Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 14.11.2023, 10:57:04
Myslím, že každý extrém je špatně…
Jasně, že na vesnici psi štěkají a kohouti kokrhají. Mně osobně by to asi nevadilo. Ale moje famílie žije na vesnici (od narození všichni) a jejich sousedi měli psa, který celé noci provyl. Vím, že babička nemohla spát, byly z toho fakt sousedské spory. Ale stejně se nevyřešilo nic, dokud Bobík (jestli si pamatuji dobře) nepošel…
Jo Buggyro ale s proutkem jste mě pobavila! To já neumím…takto na podnájemníky. Elsa v poslední době zlobí nějak víc a víc. Každopádně Fido udělal po čase průzkum bytu sousedky. On to dělával, ale už u ní dlouho nebyl. Onehdá jsem si od ní půjčovala peníze a nechala jsem pootevřené dveře. Přišel Fido a systematicky jí začal procházet byt. Komoru, první pokoj, druhý pokoj, třetí pokoj, kuchyň, předsíň…a IHNED začal druhé kolo: Komoru, první pokoj,…😂 Když “jel” třetí kolo, naštvala jsem se a říkám mu:"Mně je blbě, jdu si lehnout, tak pojď!" A sousedka prý:"Tak ho nech, až si to vše projde, pustím jej na schody a on přijde k Tobě!" Tak já, že OK a za asi 15min bouchly její dveře, což znamenalo, že Fida vypustila na chodbu a já si jej vpustila do bytu. Jenže já s ní pak mluvila asi za dva dny a ona mi říká:"Představ si, že jak u mě byl Fido, tak po třetím kole přišel do obýváku, a tam udělal “kočku-dekoračku!” Říkáme tak takovému tomu kočičímu lehu na břiše se založenýma rukama. Ihned jsem se na něj naštvala, jakej je to nevděčník!!!🤣Sousedka jej musela vzít do náruče a vyhodit. Já myslím, že on totiž touží po tom, aby měl pokud možno klid od těch dvou, tak naznal, že by chvíli mohl bydlet u sousedky… Potvora!😀😉
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 13.11.2023, 13:52:06
Buggyro, znovu Vám moc děkuju za starost o mě…
Já se úplně bojím teď napsat, jak vypadá od včera můj režim ;-). Nooo, já totiž namlouvala tu debilitní přednášku - a vzalo mi to komplet celou noc a den!!! Nevím, možná je to moje neefektivita a pak taky pitomej perfekcionismus. Zítra jdu na ty odběry a RTG plic. Jinak ale práci dělám dnes ležmo.
K těm vztahům, záskokům atp.: Když ono je to u nás tak nastavené. Jasně, že kdyby člověk umřel, tak holt učit nepřijde. Jenže, dokud žijete, tak je to u nás tak, že si každý shání za sebe záskok. Já vím, že by to tak nemělo být…ale…prostě je.
Já už mnohokrát psala, jak jsem tam nešťastná. Jenže, je tam více faktorů - třeba i možnost home officu, který mi šéfová kdysi dala. Dělá to zlou krev na ústavu (asi i ostatní chápu), ale zdravotně na to holt nemám. Je to fakt strašně těžké, musela bych Vám napsat více, ale v žádném případě Vás nechci zatěžovat a obtěžovat svými trably. A opravdu Vám moc děkuju!💐
Edit: Právě o garantování jednoho směru se od léta jedná a je to důvod mých zaječích úmyslů a myšlenek… Jinak je nás na našich webovkách napsaných snad kolem 80! Z toho znám tak asi 20 lidí, kteří jsou stálými zaměstnanci s plným nebo většinovým úvazkem. Proč se nabírají noví a noví na nula nula prd, které většina z nás ani nezná, nikdo neví. Jediné, co vím(e), je, že to, co se teď děje na akademické půdě (nebo přinejmenším u nás), je opravdu nechutné. Víc nemůžu veřejně napsat.
Holky, já mám zajímavou zprávu. Volala mi sousedka - jak mi je (no nic moc, povídala jak mě slyšela skřehotat; mmch. ona sama bojuje s nějakou lehčí virózou už také asi dva týdny). Ale ta info: Prý v pátek dopo bylo na chodbě strašné kočičí mňaučení či spíše naříkání. My jsme patra nad sebou, mezi námi je schodiště, když otevřeme dveře, tak na sebe rovnou vidíme. Takže si myslela, že jsem spěchala a nechala Fida venku (nebo, že mi proklouzl při mém odchodu) a on mňouká před mým bytem. Otevřela a prý pár schodů od mých dveří “oranžová”, šíleně vyplašená kočka, seděla a naříkala! Řekla jsem jí tipy, kdo z baráku ještě má kočky, ale ani jedna jsme v domě “oranžovou” ještě neviděly. Každopádně prý za mými dveřmi bylo ticho jak v hrobě!🤣 Dovedu si představit, že moji podnájemníci, jak slyšeli kočičí řev z chodby, blízko dveří, že byli k smrti vyděšení. Sousedka prý:"Beztak byli hrůzou natlačení na dveře na balkón!"😄 Ten je totiž na druhé straně bytu…
Musím popátrat, čí je to čičina. A jen doufám, že se v ten pátek dostala v pořádku domů. Já bohužel se v pátek vracela až hodně pozdě večer.
