo se zakřečuje a probudí mě to, no a pak už jsem se budila i preventivně, když podvědomí pomyslelo, že by změnilo polohu. Tak jsem musela polohu měnit vědomě a pomalu a stejně jsem tam hekala, až jsem budila chlapa. Někdy to bolelo tak, že jsem si musela na pár minut sednout, aby se to urovnalo, a pak jsem hledala, jak bych si lehla. Je fakt, že ke konci prázdnin jsem asi pracovala fyzicky trochu víc (nějaké seno, dlaždice se skládaly, plachty se tahaly na stohy, nějaká voda se nosila…hm). Tak se to asi projevilo.

A dornovkářka povídá, no máte pravou kyčel výš, než levou, možná i o dva centimetry, a kupodivu teď máte i levou lopatku výš než pravou, taky o dost, to jste dřív neměla. Taky jsem si stěžovala na bolest pod lopatkou při spaní, tak mi hodila zpátky tři čtyři obratle, které byly posunuté. To teda bolelo při tom rovnání jako kráva. Rovnání lopatky a pánve tolik ne, to se rovná dynamicky při kývání končetinami, že se tomu vlastně jen jako pomůže, tak tam ty svaly asi tolik tu změnu necítily.

To vám byla taková úleva tu první noc po rovnání, já jsem spala i odpoledne po tom zákroku, úplně uvolněná, nic nebolelo, v noci jak když mě do vody hodí, naprosté blaho. No a v neděli odpoledne to začalo. A šup, pravý bok, pod žebry, a vytrvalá bolest furt, při pokusu o ležení ještě víc, celá bedra v každé pozici, no šílenství, nakonec jsem se odebrala na gauč, kde mám vyšší a měkčí matraci, že mi tu páteř trochu podepře. Totiž jak mám velkou zadnici (dozadu i do stran), tak v kterékoli poloze mi tělo dělá most mezi hrudí a zadkem, resp. bokem, a ty svaly toho korzetu musejí pořád něco dělat během ležení, a to je asi kámen úrazu, pokud je tam nějaká nesrovnalost. Takže kdykoli jsem si lehla a tělo muselo stabilizovat tu volně visící bederní, tak to všechno šlo po tom ošetření do křeče, já byla nepříčetná. Dost podobně jako před ošetřením. No nějak jsem to přetrpěla, nutno dodat, že na té vyšší a měkčí matraci lepší, protože tam se mi zadek i boky zaboří do hlubin matrace a bedra či břicho se mají šanci opřít o vršek matrace aspoň částečně. Tak jsem se trochu vyspala.

No v pondělí mě bolela celá pravá strana beder, v úterý se to začalo přesouvat bodově do oblasti mezi pánví a žebry vpravo, ve středu se to ohraničilo bodově přímo na horní hraně pánve. To už jsem si začala říkat, jestli to není třeba slepák, to bych ještě potřebovala. A docela jsem v úterý ani nemohla odpoledne ve výběhu stát na obou nohou, musela jsem pravé ulevovat, jak to bolelo. Meh. No a včera od rána konečně ústup a sláva sláva, dneska je tam cítit vzadu u páteře jen takový jako tlak, ale bolest už žádná! Už včera jsem zkusila cvičit a super, dokonce jsem po výběhu i popoběhla.

Takže přesně, jak dornovkářka hlásá, tři dny po ošetření absolutní klid, to se s tím tělo vyrovnává a sedá si to. Pak začít lehce, to jsem včera začala. Tak držte palce, dneska potřebuji dát už jezdecký trénink, ať jsme oba v cajku. Včera jsem na koně hodila jen třicetikilové dítě a trochu s ním pojezdilo lehce po jízdárně, dneska už do toho jdeme naplno, už to máme dovolené, tak snad to bude vše ok 🙂

Škovy voči! Myslíš, že by to pomohlo i na tu moji páteř??

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2024, 22:12:08 xxx.xxx.32.100
Sarah01:

Nejlepší bude vypsat sbírku, radím z vlastní zkušenosti, potřebných je hodně a kdo mohl něco poskytnout, tak už to dávno udělal. Kamarádka sháněla elektrocentrálu, tu teď potřebuje v zatopených oblatech vlastně každý, protože elektřina nebude několik týdnů, spíš i měsíců. Raději jsme se my pejskaři kolem GR složili a už ji má. Bohužel topení taky ještě nemá vyřešený.

Ali, to opravdu? Opravdu budou lidi tak dlouho bez elektřiny? Já si to snad ani neumím představit…☹️

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2024, 12:44:17 xxx.xxx.32.100
janaa:

Moje řeč,je to nechutný🤣 a přísnost musí bejt😂

😂😉

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2024, 12:43:20 xxx.xxx.32.100
Doron:

Jsou moc chlupatý, je jim tam horko..,  přijdou jenom na chvíli, položej hlavu a jdou se chladit.Jsou dost velký taky.

Nejvíc mi v posteli překáží kočka . Strašně se roztahuje a lehá si přímo na mě.

😂👍

To je jak Elsa - v poslední době. Teda ta mě začala teď po nocích osahávat. Roky byl klid a najednou mi uprostřed noci přistane chlupatá tlapa uprostřed obličeje!🤣

Doron, a kterej teda s Tebou spává v posteli? Framík nechce?

Fikovnice
Fikovnice 18.09.2024, 12:14:45 xxx.xxx.32.100
»
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 18.09.2024, 10:56:07

To nevadí… Až se k tomu dostaneš, tak to bude…😉