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 12.11.2023, 12:58:34
Tak moje kámoška rodila druhé dítě ve 40 (nebo v 41?). No a po porodu si normálně řekla, že chce, aby jí malou dali na pokoj až následující den. Že se potřebuje vyspat. Normálka vyhověli a dcerku měla pak u sebe až od druhého dne.
Opět blbá rada - získat nadhled. Já si takhle pořídila hypertenzi, když jsem se pokoušela udržet v chodu náš jezdecký oddíl. Osm let, pak už to nešlo - nebyla energie z mé strany. A hrozně se mi ulevilo, když jsem podala demisi.
Jenže ten mě neživil - aspoň ne přímo. Mohla jsem tam mít koně za hubičku. Na novém ustájení mě stojí 4x tolik.
Vím, že už jsme se o tom bavily - změnit zaměstnání? A vím, že na ta stará kolena (mám je starší) to není sranda.
No právě…
Vždyť já kus prázdnin hledání nové práce věnovala…a zatím prd.
Dnes MUSÍM namluvit přednášku - opět direktivní příkaz. Ach jo, odkládám to, co se dá…😕
Odpověď na příspěvek uživatele lesnizinka z 12.11.2023, 07:49:02
Podávám hlášení 🙂: Pásák snad ne, ale teda komplet rty jeden velkej opar (jsem na tom podobně jak Tvoje mamka). Já měla doma “jen” VECTAVIR (= penciklovir), od prvního dne jej mazala…a prd. No a samozřejmě vitamínky, Vincentku, Ambrobene a tak. Sestřenice psala, ať jdu rozhodně do ATB. Jenže u mě to tak nějak varíruje, včera byl hlasový klid (krom “řvaní” na Elsu 🙂), tak se mi to zdálo lepší. Říkám si, že se mi fakt do ATB nechce, pokud nehorečkuji. No a stále nedám dopustit na Isoprinosine. Myslím, že bez něj bych ty vysoké horečky už měla.
Jo, a teda bolesti hlavy šílené furt - jenže já na ně trpím.
Opar se utěšeně rozlejzá po gezichtě, ale co je horší: Mám “mrnění” (to je takovej můj univerzální výraz😀) na celé levé tváři. Jako by se mi měl vyset opar i tam; doufám, že ne zoster… To bych se pak obrátila s prosbou o rady a tipy, jak na něj, i na Rapotačku. A to se od rána válím v posteli, odpoledne jsem dospávala spánkový deficit…a není to vůbec dobré. Do prčic už!!!😠
Teď jsem na celou situaci už hodně naštvaná. Až sem zavítá Buggyra (nebo kdokoli jiný), uvítám názor, zda je to dobře (myslím to zcela vážně - vím o sobě, že hodně somatizuji, tak bych ráda věděla, jakou emoci mám zaujmout😉; úplně oprostit se od těch trablů mi nějak nejde).
Jo a nemoc mi dílem stále sedí na hlasivkách, dílem přinejmenším na průduškách. Psala mi opakovaně sestřenice, že něco podobného měla celá její famílie (s postupnými PN), ale já si u sebe nemyslím, že mám cokoli virového (teda krom toho oparu samozřejmě).
Přesto sem tedy budu psát průběžně problém(k)y: Teď jsem zjistila, že např. ve venčícím tématu byly nové příspěvky, ale upozornění, že tam nové přibyly, jsem neměla.
Znovu zdůrazňuji: Je první den nové verze a určitě se nedá vše řešit hned. Tak to sem jen píšu jako podněty pro zapracování, opravení atd.
Odpověď na příspěvek uživatele raven_kix z 11.11.2023, 16:46:18
Ano ano! V náhledu byl úplně OK. Posléze už je jen odkaz OBRÁZEK. Na ten když kliknete, napíše to “Obrázek nelze zobrazit!” Ale určitě to nemusíte všechno řešit hned…
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.11.2023, 16:45:28
Nicméně dala bych ruku do ohně, že u toho inzerátu na půjčku peněz možnost rozkliknutí a nahlášení nebyla zobrazena. Ale na druhou stranu…nechci mít spálenou ruku!😄
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 11.11.2023, 16:41:38
Ne ne, tam byl vyloženě inzerát na půjčku peněz. V Akvaristice! Ale Lubomír jej již smazal. Vím, že jsou tři tečky na rozkliknutí a nahlášení. Ale tady mi to prostě chvíli nějak blblo, tečky nebyly vůbec. Teď už se vše jeví OK.
Inzerát jsem už smazal. V akvaristice inzeráty vidím, zkuste případně poslat co vidíte nahoře v URL adrese, když to píše tuto hlášku. Inzerci jsem hodně předělával, takže je možné, že je někde chyba.
Děkuji za smazání inzerátu.
Když jsem teď do sekce “najela” znovu, už se mi inzeráty zobrazily OK. Možná jsou to jen nějaké chybky na úvod nového provozu. Ještě Lubomíre, prosím Vás, snažila jsem se nahrát do Všeobecného pokecu obrázek jpg a nezadařilo se. Je to někde mezi posledními příspěvky - ze dneška. Je chyba na mé straně?